Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

REFLEXNÍ BODY NA NOŽE

OBSAH

Reflexní body plosky nohy

Zde můžete vidět jednotlivé reflexní body na plosce nohy.

Zdroj: Reflexní terapie

Diskuze

V diskuzi TUPOZRAKOST A JEJÍ LÉČBA V DOSPĚLOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislav.

Dobrý den. Prosím kde jsou přesně body pro jehličky. Akupunkturu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tupozrakost a její léčba v dospělosti

Reflexní body na ruce

Reflexologie ruky je jemná, účinná a také velmi příjemná metoda. Hodí se pro diagnózu a ovlivňování hlavně psychosomatických dysfunkcí. Podporuje harmonizaci, zklidnění a posílení celého organismu. Ruce odhalují v tělesné oblasti zvlášť rychle různé akutní problémy.

Zde můžete vidět reflexní body na rukou.

Zdroj: Reflexní terapie

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLY KOTNIK BEZ URAZU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Niku.

Dobry den, prosim o pomoc.. Pred mesicem jsme byli s rodinou na horach a ja vytahla po roce pohorky, druhy den rano me bolel nart na prave noze na dotek, nemohla jsem byt v zadnych botech ani v pantoflich vse me ze zhora tlacilo a desne bolelo.. Po par dnech se mi udelal otok nartu i prsty byli natekle..Omezen pohyb.. Vzdy po chvili chuze se to trosku zlapsilo ta bolest.. Asi po 14 dnech to bolet postupne prestalo.. Ale ted mam stale otok uz nemam natekly nart ale kotnik+cca 2cm na lytko..Noha neni tepla, nijak zbarvena jen citim jakoby slabe tuhnuti lytka.. Videli me 4doktori a nikdo nepomohl.. Brala jsem ketonal retard, chladila jsem, stazene jsem to mela, octovy zabaly jsem zkousela.. A delali mi jen RTG i presto ze jsem rekla ze jsem uraz nemela.. Ale jine vysetreni zadne BOHUZEL.. Podotykam ze mi je 24let a jsem mama a servirka, kourim rok nejslabsi ktere vyrabeji a jeste pred dvemi mesici jsem chodila pravidelne 2x tydne na zumbu a zatim se s nicim nelecim. Poradite mi nekdo prosim, uz jsem z toho vazne zoufala. Mockrat dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě došlo k namožení svalů klenby a na to vám pomůže opakovaná reflexní masáž chodidel a lýtek. V Čechách tuto terapii bezvadně provádí thajky. Hledejte thajské masáže ve svém okolí a dopřejte si masáž nohou dvakrát až třikrát týdně. Do měsíce by se mělo vše spravit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oteklina

Reflexní terapie duše

Reflexní terapie duše je praktické spojení klasických diagnostických postupů reflexní terapie a metody duševního metabolismu. Při terapii touto metodou dochází k propojení jednotlivých fyzických potíží s jejich přímou příčinou v duševní oblasti a zároveň k odbourání této příčiny regresním způsobem. Nespornou výhodou metody je přímé řešení potíží jak na úrovní fyzické, tak psychické. Odstranění těchto jinak skrytých příčin je předpokladem k úplnému vyléčení člověka.

Zdroj: Reflexní terapie

Poradna

V naší poradně s názvem SNÍŽENÁ CITLIVOST PRSTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Hezký den.
Tři dny mám sníženou citlivost v prstech levé ruky (jsem levák). Cítím mravenčení v malíčku a prsteníčku. Může jít také o syndrom karpálního tunelu? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Spíše bych zde viděl ortopedickou příčinu a to na celé cestě nervů těchto dvou prstů. Nejčastěji bývá ložisko problému blízko páteře (krční, hrudní), lopatky a nebo ramene. Uvolnění těchto míst cílenou reflexní masáží uleví i od pocitu necitlivosti malíčku a prsteníčku. Vyhledejte ortopeda a poraďte se s ním co dál dělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Snížená citlivost prstů

Reflexní terapie nohou

Cílem reflexní terapie je obnovení toku životní energie v těle člověka. Podporuje odstranění škodlivých látek a příliv obranných, zmenšuje bolesti a harmonizuje činnost orgánů. Odstraňováním bloků reflexních drah ovlivňuje chod celého organismu. Během sezení se aktivují přirozené uzdravující děje, roste životní síla a rozpouštějí se i psychologické bloky.

Zdroj: Reflexní terapie

Diskuze

V diskuzi WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Beru léky na deprese a To Citalex 1 x Rivotril 1x Lamictal 2x Quetlapin 300mg 1x Dále na tlak Rilmenidin aTwynstu Na šttnou žlázu letrox A warfarin a mám velké bolesti kloubů tak beru Aclexu a to bych neměla kvůli warfarinu mám chlopen tak musím byt na warfarinu na pradagu a xarelto a jiné léky na ředění nedostanu to je jen pro vyvolené a pojištovna to nechce hradit no ještě ,že jsem starší,ale potřebuji silné léky na bolesti mám výrustky na kloubech tak co mám dělat asi někomu na ko pr , a ještě se budu někoho prosit at si to dají za klobouk ,ale už toho mám dost a nenechám se trávit jedem na krasy .Co vám lékař neřekne Warfarin pří delším užívání způsobí mozkovou příhodu a k pomalému poleptání všech vnitřních orgánů dále poleptání krvinek a cévní stěny .Umí poškodit metabolismus vitamin K a studovaný tvor vám zakazuje zeleninu.Cévy vitamin K uzdravuje a warfarin způsobuje jejich vápenatění .Měli by si to ti vzdělanci žrat sami a ještě chcete radu at jdou někam daleko.Sbohem Jana N

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JANA.

No co dodat nic jinýho Vám nedají tak k nim nechodte já chodím jen k obvodnímu pro warfarín a na odborníky seru.Aby brali prachy za body nač jim ještě házet víc peněz,Srcař je na hovno,chlavně ,aby dostal zájezd za warfarin tak mám chlopen umělou tak denně mám tak dva mražené citrony a pořádně jim všechno co mi zakazují a žiji a dost dlouho bez odborníků z TŘEBIČE já je nepotřebuji jo mladý Carda ten má málo tak i na něj dojde.At si tu pradaxu sežere .Když to tak udělá každý tak bude bez práce a bude se chovat jak člověk.Nechodím na internu ani na onkologii,Jsou to darebáci Jana

Zdroj: diskuze Warfarin

Akupresura na chodidlech

Každé místo na chodidlech je propojeno s jiným orgánem v těle. Na chodidlech se odrážejí všechny vnitřní orgány. Každá reflexní zóna chodidel je přímo propojena s určitým orgánem, svalem, kloubem nebo nervy. Ošetření je pacientovi ušito přímo na míru, podle jeho potíží je stanoveno, na které body působit. Pomocí akupresury lze odstranit bolesti kloubů, zad, hlavy, migrény, poruchy spánku, vyčerpání, ale i alergie. Většině pacientů se hned po masáži viditelně uleví. Pokud se při akupresuře chodidla narazí na velmi bolestivé místo, je to potřeba brát jako upozornění na to, že je v těle něco v nepořádku.

Zdroj: Akupresura

Diskuze

V diskuzi HYDROLIFTING - BEZ OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Akina.

Hezký den všem co uvažují o nějakém liftingu, ráda bych se podělila o zkušenost s hydorliftingem neinvazivní metodou aplikace kyseliny hyaluronové a to bez nějakého řezání či injekcí. Takových procedur jsem se bála, tak jsem si našla studio kde jdou cestou příjemného ošetření - napřed odblokují pomocí speciálních nástrojů lymfatické cesty a pak aplikují kyselinku, masku a krém a vše je relax ne stres! při pravidelném chození na tento typ hydroliftingu má účinky srovnatelné i s invazivními metodami. Za mě doporučuji paní Baťhovou z pražského Body Factory.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hydrolifting - bez operace

Reflexní terapie Jiří Janča

Jančova reflexní terapie nabízí souhrnnou výuku práce s tělem pomocí diagnostické reflexní terapie, kterou integrálně doplňuje dalšími prostředky, jako jsou například homeopatie, léčivé byliny, vitamíny a stopové prvky. Nejvýznamnější představitel alternativní medicíny Jiří Janča u nás sestavil průkopnické dílo přibližující nejdostupnější metodu alternativní medicíny, která je účinná jak při léčbě akutních, tak chronických onemocnění. Jiří Janča vydal knihu, která je jednou z nejdůležitějších prací v rámci jeho úctyhodného díla (mimo jiné Herbář léčivých rostlin, Alternativní medicína, Reflexní terapie, Co nám chybí, Stopové prvky a kovy života v přírodě, První pomoc alternativní medicínou, Praktická homeopatie a další). Kniha se jmenuje Reflexní terapie rukou a jedná se o nejdostupnější metodu alternativní medicíny.

Zdroj: Reflexní terapie

Diskuze

V diskuzi OČISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žofi.

Ahoj všem nevíte kolik toho pepře pěkně totiž pálí a to jsem ho dala jen na špičku nože. Začala sem včera čajem a zatím je mi fajn

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očista

Reflexní terapie rukou

Reflexní terapie rukou představuje sice nejprogresivnější postup reflexní terapie jako metody, přesto je v praxi málo používána. I když je nejsnadnější, nejpoužitelnější a tím také nejefektivnější. Reflexologie ruky je jemná, účinná a také velmi příjemná metoda. Hodí se pro diagnózu a ovlivňování hlavně psychosomatických dysfunkcí. Podporuje harmonizaci, zklidnění a posílení celého organismu. Ruce odhalují v tělesné oblasti zvlášť rychle různé akutní problémy. Reflexologie ruky dokáže výrazně posílit imunitní systém a mízní oběh, zlepšit obranyschopnost organismu, uvolnit tělo od stresů a nervozity. Tato nenáročná a většinou i příjemná technika je skvělým impulsem ke spuštění samoléčebných procesů. Ošetření reflexních zón na rukou provádí reflexní terapie dlaní. Lze ji použít místo reflexní terapie chodidel nebo jako její doplnění. Její princip je naprosto stejný a indikace jsou tytéž.

Zdroj: Reflexní terapie

Diskuze

V diskuzi BRNĚNÍ PRSTU NA NOŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Jak léčit tlak na palcích a chodidél obouch noch.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Brnění prstu na nože

Akupresurní body

Akupresurní bod je místo, které reaguje na stlačení silným bolestivým impulzem. Je jasné, že každý člověk je originál, což se ukazuje i v akupresuře. Jednotlivé body se totiž mohou u každého jednotlivce vyskytovat jinde. Ve stejných plochách, ale na jiném místě. Akupresurní body jsou známé už velmi dlouhou dobu a objevili je staří čínští mudrci ještě před naším letopočtem. Body můžeme rozdělit do čtyř základních skupin:

  • Harmonizující body: Při stlačení těchto bodů se dají pozorovat účinky na všech orgánech, které do této dráhy patří. Jsou to body užívané například při stavu celkové neurózy.
  • Tonizující body: Akupresurou těchto bodů docílíme probuzení a činnosti všech orgánů nacházejících se v této dráze. Jsou to body užívané například při nízkém tlaku.
  • Sedativní body: Působením na tyto body uklidňujeme a odstraňujeme projevy dysfunkce jednotlivých orgánů. Jsou to body užívané například při poruchách spánku.
  • Signální body: Správná akupresura těchto bodů způsobuje zlepšení stavu a zmenšení bolesti. Jsou to body užívané například při kolikách.

Zdroj: Akupresura

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRAŇOVÁNÍ VODY Z PLIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naděžda Pilipčincová.

Zajímá mne, jakým způsobem se odstraňuje voda z plic.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Voda v okolí plíce se nejčastěji odstraňuje punkcí. Nejdříve se zrentgenuje hrudník, podle snímku se určí místa vpichu a pak pomocí tlusté jehly, která se zabodne do hrudníku, se odsaje do injekční stříkačky všechna tekutina. Pokud se tekutina stále tvoří, tak se do hrudníku zavede hrudní drenáž, přes kterou tekutina vytéká z těla ven. V polních podmínkách se hrudník propíchne špičkou ostrého nože a nádechem do plic se vytlačí všechna voda kolem plíce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstraňování vody z plic

Reflexní masáž

Reflexní masáž působí na rozdíl od masáže klasické především na úrovni nervové. Účinky, které se dají touto masáží vyvolat, se rozdělují na změny místní, to je prokrvení a zvýšení teploty v místě působení, a na vzdálené, ty jsou vyvolány v místech, které jsou s danou oblastí spojeny nervově. K nim patří především změny prokrvení, ovlivnění svalového napětí a v neposlední řadě ovlivnění bolesti. Reflexní masáž se provádí na sucho, bez použití masážních prostředků, hmaty jsou prováděny pomalu. Poloha pacienta záleží na vybrané sestavě, využívá se polohy na břiše nebo vsedě. Pořadí jednotlivých hmatů je dáno, každý hmat je zaměřen na některou ze struktur (kůže, podkožní vazivo, fascie, sval, periost). Délka jedné masáže je přibližně 20 až 25 minut.

Zdroj: Reflexní terapie

Poradna

V naší poradně s názvem OČISTA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Nepíšete nic o příčině bolavého kolene, ale ve většině případů není omezování stravy pro hojení vhodné. Například při zánětu na poškozených vazech je třeba dodávat dostatečné množství bílkovin, zejména kolagenu, aby mohlo dojít k výstavbě nové - zdravé tkáně bez zánětu. U kloubů je zase zapotřebí kyselina hyaluronová a vápník. Vše je dostupné v běžné vyvážené stravě, kterou Vy teď nemáte. Jestli chcete rychlé vyléčení od bolesti v koleni, tak přesuňte očistu těla na dobu, až budete zdravý. Nyní přejděte na normální stravu se sníženým množství purinů a tuků. Postupně koleno rehabilitujte rozhýbáním, masáží a cvičením.
Na pískání v uších požádejte svého praktického lékaře o předpis na lék Piracetam.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Hýbl.

Dobrý den,
bolest kolenou jsem měl už cca před 10 lety léčil jsem se půl roku a bez výsledku pak mi dal přečíst švagr jeden článek kde se psalo že bolest může být způsobena překyselením organismu a že na to je vhodné použít rozdrcený hřebíček na špičku nože před jídlem tak jsem to vyzkoušel a ono to zabralo.Měl jsem pocit že to je ten stejný problém tak jsem zkusil dietu zatím bez výsledku.Přistoupím na vaši radu a vyzkouším nějaké kloubní léčiva. A mám ještě dotaz je vhodné v mých 60 letech vyzkoušet jaterní očistu olivový olej a citron. Býval jsem před 2 až 3 lety daleko víc energetičtější.

Přeji příjemný den.

Díky za odpověd.

Jiří Hýbl

Zdroj: diskuze Očista jater

Reflexní terapie na vysoký tlak

Reflexní lymfatická terapie uvádí tělo do rovnováhy. Je to komplexní, velmi účinné ošetření lymfatického systému. Provádí se na ploskách chodidel, kde se stimulují orgány, které úzce souvisí s imunitním systémem, a také orgány, které odvádějí lymfu z těla ven (ledviny, srdce, slezina, střeva, brzlík, játra). Dále se provádí na nártech, patách a lýtkách, kde se lymfa odvádí do hlavních lymfatických uzlin systematickým a cíleným hlazením konečky prstů. Terapie dokonale „otevře“ vnitřní lymfatické cesty, umožní lymfě proudit, tedy pročišťovat tělo. Má blahodárný vliv na úpravu vysokého krevního tlaku.

Zdroj: Reflexní terapie

Diskuze

V diskuzi JAKÉ HROZÍ NEBEZPEČÍ PŘI VNITŘNÍM POŽITÍ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Haluz.

Jaké hrozí nebezpečí ? Obrovské ! Ovšem né pro dotyčného který tuto fenomenální látku požije, nýbrž pro zisky farmaceutického průmyslu, pro to je to obrovské nebezpečí.

Jestli můžete poradit. Co je tetraboritan sodný dekahydrát, ve srovnání o tom jedu o kterém mluvíte ? Slyšel jsem že i soda bicarbona nebo kuchyňská sůl je "toxičtější" než borax.. Co vy na to ? Borax užívám vnitřně, prozatím mám velmi málo zkušeností ale ty jsou více než skvělé.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alois.

Na www.uspesna-lecba.cz se dovíte, proč byl farmaceutickým lobby zakázán, protože se osvědčil jako levný, daleko úspěšnější lék pro léčbu artrózy než jejich vysoce předražené preparáty. Taky jsem používal Borax, přece jen může být znečištěn je technický, koupil jsem si proto Acidum Boricum 500g, kyselinu boritou, přidávám si ji do Tepperweinovy směsi na odkyselní - na špičku nože do dávky na 2 vrchovaté lžičky směsi (dostane se koupit v pár lékárnách hotová (500g za cca 360Kč), sám si ji vyrábím ze surovin v potravinářské kvalitě, s pětinovou cenou) viz kniha Tepperwein Pryč s kyselostí. Hrozil mi umělý kolení kloub a mám léky nezvladnutelnou polyneuropatii (spaní jen s oblblbujicimi prášky) a držím se od nich uz dál chodidla v noci nepálí, a klouby nebolí bez BRUFENU A NEURONTINU!

Zdroj: diskuze Jaké hrozí nebezpečí při vnitřním požití?

Akupresura na bolest hlavy

Při bolesti hlavy automaticky přikládáme ruce na určité body na hlavě. Při bolestech hlavy masírujeme oblast spánků. Aniž bychom si to uvědomovali, využíváme tradiční čínskou medicínu, která vychází z akupresury. Vyhledejte body na zevních koncích obočí. Účinná je i masáž míst za ušima v prohloubenině pod kostním výběžkem, je to velmi citlivé místo, které intuitivně poznáte. V případě, že to nepomůže, vyzkoušejte masírování šíje a oblasti okolo páteře. Pokud jsou bolesti hlavy závislé na počasí, mačkejte bod mezi lopatkami.

Zdroj: Akupresura

Akupresura na hubnutí

Správné body na hubnutí najdete mezi nosem a horním rtem, na ušním lalůčku a na malíčku v ohybu mezi 1. a 2. článkem. Stačí, když jeden z těchto bodů krátce zmáčknete.

Zdroj: Akupresura

Pygeum Dream Body s.r.o. Vsetín

Firma Dream Body má adresu na poště ve Valašských Kloboukách, telefonní spojení žádné a jednatele v Lucembursku. Firma nabízí kromě potravinového doplňku také jahodníky a posilovací stroje. Společnost Dream Body s. r. o. je v obchodním rejstříku zapsaná od roku 2013 v Praze, jako adresu však uvádí P. O. BOX ve Valašských Kloboukách. Jednatelem je Patrick Meunier.

Podobné firmy obvykle fungují podle stejného schématu a často za nimi stojí i stejní lidé. V tomto případě nejpravděpodobněji Slováci, kteří si v příhraničních městech pronajímají schránky na poštách. V roce 2008 operovala podobná společnost z Brumova-Bylnice. Policie vyšetřovala jednu takovou firmu, případ ale odložila, protože nešlo o trestný čin. Policie se zabývá i dalšími firmami, ovšem nezveřejnila, zda se jedná o Dream Body. Podvedení lidé by se měli obracet na Českou obchodní inspekci nebo soudy, trestní řízení je až krajním řešením.

Z tohoto vyplývá, že než si cokoli objednáte, zjistěte si podrobné informace o dodavateli. Jde přece o vaše finance!

Zdroj: Pygeum PRO

Odblokování krční páteře svépomocí

Blokády v oblasti krční páteře jsou obvykle důsledkem energetické nerovnováhy způsobené potlačenými emocemi a špatnou životosprávou. Dalšími spouštěči mohou být stres, nevyvážená hladina hormonů (ta může souviset s nevhodnou stravou, dlouhodobým užíváním antikoncepce nebo léků ovlivňujících funkci orgánu starajících se o hormony), nevyvážený příjem tekutin (dehydratace, ale i nadbytek tekutin, který přispívá k odplavení řady nepostradatelných minerálů z těla), některé zvuky nebo pachy, únava, nedostatečný pohyb a s tím související oslabené svalstvo podél celé páteře nebo naopak přemíra a nevhodné přetížení různých tělesných partií, špatná chůze, respektive špatná obuv. Existuje mnoho možností, které mohou ovlivnit a způsobit bolest krční páteře, a často souvisí jedna s druhou. Když se budete snažit dát do pořádku životosprávu a omezit stres, je velká šance, že bolesti ustoupí i bez jakéhokoliv ošetření či tabletek.

Na zadní straně lebky v místě, kde se lebka spojuje s páteří, těsně nad linií vlasů, je středový bod. Prsty pravé ruky opřeme o lebku a palcem zatlačíme na tento bod co nejhlouběji k páteři. Krk musí být uvolněný a levou rukou tlačíme na čelo, aby palec pravé ruky měl co největší sílu. Tlačíme co nejsilněji přibližně 30 sekund, potom na 30 sekund povolíme. Takto opakujeme 3-5x.

Poté opřeme prsty obou rukou shora o lebku a najdeme další 2 body nalevo a napravo od středového bodu, opět na spodní straně lebky - jsou cca o 2 cm níže a 3 cm do strany od středového bodu a tvoří prohlubeň. Palci obou rukou silně zatlačíme na tyto body, jako bychom chtěli prsty zajet až pod lebku. Tlačíme co nejsilněji přibližně 30 sekund, potom na 30 sekund povolíme. Takto opakujeme 3-5x.

Ze stejné pozice prstů najdeme palci další 2 body - jsou zezadu nad spodním výčnělkem lebky v úrovni ušních lalůčků. Palci obou rukou silně zatlačíme na tyto body, jako bychom chtěli prsty zajet až pod lebku. Tlačíme co nejsilněji přibližně 30 sekund, potom povolíme na 30 sekund. Takto opakujeme 3-5x.

Ze stejné pozice prstů najdeme palci další 2 body - jsou zespodu na spodním výčnělku lebky v úrovni ušních lalůčků. Palci obou rukou silně zatlačíme na tyto body, jako bychom chtěli prsty zajet až pod lebku. Tlačíme co nejsilněji přibližně 30 sekund, potom povolíme na 30 sekund. Takto opakujeme 3-5x.

Pokuste si reflexně uvolnit krční páteř tak, že důkladně po dobu několika minut promačkáte oblast hlavních kloubů palců na noze. Palci otáčejte a snažte se je uvolnit, může to trochu praskat, ale nebojte se. Dobré je také masáží podpořit a reflexně stimulovat plošky nebo zóny krku, ramen, páteře, plošky orgánů podporující látkovou výměnu (játra, žlučník, ledviny, slinivka) nebo plošku hypotalamu - reflexní masáž hypotalamu podpoří homeostázu těla a mysli.

Zdroj: Cviky na ztuhlou šíji

Cena a prodej

Prodejcem Pygeum Pro doplňku stravy je nedůvěryhodný a obtížně dohledatelný Dream Body s.r.o., na kterého si stěžuje množství lidí. Uvedená firma se také již několikrát dostala do hledáčku České obchodní inspekce (ČOI) vzhledem ke svému podvodnému chování. Zkuste si zadat jméno firmy do Googlu a nebudete se stačit divit.

Zdroj: Pygeum PRO

Co je to akupresura

Akupresura byla původně čínská léčebná metoda, dnes existuje několik různých druhů akupresury a většina současných terapeutů vychází z japonských masážních technik. Mezi nejrozšířenější metody akupresury u nás jistě patří japonská Shiatsu. Poměrně nová je léčebná metoda Jin Shin Do. Akupresura využívá konkrétních míst na těle, tzv. tlakových bodů, pro stimulaci jednotlivých orgánů a funkcí organismu. Nejznámější a nejvyužívanější jsou tlakové body na dlaních a akupresurní body na chodidlech. Akupresura se využívá ke zmírnění mnoha symptomů u lidí všech věkových kategorií, od dětí až po starší ročníky, a to nejčastěji k úlevě v případě alergie, artritidy, astmatu, bolesti zad, při oběhových potížích, depresích, nespavosti, migréně a stresu. Akupresura může pouze zmírnit příznaky a měla by být používána ve spojení s jinými typy léčby. Každý odborník bude mít pravděpodobně svůj vlastní způsob práce a bude vytvářet tlak na body různými způsoby. Můžete se setkat s technikou tlaku prsty, palcem, dlaní, koleny, lokty, někteří dokonce používají i nohy (chodidla). Ke stimulaci akupresurních bodů se někdy také využívají speciální akupresurní pomůcky. Jedno sezení obvykle trvá od 30 do 60 minut.

Zdroj: Akupresura


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP