Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

KAVIÁR OD JESETER MALÉHO

OBSAH

Kaviár beluga

Beluga kaviár pochází z ryb jesetera, které žijí v Kaspickém moři. Voda Kaspického moře, největšího jezera, je slaná. Kaviár beluga se zpracovává z jiker jesetera. Barva beluga kaviáru je obvykle hnědá nebo černá. Cena je velmi vysoká, takže jen elita si může užít tento gastronomický požitek. Kaviár beluga z Kaspického moře je nejchutnější na světě.

Zdroj: Kaviár

Poradna

V naší poradně s názvem CHOROBY RAJČAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Buškova.

dobrý den, mám dotaz u malého kerickoveho rajčete mě začaly zloutnout listy . Prosím o radu, kde se stala chyba
Moc děkuji za radu. Buškova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Žluté listy u rajčat mohou mít mnoho příčin. Nejčastější příčinou žloutnutí listů je chybná zálivka. Mnoho a nebo také nedostatek vody způsobí žloutnutí listů. Rajčata důkladně zalijte jednou za pět až sedm dní v závislosti na počasí a typu půdy. Nechejte půdu vyschnout mezi zaléváním a nikdy nedovolte, aby půda zůstala rozbahněná. Rostliny rajčete zalévejte opatrně kolem kmínku a udržujte listy co nejsušší. Zalévání na začátku dne je nejlepší. Můžete také zkusit přihnojit dusíkatým hnojivem.
Další příčinou žlutých listů u rajčete může být plísňové onemocnění. V takovém případě použijte fungicidní postřik přípravkem s obsahem chlorothalonilu. Chlorothalonil je obsažen v těchto přípravcích:
ABRINGO
AMISTAR OPTI
ARENA
AVOCA SUPER
BANKO 500 SC
BRAVO PREMIUM
CIGAL PLUS
CONFUCIUS
CREDO
DIVEXO
EMINENT STAR
EVITO 3W
FEZAN PLUS
CHEROKEE
MIXANIL
PERSEO
PLINKER
PROCEED
SINCONIL
TIMPANI
TONGA
TREORIS

Zdroj: diskuze Choroby rajčat

Persé pravý kaviár

Persé pravý kaviár je kaviár vyráběný dle tradiční iránské metody. Kaviár této kvality pochází z jeseterů Osietra, kteří se chovají bez použití chemických nebo farmaceutických přísad a hormonů. Produkce kaviáru probíhá ve 14denním cyklu a umožňuje tak celoroční dodávku nejčerstvějšího kaviáru stále stejné, nejvyšší top kvality. Persé pravý kaviár má charakteristickou ořechovou chuť, může být velmi dobře srovnáván s kvalitou beluga kaviáru.

Zdroj: Kaviár

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ A BOLESTIVÉ KLOUBY PRSTŮ NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada.

Dobrý den.Mám na prave ruce na prostrednim prstě z vrchu na kloubu mozol a a všimla jsem si i maleho otoku na ukazovačku a i na tom prostředníčku.Bolest při pohmatu.
M.Tomíčková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé a bolestivé klouby prstů na ruce

Kaviár z létajících ryb

Černý kaviár je příliš drahý. Na českém trhu je zájem spíš o levnější náhradu, a to o kaviár z létajících ryb. Jde o imitaci černých kuliček z oceánských ryb. Na trhu jsou kaviáry z ryb upravené chemicky do různých barev a tvarů. Populární je japonský kaviár z létajících ryb. Japonci mají rádi barvy a designové záležitosti, podle znalců mají ovšem tyto produkty spíše dekorativní než kulinářskou hodnotu.

Zdroj: Kaviár

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela houdková.

Dobrý den,
mohu požádat o zaslání tohoto malého zázraku.
Moc děkuji Houdková Gabriela, revoluční 689/11, Teplice 415 01

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Dobrý den p. Houdková, mohu ji zaslat v PO 28.11. - v ÚT 29.11. bude u Vás v čerstvém stavu, balíček na dobírku, vč. návodu na přípravu kefíru a uchování houby, podrobný popis na jaké zdrav. problémy působí a jim předchází, mám letitou zkušenost a zdrav. problémy se zlepšily, cena je 250kč/ houba a pošt/, děkuji za včasné vyzvednutí, aby zásilka došla k Vám v pořádku a mohla jste ji využít v čerstvém stavu, jen si připravte doma ČERSTVÉ mléko ne krabicové/ nebo kravské, kozí, ovčí z domácího zdroje/, hlavně nemá být trvanlivé, děkuji Alena- tel:732231707

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba prodej

Pravý kaviár – cena

Zde můžete porovnat ceny pravého kaviáru na našem trhu.

Zdroj: Kaviár

Diskuze

V diskuzi se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Staňková .

Můžete mi prosím poradit jak mám odstranit smůlu z oblečení bez použití lihu???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Přeji hezký den, nevím zda mi pomůžete,dcera s manželem si koupili rekunstruovanou dřevěnku,retro-moderna,mají malého pejska Praž,Krysaříka,po třech měsících se začal drbat,byli s ním u lékaře ,ten mu dal jen kortikodium,pejsek se drbe pořád, jen né v jednom kuse, ale asi 3x za den,je nám ho líto, nevíte jak mu pomoci?děkuji Jana

Zdroj: diskuze

Kaviár na nehty

Ve světě je kaviárová kosmetika skutečně vnímána jako jedna z nejluxusnějších, má velmi vysoký obsah aktivních látek. Zákaznice jsou také ochotny utratit za tento typ kosmetiky tisícové částky. Odedávna je kaviár symbolem luxusu především v kulinářství, nyní nově i v kosmetice. Mini kaviár v dekorativní kosmetice na nehty simuluje vzhled kaviáru v barvě: oranžová, světle fialová, diamond blue, lake blue, broskvová, rose, trávově zelená, červená, růžová, bílá, žlutá, fialová. Kaviárová manikúra s názvem Pravý kaviár cenara přidává nehtům luxusní třetí rozměr pomocí aplikovaných drobných kuliček připomínajících kaviár.

Zdroj: Kaviár

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Moje spoužačka z gymplu prodělala ve dvaceti rakovinu děložního čípku, uzdravila se, ale nemůže mít děti. Já mám zatím jenom malého chlapečka, ale když si na to vzpomenu, je mi to moc líto. Dceru bych nechala očkovat. A myslím si že je nezodpovědné od tohoto očkování lidi zrazovat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Kaviár z lilku

Suroviny: 3 lilky, 1 cibule, pažitka, olej, rajský protlak, česnek, pepř nebo pálivá paprika, sůl

Postup: Lilky omyjeme, odkrojíme konce a pečeme v troubě asi půl hodiny. Necháme vychladnout, rozřízneme je podél, dužinu vydlabeme lžící a nadrobno posekáme. Pokrájenou cibulku necháme na oleji zesklovatět, přidáme rajský protlak, lilek a dusíme 15 minut. Pak přidáme utřený česnek se solí, 1 až 2 lžíce vinného octa, pepř a papriku. Podáváme studené. Místo lilků můžeme použít patisony nebo tykev chřestovou, které dusíme nakrájené na kousky.

Zdroj: Kaviár

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ HORNI VÍČKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, nějakou dobu mám vždy ráno oteklé jedno víčko neni to nějak zarudlé jen otok. Včera večer sem si všimla maleho pupínků který se mi na víčku udělal. Nevím proč oko otéká. Děkuji za odpověď J.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé horni víčko

Kaviár z jesetera

Jako pravý, černý kaviár se označuje ten, který je z jeseterovitých ryb. Jejich jikry jsou drobné a mají šedočernou až černou barvu. Kvůli úbytku jeseterovitých ryb je legálně získané produkce málo a pravý kaviár je tak velmi vzácný a drahý. Jeseteři jsou chráněné ryby a pouze určité množství je povolené pro lov. Pravý kaviár by měl mít průvodní certifikát, který dokazuje jeho původ, certifikovaný kaviár většinou pochází z Íránu. Jeho cena na trhu se může pohybovat okolo 10 000 korun za 100 gramů. Při nákupu se nevyplatí šetřit. Krabička je často dokonale napodobena. Kaviár však může být nekvalitní a hrozí i zdravotní riziko. Kaviár je „pokrmem králů“, ale nebylo tomu tak vždy. Američané prý kdysi krmili jeseterovým kaviárem otroky a v carském Rusku se jím „ládovali“ chudí rybáři. Teprve v minulém století se z tohoto pokrmu stala žádaná komodita. Drastický výlov ryb však způsobil snížení jeseteří populace a v mnoha zemích byl zcela zakázán. Největšími dodavateli pravého kaviáru jsou nyní Rusko a Írán. Největším zdrojem pravého černého kaviáru je Kaspické moře (více než 90 % celosvětové produkce), dále také Černé moře, dolní tok Dunaje a povodí řeky Amur. Hlavními exportéry pravého kaviáru jsou Rusko, Ázerbájdžán, Kazachstán, Turkmenistán a Írán. Nejdražší, nejchutnější a největší pravý kaviár pochází z vyzy velké. Může za to velký úbytek jeseterovitých ryb v důsledku velkého výlovu v poslední době. Pravý kaviár je v dnešní době stále vzácnější. Za kvalitní kaviár se považuje ten s velkými zrny, pevný, pružný, světlý a bez zápachu. Původní barva pravého kaviáru je bílá, postupně šedne a černá. Čím je tmavší, slanější a kašovitější, tím je starší a méně kvalitní.

Zdroj: Kaviár

Poradna

V naší poradně s názvem SLUCHATKA DO UŠÍ PRO NESLYŠÍCÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Komendova Petra.

Dobry den,ted zjistili nasemu petimesicnimu synkovi stredne tezkou poruchu sluchu,zatim jeste nevim jake naslouchatka bude mit,ale jen pro zajimavost me zajima,jestli to u malych deti hradi pojistovna nebo platime sami.Maly je u VZP.Predem dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výši doplatku vám sdělí foniatr a zároveň nabídne vhodný přístroj. Existuje několik variant s různou cenou. Až budete znát cenu přístroje, tak se pro konkrétní možnosti financování obraťte na zdravotní pojišťovnu malého.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sluchatka do uší pro neslyšící

Jednohubky s kaviárem

Suroviny:

  • 4 rohlíky
  • máslo nebo Rama dle potřeby
  • 1 vajíčko
  • 1 citron
  • kaviár dle chuti
  • petrželka

Postup:

Z rohlíků si nakrájíme plátky na jednohubky, kolečka namažeme máslem, na ně položíme plátek vajíčka natvrdo, na něj dáme lžičkou udělaný kopeček kaviáru. Dozdobíme citronem a petrželkou.

Zdroj: Recepty na silvestrovské jednohubky

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NA NEHTECH U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Strunová Jitka.

Dobrý den,ráda bych se zeptala,náš syn (1 rok),má na nožičce na palečku na nehtu plísen.Ráda bych se poradila jak ho toho mohu zbavit?Děkuji,Strunová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U takto malého dítěte bych nejdříve ověřil, že se jedná skutečně o plíseň, protože to v tomto věku nebývá moc obvyklé. Doporučuji zajít k nějaké starší dětské lékařce a poradit se s ní. Ta totiž už bude mít mnoho zkušeností a přesně vám řekne co to váš syn na palci má.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plíseň na nehtech u dětí

Královské jednohubky s kaviárem

Suroviny:

  • 5 rohlíků
  • 100 g másla
  • 100 g plátkového sýra
  • 100 g uzeného lososa
  • 50 g černého kaviáru
  • 140 g zelených oliv
  • 1 citron
  • 1 červená paprika

Postup:

Rohlíky rozkrájíme na plátky a namažeme máslem. Dáme plátek sýra, kousek uzeného lososa, kaviár a citron. Dozdobíme nakrájenou červenou paprikou a olivami.

Zdroj: Recepty na silvestrovské jednohubky

Diskuze

V diskuzi BOLEST KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Matousek.

Dobry den mam malého jorksira kterýmu není nic na veterine se na nic nepřišlo...chodí,běhá,žere ale kdyz se ma z levu stoupnout zapisti a drzi hlavu na stranu pak je zase vse v pořádku...Neví někdo co by to mohlo byt nebo čím to léčit???

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest krku

Stříhání smrčku video

  • Geometrické sestříhání hustého smrčku: video.
  • Odstranění suchých větví u vzrostlého smrku: video.
  • Stříhání malého smrčku: video.
  • Vytvoření bonsaje ze smrku sivého: video.
  • Udržování hustého malého smrčku: video.
  • Jak vytvořit z hustého smrčku spirálu: video.
  • Jak vytvořit kouli z hustého smrčku: video.
  • Postupné vytvoření vánočního smrčku: video.


Zdroj: Stříhání smrčku

Diskuze

V diskuzi KOCOUR A LYSINA NA SRSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ALENA RUZICKOVA.

Dobry den nasemu kocourovi 2roky se obevila lysinka na boku asi velikosti briska malicku, rano nebylo nic a vecer prisel s plesatym koleckem, mohl utrpet v souboji s kocourem nebo je to neco vaznejsiho nepoznam to diky za radu Alca

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tereza.

Dobrý den, naše kočka si nakonec vylízala z malého kolečka dvě lysiny velikosti dlaně. Trvalo to tak 14 dní, přestala si je dál zvětšovat a lysiny zarostly. Zvěrolékař řekl, že to mohla být pouhá alergická reakce. Takže pokud tam nemá nějakou velikou ránu, neřešila bych to.

Zdroj: diskuze Lysiny u kočky

Co je to borax

Borax je jednoklonný minerál, který obsahuje bor. Nejčastěji se vyskytuje ve formě jemného bílého krystalického prášku, snadno rozpustného ve vodě. Tetraboritan sodný je konzervant nabízející stejné možnosti využití jako kyselina boritá (E284). V mnoha zemích je jeho použití omezeno výhradně na kaviár (například i v ČR) a některé mořské živočichy, ovšem v minulosti se jednalo o tradiční substanci zajišťující ochranný voskový film na uskladněných masných výrobcích, například šunkách, které tak byly chráněny před hmyzem. Borax lze v současnosti nalézt i v některých komerčních vitaminových doplňcích.

Zdroj: Holtova mast

Péče o pleť po čtyřicítce

Pleť po čtyřicítce už potřebuje speciální péči – přípravky, které obnovují tvorbu kolagenu. Na čistění používejte výhradně čisticí mléka, tedy prostředky na krémové bázi. Jsou vhodnější než mycí gely, protože ty více vysušují. Pleť čistěte ráno i večer. Pokud vaše pleť toleruje AHA-kyseliny, tak jednou denně ošetřete pleť přípravkem, který tyto kyseliny obsahuje. Denní krém by měl samozřejmě obsahovat ochranný faktor proti slunečnímu záření. Velmi účinný v péči o zralejší pleť je arganový olej. Na noc zvolte kaviárový krém či sérum. Kaviár zpomaluje proces stárnutí, pomáhá při tvorbě kolagenu.

Zdroj: Péče o pleť

Eliquis a alkohol

Eliquis zpomaluje srážení krve a alkohol může také zpomalovat srážlivost, proto je nejlepší se alkoholu v tomto případě vyhnout (pokud vám lékař nedá zelenou k pití malého až středního množství). To platí pro všechny léky ze třídy inhibitorů faktoru Xa (Eliquis, Xarelto, Pradaxa).

Zdroj: Eliquis a co při něm nejíst

Zvlhčovadla vzduchu

Pokud je vzduch suchý, jsou velmi účinná zvlhčovadla vzduchu. Kontrolu vlhkosti zajistíte pomocí misky s vodou, kterou umístíte v blízkosti topného tělesa tak, aby docházelo k odpařování vody a zvlhčení vzduchu.

Zdroj: Suchá pokožka u malého dítěte

Rexi malý (oficiální označení Rex)

Vzhled

Vzhled tohoto plemene je stejný jako u rexi středního, jen jeho velikost a váha je menší. Váha se pohybuje kolem 3 kilogramů.

Obrázky

Odkaz na fotografie králíka rexi malého na googlu: Rexi malý foto.

Zdroj: Ukázkové druhy krátkosrstých králíků

Volba barvy kontaktní čočky

Potom, co váš oční lékař nebo optik ověří, že barevné čočky správně sedí tak, aby byly bezpečné, pohodlné a zároveň vypadaly přirozeně tak zúží výběr barev na jednu nebo dvě, která se vám nejvíce líbí. Následně s vámi tyto dvě barvy vyzkouší nasazením zkušebních barevných čoček, na každé oko přijde jiná barva. Pak byste měli opustit ordinaci a vyzkoušet si jak vaše oči vypadají v různých světelných podmínkách na slunci. Pomocí malého ručního zrcadla můžete docílit různých světelných podmínek a úhlů dopadu, které vám mohou pomoci s výběrem barvy, pro váš nový dokonalý vzhled.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP