Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

SÍROVÁ MAST NA SVRAB

OBSAH

Svrab foto

Jak vypadá svrab u člověka, se můžete podívat na těchto fotografiích: svrab foto.

Zdroj: Mast na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem ZVÍŘATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Diana.

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jestli višňovský balzám Mohu použít i na morče. Morče na farmě má svrab. Tak se chci jen zeptat jestli to mohou používat i zvířata. Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dá se použít i na zvířata, ale na svrab višněvského balzám neúčinkuje ani na lidech, ani na zvířatech. Účinné léky proti svrabu je mast Infectoscab a nebo sírová mast.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvířata

Sírová mast na svrab

Tuto domácí mast na svrab ze síry si můžete vyrobit velmi levně doma z práškové síry a kokosového oleje. Pokud neseženete kokosový olej, můžete použít lékárenskou mast Ambiderman, olivový olej a podobně, prostě něco, v čem rozmícháte práškovou síru, aby vám vznikla pasta (i Indulónu).

Pastu, která takto vznikne, nanesete na celé tělo a nechte působit po dobu 24 hodin. Toto celodenní natření domácí mastí proti svrabu opakujte každý den po dobu 3 dní. Sírovou mast proti svrabu z těla smyjte jednou denně mýdlem s obsahem síry.

Pokud neseženete práškovou síru, tak můžete použít široce dostupný Solfatan Pro Balneo 4x100 g. To je sirný přípravek do koupelí a zábalů používaný v lázeňství do koupelí při léčbě revmatismu, dnových obtíží, arthritických a neurotických obtíží. 40% jeho obsahu tvoří prášková síra.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SVRABU OCTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Pomůže to ?A na jak dlouho?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ocet dokáže zabít svrab, který se právě pohybuje na pokožce. Ovšem svrab je po většinu času zalezlý v komůrkách hluboko v kůži a tam se ocet nedostane a svrab se tak vůbec pomocí octa nevyléčí. Ocet je na svrab nedostatečně účinný. Jediný osvědčený lék na svrab je sírová mast, infektoscab a nebo pak orálně podávaná antiparazitika.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba svrabu bez receptu

Sírová mast bez předpisu

Sírová mast 50 ml je nejstarším prostředkem léčby svrabu.

Používá se na kůži se silně zánětlivými, ekzémovými projevy. Je možné ji použít i u těhotných, kojících matek a dětí. Sírová mast je přes svou „sílu“ citlivá k pokožce.

Použití: Mast se aplikuje na postižená místa po koupeli rovnoměrně do suché kůže těla, i na obličeji, a to i u dětí.

Zdroj: Volně prodejné léky na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šejk.

Dobrý den

Mám atopický ekzém a teď to vypadá navíc i na svrab. Sírová mast ale nepomohla a i po aplikaci Infectoscabu se mi stále ještě dělají nové pupínky v řadách po 3 i 4.
Jak a kde je možné sehnat Ivermektin pro člověka? je to jen na předpis?

Děkuji

Šejk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S největší pravděpodobností nemáte svrab, protože Infectoscab účinkuje spolehlivě. Kdyby to byl svrab, určitě by ho jedna nebo druhá mast zabila. Ivermektin je u nás dostupný ve formě masti s názvem Soolantra a je na lékařský předpis. Můžete o něj požádat kteréhokoli kožního lékaře. Ale spíše bych hledal příčinu jinde.

Zdroj: diskuze Ivermektin

Výhody použití sírového mýdla na svrab

U této metody nebyl hlášen žádný případ sírové dermatitidy. Obsah síry v mýdle je 18 procent a pro tři aplikace na dospělé tělo postačí celkem 30 gramů tohoto mýdla. Při jedné aplikaci se využije přibližně 1,8 gramu síry. Tento přípravek je snadno použitelný a nepoškozuje oblečení. Sírové mýdlo může být použito i v jiných dermatologických podmínkách, kdy je indikována sírová mast na velké plochy nebo jako profylaxe proti parazitům.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČEK NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janice1973.

Taky jsem měla svrab.nepomohl mi infestoskab,ale možna ta sirova mast,ale po tydnu mi nemizely ty vyražky co jsem měla a svědělo mě pořad tělo.ale našla jsem si obchod s bylinkami.a koupila jsem si hřebičkovy olej.nepouživa se čisty protože draždi kuži,ale stači par kapek do oleje co mate doma slunečnicovy nebo olivovy.a do tydne se zbavite nejen zakožky,ale i jinych parazitu.a to vždy řikam na přirodu jedině přirodou.ta je nejlepši.sirovou masti se musite mazat 3 dni a nekoupat.a po hřebičkovem oleji zakožka umira do 15 minut.takže nejdřive okoupat pak namazat a denně měnit ložni pradlo a do necelyho tydne mate klid.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jároslává.

dobry večer chci se zeptát ...ják dlouho jste se mázálá hrebickovym olejem náredenym ?já se mázu stále á porád to svedi nemám to ná tele áni vyrázku jen konecnik mi svedi á kdyz se myji horkou vodo ták se musim drbát á obcás citim ják mi tám neco lehtá pod kuži ...roupy to nejsou uz jsem bylá u lekáre á vzálá leky .....roupy nemám

Zdroj: diskuze Hřebíček na svrab

Mast na svrab bez receptu

Bez receptu se na léčbu svrabu od nepaměti používá sírová mast. Sírová mast je „silná“, ale zároveň bezpečná, takže se nemusíte bát ji použít i u dětí, kojících matek a těhotných. Je citlivá k pokožce a je bez předpisu.

Použití:

  • Vykoupejte se, osušte a naneste mast rovnoměrně na kůži těla i na obličej, a to i u dětí.
  • Mast natírejte po celém těle po 3 dny a teprve 4. den se vykoupejte.
  • Po 3denní přestávce kúru opakujte až do úplného zmizení příznaků.
  • Použité spodní a ložní prádlo vyperte minimálně na 60 °C, vyžehlete a 3 dny nepoužívejte, ostatní prádlo či obuv nepoužívejte alespoň 5 dní (déle parazité svrabu mimo kůži nepřežijí).
  • Po přeléčení sirnou mastí může nějakou dobu přetrvávat svědění, ale nesmí se tvořit nové pupínky, příznaky do několika dní samy odezní. Kůži poté promazávejte běžnými tělovými mléky nebo přípravky na snížení pocitu svědění.
Složení:
  • ambiderman, síra (3,3 %), olivový olej.
Balení:
  • PS kelímek se šroubovým uzávěrem a vnitřní vložkou z PP. Objem 50 ml.

Zdroj: Léčba bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB A SIROVA KURA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal z Martina.

dobry den,

nas syn ma pat rokov a dostal svrab. chcem sa spytat ci po stvordnovej sirovej kure su znicene vsetky vajcka svrabovky. syn ma citlivu pokozku a stale ho to svrbi. snazime sa pokozku premastovat tak ako nam odporucila doktora. mame vsak obavy ze svrabovka nebola znicena uplne. je to mozne? dakujeme.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den, při nejistotě raději znovu zajděte k doktorce, aby synka prohlédla a zkontrolovala účinnost léčby. Jen tak uspíšíte synovo vyléčení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab a sirova kura

Je lepší sírová mast, nebo mýdlo?

Síra se používá v masťovém základu a je na svrab účinná. U dospělého pacienta se používá 10–20% sirná vazelína, zatímco u dětí se používá 2,5% mast. Tato mast se aplikuje 1x denně tři po sobě následující dny.

Aby byla léčba úspěšná, je nutné dodržovat zásady zevní léčby. Mast se má stejnoměrně vtírat do kůže po koupeli na celé tělo, po koupeli je však nezbytné tělo důkladně osušit. Na osobní hygienu lze použít i sírové mýdlo SulfaDerm. Každý den je nutné měnit spodní a ložní prádlo, to vyprat při teplotě minimálně 60 °C, žehlit a 3 dny nepoužívat. Ostatní prádlo či obuv nepoužívat alespoň 5 dní.

Mast je v tomto případě léčebným prostředkem, kdežto mýdlo pouze podpůrným prostředkem. U těhotných, kojících matek a dětí je sirná mast lékem první volby, konkrétně precipitovaná síra ve vazelíně. 5% permetrin se může použít u dětí od dvou měsíců věku.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Diskuze

V diskuzi SVRAB DISKUSIA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žaneta.

no je to strašny dostat svrab a ne a ne se ho zbavit vyskoušejte radu,,pani nebo slečny monyky oset....svym spusobem kyselina a lepši ocet jak mast ze syry

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

chci se zeptat jestli tedy ocet skutečně zabije zákožku i její vajíčky,měla jsem dvakrát infectoscab,včera už byl klid krom svědění hojených míst a k večeru se mi objevily další dvojice pupínků,na jednom místě jich bylo i pět,taková skupinka,léčím se přes týden a stále se mi to vrací.Vše čistím,peru,žehlím,desinfikuju a zdá se mi že se to stále vrací nebo jak je možné že se mi tvoří nové pupínky?porsím o radu. děkuji.

Zdroj: diskuze Svrab diskusia

Mast na svrab bez receptu

K léčbě svrabu se užívá domácí sírová mast. Vhodná je nejen na svrab ale i na léčbu různých silných ekzémů a kožních zánětů. Sírová mast se obvykle aplikuje na postižená místo po koupeli a po důkladném vysušení pokožky (u svrabu ne). Sírová mast je vhodná i pro děti, kojící ženy i těhotné.

Použití masti:

Sírovou mast si při léčbě svrabu pacient natírá zhruba 3 dny po celém těle, a až čtvrtý den se smí vykoupat a převléknout (kdyby se převlékal každý den, infikoval by tak veškeré oblečení, které s ním přišlo do kontaktu). Po třídenní přestávce se aplikace sírové masti opakuje znovu, tak dlouho, dokud příznaky zcela nezmizí. Přestože se pacient léčí sirovou mastí, nemusí se hned zbavit svědění, to může přetrvávat ještě několik dní, že ale je léčba úspěšná pozná jednoduše, a to tím, že se netvoří nové pupínky. Po vymizení příznaků je důležité kůži i nadále zvláčňovat klidně i běžnými tělovými mléky nebo podobnými příznaky.

Příprava masti:

Domácí sirná mast se dá lehce vyrobit i doma. Je k tomu potřeba prášková síra a kokosový olej (místo kokosového oleje se dá použít lékařská vazelína, nebo třeba i olivový olej). V oleji je třeba práškovou síru rozmíchat tak, aby vznikla pasta, kterou si pacient nanese na celé tělo a nechá ji 24 hodin působit. Léčba domácí sirnou mastí trvá déle a je třeba ji i opakovat každý den po dobu 12 dní. Sirná pasta se z těla musí smýt pomocí mýdla s obsahem síry.

Zdroj: Sirná mast na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB, SEŽERE VÁS ZA ŽIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Buto.

Nejaká žena písala na inej stránke že na svrab pomôže solárium,pár krát ìsť na pár minút a je po ñom a ostatné jej tam veľmi dakovali

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Solárium svrab nezahubí, ale pomůže vám k tomu, aby se u vás v budoucnu rozvinula rakovina kůže. Paprsky ze solária nejsou nijak smrtící ani pro člověka a ani pro svrab. Navíc zdroj svrabu - oplodněné samičky - žijí hluboko v kůži, kde vůbec ani netuší, co to je solárko, protože jsou v temnu zakryty vrstvou kůže.

Jediným účinným lékem na svrab je mast ze síry, a nebo mast Infectoscab s obsahem jedu permethrin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Použití v domácnosti

Kyselina sírová není vhodná pro používání v domácnosti, a to pro její zdravotní nebezpečí – poleptání pokožky.

Zdroj: Kyselina sírová

InfectoScab cena

Mast InfectoScab je k dostání v lékárnách jen na lékařský předpis. Zde je uvedena maximální výše doplatku, který hradí pacient: InfectoScab cena.

Zdroj: Mast na svrab

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela Brošová.

když jde o zdraví, měly by jít stranou prachy :) a mezinárodní tým to bez Vaší osoby blízké nejspíš zvládne.
Ať jenom nemoralizuji... pokud si myslíte, že jde o svrab, dá se i bez pžedpisu pořídit sirná mast a zahájit léčbu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavlína.

Pokud máte svrab,tak si objednejte SOLFATAN-přísada do koupelí.Mohu doporučit.Je tam 4ks.balíčky po 100g.VYKOUPAT SE,NEUTÍRAT,3DNY PO SOBĚ.Týden pauza a opakovat.

Zdroj: diskuze Svrab

Shrnutí

  1. Síra (18 procent) začleněná do sapo mollis je při léčbě svrabu účinnější než masti ze síry, protože mýdlo se snadno aplikuje a to usnadňuje jeho správné použití.
  2. Při použití tohoto přípravku se prakticky vůbec nevyskytuje sírová dermatitida.
  3. Mýdlo se sírou je užitečné tam, kde je prospěšná síra na velkých plochách těla a jako profylaxe některých parazitů.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem HREBICEK NÁ SVRÁB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jároslává.

dobry večer chci se zeptát ...ják dlouho jste se mázálá hrebickovym olejem náredenym ?já se mázu stále á porád to svedi nemám to ná tele áni vyrázku jen konecnik mi svedi á kdyz se myji horkou vodo ták se musim drbát á obcás citim ják mi tám neco lehtá pod kuži ...roupy to nejsou uz jsem bylá u lekáre á vzálá leky .....roupy nemám

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše nemáte ani ten svrab. Já bych to viděl na mykotickou infekci. Kupte si v lékárně mast Clotrimazol a mažte svědivou oblast dvakrát denně vždy po umytí a osušení. Do týdne by se to mělo srovnat. Mast můžete aplikovat i dovnitř konečníku. Používejte na mytí konečníku normální pevné mýdlo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hřebíček na svrab

Prevence svrabu

Dbát o správnou hygienu, čistotu domova, výměnu ložního prádla a podobně.

Zdroj: Mast na svrab

Účinky

Sírové mýdlo zbavuje pleť nečistot, hloubkově čistí, pokožka zůstává přirozeně jemná. Tvorba kožního mazu je omezena díky obsažené síře, pleťové póry jsou uvolňovány a vyčištěny, tvorba komedonů je snižována. U svrabu je toto mýdlo pouze podpůrným prostředkem. Léčebným prostředkem je sírová mast.

Síra je nejstarším a dosud nejefektivnějším, dobře aplikovatelným, bezpečným a levným prostředkem k léčbě svrabu. Má účinky antiparazitární, antibakteriální, antimikrobiální, keratolytické, antiseboroické a mírně hyperemizující. K terapii svrabu se využívá sulphur praecipitatum (precipitovaná síra). Ta účinkuje pouze v dobře zvoleném masťovém základu (například vazelína, měkký žlutý parafin, vepřové sádlo).

Po aplikaci síry na kůži se vyvíjí sirovodík. U dospělých se volí 10–20% koncentrace, u větších dětí až 5%, u malých dětí 2,5%, která se nepřekračuje. Dosud nebyla hlášena rezistence na tuto terapii.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Rizikové faktory svrabu

Prvořadým rizikovým faktorem je kontakt s již nakaženou osobou, dále je to nízká úroveň hygieny v rodinách, pobyty zařízeních s větším počtem lidí.

Zdroj: Mast na svrab

Svrab video

Zdroj: Svrab, sežere vás za živa

Popis masti InfectoScab

  • Jde o mast na léčbu svrabu.
  • Účinnou látkou je permetrín, který představuje nejefektivnější topickou léčbu scabies. Už po prvním použití dosahuje permetrín v léčbě 90–100% úspěšnost.
  • V současnosti je to jediný dostupný hromadně vyráběný lék na terapii svrabu v ČR.
  • Masťový základ je dobře snášen, nezapáchá a nebarví oděv.
  • Postačuje jedna jednorázová aplikace večer a po 8 hodinách stačí krém smýt.

Zdroj: Mast na svrab

Důležité upozornění

Mnoho lidí se domnívá, že po použití masti InfectoScab se jim svrab do několika dnů vrátil, ale ve většině případů tomu tak není. Je normální, že se po namazání InfectoScabem objeví další nové červené pupínky, které svědí jako svrab. Jsou to rozkládající se vajíčka a těla mrtvé zákožky svrabové, které zabil InfektoScab a které zůstaly pod kůží. Pokožka se snaží jejich zbytky odbourat, a proto reaguje dočervena a svědí, jako když se snažila zlikvidovat trus po zákožce. Proto ty podobné příznaky svrabu. Na toto svědění je nejvhodnější kalciová mast nebo omývání borovou vodou nebo octanové obklady. Svědění a červené pupínky by měly zmizet do jednoho až dvou týdnů.

Zdroj: Mast na svrab


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP