Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

SAUNA A RÝMA

OBSAH

Sauna Podolí

Sauna Podolí-Dvorce, Podolské nábřeží 3, Praha-Podolí, 147 00 Praha 47

Zdroj: Saunování

Poradna

V naší poradně s názvem RYMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Rýma, při které se ucpávají nosní dírky, vadit bude. Je potřeba zhodnotit váš stav vyšetřením, zvážit rizika a pak se teprve lékař rozhodne, jestli zákrok provede.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katerina.

Děkuji dnes jsem se zbudila a uz je ryma prič lecena ryma trva 7dni ja ji vylecila za 5 dekuji za odpoved stejnak me jeste ceka predoperacni vysetreni ted pondeli

Zdroj: diskuze Ryma

Saunování v létě

Účinky sauny jsou stejné při použití v létě jako v zimě. Finská sauna pomáhá termoregulaci těla, ničí bakterie, viry, zlepšuje odolnost proti nachlazení a virózám. Mimo vyloženě léčivé účinky má finská sauna i schopnost rozpouštět tukové buňky, má velmi kladné účinky na pleť. Finská sauna je také známa pro své pozitivní působení na psychiku člověka. Saunování znamená relaxaci a odpočinek – a kvalitní odpočinek pomáhá léčit.

Zdroj: Saunování

Diskuze

V diskuzi ZADNÍ RÝMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Pinta.

Mám čím dál větší problém se zahleňování krku. Stratila se mi rýma z nosu. Těžko se mi hleny vykášlávají. Zhoršil se mi sluch. I se mi hůře dýchá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zadní rýma

Zadní rýma a bolest v krku

Zadní rýma a bolest v krku mohou signalizovat alergickou rhinitidu. V tomto případě – pokud dochází k opakovaným příznakům – se doporučuje vyhledat alergologa. Nechte si vyšetřit také CRP, při zvýšené hodnotě je nutná léčba s možností antibiotik.

Zdroj: Zadní rýma

Diskuze

V diskuzi ZADNÍ RÝMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Pinta.

Neustálé zahlenění krku. Hleny nemohu vykašlat. Rýma nejde nosem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zadní rýma

Ženy a saunování

U žen má saunování blahodárné účinky v boji s celulitidou. Sauna je také vhodným doplňkem pro redukci váhy. Ale pozor! To, že ze sauny vyjdete o pár kilo lehčí, neznamená, že jste zhubli. Efekt je jen přechodný, protože se tělo zbavilo vody, kterou potřebuje pro své fungování zpět. Každopádně je ale sauna ženám, které pracují na snížení váhy, doporučována jako očista organismu. Pomáhá spalovat tuky. Uvolňuje psychiku. Nejedna vytížená manažerka přiznává, že se po sauně cítí jako znovuzrozená a připravená na další hektický den. Sauna je také dobrý terapeutický prostředek na nespavost.

Zdroj: Saunování

Diskuze

V diskuzi SAUNA A RAKOVINA PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Šoltys.

Dobrý den, ve vašem článku jsem se dověděl, jsk je prospěšná infra sauna při léčbě rakoviny. v prxi to však vypadá tak, že doktoři nedoporučují infra saunu při a ani po léčbě rakoviny. Máte pravdu vy ve svém článku, nebo doktoři, kteři se jenom zichruji aby je pak někdo nenařkl ze špatné rady.
Stejný problém mám i při voperovaném kardiostimulátoru, kde naopak se na internetu dovídám, že není vhodná infra sauna a doktoři ji přitom nezakazuji. Mohl by mi některý skutečný odborník odpovědět. Protože pro lékaře je infra sauna VELKOU NEZNÁMOU. Mluvím o vlastních zkušenostech.
Srdečně zdravím. A.Š.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sauna a rakovina prostaty

Chronická zadní rýma

Jako chronická zadní rýma se označuje déletrvající nebo vracející se onemocnění dutiny nosní. Oproti akutní rýmě převažuje ucpaný noc (zduřelá sliznice) a místo vodnatého výtoku z nosu převažuje hustá, těžko vysmrkatelná rýma. Chronická rýma může vyústit v hypertrofickou rýmu, kdy dochází ke zduření (zvětšení = hypertrofie) sliznice. Následkem toho je nos výrazně ucpaný a postižený člověk musí dýchat hlavně ústy.

Zdroj: Zadní rýma

Bolest zubu po sauně

Sauna může působením tepla způsobit překrvení sliznice i bolestivost zubu, který před její návštěvou nebolel. Pokud tato situace nastane, je vhodné co nejdříve navštívit ošetřujícího zubního lékaře, který vám chrup zkontroluje. Může se jednat o banální záležitost, ale s největší pravděpodobností půjde o problém v působnosti zubního lékaře.

Zdroj: Bolavý zub a sauna

Poradna

V naší poradně s názvem RYMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, znamená to tedy že drobná rýma u které se neucpávají nosní dírky problém není? Ptám se protože bych měla jít na konizaci a prakticky od podzima do jara mám střídavě větší či menší rýmu. Předem děkuju.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Konečné rozhodnutí o provedení zákroku v anestezii vždy vydává anesteziolog před operací. V každém případě je třeba o chronické rýmě informovat lékaře v rámci předoperačních vyšetření. Tekutý sekret z nosu, který není zánětlivý moc nevadí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ryma

Pomáhá sauna na hemoroidy?

Hlavním nebezpečím u hemoroidů je vysoká teplota. Zvyšuje se přitom riziko vnitřního krvácení a trombózy u rozsáhlých hemoroidů. Pod vlivem vysokých teplot se také uvolňují svaly a zvyšuje tep, což může vést ke krvácení.

Lékaři pacientům doporučují při tomto onemocnění spíše ruskou nebo parní lázeň, které mají relativně nízké teploty. Pobyt v parní lázni by měl být omezen na 7–10 minut.

Zdroj: Hemeroidy a sauna

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Sauna na svrab? Jedině nějaká soukromá sauna. Svrab spadá mezi nakažlivé choroby a na nemocného se vztahuje povinnost předcházet šíření nákazy. Takže návštěva veřejných míst, jako jsou bazény, sauny nebo solária jsou zakázána. Jinak zvýšená teplota kůže a podkoží vlivem saunování by mohla podpořit léčbu proti svrabu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

-samozrejme sukromna sauna. Svrab neznasa teplotu viac ako 60C, tak som si myslela ze tam posediet 10-15 nim pri teplote 60az 70C ...Tak ze to solarium/vertikalne je najlepsie? tam nie je taka vysoka teplota.
dakujem!

Zdroj: diskuze Svrab

Kdy jít k zubaři

Tak zde platí: vždy! Ať už se jedná o problém s dásněmi, nebo se samotným zubem. Od bolavého zubu vám kromě zubaře opravdu nikdo a nic nepomůže.

Zdroj: Bolavý zub a sauna

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janka.

A ta mořská voda je dobrá proč, jak to vyčistí nos? To přece od rýmy nepomůže a ten nasivin je na léčení rýmy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mořská voda obsahuje chlorid sodný (mořská sůl) a ten je od pradávna používán jako jemná desinfekce. V nose sůl působí jako uvolnovač sekretu a desinfikuje dutiny. Spreje do nosu proti rýmě zase stáhnou nateklé sliznice v nose a uvolní dýchání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýma

Co je to zadní rýma

Zadní rýma je typ rýmy, který je způsoben nadměrnou produkcí hlenu a trápí především dětské pacienty. Nicméně vyskytnout se může i u dospělých. Přenos infekce probíhá kapénkovou nákazou. Zánět nosohltanu je možnou a poměrně častou komplikací zadní rýmy, která je způsobena nachlazením, viry a bakteriemi. Proto projevem může být i bolest hlavy doprovázená malátností a anebo zalehnutím uší.

Zdroj: Chronická zadní rýma

Poradna

V naší poradně s názvem ROZEDMA PLIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, je při rozedmě plic vhodná parní sauna? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Existuje studie, www.nzip.cz/clanek/1… která uvádí, že sauna, i ta parní, zlepšuje funkci plic zvýšením vitální kapacity a objemu ventilace při nuceném výdechu. Rozedma plic (plicní emfyzém) je chronické onemocnění plic, které je způsobeno trvalým poškozením či úplným zánikem přepážek uvnitř plicních sklípků. Plicní emfyzém se projevuje zejména dušností a obtížemi s vydechováním, což postupně vede k hromadění vzduchu v plicích. S ohledem na výsledky studie by parní sauna mohla zlepšit bilanci mezi nádechem a výdechem, ale záleží na subjektivních pocitech člověka s rozedmou.
Nezbytné je také připomenout, že součástí saunování je i následné ochlazení chladnou vodou, které zpočátku může být trochu nepříjemné, ale po třetím opakování nepříjemné pocity mizí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rozedma plic

Sauna Vsetín

Městské lázně Vsetín, Jiráskova 340, Vsetín 755 01

Zdroj: Saunování

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMA U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koplikova.

Dobrý den,nás pes už cca 3 týdny kycha a z jedné nosní dírky mu občas vyletí žlutý gelovy sekret,vždy jen z pravé.mám ještě vyčkat,nebo zajít k veterináři,jinak je pes aktivní,žere,prostě v pohodě,
Děkuji koplikova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Veterinář je v tomto případě prospěšný, protože váš pejsek má nejspíše bakteriální zánět dutin a bude potřebovat antibiotika.

Zdroj: diskuze Rýma u psa

Riziko přenosu v sauně

Každý, kdo přijde do kontaktu s osobou trpící svrabem, by se měl léčit. Léčba je důležitá, aby nedošlo k přenosu na rodinné příslušníky nebo další jedince, se kterými jedinec přichází do kontaktu (kontaktem se míní dotyk kůží). Bohužel stačí i pouhý dotyk s povlečením, hygienickými pomůckami, ručníkem.

Zdroj: Svrab a sauna

Sauna a kašel

Trpíte záněty horních cest dýchacích a při podzimních plískanicích se vám nevyhýbá často velmi silný kašel? To je asi opravdu načase zajít do sauny, protože máte poněkud slabší imunitu. Stejně tak je saunování dobrým prostředkem k odstranění častých potíží s insomnií (nespavostí).

Zdroj: Infrasauna

Negativní účinky sauny

Sauně je lepší se vyhnout také při zánětech. Tedy i při zánětech zubů. I když příjemné prostředí, klid a pohoda v sauně pomáhají odstraňovat stres, na bolavý zub nejsou tím nejlepším řešením. Intenzivní prohřátí v sauně je striktně kontraindikováno při infekcích jakéhokoli charakteru a v kterémkoli místě našeho organismu, takže i při bolavém zubu.

Zdroj: Bolavý zub a sauna

Kapky do nosu pro psa

Kapky do nosu můžete podávat pouze po dohodě s veterinárním lékařem, abyste neponičili vašemu psovi nosní sliznici.

Zdroj: Rýma u psa

Na bolavé krčky citron

Na dásně a bolavé krčky se osvědčil citron. Přesněji jeho kůra. Její vnitřní bílou částí i s trochou dužiny můžeme masírovat bolavé dásně. Látky obsažené v kůře dásně zatáhnou a zpevní, což pomáhá i na citlivé krčky. Dásně neodchlipujte.

Po odeznění bolesti vyhledejte lékaře, jelikož hlavní příčina bolesti je stále přítomna a vy budete znovu prožívat bolest znovu a znovu.

Zdroj: Bolavý zub a sauna

Sauna Praha 10

Café Sauna v Praze 10 Záběhlicích 1728/75, přímo proti vjezdu do tenisového areálu Hamr-Záběhlice, poskytuje komplexní péči o tělo i ducha. V rodinném prostředí veřejné CAFÉ SAUNY zrelaxujete a v nové sauně o rozměrech 3,2 x 3 m se můžete pořádně vypotit. Vyhřáté svaly pak zchladíte v prostorné ochlazovně, kde můžete relaxovat na pohodlných lehátkách a v příjemném interiéru odpočívárny a na chvilku se pokusit zastavit čas! Po procitnutí, kdy z těla odplavíte škodlivé látky a ze své mysli únavový syndrom s negativním myšlením, budete plni sil a elánu. Z vaší tváře pak bude zářit pohodový úsměv. Pak můžete ještě prožít další chvíle pohody v Café baru s nabídkou dobrot z domácích receptur.

Otevřeno denně od 17.00–23.00 hodin.

Jednoznačně nejlevnější saunování v Praze! Osoba 250 Kč, děti do 15 let 150 Kč, děti do 10 let zdarma. Vstup do sauny není omezen časem. Není nutná rezervace předem.

Zdroj: Saunování


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP