Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PURINOL DISKUZE ZKUŠENOSTI

OBSAH

Jak předejít vyrážce při dně

Léky na dnu, mezi něž patří například Milurit, jsou podávány s rizikem, že na ně existují i závažné alergie. Cílem terapie je snížit hladinu kyseliny močové pod 357 micromol/litr a v případě přítomnosti tofů je doporučená hladina kyseliny močové pod 297 micromol/litr. Po nasazení alopurinolu může dojít ke spoustě nežádoucích jevů. Patrně nejzávažnější reakce mohou být spojeny s kožními projevy, které mohou mít i život ohrožující průběh. V případě rozvoje kožní vyrážky se svěděním je nutno na tuto eventualitu myslet a raději tento lék přestat brát a okamžitě se poradit se svým lékařem. Od roku 2008 se používá v prevenci dny i preparát Adenuric (febuxostat). Tento preparát je pro některé pacienty výhodnější, protože Milurit je podáván s rizikem u postižení ledvin nebo jater a existují na něj i závažné alergie. U běžné populace však jeho podávání nemá žádné výhody a neměl by nahradit preparát Milurit (Purinol).

Zdroj: Dna a vyrážka

Poradna

V naší poradně s názvem PURINY TABULKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rudolf Klimeš.

Zbyly mě po manželce Purinol 100mg. Já beru 300mg. Mohu ty její prášky sloučit do hodnoty 300mg t.j. 3x100 mg abych docílil těch mých 300 mg ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sloučením tří tablet Purinol 100mg se dosáhne stejná dávka, jako u jedné tablety Purinol 300mg. Nezapomeňte, že u každého léčivého přípravku by měla být zkontrolována doba použitelnosti uvedená na obalu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Puriny tabulka

Volně dostupné léky na dnu

Při prvních příznacích dnavého záchvatu si vezměte léky co nejdříve. Čím dříve začnete, tím bude záchvat kratší a méně bolestivý. Mějte u sebe vždy předem připravené nesteroidní antirevmatikum nebo kolchicin pro případ akutního záchvatu.

Pokud vám na dnu pomáhají nesteroidní antirevmatika a žádné okolnosti nebrání v jejich nasazení, vezměte si vysokou dávku. Použijte léky na dnu bez předpisu, například 3 tabletky Diclofenacu 75 mg na 2-3 dny s postupným snižováním do odeznění bolestí. Můžete však použít jakékoliv nesteroidní antirevmatikum, například Recoxa, Movalis, Aulin, Nimesil, Piroxicam, Flamexin, se stejným výsledkem. Dávka těchto léků v případě akutního dnavého záchvatu je často větší než doporučená na příbalovém letáku. Ibalgin 400 mg 3x1 je zcela nedostačující dávka. Vzhledem k tomu, že jsou tyto léky podávány 1-2 dny, nedochází k rozvoji komplikací, které by jinak u dlouhodobé terapie byly možné. Po 2 dnech již snižte dávku na doporučené množství. Léky se musí podat do 24 hodin, aby byla léčba záchvatu účinná.

Pokud se již dlouhodobě léčíte alopurinolem (Purinol, Milurit, APO-ALLOPURINOL), pokračujte v této terapii v průběhu dnavého záchvatu ve stejné dávce. Nepřerušujte, ale ani nezvyšujte dávku léku.

Zdroj: Dna a vyrážka

Poradna

V naší poradně s názvem POTRAVINY SNIŽUJÍCÍ KYSELINU MOČOVOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Duchoňová.

Dobrý den, mám zvýšenou hladinu kys. močové. Dr. mně předepsala Purinol, prý to žádnou dietou nesnížím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšená kyselina močová je následkem nedostatečné funkce ledvin. U některých lidí ledviny nedokáží vyloučit dostatečné množství kyseliny močové, i když se dodržuje purinová dieta. Pokud vám lékař řekne, že dietou není možné kompenzovat úrovně kyseliny močové, je to i váš případ. Ovšem dieta zůstává vhodná i pro vás. Lék Purinol pomůže vašim ledvinám vyloučit potřebné množství kyseliny močové, ale když budete jíst mnoho jídla bohatého na puriny, tak budete muset užívat více Purinolu a nebo na to nebude vůbec stačit a váš stav se může zhoršovat. Rovněž platí: větší množství Purinolu = častější a výraznější nežádoucí účinky tohoto léku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Potraviny snižující kyselinu močovou

Vysazení

Terapie rilmenidinem by nikdy neměla být náhle přerušena; dávka by se měla snižovat postupně.

Zdroj: Rilmenidin zkušenosti

Azitromycin Sandoz a Paralen

Současné užívání léků Azitromycin Sandoz a Paralen se nevylučuje. Je možné užívat i probiotika. Probiotika užívejte minimálně 2 hodiny od požití antibiotik.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi 10DENNÍ OČISTA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renda.

Ma někdo zkušenosti s tim kdyz nechodite na velkou po vypiti slane vody? Už 3den nic...prvni ano.dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radka.

Já jsem sůl vůbec nesnesla. Koupila jsem si senný čaj a po dobu deseti dní jsem ho pila ráno i večer. S vyprazdňováním jsem za celou dobu problém neměla, spíš mě hodně bolela hlava.

Zdroj: diskuze 10denní očista diskuze

Azitromycin a alkohol

Při užívání Azitromycinu se konzumace alkoholu nedoporučuje. Také se doporučuje abstinence cca týden po doužívání antibiotik, mohlo by vám být po alkoholu špatně. Malé množství alkoholu by nemělo být na škodu.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi MOZEK V DOBRÉ KONDICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naďa.

ráda si přečtu zajímavé články a diskuze, moje osobní zkušenosti, beru gingkomax s lecitinem a jsem spokojená

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mozek v dobré kondici

Azitromycin Mylan v těhotenství

Azitromycin patří mezi antibiotika volby v těhotenství.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi BĚLENÍ ZUBŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta Frecova.

Dobrý den, já mám nejlepší zkušenost s bělením zubů pomocí pásků. Které jsou k sehnání na www.bilychrup.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LindaKo.

Zdravím, tak tuto značku neznám, já mám dobré zkušenosti s pasty bez peroxidu z www.krasnyusmev.cz

Zdroj: diskuze Bělení zubů diskuze

Azitromycin na chlamydie

Pokud užíváte perorálně Azitromycin Sandoz, tak působí systémově, to znamená na všechna místa, kde by chlamydie mohly být přítomny.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi BOLEST KLOUBŮ DOPLŇKY STRAVY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ahoj, lékárnice doporučila arthrona-1000-c1 a mám s tím dobré zkušenosti. Na rozdíl od jiných předražených preparátů mi opravdu pomohla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ilonka.

Ahoj, taky sem už o ní slyšela, že si ji hodně chválí. Asi ji taky vyzkouším. Líbí se mi hlavně, že je cenově dostupná.

Zdroj: diskuze Bolest kloubů doplňky stravy diskuze

Údaje získané testováním na zvířatech

Při experimentech na potkanech, králících a na ovcích byly prokázány antitrombotické vlastnosti.

Zdroj: Zkušenosti s forskolinem

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SNÍŽIT KYSELINU MOČOVOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

dobrý den kyselina močová mi dost komplikuje život. otékají mi nohy ,ale po odpočinku vlastně do rána otok mizí. nejhůř je mi v těchto vedrech. beru Purinol 100mg..můžete mi prosím popsat ,čeho se vyhnout a naopak. Moc děkuji, srdečně zdraví Šopincová jsem ročník 1936 je to dost ,ale miluji život a jsem spokojená ráda cestuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše otoky nemusí vůbec souviset s kyselinou močovou. Spíš to vypadá na cévní problém, kdy se vám v nohách hromadí tekutina, když jste ve vzpřímené poloze. Pro vyřešení tohoto problému bude potřeba vyšetření u kardiologa. Jako první volbu, kterou můžete udělat sama a hned je použití kompresních punčoch. Ty zabrání vzniku otoku, než vám lékař sdělí možnou léčbu. Během dne, jakmile můžete, tak si lehejte do polohy, aby nohy byly podloženy výše než tělo, tím také omezíte vznik těchto otoků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze kyselina močová

Azitromycin Mylan a slunce

Při užívání Azitromycinu Mylan nebo Sandoz či Sumamedu se nedoporučuje slunění. Fotosenzitivní reakce se dle dokumentace vyskytuje maximálně u jednoho procenta uživatelů.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ BĚLENÍ ZUBŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kikousek.

domácí bělení není nic pro mě já toho zkusila teda už taky dost, ale dávám spíše přednost pastám na bělení s nimiž má již někdo zkušenosti. :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Verča.

Ahojky, já mám super zkušenost s bělící pastou od ROCS, dlouho jsem hledala něco účiného a za mě fakt doporučuji.

Zdroj: diskuze Domácí bělení zubů diskuze

Antitrombotický účinek

Bylo prokázáno studií in vitro inhibice shlukování krevních destiček přes AC stimulaci pomocí účinků prostaglandinů. Byl také popsán inhibiční účinek na C-kinázové aktivace krevních destiček.

Zdroj: Zkušenosti s forskolinem

Poradna

V naší poradně s názvem EXISTUJE NÁHRAŽKA KORTIKOIDU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jolana.

D.den!Již několik let se léčím na astma 3.stupně.Beru tyto léky-Berodual,Euphyllin 300,ketotifen,Spiriva respimat,Montelar,Medrol,KCL,Combair,Lanzul,Ventolin,AA Cotrimoxazol,Purinol 300 a Castispir,Chci se zeptat,strašně z toho přibírám,dají se některé ty kortiodidy něčím jiným nahradit,vyměnit,vyloučit?Za roka pul jsem přibrala asi 10kg!!! Děkuji za odpovědˇ!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Náhradu léků můžete učinit jen po doporučení vaším plicním lékařem. Prodiskutujte s ním své problémy a požádejte ho o návrh alternativ k vaší léčbě. Obecně platí, že po lécích se nepřibírá. Přibírá se z jídla a z nedostatku pohybu - nezdravý životní styl. Léky mohou zvyšovat chuť k jídlu, zadržovat v těle vodu a bránit v pohybu, tím mohou napomoci v nárůstu tělesné hmotnosti. Avšak samotné rozhodnutí o tom, jestli sníte to či ono, je na vás, stejně tak i zdali přidáte ve zdravém pohybu. Přírodní zákony platí pro každého stejně, na jedné straně je příjem ve formě stravy a na druhé výdej jako zdravý pohyb. Když je příjmu více než výdeje, tak přibíráte. Když naopak, tak hubnete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Existuje náhražka kortikoidu?

Chemické složení

Hlavními složkami jsou diterpenoidy a silice. Obsah esenciálního oleje závisí na místě a času sklizně a skládá se hlavně z mono- a seskviterpenů. Bylo popsáno přibližně 70 diterpenoidů obsažených v listech.

Zdroj: Zkušenosti s forskolinem

Azitromycin Sandoz a mléčné výrobky

Běžným nežádoucím účinkem antibiotik je porušení střevní mikroflóry a následné průjmy. Tento problém lze řešit užíváním probiotik. Kromě toho může mít lék i jiné méně běžné nežádoucí účinky. Kombinace vitamínu C a s tímto antibiotikem nevadí.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Nežádoucí účinky

Byly zaznamenány nežádoucí účinky tachykardie a arytmie při současném podání colforsinu a forskolinových derivátů. Pacienti se syndromem polycystických onemocnění ledvin by se měli užívání forskolinu vyhnout.

Zdroj: Zkušenosti s forskolinem

Azitromycin a antikoncepce

Azitromycin patří mezi antibiotika, která účinnost hormonální antikoncepce neovlivňují. Problém by mohl vzniknout v případě, že by se při léčbě vyskytl průjem či zvracení a antikoncepční tableta by se řádně nevstřebala. V tomto případě se doporučuje ještě minimálně 7 dní po dobrání antibiotik používat kondom.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Použití forskolinu

Forskolin má více možností užívání a měl by být užíván s opatrností. Byly vyvinuty forskolinové deriváty, které se mohou použít v kardiovaskulárních případech. Kvalitní klinické studie bohužel chybí. Doložit tvrzení o vlastnostech při hubnutí pomocí orálního forskolinu a inhalačního forskolinu u pacientů s astmatem jsou omezené.

Zdroj: Zkušenosti s forskolinem

Třídenní antibiotika

Mezi třídenní antibiotika patří Sumamed a Azitromycin Sandoz, Actavis nebo Mylan. Tato antibiotika patří do skupiny makrolidů a jedná se o totožné léky, přičemž Sumamed je originálním lékem a Azytromycin Sandoz či Mylan jsou generické přípravky.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP