Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

SEZNAM LÉKŮ KTERÉ HRADÍ POJIŠŤOVNY

OBSAH

Léky bez doplatku

Máme pro seznam léků, u kterých není při výdeji požadován žádný doplatek. Dostanete je v lékárně nebo v nemocnici zdarma. Kompletní seznam léků, které plně hradí zdravotní pojišťovna najdete zde: Léky bez doplatku.

Zdroj: Léky plně hrazené pojišťovnou

Diskuze

V diskuzi ESTROFEM 2MG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jolanda.

Dobrý den,dnes 21.6.2018 jsem si byla vyzvednout recept,vždy mi ho v celé částce doplácela RBP,ale nyní mám uvedeno na receptu,,HRADÍ NEMOCNÝ",prý jim to tak vytiskne počítač a nedá se s tím nic dělat-nejsem jediná.Můžete mi to zdůvodnit? Děkuji Jedná se o estrofem 2mg

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel Antoš.

Které léky hradí plně hradí pojišťovna.Děkuji

Zdroj: diskuze Estrofem 2mg

ACE-Inhibitory

Nejlepšími léky na vysoký tlak jsou v současné době ACE-Inhibitory (ACE-I). Za své výtečné účinky na vysoký krevní tlak vděčí svému působení na srdeční sval a ledvinovou tkáň. Srdce a ledviny jsou dva typické orgány, které se podílejí na vysokém krevním tlaku. Tyto léky mají občas nežádoucí účinky, objevuje se při nich suchý dráždivý kašel. 
Mezi ACE-Inhibitory patří tyto léky:
 

Prestarium Neo 

Prestarium Neo je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u tohoto léku je v době vydání článku 311 Kč. Zdravotní pojišťovna na lék Prestarium Neo přispívá maximálně 100 Kč na 30 tablet. U tohoto léku se vyplatí menší balení, kde je 30 tablet (POR TBL FLM 30X5MG). U většího balení, kde je 90 tablet, je vyšší doplatek a cena jedné tablety je dražší až o 1,90 Kč! Aktuální cena doplatku u léku Prestarium Neo por tbl flm 30x5mg se dá zjistit zde: Prestarium Neo cena.
 

Prestarium Neo Forte

Prestarium Neo Forte je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u tohoto léku je v době vydání článku 495 Kč za 30 tablet. Zdravotní pojišťovna na lék Prestarium Neo Forte přispívá částkou maximálně 134 Kč. U tohoto léku se vyplatí menší balení, kde je 30 tablet (POR TBL FLM 30X5MG). U většího balení, kde je 90 tablet, je vyšší doplatek a cena jedné tablety je nepatrně dražší až o 16 haléřů. Aktuální cena doplatku u léku Prestarium Neo Forte por tbl flm 30x5mg se dá zjistit zde: Prestarium Neo Forte cena.
 

Tritace 2,5mg

Tritace je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u tohoto léku je v době vydání článku 125 Kč za 20 tablet. Zdravotní pojišťovna na 20 tablet léku Tritace přispívá částkou maximálně 50 Kč. U tohoto léku se nejvíce vyplatí střední balení, kde je 30 tablet (POR TBL FLM 30X2,5MG). U menšího balení, kde je 20 tablet, je sice nižší doplatek, ale cena jedné tablety je v tomto balení dražší až o 90 haléřů na jedné tabletě, než v balení po třiceti tabletách. Aktuální cena doplatku u léku Tritace por tbl flm 30x2,5mg se dá zjistit zde: Tritace 2,5mg cena (http://www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?code=0056977&tab=prices)
 

Tensiomin

Tensiomin sice není hrazený pojišťovnou, ale je to výborný lék na snížení náhle zvýšeného krevní tlaku. Na lék Tensiomin nepřispívá pojišťovna, ale i tak je jen na lékařský předpis. Cena léku Tensiomin 25mg 30 tablet, kterou si pacient hradí celou sám, je v době vydání článku 69 Kč. U tohoto léku se nejvíce vyplatí menší balení, kde je 30 tablet (POR TBL FLM 30X25MG). U většího balení, kde je 90 tablet, je cena jedné tablety nepatrně dražší o několik haléřů. Aktuální cena doplatku u léku Tensiomin por tbl flm 30x25mg se dá zjistit zde: Tensiomin 25mg cena.
 

Prenessa 4 mg

Prenessa je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u léku Prenessa 4mg je v době vydání článku 33 Kč za 90 tablet. Zdravotní pojišťovna na 90 tablet léku Prenessa 4mg přispívá částkou maximálně 301 Kč. U tohoto léku se nejvíce vyplatí největší balení, kde je 90 tablet (POR TBL NOB 90X4MG). U menšího balení, kde je 30 tablet, je sice stejný doplatek a cena jedné tablety se tak zdraží až o 90 haléřů na jedné tabletě, než v balení po 90 tabletách. Aktuální cena doplatku u léku Prenessa por tbl nob 90x4mg se dá zjistit zde: Prenessa 4mg cena.
 

Ramil 5 mg

Ramil 5 je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u léku Ramil 5mg je v době vydání článku 415 Kč za 90 tablet. Zdravotní pojišťovna na 90 tablet léku Ramil 5mg přispívá částkou maximálně 301 Kč. U tohoto léku se nejvíce vyplatí největší balení, kde je 90 tablet (POR TBL NOB 90X5MG). U menšího balení, kde je 30 tablet, je sice nižší doplatek, ale i tak je cena jedné tablety dražší asi o 40 haléřů, než v balení po 90 tabletách. Aktuální cena doplatku u léku Ramil por tbl nob 90x5mg se dá zjistit zde: Ramil 5mg cena.
 

Zdroj: Nejlepší léky na vysoký krevní tlak

Poradna

V naší poradně s názvem NÁHLÉ POCENÍ,BEZ PŘÍČINY?JDU DO ČTVRTÝCH ANTIBIOTIK. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra123.

Vážený pane léčiteli.Došla mě další věc,která asi komplikuje můj zdravotní stav.Chyba je asi na mé straně,ale neudělala jsem to schválně.Brala jsem dlouhodobě medrol/ od revmatologa,on mě ho dovolil přestat brát po 3 letech,přibývala jsem na váze a otékala jsem.brala jsem nejnižší sílu Medrolu.Neřekl,že postupně nebrat a další lék Lyrica 135 mg.jsem měla od neurologa na neuropatii,tu jsem vysadila sama,když jsem měla potíže s vyléčením močových cest.Zatajila jsem to v nemocnici,na kapačkách.Lyrica mě také dělala hodně vedlejších problémů.teprve te´d mě došlo,že to pocení,ta stálá vlhkost těla,která neustupuje může být z toho.Poradíte co s tím,nechci se k těmto lékům už nikdy vracet.nedělaly mě dobře.Děkuji předem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vypravte se za svým revmatologem a sdělte mu svou současnou situaci s užíváním léků, které Vám předepsal. Poraďte se s ním o svých komplikacích s pocením a také o tom, jak máte dál postupovat v léčbě neuropatie. Vezměte s sebou seznam všech léků a doplňků stravy, které užíváte nebo hodláte užívat. Určitě najdete řešení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Náhlé pocení,bez příčiny?

Léky na ředění krve bez předpisu

Mezi léky na ředění krve bez předpisu patří Anopyrin, ten patří mezi sloučeniny, které tlumí schopnost krevních destiček se shlukovat (takzvaná agregace destiček). Z účinných látek je to zejména kyselina acetylsalicylová (ASA), která náleží do skupiny nesteroidních protizánětlivých léků. ASA užívaná v malé dávce 100 miligramů denně uspokojivě působí na snížení krevní srážlivosti, aniž by se ve velké míře vyskytovaly nežádoucí účinky. Efekt léku přetrvává několik dnů, a proto se musí vysadit s předstihem před plánovanou operací. Nejpoužívanějšími léky obsahující kyselinu acetylsalicylovou jsou Anopyrin a Godasal. K dispozici je ovšem i varianta injekční (Kardegic, Aspegic), která se obvykle jednorázově aplikuje v rámci odborné první pomoci při infarktu.

Zdroj: Seznam léků na ředění krve

Poradna

V naší poradně s názvem NEPŘÍJEMNÁ ÚZKOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Hofman.

Mám nepříjemnou úzkost scvrklého těla jak by mě ta úzkost chtěla celého pohltit, tiky v očích, slzení, bolesti na srdci pod srdcem, co mám udělat abych se nepříjemné úzkosti zbavit, abych to byl opět celý já, mám za sebou psychoterapie a myslím si že to mohlo vyvolat náhlé vysazení prášků citalec a neurol které jsem bral cca15 let, když jdu necítím vůbec své těle hlavně záda a je to velmi nepříjemné, i když rozum funguje normálně. Jiří Hofman Broumov dnes beru eliciu, derin, euthyrox, snažím choduit na procházky, jíst hodně ovoce, minerálky a stále nic nezabírá, úzkost stále vyvíjí od října lonského roku a je stále velmi nepříjemná.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší by bylo dohodnout se se svým lékařem na změně léků, protože dosavadní léčba u vás nestačí. K dispozici jsou i další preparáty, které by mohly zmírnit vaše nepříjemné pocity. Když ucítíte lékařův nezájem, tak zajděte k jinému. Před návštěvou si sepište seznam léků, které jste doposud užíval a v jakém dávkování. Váš problém se určitě dá řešit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nepříjemná úzkost

Dělení léků na ředění krve

Léky ředící krev mají tlumivý efekt zejména na funkci destiček a na koagulační kaskádu, při speciálních příležitostech se používají léky, které sraženinu rozkládají na principu aktivace plazminu. Jejich užití musí být ovšem dobře indikováno, protože mohou být pro pacienta velmi nebezpečné. Léky na ředění krve se používají v profylaxi a také jako léky na ředění krve po operaci. Podle účinku na krevní složky odborníci dělí přípravky na ředění krve na:

  • Protidestičkové léky – to jsou léky obsahující kyselinu acetylsalicylovou, mimo jiné se aplikují i jako první pomoc při infarktu myokardu.
  • Léky působící proti koagulačním faktorům – mezi ně patří mimo jiné i heparin.
  • Trombolytika – rozpouštějí již vzniklé sraženiny, podávají se nitrožilně, účinkují velmi rychle.

Zdroj: Seznam léků na ředění krve

Poradna

V naší poradně s názvem NEKOMPLETNÍ SEZNAM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Venuše.

Tento seznam není kompletní, mnoho nehrazených léků chybí! např. Detralex, Gopten, Vitacalcin

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, zde jsou uvedeny jen volně prodejné léky, které od července 2012 nebudou hrazeny zdravotními pojišťovnami. Léky, které zmiňujete, jsou na lékařský předpis a proto v tomto seznamu nejsou. Vitacalcin v seznamu uveden je, mezi léky s názvem K až Z.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nekompletní seznam

ANSAMYCINY

Do této skupiny se řadí dvě antibiotické látky a to GELDANAMYCIN A HERBIMYCIN. Zatím se obě látky využívají v experimentální protinádorové léčbě. Přesné nežádoucí účinky ještě nejsou známé.

Zdroj: Seznam antibiotik

Diskuze

V diskuzi KOMBINACE PRESTARIUM NEO A TENAXUM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindřich Horák.

Mám dotaz zda je vhodné kombinovat léky na vysoký tlak , a to Prestarium neo a Tenaxum. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ludmila.

Dobrý den,
Já bych měla obšírnější dotaz
které byliny nelze kombinovat s lékem na vysoký krevní tlak Prestarium Neo.
Které léky, kromě jiných léků na vysoký tlak nelze kombinovat s Prestariem Neo.
Když to shrnu, chtěla bych vědět, na co si mám dát pozor při užívání tohoto léku, včetně potravin a tekutin.

Moc děkuji za odpověď

Ludmila

Zdroj: diskuze Kombinace Prestarium Neo a Tenaxum


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP