Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

RADY NA MENSTRUAČNÍ BOLESTI

OBSAH

Menstruační křeče

Menstruační křeče jsou ostré bolesti v podbřišku a v zádech, vystřelující někdy do nohou, mohou být provázené i nevolností, průjmem a únavou. Ve spojitosti s menstruačními křečemi se může vyskytovat velmi silné menstruační krvácení, vynechávání nebo nepravidelnost menstruace.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Diskuze

V diskuzi MENSTRUAČNÍ BOLESTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza B..

Moje mladší sestra trpěla na menstruační bolesti přímo hororově. První tři dny si úplně protrpěla. Bolesti, zvracení, teplota.. skákaly ji snad všechny hodnoty. Často měla i migrény. Koupila jsem ji na Vánoce Senzycol. Hodně jsem o něm četla a i tady v komentářích vidím, že zabírá, tak doufám, že i mé sestře zabere. Pokud bude v pořádku a nebude trpět takovýma bolestma, tak ty peníze za to stály.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Dobrý den chci se zeptat jestli byste mi někdo neporadil jak se mám zbavit menstruace

Zdroj: diskuze Menstruační bolesti

Vitamín E

Při bolestivé menstruaci je dobré užít vitamin E 200 IU dvakrát nebo 400 IU jednou denně. Začíná se 2 dny před menstruací a pokračuje se v prvních 3 dnech krvácení.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Poradna

V naší poradně s názvem BABSKÉ RADY NA SKŘÍPNUTÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.

Dobrý den prosím vás mam bolesti v oblasti hrudníku palivou bolest spatne se mi dejcha nemuzu si vubec lehnout na zadnou stranu .a taky na bederni pateri cejtim bolesti

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zavolejte na linku 112 a sdělte jim své problémy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Babské rady na skřípnutý nerv

Přírodní prostředky na menstruační poruchy

Péči o menstruační potíže přirozeným způsobem je možné provést pomocí bylinných a domácích prostředků. Některé ženy používají léky proti bolesti, jiné pro úlevu zkoušejí různé domácí prostředky. Níže uvádíme některé z nich.

  • Petrželová šťáva je vhodná na menstruační poruchy. Šťáva se vyrábí pomocí petrželové šťávy s přidáním jiných rostlinných šťáv, mrkvové nebo okurkové. Vše smíchat ve stejném poměru.
  • Velmi účinné jsou i banánové květy, které jsou vhodné zejména pro ženy trpící menoragií.

Zdroj: Babské rady na potíže při menstruaci

Diskuze

V diskuzi BOLEST BŘICHA VLEVO ASI 4 CM OD PUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den, nemáte radu co dělat s bolestí břicha vlevo čtyři cm od pupiku ? Děkuji za všechny rady VolfovaH@seznam.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest břicha vlevo asi 4 cm od pupku

Bolest břicha při menstruaci

Menstruační bolesti vyvolávají prostaglandiny, což jsou látky podobné hormonům, které se uvolňují během menstruace z děložní sliznice (endometria). O menoragii se mluví tehdy, když je krvácení tak silné, že musí žena měnit tampon či vložku každou hodinu, nebo trvá-li doba krvácení déle než týden. Nejčastější příčinou tohoto stavu je sice hormonální nerovnováha, ale těžké krvácení může vyvolat i špatná výživa nebo růst nádoru (nejčastěji myomu) v děloze. Děložní cévy samy mají sklon ke slábnutí stěn a snadno praskají. K nepravidelnostem menstruace může vést nejen hormonální nerovnováha, ale i extrémní fyzická zátěž nebo nerozumný dietní režim.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Poradna

V naší poradně s názvem SLINIVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František .

Dobrý den nemůžete mi prosím poradit beru tramal a algifen na bolesti ale nepomáhá to už si nevím rady

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Existují ještě další účinnější prostředky na snížení bolesti dostupné na lékařský předpis. Poraďte se se svým lékařem, které z nich budou vhodné přímo pro vás.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Slinivka

Babské rady na bolestivou menstruaci

K uvolnění dělohy a tím k úlevě menstruačních křečí si připravte horkou lázeň nebo si přiložte elektrickou dečku.

Rovněž orgasmus pomáhá zmírňovat menstruační bolesti a rychleji je ukončit. Může to být proto, že stahy dělohy během orgasmu zabraňují překrvení a nahromadění tkáňové tekutiny a tlumí svalové křeče.

Nachystejte si teplou koupel nebo zůstaňte v posteli a na podbřišek nebo pod křížovou krajinu si položte zabalenou láhev s horkou vodou. Můžete si také na dvě až tři minuty přikládat na dolní polovinu břicha horké obklady a potom je na půl minuty vystřídat studeným obkladem. Dvakrát až třikrát postup opakujte. Při krutých bolestech u menstruace si na podbřišek a křížovou krajinu přiložte obklad namočený v horké vodě, do níž jste přidaly po čtyřech kapkách šalvějového a majoránkového oleje a tři kapky oleje z římského heřmánku.

Užívejte třikrát denně čaj nebo tinkturu připravené ze stejného množství trojlistu, ploštičníku, řepíku, vodilky a malinového listí.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Diskuze

V diskuzi MRAVENČENÍ V KONČETINÁCH,BUŠENÍ SRDCE, ZTUHLÉ KONČETINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra 123.

Jarmilo,úplně vám rozumím,mám to stejné.Lékaři si nevědí rady.Také je podezření,že by to mohly dělat ledviny,to ještě nemám vyšetřeno.Je mě 70 let a jsem úplně vyřízená,kdyby aspoň nebyly ty hrozné bolesti.Do nemocnice na vyšetření mě nikdo nevzal,nevím co budu dělat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila.

Věruško, cítím s Vámi. Je to hrozný stav. Moje lékařka mě sdělila, že se jedná o neuropatii, která se těžko léčí, také by mě měli poslat na MR. Objednala jsem se na neurologii, snad mě lékař na tu magnetickou rezonanci doporučí. Chodím k psychiatričce, ale je to nepříjemná osoba, celou skoro hodinu mě spílala,ale nezeptala se na příčinu, proč jsem léky brala. Jdu tam zítra, jsem zvědavá na její reakci, že k ní už nechci chodit. Po psychické stránce jsem v pořádku, ale po té fyzické ne. Tobě Věruško přeji, aby se ten tvůj stav vyšetřil, co je příčinou tvých bolestí, které mám rovněž.

Zdroj: diskuze Mravenčení v končetinách,bušení srdce, ztuhlé končetiny

Příčiny bolesti uší

  • Infekce vnějšího zvukovodu
  • Barotrauma
  • Blokáda ušním mazem
  • Zánět středního ucha
  • Nachlazení

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Diskuze

V diskuzi TRVALÉ POŠKOZENÍ NERVŮ PO PÁSOVÉM OPARU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Brentnerová.

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Přítel prodělal neléčený vnitřní pásový opar, po léčbě má trvale poškozeny nervy v těle a prodělává šílené bolesti. Už mu nepomáhají ani ty nejsilnější driáky na bolest. Už nevím co dál, proto to zkouším touto cestou. Děkuji za rady a pomoc. Dana.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Trvalé poškození nervů po pásovém oparu

Menstruační kalendář do mobilu

Zde si můžete stáhnout menstruační kalendář pro Android.

Zde si můžete stáhnout menstruační kalendář v iOS.

Zdroj: Menstruační kalendář

Diskuze

V diskuzi FLEGMONA BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava.

Babske rady pri flegmonia

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Flegmona babské rady

Cviky

Ze cviků pomáhá plavání, stejně jako jiné aktivity, které procvičí svaly celého těla a pomáhají zabránit menstruačním křečím. Cvičte, aktivita uvolňuje endorfiny, přirozené látky organismu proti bolesti. Máte-li křeče, klekněte si, opřete se rukama o zem a opakovaně napínejte a vyhrbujte záda; stahujete a uvolňujete tím hýžďové svaly, procvičujete celou pánev a zvyšujete v ní krevní oběh; pomáháte tak zabránit městnání v děložní stěně.

Také každodenní masáž břicha a bederní krajiny v týdnu před menstruací pomáhá předcházet křečím tím, že podporuje svalovou relaxaci. Břicho si můžete masírovat samy, ale někoho požádejte, aby vám namasíroval záda. K masáži použijte slunečnicový olej nebo olej ze sladkých mandlí (buď čistý, nebo s přidáním tří kapek levandulového oleje na uvolnění).

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Poradna

V naší poradně s názvem RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

dobry den prosim o radu,boli me pata na rengene me zjistily patni ostruhu je na ni nějake mazani nebo co dělat děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dohodněte se se svým ortopedem na jednoduché operaci, při které vám patní ostruhu obrousí a vrátí tak původní funkčnost bez bolesti. Žádné mazání vám patní ostruhu norozpustí. Použít můžete masti na bolest, jako je Voltaren, Aulin, ale ty v tomto případě dlouhodobě nic nevyřeší, jen zmírní bolest.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač

Proč menstruace bolí

Menstruace bolí, protože jí mohou předcházet nebo ji provázet různé nepříjemné symptomy vyvolané působením účastnících se hormonů a křečemi dělohy. Závažnější příznaky mohou zahrnovat značnou menstruační bolest (dysmenorea), abdominální (břišní) bolest, migrénu, depresi a dráždivost. Některé ženy zažívají syndrom předmenstruačního stresu (PMS nebo premenstruační syndrom) – cyklickou klinickou entitu. Seznam a intenzita prožívaných potíží je individuální. Navíc i u jednotlivých žen se může intenzita symptomů měnit od cyklu k cyklu. Bolestivý průběh menstruace se často upraví po prvním porodu.

Menstruační bolesti se projevují křečemi v podbřišku, přicházejí ve vlnách a mohou být provázeny bolestmi v bederní krajině, nevolností s nucením na zvracení, a dokonce i zvracením. Křeče jsou způsobovány děložními stahy a jsou spojeny s vysokou hladinou prostaglandinů – látek podobných hormonům. Nezdravá výživa a nedostatek pohybu obtíže ještě zhoršují.

Pokud začnete mít uvedené problémy po čtyřicítce nebo se objeví znovu po letech nebolestivých menstruací, může být příčinou skryté onemocnění, například endometrióza, nemoc, při které ostrůvky děložní sliznice vycestují z dělohy do dutiny břišní a uchytí se na jiných vnitřních orgánech. Každý měsíc tyto buňky zbytňují a krvácejí stejně jako buňky děložní. Vyvolávají většinou záněty hostitelských tkání.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Diskuze

V diskuzi OSTRUHY NA PATÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA VIKTOROVÁ.

DOBRÝ DEN,

JIŽ NĚKOLIK TÝDNŮ MÁM VELKÉ BOLESTI PATY, DOKTOR MI DAL DVĚ INJEKCE A POTRVDIL, ŽE JDE O OSTRUHY.
PROSÍM O RADU OTCE PLESKAČE JAK POSTUPOVAT DÁL, V DNEŠNÍM RADIOVÉM PROGRAMU JSEM NĚCO ZASLECHLA, BOHUŽEL UŽ JSTE KONČILI A TAK VÁS PROSÍM O ZOPAKOVÁNÍ RADY JAK PATU LÉČIT.
DĚKUJI,

S POZDRAVEM VIKTOROVÁ

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze OSTRUHY NA PATÁCH

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Diskuze

V diskuzi NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY CIPRALEXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Olivová.

Neždoucí účinky,zkušenosti s cipralexem
Beru cipralex 10 mg. jeden denně. Mám nadměrnou plynatost,nadměrné nadýmání,zácpu,bolest břicha, bolest nohou, rozmazané vidění Nevim si rady co bych měla dělat,aby bolesti se zmenšily.K lékaři jsem objednána 12. října.

Děkuji, s pozdravem
Zdenka Olivová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nežádoucí účinky Cipralexu

Glukosamin a chondroitin sulfát

Na obnovu funkcí kloubů vystavených tření a k obnově tkání a kostí mohou pomoci vhodné vitamíny a přípravky jako Glukosamin, MSM a Chondroitin.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Vanilkový extrakt

Vanilkový extrakt je další populární lék na léčbu bolesti zubů, protože pomáhá znecitlivět bolest. Vanilka má navíc uklidňující účinek. Ponořte vatovou tyčinku do vanilkového extraktu a aplikujte na postiženou oblast. Provádějte několikrát denně, dokud neucítíte úlevu.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Rizika spojená s předčasným přechodem

Jedná se zejména o osteoporózu, která se projevuje zvýšenou lomivostí kostí, bolestí kloubů a zad. Mezi nejběžnější zlomeniny patří zlomené předloktí, krček stehenní kosti nebo obratle. Tato nemoc se diagnostikuje za pomoci měření hustoty kostí.

Zdroj: Silné menstruační krvácení v přechodu

Upozornění

Pokud se spolu s bolestí objeví i nevolnost, horečka a také začne z ucha vytékat hnis, pokusme se lékaře vyhledat co nejrychleji. V tomto případě domácí způsoby léčby mohou při troše neobratnosti později vyvolat další problémy. Zmírněním některých příznaků oddálíme léčbu skutečných příčin, které se stejně nejpravděpodobněji nevyhneme.

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Cibule

Cibule má antiseptické a antimikrobiální vlastnosti, které dovedou zmírnit bolest zubů tím, že zabijí bakterie a zmírní nebo zastaví infekci. Při prvním náznaku bolesti zubů žvýkejte několik minut syrovou cibuli. Pokud už nejste schopni ani žvýkat, pak vložte kousek cibule přímo na špatný zub nebo dáseň a nechte působit.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Čertovo lejno

Bolesti zubů nebo krvácení dásní můžete léčit pomoci rostliny ločidlo čertovo lejno, která je oblíbená jako koření především v indické a vegetariánské kuchyni. Smíchejte půl čajové lžičky koření se dvěma čajovými lžičkami citronové šťávy a mírně zahřejte. Pomocí vatového tamponu směs aplikujte na postiženou oblast. Alternativou je čertovo lejno zahřáté v másle.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP