Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

ROSACEA ČERVENÝ NOS

OBSAH

Co je rosacea

Růžovka je chronické kožní onemocnění, jehož příčina není přesně známa. Předpokládá se, že růžovku způsobuje přemnožení baterií uvnitř těla. Tyto bakterie se normálně v člověku vyskytují, ale jen v malém – bezpečném množství. Rosacea nejčastěji postihuje lidi ve věku 30 až 50 let, přičemž ženy jsou postiženy častěji než muži. Typické příznaky této nemoci jsou otoky obličeje – erytém, které doprovázejí papuly a pustuly. Rosacea představuje vážný problém, neboť hrozí při dlouhodobém onemocnění znetvoření kůže a tím i vznik druhotných psychických problémů.

Zdroj: Rosacea a moderní metody léčby

Poradna

V naší poradně s názvem ROSACEA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Vyzkoušejte léčivý krém Rosalox, který obsahuje léčivou látku Metronidazolum. Používá se 2 krát denně a je určen právě na léčení růžovky. Také si dejte do pořádku svoje střeva pomocí probiotik. Můžete také změnit lékaře. Jiný lékař = jiný způsob léčby = jiné výsledky.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Používala jsem krém ROZEX od lékařky, ale bez velkých efektů. Marie

Zdroj: diskuze Rosacea

Rosacea - moderní léky

  • Deoxymykoin - doxycyklin hyklát,
  • Doxybene - doxycyklin hyklát.

Dávkování: 1 až 2 tablety ráno, zapít velkým množstvím vody.

Zdroj: Rosacea a moderní metody léčby

Poradna

V naší poradně s názvem ROSACEA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

poradte prosím už 15 rokov sa liečim na rosaceu 3 stadia a stále sa zhoršuje,dakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vyzkoušejte léčivý krém Rosalox, který obsahuje léčivou látku Metronidazolum. Používá se 2 krát denně a je určen právě na léčení růžovky. Také si dejte do pořádku svoje střeva pomocí probiotik. Můžete také změnit lékaře. Jiný lékař = jiný způsob léčby = jiné výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rosacea

Rosacea

Rosacea neboli růžovka je poměrně častá kožní choroba. Rosacea se projevuje zčervenáním kůže obličeje, pupínky a v těžších případech může dojít k výraznému zbytnění kůže nosu. Jde o onemocnění, které lze díky své lokalizaci jen obtížně zakrýt. Lidé s rosaceou se mnohdy obávají společenského kontaktu, což nezřídka přináší problémy v osobním i pracovním životě. Pro podobnost s akné se někdy rosacea nazývá „akné dospělých”. Na rozdíl od akné nemá ucpané černé póry (komedony) a je omezena pouze na obličej.

Růžovka

Zde je článek, který podrobně popisuje růžovku.

Rosacea – foto

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět projevy růžovky.

Zdroj: Kožní nemoci

Laser při léčbě rosacey

Rozšířené žilky lze řešit diatermokoagulací či laserem. Zbytnělou tkáň je možné odstranit laserem či zákrokem plastického chirurga. Správně vedená léčba nabízí výraznou pomoc, jak rosaceu udržet pod kontrolou a jak zabránit vývoji v pokročilejší stadia. Podstatné je zahájit léčbu a prevenci včas.

Zdroj: Jak se léčí rosacea neboli růžovka

Poradna

V naší poradně s názvem SEDIMENTACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Řezníčková.

Dobrý den
Už dlouhodobě mám zvýšenou sedimentaci , nyní 62/90
Jsem pod kontrolou alergologa , mám různá vyšetření- negativní.
DG: Asthma alerg.pers. pod kontrolou
alergickou rýmu
dermatitidu v obličeji (rosacea facieí)
recidivující záněty DC,GER
vertebrogenní potíže
hepatopatie

Moje závodní lékařka neřeší , prý chronická , nemám se tím zabývat.
Jsem pořád unavená , spavá .
Dá se něčím léčit , nebo aspoň nějakým přírodním preparátem snížit ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste změnit lékaře. Najděte si odborníka na hematologii, popřípadě lékaře vnitřního lékařství a poraďte se s ním, co by u vás mohlo pomoci. Takhle přes internet těžko dostanete radu, která povede ke zlepšení, protože vaše problémy potřebují komplexní přístup. Rovněž si zkuste udělat test na přítomnost helicobacter pylori v žaludku. Test si uděláte sama doma, při vyprazdňování. Test je možné koupit tady: www.prozdravi.cz/imu…
Další volbou, která by mohla zlepšit stav vaší růžovky jsou probiotika, které když nepomůžou, tak určitě neuškodí. Užívejte probiotika po dobu 30 dnů, koupit je můžete například tady: www.prozdravi.cz/omx…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sedimentace

Přírodní léčba růžovky

Rosacea se obvykle léčí zevním nanášením gelu z aloe vera, nebo čaje roibos s citronem, popřípadě mýdla se sírou nebo masti s ichtamolem. Na růžovku také pomáhá volně prodejná Kittlova mast a Jarischova voda. Předpokládá se, že růžovka souvisí se špatnou funkcní střev, takže v léčbě je důležitá také dieta a přísná životospráva, jako například: hodně ovoce a zeleniny, bílé maso (drůbeží, ryby apod.), ale ne často, jen jednou za týden. Dále čaje na pročištění a úplné vyřazení bílé mouky v jakékoli podobě, to znamená žádné sladké (oplatky, koláče, buchty, knedlíky, těstoviny, omáčky zahuštěné moukou) Co se týče pečiva, tak se může jen žitný chleba.

Zdroj: Rosacea a moderní metody léčby

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ JAZYKA, POPRASKANÝ JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela Klečková.

Dobrý den.
Před 3 lety u mně začaly záněty - středního ucha, 2 x průdušek, vaginální mykoza, zánět moč.měchýře, u všech jsem užívala ATB s tím, aby se následná TEP kolene nemusela posouvat. Dva měsíce před operací vznikly u mně alergie. Nemohla jsem nic jíst, lepek, kakao, kyselé, rajčata, ostré koření. Dle vyjádření alergologa se mi z braní ATB spálila sliznice v puse. Alergologové jen slibují,ale drží se svého postupu, v podstastě mi za 2 roky nikdo nepomohl, Zodac mi nezabírá. Večer když lehnu a ten den něco málo z toho si vezmu, mám pálení jazyka, popraskaný, oteklý, červený jak hovězí maso, štípání mi jde až do nosu.Dnes jsem přišla od alergologa jiného, který mi sliboval zátěžový test a vyšetření, zda mám alergii na lepek nebo celeakii. Výsledky z krve byly negativní, tudíž se nic nekonalo, KO za půl roku. Proč? K čemu? Aby zjistil, jestli beru léky Monkasta,po kterém budu mít alergie ještě větší, já jako astmatik budu mít infekci horních cest, vyrážky a to vše při nejlepším a při nejhorším propady v náladách a sebevražedné sklony? Tak teď si můžu vybrat. Buď nebudu baštit nic z toho, co mi vadí a vynechám doktory nebo konečně budu jíst všechno, nevyspím se, pusa jak oheň a na doktory se taky vykašlu. Myslíte, že existuje ještě 3 varianta, kde by mi někdo mohl udělat vyšetření takové,aby zjistil přesnou příčinu a napsal vhodná antihistaminika nebo nemám šanci už žádnou???Už mně unavuje lítat po doktorech, dost na tom, že mám 4 odborné doktory na jiné nemoci. Od Rožnova pod Radhoštěm až po Ostravu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dvořák karel.

Jazyk je sytě červený, při polykání bolí vzadu na patře a špička jazyka někdy pali

Zdroj: diskuze Pálení jazyka, popraskaný jazyk

Příčiny červeného nosu

Mezi příčiny zčervenání nosu patří různá kožní onemocnění, ale i jiné faktory, viz níže.

  • Kožní onemocnění rosacea je charakterizováno zarudnutím obličeje a nosu. Tato příčina je idiopatická, zarudnutí je způsobeno zánětem papul (kožních pupínků) a poruchou krevních cév.
  • Mnoho alkoholiků má červený nos, protože konzumace alkoholu vede k ucpávání cév. Jakmile dojde k blokování kapilár, dochází ke snížení průtoku krve v této oblasti a ke zvýšení tlaku, což vede k buněčné smrti a lámání (praskání) kapilár.
  • Jednou z hlavních příčin zbarvení nosu dočervena jsou změny teploty. Krevní cévy v nose se stahují zejména v chladném počasí, což vede k omezenému průtoku krve. Naopak pokud je nos vystaven náhlým vysokým teplotám, krevní cévy se rozšíří a dochází ke zvýšenému průtoku krve, což způsobí opětovné zarudnutí nosu.
  • Zarudnutí nosu a svědění či šupinatění kůže může být charakteristickým projevem onemocnění známého jako seboroická dermatitida.
  • Alergie je dalším faktorem způsobujícím zarudnutí nosu, přičemž je toto zarudnutí doprovázeno dušností a zrychlením srdeční činnosti, zejména v případech těžké alergie.
  • Zčervenání nosu může být vyvoláno také stresem. Stres způsobuje zvýšenou produkci adrenalinu, který zapříčiní zvýšený průtok krevních cév a následné zarudnutí nosu.

Zdroj: Babské rady na červený nos

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA ČERVENÝ NOS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Dobrý den.Můžete mi prosím poradit co na červený nos a popraskané žilky?Leaser a mastičky mi vůbec nezabraly.Léčba probíhala na kožním.Výsledek ovšem nulový.Děkuji za radu.Hříbalová.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na červený nos

Svědění kůže na nose

Příčiny

Svědění kůže na nose může být způsobeno onemocněním rosacea. Nemoc postihuje typicky kůži nosu, objevuje se pod nosem, na tvářích, středu čela a bradě. Méně často se vyskytuje za ušima, na krku a ve výstřihu. Kůže okolo úst a očí je nepostižená. Rosacea, česky růžovka, je velmi častá dermatóza. Jedná se o zánětlivé onemocnění kůže, i když příčiny vzniku růžovky jsou zatím nejasné. Rosacea postihuje obě pohlaví, přičemž u žen se vyskytuje častěji. Nemoc začíná většinou po 30. roce života. Nejvíce nemocných je registrováno ve věkové skupině 40–60 let.

Co s tím dělat

Co s tím dělat? Tak určitě navštívit lékaře, který stanoví diagnózu a zvolí vhodnou léčbu. Léčba nemoci je dvojí. Lokální léčba spočívá v aplikaci přípravků, které obsahují metronidazol a erytromycin, či pasty s obsahem síry a retinoidů. U těžších případů se používá léčba celková: antibiotika (tetracyklin, doxycyklin, minocyklin). Mechanismus, jakým antibiotika pomáhají, je nejasný, ale uvažuje se o jejich protizánětlivých účincích. U pacientů, kteří trpí gastrointestinálními problémy, je vhodná likvidace (eradikace) bakterie Helicobacter pylori, která žije v žaludku člověka. U květákovitého zbytnění nosu je na místě chirurgická léčba.

Zdroj: Svědění nosu a kolem nosu

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ DLANĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie44.

Na levé ruce-dlani mám již asi 3 roky velký červený flek.Nebolí ani nesvědí,jen vypadá nezvykle-je sytě červený.V loni se mi stejný flek začal dělat i na pravé ruce. Můžete někdo poradit co s tím? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Sidonie44, několik let trvající červené skvrny na dlaních anebo také i na bříškách prstů nejčastěji souvisí s chorobami jater. Dělá se Vám akné nebo máte hnědé kruhy pod očima? Červené skvrny na dlaních mohou být dále způsobeny omrznutím v minulém období nebo mohou být také cévního původu. Taktéž se na jejich příčině může podílet streptokoková infekce. Bylo by vhodné s tím navštívit Vašeho obvodního lékaře a provést některá vyšetření, která by vedla k možnému zjištění příčiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené dlaně

Cena a prodej

Zde můžete vidět ceny všech výrobků s červeným jetelem: Červený jetel cena.

Zdroj: Červený jetel

Poradna

V naší poradně s názvem NA KONCI PŘEDKOŽKY MAM ČERVENÝ PRSTYNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Veselý.

Dobrý den na konci předkožky mám červeny prstýnek,který pálí svědí.Pokud ho mažu trimancenolomem E pár dnů je to dobré ,přestanu a je to zpět.Hygienu mám dobrou,dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přípravek Triamcinolon E je kortikosteroidní mast, která působí silně protizánětlivě. To se zjevně uplatňuje i ve vašem případě. Ovšem účinek této masti je však namířen jen proti příznakům zánětu, nikoliv proti příčině nemoci. Proto se s touto mastí nemůžete vyléčit. Mast má vážně nežádoucí účinky a je proto dostupná jen na lékařský předpis. Budete se tedy muset obrátit na lékaře, který vám dal tento lék a dohodnout se na jiné léčbě. Kontaktujte kožního lékaře, který vyšetřením zjistí příčinu a poskytne vám účinnou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění penisu

Rosacea

Účinky léčby pomocí Jarischova roztoku u růžovky jsou pozitivní, a tak se používá jako podpůrná léčba tohoto kožního onemocnění. Jarischův roztok kůži mírně vysušuje, působí slabě dezinfekčně a má protizánětlivé a mírně antimikrobiální účinky, přičemž pokožku zklidňuje. Roztok se nanáší se na čistou gázu nebo vatový tampon a z kůže se nesmývá. Lze ho také přelít do rozprašovače a osvěžit jím pleť či kůži v horkých letních měsících, a to i několikrát denně. Jarischův roztok nemá žádnou vůni ani nečpí jako některé farmaceutické přípravky.

Zdroj: Jarischova voda

Diskuze

V diskuzi ČERVENÝ FLÍČEK NA NOŽIČCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daška.

Dobrý den,
neteři se před čtyřmi týdny narodila holčička. Na nožičce na prstíčku vedle malíčku má zespod červený flíček. Je docela velký a sytě červený, no protože prstík je malý, tak to má téměř přes celou peřinku.
V porodnici nevěděli co to je a dětská doktorka si myslela že je to nějaký flíček, který po nějaké masti zmizí... nezmizel a nyní řekla, že to bude asi znamínko. To se nám ale nezdá...
Nemá někdo podobný problém, nebo radu kam se obrátit? Neradi bychom něco zanedbali.

Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červený flíček na nožičce

Účinky červeného rybízu na zdraví

Rybíz červený patří do rodu Ribes z čeledi angreštovitých a pochází ze západní Evropy, ale v současnosti je široce rozšířen po celém světě.

Při pravidelné konzumaci je červený rybíz spojen s poklesem výskytu mnoha chronických onemocnění, zejména kardiovaskulárních onemocnění, cukrovky a rakoviny.

Tyto drobné červené kuličky uspořádané v mohutných hroznech překypují nutričními výhodami.

  1. Červený rybíz je dobrým zdrojem vlákniny a může pomoci zlepšit zdraví trávení.
  2. Červený rybíz je plný vitamínu C, který nejen podporuje zdravý imunitní systém, ale také produkuje a udržuje kolagen, nezbytný pro zdravé vlasy a pokožku.
  3. Červený rybíz je dobrým zdrojem železa, které je nezbytné pro tvorbu červených krvinek.
  4. Červený rybíz má nízký obsah kalorií a tuku, ale vysoký obsah vlákniny.

Zdravotní účinky červeného rybízu:

  • podporuje trávení,
  • zvyšuje pocity plnosti,
  • posiluje imunitu,
  • detoxikuje,
  • snižuje cholesterol,
  • snižuje riziko srdečních chorob a rakoviny, zejména rakoviny prostaty,
  • reguluje krevní cukr,
  • podporuje hubnutí.

Zdroj: Červený rybíz a cukrovka

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAVÝ,ČERVENÝ STŘED JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, prosím o radu.Nějakou dobu mám bolavý, rudě červený střed jazyka. Bolí při jídle, pití i v klidu. Okraje jazyka jsou potaženy bílým povlakem. Prosím o pomoc a radu. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě půjde o nějakou infekci na povrchu jazyka. Pro správnou léčbu bude třeba zjistit, co je přesně původcem vašich nepříjemných pocitů na jazyku, a s tím vám pomůže váš zubní lékař. Zajděte tedy do zubní ordinace a povězte lékaři o svých potížích, protože právě zde můžete zdárně svůj problém vyřešit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolavý,červený střed jazyka

červený rybíz vysoký obsah cukru?

Rybíz má hodně přírodního cukru, sto gramů červeného rybízu obsahuje 7,37 gramů cukru. Rybíz však obsahuje fruktózový cukr, který má nižší GI než glukóza.

Glykemický index (GI) červeného rybízu (čerstvé bobule) se rovná 25, což jej řadí mezi potraviny s nízkým GI. Cukr z červeného rybízu se proto vstřebává pomalu do krevního řečiště, což zabraňuje výkyvům krevního cukru, chuti na cukr a změnám nálad.

Červený rybíz je vhodné ovoce pro diabetiky.

Zdroj: Červený rybíz a cukrovka

Rosacea a její moderní léčba

Základní léčbu představují krémy a gely s obsahem metronidazolu nebo antibiotik. Při výraznějším zánětu se někdy používají pasty s obsahem ichtamolu. V těžších případech se nasazuje celková léčba, tedy tablety s metronidazolem nebo tetracyklinová antibiotika. Ve velmi těžkých případech se podává isotretinoin (derivát vitamínu A). Rozšířené žilky se řeší diatermokoagulací či laserem. Zbytnělou tkáň lze odstranit laserem či plastickochirurgicky. Správně vedená léčba nabízí výraznou pomoc, jak rosaceu udržet pod kontrolou a jak zabránit vývoji v pokročilejší stadia. Podstatné je zahájit léčbu a prevenci včas. První efekt se obvykle začne projevovat po 2–4 týdnech léčby. Větší zlepšení se dostavuje po 2–3 měsících pravidelné léčby, samozřejmě za dodržování prevence a odpovídající péče o pleť. Kortikosteroidy by se u rosacey neměly vůbec používat. Vedou sice zprvu ke zmírnění začervenání, ale později stav zhoršují tvorbou rozšířených žilek a jinými nežádoucími účinky.

V počátečních fázích onemocnění se využívá diatermokoagulace. Diatermokoagulace se používá při odstraňování rozšířených cévek v obličeji. Zákrok se provádí pomocí přístroje (elektrokauteru), který má na konci držáku drobnou jehlu. Tato jehla se zavede do cévky a elektrickým výbojem přesně nastavené intenzity se cévka spálí. Jde o zákrok poměrně nebolestivý, pouze elektrický výboj jemně štípne. Jizvy nevznikají.

Zdroj: Jak se léčí rosacea neboli růžovka

Co znamená rosacea

Onemocnění vzniká mezi 40.–50. rokem. Obecně platí, že častěji bývají postiženy ženy než muži a náchylnější jsou zejména ženy takzvaného keltského typu, které mají světlou pleť a vlasy a jsou více citlivé na sluneční záření a povětrnostní vlivy. Jde o onemocnění, které lze díky jeho lokalizaci jen obtížně zakrýt. Lidé s rosaceou se mnohdy obávají společenského kontaktu, což nezřídka přináší problémy v osobním i pracovním životě. Na rozdíl od akné se neobjevují ucpané černé póry (komedony) a problém je omezen pouze na obličej. Rosacea se projevuje nejdříve přechodným, později trvalým začervenáním a rozšířenými žilkami na konvexních partiích obličeje – nos, tváře, čelo, brada. Začervenání mívá typický motýlovitý tvar. V dalším průběhu se připojují zánětlivé změny – pupínky (papuly) a zkalené puchýřky (pustuly). Při delším trvání dochází ke zbytnění mazových žláz a vaziva. Kůže získává hrubý vzhled s roztaženými póry. Díky podobnosti se strukturou slupky citrusových plodů se tato nemoc nazývá i orange skin (pomerančová kůže) nebo lemon skin (citronová kůže). Při dalším rozvoji tohoto onemocnění vznikají hrbolaté až květákovité útvary na nose a přilehlých částech tváří – rhinophyma.

Častou komplikací rosacey je zánět spojivek, víček a oční rohovky. Při těžkém postižení a dlouhém trvání bez adekvátní léčby může dojít k oslepnutí. Méně častou komplikací je vznik otoku (lymfedému) některých partií obličeje. Při vzniku rosacey se uplatňují zejména dvě hlavní příčiny – porucha drobných cév obličeje a porucha funkce mazových žláz. Faktory, které přispívají k rozvoji onemocnění, jsou ty, které vedou ke zvýšenému prokrvení obličeje (stres, alkohol, ostrá jídla, horké nápoje, sluneční záření, horké prostředí, cvičení, sauna, horká koupel, větrné či mrazivé počasí, kosmetika). Často se uvádí možná souvislost růžovky s onemocněním trávicí soustavy, ale jednoznačná spojitost nebyla dosud přesvědčivě prokázána. Rosacea není infekční a není možné někoho nakazit.

Zdroj: Jak se léčí rosacea neboli růžovka

Červený jetel + sója

Červený jetel a sója se řadí k nejbohatším zdrojům rostlinných estrogenů. Obsahují obzvláště cenné látky zvané izoflavony, které představují smysluplné doplnění výživy nejen pro ženy ve středním věku.

Použití: Preparát je vhodný pro ženy v období klimakteria a zejména je určen ženám, které jsou alergické na včelí produkty a nemohou proto užívat přípravek Sarapis nebo Sarapis Soja.

Doplněk stravy „Červený jetel Plus Soja“ obsahuje sójové izoflavony a izoflavony z červeného jetele. Dále obsahuje vitamín E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem, což je děj provázející stárnutí organismu. Preparát nemá vedlejší nepříznivé účinky a mohou jej užívat i ženy se zánětem žil, vysokým krevním tlakem a cukrovkou.

Dávkování: Jednu kapsli denně zapít trochou tekutiny. Vhodné je dlouhodobé užívání. Produkt obsahuje 30 kapslí.

Zdroj: Červený jetel

Červený ohraničený flek na noze

Příčiny

Červený ohraničený flek na noze může způsobit lokální zánětlivá reakce na píchnutí hmyzem, vyšetření lékařem nebude potřeba, lokálně co nejvíce ledujte, mažte Fenistilem, pokud by se zánět šířil dále do okolí, je na zvážení antibiotická terapie jako u růže.

Co s tím dělat

Lokálně se doporučuje ledování a aplikace krému Fenistil. Když se zánět šíří dále do okolí, může být nutná antibiotická terapie.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Červený jetel – produkty

Kapsle

Červený jetel Isoflavon 90 kapslí je přírodní produkt zmírňující projevy menopauzy. Má jedinečné a silné složení. Obsahuje 40 mg izoflavonů v jedné kapsli. Balení vystačí na 3 měsíce užívání. Pro ještě větší efekt je vhodné červený jetel zkombinovat s vitamínem D, vápníkem a hořčíkem, kdy dochází navíc k ochraně proti osteoporóze a ochraně žilního systému. Kapsle jsou vhodné pro ty, kteří si nechtějí připravovat čaje.

Tinktura

Červený jetel tinktura se používá kvůli významnému obsahu fytoestrogenů nahrazujících substituční hormonální terapii u žen při potížích v klimakteriu. Další oblastí jsou průjmové nemoci, revmatismus, bronchitida, lymfatické otoky a cukrovka.

Dávkování: 3x denně 20 kapek do vody či čaje. Výrobek není vhodný pro děti, těhotné a kojící matky.

Omezení užívání: U nádorů, kdy u nádorových buněk byly prokázány estrogenové receptory (především u některých nádorů prsu), zásadně tento produkt neužívejte.

Kapky

Kapky z červeného jetele znamenají totéž co tinktura. Jde pouze o slovní interpretaci. Kapky z extraktu květu červeného (lučního) jetele nahrazují hormonální terapii u žen při potížích v klimakteriu. Další oblastí jsou průjmové nemoci, revmatismus, bronchitida, lymfatické otoky a cukrovka. Obsah alkoholu činí 40 %.

Dávkování: 3x denně 20 kapek do vody či čaje. Výrobek není vhodný pro děti, těhotné a kojící matky.

Zdroj: Červený jetel


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP