Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

ROSOL V KOLENI

OBSAH

Voda v koleni – obrázky

Zde se můžete podívat, jak vypadá voda v koleni.

Zdroj: Voda v koleni

Diskuze

V diskuzi ROSOL V KOLENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Prosin o radu na nejake obklady nebo rady na orekle koleni asi rosol

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana Brejchova.

Dobry den , mela jsem ganglion v koleni vnejsi strane kolene . Nechala jsem moc dlouho a pracovala jsem dale . Ganglion rostl do velikosti 6 cm . Doma jsem uklizela a udelala drep a ruplo my v koleni a uz jsem se nepostavila . Poskodila jsem si meniskuz a ted ksem po operaci. Nic nezanedbejte a zda vas to dost boli a tlaci bezte k doktorovi a nehrajte si na hrdinu. Delala jsem totez a takto to dopadlo. Preji hodne stesti at vam vse dobre dopadne

Zdroj: diskuze Rosol v koleni

Kdy vzniká voda v koleni

Příčin vzniku výpotku je několik. Může být způsoben úrazem, nadměrným zatížením nebo poškozením vazů a menisků. Další významnou příčinou může být zánět – artritida. Zánět může být způsoben bakteriemi nebo autoimunitním procesem.

Zdroj: Voda v koleni

Diskuze

V diskuzi CHOROBY TÚJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šilhová.

Mám nízké rozvětvené túje (asi 15 let staré) a nyní jsem zjistila, že uvnitř jsou větve obalené rosolovitou hnědou hmotou. Jde snadno odstranit, ale větve pod touto hmotou jsou narušené, zduřelé . Ne povrchu tújí nejsou patrné žádné známky poškození. Může mi někdo poradit o jakou chorobu se jedná a jak tyto napadené túje ošetřit. Mám napadané všechny túje - jsou rozmístěné po celém pozemku a vzdálené od sebe. Foto nemám. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan Šín.

Mám na túji na větvích - kmenech ne na jehličí hnědý rosol.
Co je to a jak ho odstranit ?
Děkuji za radu Milan

Zdroj: diskuze Choroby tújí

Recept na obklad z cibule

V některých situacích může být vhodnější použít obyčejný cibulový obklad bez přimíchané soli. I bez soli to může fungovat velmi dobře. Sůl je zde hlavně pro extra čerpací sílu, kterou se vytáhne voda v koleni. Zde je návod, jak vyrobit lék z cibule na vodu v koleni. Namelte nebo nakrájejte najemno tolik cibule, aby pokryla oblast, které chcete pomoci. Do cibulové kaše přidejte sůl v poměru 2:1, to znamená, že na 1 šálek nakrájené cibule byste přidali asi 1/2 šálku soli. Nejlepší je mořská sůl a v každém případě je nejlepší použít sůl, která není jodizovaná.

Zdroj: Voda v koleni a lék z cibule

Diskuze

V diskuzi ALAVIS MS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Alavis MS užívám měsíc nemůżu nic jiného než chválit opravdu výborný měla jsem bolesti obou kolen,to ustalo a i otoky jsou zcela pryč.Jen mohu doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Je tomu pár měsíců co mě začali bolet s otekat prsty na rukou,zápěstí..prsty na nohou a zkoncilo to vodou v koleni která se mi neustále vrací..lékař netuší proč to tak je..všechny testy mam negativní..tak že mi vlastné nic není.."jen"..se mi neustále dělá voda v koleni A bolí a otikaji mi ruce(prsty)..může mi také pomoci Alavis A za jak dlouho?Děkuji

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Rakovina v koleni

Ewingův sarkom, který se kromě dlouhých kostí objevuje také v koleni, metastazuje především do jiných kostí, a pak i do jiných orgánů, třeba do plic. Projevuje se podobně jako osteosarkom, tady ale převažují příznaky celkového onemocnění, jako je zvýšená horečka, pocení, hubnutí, slabost. Jako terapie postačí pouze ozařování. Ewingův sarkom je totiž na tento způsob léčby velmi citlivý a většinou zareaguje velmi příznivě – může dojít až k jeho vyhojení.

Zdroj: Rakovina kostí

Nemoc dna obrázky

Popis onemocnění je jedna věc, ale jak vypadá onemocnění, tak pro Vaši představu jsou k dispozici fotografie zde.

Zdroj: Dna v koleni

Diskuze

V diskuzi POCIT CHLADU V KOLENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den,
Jsem už dvakrát po operaci menisku, problém je to že koleno nemůžu pořádně ohnout a jde to až do bolesti. Chodím i rehabilitace a vysledek se mi zda nulový. Ráno když vstanu tak to ještě jde i rozhýbat ale po šichtě nebo delší chůzi koleno ztuhne, ta bolest a pnutí je hlavně v zadní straně kolene. A v noci sek tomu přidá nepříjemný chlad v koleni. Nebyla by nějaká rada co na to používat? Dekuji s pozdravem Štol

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pocit chladu v koleni

Účinky cibule na vodu v koleni

Cibule uvolňuje ucpání mnoha druhů tekutin pod kůží, včetně krve, která způsobuje modřiny, a ucpané lymfy, která způsobuje otoky a bolest. Cibuli použijte jako obklad, jemně nasekanou, rozmixovanou nebo namletou a aplikujte přímo na čerstvou nebo starou modřinu, nebo ji použijte jako preventivní opatření na oblast, kde by se mohla vytvořit modřina. Je-li zapotřebí větší tažná síla, přimíchejte 1/3 až 1 stejný díl kuchyňské soli.

Zdroj: Voda v koleni a lék z cibule

Poradna

V naší poradně s názvem KOLENO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Štěpničková.

Mám na koleni bouli už moc dlouho ale nějak poslední dobou se to zhoršuje a pomalu mě už bolí když na té noze stojím. Prosím nemůžete mi poradit
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cesta k uzdravení vašeho kolena povede přes ordinaci ortopéda. Je potřeba zjistit stav vašeho kolena pomocí rentgenu popřípadě magnetické rezonance. Podle výsledků se pak stanoví příslušná léčba (rehabilitace, kolagenové injekce, lázně, atd). Než se na vás dostane řada, tak během dne používejte bandáž kolena, kterou koupíte ve zdravotnických potřebách. Tady můžete vidět co máte k dispozici a kolik to stojí: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koleno

Je dna vyléčitelná?

Dna je onemocnění, které nebolí trvale, je však nutné ho léčit. Dna se nedá vyléčit, ale léky mohou průběh onemocnění zmírnit. Neléčená dna může vést k degeneraci kloubu, ztrátě jeho funkce a také ke vzniku ledvinových kamenů.

Zdroj: Dna v koleni

Diskuze

V diskuzi TUKOVÁ BOULE U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.



Dobrý den, mám k Vám velkou prosbu.Vloni se mé 11leté fence udělala na pravé zadní noze boule o velikosti cca6cm posléze ji praskla a vytékalo zní něco jako žluklé máslo i to tak vonělo vše bylo vyčištěno.Ale letos boule opět narostla a dnes vnoci opět praskla co udělá veterinář odstraní bouli a zašije,? Nechci jí moc trápit prošla si před třemi lety nechtěnou kastací kde jí MvDr vyoperovala celý vniřek jelikož měla už i sepsy a já nevěděla zda přežije činé.Ale je to holka statečná je veselá sní vše co jí dám. Byla by od Vás nějaká možná rada? Předem děkuji za vstřícnou odpověď.J.Ž.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra.

Dobrý den, mám jezevčíka -16 let, udělala se mu na uch boule jako bejce, mám plnou dlaň, je to jako rosol, počase skoro zmizela, ale nyní je už zase tak velká,je od hlavy,chudinka celou noc probděl a prohekal.P. Doktorka bude až v pondělí, co s tím?
Pokud vím nic ho nwštíplo, je stále doma jen ho chvíli venčím.
Děkuji za pomoc
.S pozdravem Věra.

Zdroj: diskuze Tuková boule u psa

Jak probíhá rehabilitace

Doba léčby je cca 3 týdny. Noha musí být v klidu, aby se voda znovu neobjevila. Poté dochází k postupné zátěži a lékař předepisuje rehabilitaci. Noha se musí zatěžovat postupně, aby nedošlo k obnovení výpotku.

Zdroj: Voda v koleni

Diskuze

V diskuzi LÉČBA ARTROZY-DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Zajíc.

Dobrý den.
Je možno provádět rehabilitaci kolenních kloubů elektroterapií a magnetoterapií pokud mám v koleni kovové těleso?
Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčba artrozy-dotaz

Extra síla pro cibulový obklad

Existují okolnosti, kdy je zapotřebí cibulový obklad nahřát, například při léčbě překrvení plic. Pro toto použití je nejlepší vložit obklad a fixační látku do trouby a dostatečně zahřát. Obklad může být udržován v teple i během působení pomocí termoforu.

Zdroj: Voda v koleni a lék z cibule

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ KOLENO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Prosím o radu co s oteklým kolenem, vodou v koleni. Už jsem byla na punkci a voda se zase objevila. Děkuji Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobry den chtela bych vedet zda se za punkci kolene plati lekari poplatek? Otec chodi skoro kazdy mesic k ortopedovi na vytahovani vody z nohy doktor nebyl schpny zjistit pricinu ale pri kazde punkci si od otce kteremu je 85 let bere poplatek 100,- samozrejme bez dokladu.

Zdroj: diskuze Oteklé koleno

Jak dlouho trvá záchvat dny

Bolest se objevuje nejčastěji ráno, kdy je kloub oteklý, červený, citlivý na dotek a začíná se v něm rozvíjet zánět. Projevy se objevují pouze několik dnů, během několika měsíců se záchvaty opět vrací.

Zdroj: Dna v koleni

Diskuze

V diskuzi JAK BRÁT ALAVIS? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta Schwarzová.

Stále to tu prohlížím a jaké je dávkování pro lidi jsem se nedozvěděla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie Kružíková.

Alavis se dávkuje podle kilogramů. Já vážím 70 kilo a beru si tak dvě třetiny odměrky. Jinak můžu doporučit. Mám artrózu 2.stupně v koleni a od té doby co ho beru jsem bez problémů.

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Léčba

Při výskytu vody v koleni byste měli navštívit ortopeda, který provede odsátí tekutiny pomocí jehly (zákrok trvá cca 3 minuty, není nijak výrazně bolestivý). Tento výkon se odborně nazývá punkce. Tekutiny je většinou kolem 25 až 100 ml. Po odsátí výpotku ve většině případů dojde k úlevě od bolesti a splasknutí nateklého kolene. V případě podezření na infekci se nasazují antibiotika a další léky potlačující bolest (Ibalgin, Paralen, Ibuprofen). Doporučuje se nechat poškozené koleno v klidu a chladit. Pokud dojde k opětovnému vytvoření tekutiny v kloubním pouzdru, doporučuje se provést artroskopii pro zjištění příčiny. Nalezení příčiny není totiž tak snadné.

Zdroj: Voda v koleni

Ganglion na nártu

Ganglion na nártu je cysta nejasného původu vyplněná rosolovitou látkou. Častěji se vyskytuje u žen. Odstranění ganglionu se provádí buď odsátím jeho obsahu, případně se následně provede výplach s obsahem kortikoidu. Pokud je rosol v ganglionu hustý a není možné jej odsát, provádí se chirurgické odstranění. Obvykle postačí lokální znecitlivění. Po zákroku je nutné postiženou končetinu po dobu hojení ponechat v klidovém režimu, nejčastěji formou uložení do dlahy.

Takto vypadá ganglion na nártu.

Zdroj: Gangliom nebo ganglion?

Jak poznat dnu v koleni

Dochází k velké citlivosti a bolestivosti kloubů, které signalizují zánět. Kloub napuchne, zčervená, kůže na něm je napnutá a lesklá. Sebemenší dotek postiženého kloubu přináší bolest. Interkritické období je stav, který následuje po akutním dnavém záchvatu. Pacient je většinou bez obtíží, zdá se být vyléčen. Toto klidové období může trvat půl roku, někdy až dva roky. Chronická tofózní dna je období, kdy dochází k dlouhodobému ukládání uzlovitých ložisek krystalků kyseliny močové (tzv. tofů) do kloubní chrupavky a okolí kloubu. Místy se může ukládat i v měkkých tkáních, které se špatně prokrvují, např. v ušních lalůčcích. Je to stadium, kdy dochází k postižení funkce kloubu a degeneraci. Ve výjimečných případech dojde k protržení kůže a k hustému, křídově bílému výtoku.

Zdroj: Dna v koleni

Babské rady

Nastrouhané syrové brambory uvaříme v malém množství mléka na řídkou kaši, přidáme asi 1/3 objemu ovesné mouky, dobře rozmícháme a upravíme mlékem na hustotu kaše. V tenké vrstvě dáme do plátna a teplý obklad přikládáme na bolavé místo, každé 2 hodiny měníme. Nakonec jen promasírujeme a potíráme rozmarýnovo-levandulovým olejem.

Zdroj: Voda v koleni

Aplikace léku z cibule na vodu v koleni

Tuto směs naneste na kloub kolene, na modřiny, boule, záněty, podvrtnutí, otoky atd. Umístěte ji buď přímo na kůži, nebo směs zabalte do tenké látky z přírodních vláken. Pokud se cibulový lék aplikuje přímo na kůži, směs se zafixuje na místě tenkou látkou z přírodních vláken a připevní se elastickým obvazem nebo náplastí. Vzhledem k tomu, že obklad je mokrý, a protože jej tak budete chtít ponechat, zabalte celou oblast igelitovým sáčkem nebo igelitovou fólií. Okraje co nejlépe zalepte lepící páskou nebo čímkoli, co máte. Pokud udržíte pokožku kolem obkladu suchou, funguje dobře přilepit igelit na kůži lepící páskou, což vytvoří adekvátní těsnění a minimalizuje úniky.

Zdroj: Voda v koleni a lék z cibule

Doba působení léku z cibule na vodu v koleni

Nejlepší čas na aplikaci obkladu z cibule se solí je v noci, takže s ním můžete spát a ráno ho odstranit. Minimálně ho nechte působit alespoň dvě hodiny. Při jeho odstraňování můžete ucítit, že cibule bude mít zvláštní zápach. To je z tekutin vytažených obkladem. Mějte po ruce igelitový sáček, do kterého celou věc hodíte pro pohodlnou likvidaci. Někteří lidé si stěžují, že vůně cibule přetrvává na kůži i po sejmutí obkladu. Pokud je to nežádoucí, tak cibulový zápach lze snadno odstranit omytím pokožky mýdlem a poté potřením postižené oblasti citrónovou šťávou. Jeden noční obklad obvykle stačí k odstranění většiny stavů. Při těžkých situacích, jako je dlouhodobé ucpání plic nebo staré zranění, můžete obklad opakovat podle potřeby.

Zdroj: Voda v koleni a lék z cibule


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP