Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

RAKOVINA KŮŽE VE VLASECH

OBSAH

Příznaky

  • zarudlé plochy na kůži nebo ve vlasech pokryté šupinkami
  • popraskaná kůže, puchýřky, bolestivá poranění
  • svědění postižených míst

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA KŮŽE VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika chocholova.

Dobrý den!neteri se udělal ve vlasech kruh ze kterého ji rostou sede vlasy a sice a moc se lamou.Má to již dva roky.Nyní ji to trochu na teklo. Muže to byt rakovina?Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rakovina kůže ve vlasech

Jak pečovat o lupénku ve vlasech – video

Zde je video, na kterém je vidět péče o lupénku ve vlasech.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Diskuze

V diskuzi SUCHÁ KŮŽE VE VLASECH PROSIM POMOZTE!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Eliášová.

Mám to ASI TAKY - zkouším šampon s konopím, je to na ekzemy ve vlasech, což fohle asi je. Nebo plíseň. Chce to návštěvu kožaře.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aladerma.

Terapeutický šampon Energy Cytosan, který patří do řady tzv. humátových přípravků. Tento šampon je určený k aplikaci při kožních problémech ve vlasové pokožce, tedy například lupy, ekzémy, lupénka či jiné druhy dermatitidy. Při použití šamponu Cytosan dochází k hlubší očistě vlasové pokožky a její detoxikaci.
Šampon Cytosan je velmi vhodný u jemných a mastnějších vlasů, které dobře očistí a zpevní. Pokud máte vlasy spíše suché a lámavé, počítejte s nutností aplikace balzámu Nutritive pro lepší hydrataci. Jsou-li vlasy i tak přesušené a nepoddajné a máte potíže s jejich úpravou, použijte některý z vlasových olejíčků (doporučujeme třeba Weleda Rozmarýnový olej).
Cytosan šampon byl vyvinut pro terapeutické použití, a proto se nedoporučuje k dlouhodobé aplikaci. Střídejte je proto s některým šamponem pentagramu, například Protektinem nebo Artrinem. Dále byste měli vědět, že vzhledem k vysokému obsahu humátů v tomto šamponu, je třeba u světlých vlasů počítat s jejich mírným zabarvením do zrzava. Tento jemný nádech snadno vymyjete 2-3 aplikací jakéhokoli jiného, nejlépe přírodního, šamponu.

Zdroj: diskuze Suchá kůže ve vlasech PROSIM POMOZTE!!!

Obrázky rakoviny kůže ve vlasech

Zde můžete vidět, jak vypadá rakovina kůže ve vlasech.

Zdroj: Rakovina kůže ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE ZE ZNAMÉNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den, včera jsem si všimla, že se mi změnilo znaménko na zádech a rozšířilo. Mohla by to být rakovina kůže?
Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Jitka

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Náhlá změna barvy a velikosti je vždy varovným signálem. Proto bude nejlepší, když si znaménko necháte prohlédnout kožním lékařem. Lékař použije dermatoskop, aby mohl vidět detaily znaménka ve vysokém rozlišení a na základě poznatků určí další postup.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Bolest při rakovině kůže

V raných stadiích onemocnění se rakovina kůže neprojevuje žádnou bolestí. Většinou dochází ke změně tvaru znamének, která v dalších stadiích metastazují a způsobují problémy v postižených orgánech. Nejčastěji rakovina kůže ve vlasech postihuje starší ženy.

Zdroj: Rakovina kůže ve vlasech

Diskuze

V diskuzi SUCHÁ KŮŽE VE VLASECH PROSIM POMOZTE!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal Novotoný.

Dobrý den,

Už nějakou dobu mam silně nemocnou pokožku ve vlasech. Sucha odumřela bíla pokožka kterou odlupuju ne po častech ale po KUSECH o velikosti 1 cm i s vlasy což mi děla velký problém, protože denně přijdu o stovek vlasů. Nevím co s tím dělat a budu rád za každou radu.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Dobrý den, Michale,

je nutné obratem navštívit dermatologa pro přesnou diagnózu. Z popisu bychom to tipovali na plísňové onemocnění, ale rozhodně osobní konzultace u lékaře řekne víc.

S pozdravem, Zdravi-lecba.cz

Zdroj: diskuze Suchá kůže ve vlasech PROSIM POMOZTE!!!

Příznaky rakoviny kůže ve vlasech

Rakovina kůže se může objevit na pokožce hlavy, a to zejména v oblastech, které nejsou dobře pokryté vlasy. Může dojít ke zničení kožní buňky a tkáně a v některých případech i k metastázím do jiných částí těla. Rakovina kůže se může projevit například změnami mateřských znamének, a to na základě změny jejich růstu nebo tvorby nových pigmentových znamének, dále výskytem vředu, který se nehojí, nebo může dojít k dlouhodobému podráždění kůže. Mezi tři nejčastější typy rakoviny kůže patří bazální karcinom kůže, spinocelulární karcinom kůže a melanom.

Zdroj: Rakovina kůže ve vlasech

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Maršíková.

Mám pásový opar na obličeji, v oku a ve vlasech. Po 9 dnech na kapačkách v nemocnici jsem byla propuštěna domů a zajímalo by mě, kdy bych si mohla umýt vlasy. Puchýřky ve vlasech i na obličeji mám již zaschlé, ale ještě ne všechny vyloupané. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Umej to hned. Když je to zaschlý, tak nehrozí žádnej problém. Nedrbej to, jen lehce konečky prstů zavrť ve vlasech a spláchni to.

Zdroj: diskuze Pásový opar ve vlasech

Prognóza

Prognóza se odvíjí od včasného diagnostikování. Všechny typy nádorů se objevují v pozdějším stadiu. Čím dříve se rakovina kůže začne léčit, tím větší je pravděpodobnost na její vyléčení.

Zdroj: Znaménko ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Můžete být bez obav. Jde o krevní výron. Nevznikl z důvodu úrazu, ale spiše namáhavou chuzí, popřípade i tancem v obuvi na vysokých podpadcích. Z nějakého důvodu přetěžujete špičku své nohy a palec už to nedává a začíná pod nehtem prosakovat kapilární krev. Výron je skrytý pod kůží, takže ho nevidíte celý a díky postupnému odbourávání a posunu nehtu může měnit svojí velikost, která byla doposud skrytá, aniž by došlo k opětovnému přetížení.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bára.

Děkuju Vám za odpověď

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Vyšetření rakoviny kůže

Rakovina kůže je nejčastější ze všech zhoubných nádorů, v současnosti postihuje například více než dva miliony lidí žijících v USA a každým rokem toto číslo vzrůstá. Léčba je jednodušší, pokud je nemoc diagnostikována a léčena včas. Pokud není, může rakovina kůže vést k znetvoření, a dokonce i k úmrtí. Důležitou roli hraje při zjištění rakoviny preventivní samovyšetření. Vy sami znáte své tělo nejlépe, a pokud dojde k výskytu anomálie, je dobré vše konzultovat se svým lékařem. Běžně se u lékaře provádí fyzická zkouška, kdy vám lékař prohlédne kůži po celém vašem těle, hledá podezřelé výrůstky, mateřská znaménka nebo léze. Zkouška se provádí pomocí jasného světla a někdy i lupy. Někdy se zkoumají i vlasy.

Zdroj: Rakovina kůže ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SEBOROICKÉ DERMATIDY VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dělají se mi ve vlasech bílé strupy které svědí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Seboroická dermatitida není jediná možná příčina těchto obtíží. Ještě to může být mimo jiné i psoriáza. Oboje spouští stres, což je v této hysterické době kolem šíření koronaviru velmi pravděpodobný viník. Zvládnutí stresu přinese i úlevu v těchto obtížích. Další léčba je závislá na určení přesné příčiny a to teď nevíme jistě, co to vlastně je. Může vám pomoci dehtový šampon www.zbozi.cz/hledani… a masáž pokožky lékařskou vazelínou www.zbozi.cz/kosmeti…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba seboroické dermatidy ve vlasech

Strupy ve vlasech u dětí

Nejčastější příčinou strupů ve vlasech u dětí je seborrhoická dermatitida. U malých dětí se často šupinky dělají právě na hlavičce.

Zde můžete vidět, jak vypadají strupy ve vlasech u dětí.

Strupy ve vlasech se u malých dětí manuálně odstraňují kartáčkem na vlasy nebo jemným hřebínkem, případně i houbou či žínkou. Nadměrné maštění bez následného umytí může problém paradoxně zhoršit, protože šupinky nabydou, ale neodloučí se, a nadto se kůže může pod vrstvou oleje zapařit.

Zdroj: Jak odstranit strupy ve vlasech

Diskuze

V diskuzi MELANOM POD NEHTEM FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeňka.

Mohli byste mi prosím poradit, kam se v Praze obrátit na konzultaci s podobným problémem? Obávám se, že na nehtu palce u nohy něco podobného mám.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Barbora Holubova.

Dobrý den objevila se mi skvrna pod nehtem mam se obávat jestli to je rakovina?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Fotogalerie

Zde můžete vidět, jak vypadá rakovina na nose.

Zdroj: Rakovina kůže na nose

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina.

Dobrý den, můžu se optat co to mám na palci pod nehtem.Prodělala jsem před lety rakovinu kůže,mám obavy.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pod vaším nehtem se vám vytvořil hematom. Naptrný výron krve, který obarvil prostor pod nehtem. Vzhledem k tomu, že máte vyléčené nádorové onemocnění, je na místě každou viditelnou anomálii konzultovat v ambulanci kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Jak léčit lupénku ve vlasech?

Léčebné principy lupénky ve vlasech jsou stejné jako pro obecnou lupénku, to znamená, že se bude zpomalovat rychlý obrat postižené kůže pomocí dehtu nebo lokálních kortikosteroidů, nebo pomocí jednoduššího léčení následků rozpuštěním či odstraněním šupin. Většinou se šupiny rozpouštějí nebo odstraňují pomocí kyseliny salicylové nebo šamponu. Většina léků jsou tekutiny, které obsahují různě účinné složky.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše.

dobrý den,tohle viz obrázek se mě udělalo pod nehtem na prsteníčku ruky cca před 1 měsícem. Nejsem si vědomá že bych se udeřila nebo něco tak,zatím nepozoruji zda se to posunuje,ale nevypadá to jako součást nehtu žeby to mělo odrůst ,nevím.
Pokud by to neodrůstalo ,př musí se nutně jednat o akrolentiginózní melanom , popř může to souviset jako druhotný přznak nádorového onemocnění plic,prsu?
Může to být i nějaká banálnější věc ,např související s nějakým nedostatkem vitamínu popř jeho přebytkem beru asi 2 měsíce 2000IU jednotek D3 vitamínu ..
Může udělat prvotní vyšetření krve s nějakým markerem obvodní lékař , než člověk začne pobíhat po odborných pracovištích v této špatné době s covidem a neočkovaný .
Pokud by se jednalo o onkolog nález jak důležitý je čas od prvotního nálezu do 3-4 měsíců , a kam zajít na konzultaci v případě podezření nádorového onemocnění asi někde na dermato-onkologii co myslíte , předem děkuji za odpověd Miluše

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miluše.

ještě dodám , kam se popřípadě v Brně objednat , na adekvátně erudované pracoviště ,děkuji

Zdroj: diskuze Rakovina kůže pod nehtem

Strupy ve vlasech u dospělých

Příčiny

Strupy ve vlasech mohou signalizovat onemocnění seboreickou dermatitidou či lupénkou, bohužel obě nemoci jsou chronické a mohou se vracet.

Léčba

Doporučuje se používat dlouhodobě řadu Blue cap (sprej, šampon, eventuálně i tablety).

Zdroj: Boláky ve vlasech

Lupy ve vlasech – projevy

Ložiska ekzému z mazových žlázek jsou zažloutlá nebo načervenalá. Kůže mívá šedobílý a mastný vzhled, který je nápadný i ve vlasové části. Postupně vznikají drobné šupinky, rozšiřuje se zarudnutí. V těžších případech se vyskytují nánosy šupin a vznikají krusty (strupy), kůže intenzivně svědí. Ve vlasové části hlavy jsou pak patrné nánosy šupin, které nutí pacienty k seškrabování. Tím se opakovaně dráždí pokožka hlavy a dochází k dalšímu zhoršování ekzému. Posléze jsou na vlasech zachyceny velké mastné „lupy“, které se obtížně odstraňují.

Zdroj: Jak na lupy ve vlasech

Více informací o melanomu kůže

Zde je několik informačních zdrojů, které blíže rozebírají problematiku melanomu: 

Zdroj: Zhoubný melanom kůže je daň za opálenou kůži

Hnisavé boláky ve vlasech

Příčiny

Hnisavými boláky ve vlasech mohou být nežity (furunkly), ty jsou bakteriálního původu. Opět se jedná o různé bulky různé velikosti a hnisavé boláky jak ve vlasech, tak i jinde na těle.

Léčba

Léčba probíhá jednoduše odstraněním hnisu, poté následuje dezinfikování a překrytí sterilními obvazy.

Zdroj: Boláky ve vlasech

Fotografie lupénky ve vlasech

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět lupénka ve vlasech.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět kvasinky ve vlasech.

Zdroj: Kvasinky ve vlasech


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP