Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

SIRUP Z ČESNEKU A CITRONU

OBSAH

Česnek, med a citron

Přírodní sirup vyráběný z česneku a dalších surovin je levný a prospěšný pro celé tělo. Všechny tři složky tohoto sirupu namixujete a potom už jen čerpáte řadu výhod, které přináší česnek v medu.

Účinky

Med se v lidové medicíně používá odnepaměti a jeho moc při léčbě kašle, bolesti v krku a nachlazení potvrzují i odborníci. Medový sirup si doma vyrobíte snadno a rychle.

Dávkování

Užívejte 3x denně dvě lžičky.

Recept

Ingredience: 10 hlaviček česneku, 1,5 kg oloupaných citronů, 1 sklenice medu

Postup: Na mlýnku umeleme 10 oloupaných středně velkých hlaviček česneku společně s 1,5 kg tenounce oloupaných citronů (v bílé, trochu hořké dužině se nachází hodně vitamínu PP, který utěsňuje cévní stěny) a kaši smícháme se sklenicí medu. Denně se užívá lžíce tohoto přípravku. Abychom se vyhnuli nepříjemnému zápachu, můžeme směs zajíst krajícem černého chleba s máslem a nasekanou petrželovou natí, která ostrý zápach pohltí.

Zdroj: Česnekový sirup

Poradna

V naší poradně s názvem DESETIDENNÍ OČISTA TĚLA JAVOROVÝ SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MONNA.

V lékárnách ani v prodejnách zdravé výživy se mi zatím nepodařilo zakoupit javorový sirup GRADE B.Lze tento sirup nahradit běžnými sirupy jako je např.jitrocelový sirup dr.Mu"ller?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je cena a seznam obchodů, kde mají javorový sirup Grade B: www.zbozi.cz/?q=javo…
Pravý javorový sirup je speciální druh přírodních cukrů a není dobré ho čímkoliv nahrazovat, protože náhrada nikdy nebude jako pravý javorový sirup.

Zdroj: diskuze Desetidenní očista těla javorový sirup

Citron s česnekem

Citron a česnek by měly pomoci tělu odstranit vápník a tuk usazený v těle a v cévách a také posilovat srdce a podporovat úpravu tlaku. Po 3 týdnech pití byste měli pocítit v těle příjemné omlazení. Zvápenatění a vedlejší příznaky jako zhoršený zrak nebo sluchové potíže by se měly postupně zmenšovat a odcházet. Po 3 týdnech užívání by měl člověk tuto detoxikaci na 8 dní přerušit a potom zase 3 týdny pokračovat. Poté by se měl dostavit zázrak – budete moct zase dobře spát a nebudete muset v noci běhat na toaletu. Tato skutečnost by měla být znakem toho, že se vápník v cévách rozpustil. Tuto lacinou a neškodnou kúru by měl člověk zopakovat každý rok. Účinek citronu s česnekem by se měl projevit naplno. A přitom zápach česneku není vůbec cítit.

Účinky

Sirup z česneku a citronu zvyšuje imunitní systém, snižuje hodnotu krevního tlaku, snižuje hladinu LDL (špatného) cholesterolu, snižuje četnost výskytu nachlazení a infekcí, působí proti artritidě, dně a bolesti kloubů, prevence proti rakovině štítné žlázy.

Dávkování

Pijeme denně 2 cl před jídlem, buď ráno před snídaní, nebo před obědem.

Recept

Ingredience: 5 ks celých citronů, 30 stroužků česneku (nejlépe český paličák), 1 l vody

Postup: Citrony umyjeme v horké vodě a nakrájíme je i s kůrou na malé kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na půlky. Všechno dohromady umixujeme na kaši. Tu nalijeme do vody a necháme přejít varem. Potom hned odstavíme. Přecedíme přes sítko a nalijeme do láhve. Skladujeme na chladném místě, nejlépe v ledničce.

Zdroj: Česnekový sirup

Poradna

V naší poradně s názvem CITRÓN S ČESNEKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

To myslíte vážně, přidávat k citrónu a česneku Alpu? Je to sice bylinný roztok, ale určený k masážím a ne k pití! Jiné podobné recepty Alpu neuvádějí...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Marto, pro vnitřní užívání bude vhodnější nahradit Alpu vodkou. Tato přísada je použita především jako macerační činidlo (navazuje na sebe léčivé látky) a také jako konzervant celé směsi, aby byla déle stabilní. Díky za Vaši připomínku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Citrón s česnekem

Účinky skořicového sirupu

Skořicový sirup je voňavý a lahodný sirup, který má povzbuzující účinky, zklidňuje žaludek a povzbuzuje chuť k jídlu, je proto vhodný například pro děti, které nechtějí jíst. O skořici se také říká, že má jisté afrodiziakální účinky. Skořicový sirup si zachovává veškeré vitamíny a zdraví prospěšné látky. Má blahodárný vliv na lidský organismus. Co se týče jeho složení, obsahuje pouze přírodní složky (je bez konzervačních látek), a sice citrónovou šťávu, cukr, vodu a skořici. Skořicový sirup je vhodný k přípravě dezertů (například jako poleva na zmrzlinu, palačinky, omelety a ovocné saláty). Sirup lze přidávat i do nápojů, výtečný je mimo jiné se studenou vodou a kapkou citrónu nebo pomeranče. Též si s ním můžete přisladit černý čaj nebo kávu. Pro přípravu čaje se pak dává jedna lžička skořicového sirupu do šálku s čajem.

Zdroj: Skořicový sirup

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉK NA BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Česnek a ocet je účinný domácí lék proti bradavicím. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku, přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme. Mám to odzkoušené a funguje to na 100%.

Je to opravdu 100 procentní.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí lék na bradavice

Recept na sirup z rýmovníku za studena

K přípravě sirupu z rýmovníku za studena je potřeba asi 30 listů z rýmovníku, cukr krupice, 1 pomeranč a 1 citrón. Nejprve si připravíme nádobu, v níž bude sirup z rýmovníku uskladněný. Nádoba musí být suchá a čistá. Do nádoby se dá nejprve vrstva cukru, pak vrstva nakrájeného citrónu, pomeranče a rýmovníku. Tyto vrstvy se pořád střídají, dokud není nádoba plná. Poslední musí být vždy vrstva cukru. Nádobu je potřeba pořádně uzavřít a uskladnit na nějakém chladném a temném místě na několik týdnů. Po celou dobu je potřeba obsah kontrolovat, a když se promění v "kaši", tak se nádoba otevře a její obsah se přecedí přes plátno do čistých sklenic. Sklenice se znovu uzavřou a skladují se znovu skladu. Snad není potřeba zdůrazňovat, že pokud se ve sklenici objeví plíseň, nesmí se sirup konzumovat.

Zdroj: Rýmovník pro děti

Česnek, ocet a med

Zdraví prospěšný sirup z česneku, medu a jablečného octa si můžete snadno vyrobit doma a zajistit tak sobě a svým blízkým účinnou ochranu před virózami a mnoha dalšími nemocemi.

Účinky

Dle níže přiloženého receptu má tento sirup skvělé účinky na imunitní systém, krevní tlak, reguluje cholesterol v krvi a brání naše tělo před virózami v chladném počasí.

Dávkování

Česnekový sirup – elixír života užíváme takto: 2 lžičky sirupu rozmícháme ve 2 dl vody a podáváme nejlépe ráno na lačný žaludek.

Recept

Ingredience: 200 ml medu, 10 stroužků česneku, 200 ml jablečného octa

Postup: Česnek rozmačkáme a utřeme nožem do jemné pasty. Používejte na výrobu sirupu vždy český česnek, protože je nejkvalitnější. Jablečný ocet, med a česnekovou pastu smícháme dohromady ve sklenici. Tento sirup vložíme do lednice cca na 5 dní a za občasného promíchání necháme odležet. Po pěti dnech je elixír hotový.

Zdroj: Česnekový sirup

Diskuze

V diskuzi JAVOROVÝ SIRUP A JEDLÁ SODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Saša.

Dobrý den, nemáte prosím někdo přímou zkušenost s vyrobením směsi? I přez zakoupení těch nejlepších surovin (kvalitní sirup a čistá soda bez hliníku) a dodržení postupu mi ve směsi soda sedimentuje ke dnu. Nevím kde nastala chyba. Děkuji za odpověď. Saša

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Babula.

Javorový sirup je potřeba zahřát a za tepla vmíchávat sodu

Zdroj: diskuze Javorový sirup a jedlá soda

Kde se dá javorový sirup koupit

Pokud neustále spěcháte, stále jste ve shonu, těžko si uděláte čas na tak složitou proceduru, jako je výroba javorového sirupu, je nejjednodušším způsobem si ho prostě koupit. Javorový sirup můžete zakoupit například zde: Javorový sirup cena.

Javorový sirup má blahodárné účinky na lidský organismus. Obsahuje i vitamín skupiny B, železo, vápník a jiné stopové prvky důležité pro správný chod organismu. Také je vhodný jako prevence rakoviny. Zkrátka, používáním javorového sirupu rozhodně neprohloupíte.

Zdroj: Javorový sirup

Diskuze

V diskuzi JAK NA BÍLÉ ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

mam dotaz jak u těch zubů máte z kůry pomeranče může to být i kůra od citronu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

dobrý den chtěla bych vědět domáci trik na bělení zubů při použití citronu a soli jaké množství citronu a soli děkuji za odpověd Markéta

Zdroj: diskuze Jak na bílé zuby

Dávkování

Dávkování tohoto sirupu není přesně stanovené. Sirup je totiž možné užívat nejen při dýchacích onemocnění, ale je vhodný i jako prevence před různými nemocemi. Stejně tak může ale posloužit i jako dochucovadlo (například do kaší, jogurtů, nápojů) atd.

Zdroj: Sirup z rýmovníku

Diskuze

V diskuzi BĚLENÍ ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jaké množství soli a citronu je potřeba na vytvoření pasty pro bílé zuby.děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Já to dělám tak, že si vymačkám šťávu z jednoho citronu a v ní pak namočím suchý zubní kartáček, který pak vložím do soli. Sůl se na vlhký kartáček nalepí a s ním si pak čistím zuby. Namočení v citrónu a obalení v soli pak během čištění několikrát opakuji.

Zdroj: diskuze Bělení zubů

Phyteneo tymiánový sirup 250ml

Tymiánový Phyteneo sirup 250ml obsahuje vysoký podíl extraktu z natě tymiánu obecného. Účinek sirupu je podpořen obsahem mátové a anýzové silice. Tymián usnadňuje vykašlávání a společně s mátovou a anýzovou silicí působí uklidňujícím efektem na krk, hltan a hlasivky v případě podráždění. Extrakt je vyroben z tymiánu v BIO kvalitě. Tymiánový sirup neobsahuje alkohol, umělá sladidla acesulfam a aspartam, barviva a syntetická aromata. Phyteneo tymiánový sirup 250ml je určen pro děti od 1 roku i pro dospělé. Tento produkt byl uveden na trh jako doplněk stravy. Nebyly u něj schváleny léčivé účinky a nejedná se o lék.

Zde můžete vidět cenu produktu Phyteneo tymiánový sirup 250ml.

Zdroj: Tymiánový sirup pro lepší zažívání

Poradna

V naší poradně s názvem DESETIDENNÍ OČISTA TĚLA JAVOROVÝ SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Tady je cena a seznam obchodů, kde mají javorový sirup Grade B: www.zbozi.cz/?q=javo…
Pravý javorový sirup je speciální druh přírodních cukrů a není dobré ho čímkoliv nahrazovat, protože náhrada nikdy nebude jako pravý javorový sirup.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marky.

Já javorový sirup kupuji zde - e-sunfood.cz/citadel… a za mě spokojenost :) Myslím, že je lepší, než nějaká napodobenina ze supermarketu.

Zdroj: diskuze Desetidenní očista těla javorový sirup

Sirup z jedlových výhonků

Účinky

Domácí sirup z jedlových výhonků dokáže zahnat obtížný kašel a pomáhá při bolestech v krku.

Recept

Ingredience: 5 lžic citronové šťávy 500 g jedlových výhonků, 700 g krupicového písku

Postup: Jedlové výhonky lehce propláchněte vodou. Do sklenice dejte vrstvu výhonků, vrstvu cukru a postup opakujte. Zakápněte citronovou šťávou. Sklenici uzavřete a nechte na okně na parapetu. Sirup, který vznikne, přefiltrujte a nalijte do sklenice s uzávěrem. Proces trvá cca 3 týdny.

Dávkování

Denně lze užívat 2–3 lžičky sirupu.

Cena

Jedlový sirup se nedá koupit, ale dostupný je jedlový olej.

Zdroj: Sirup z jehličí

Poradna

V naší poradně s názvem ŠALVEJOVÝ SIRUP LISOVANÝ ZA STUDENA ZPUSOB UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Obvykle se používá 5 lžic denně. Ale záleží na intenzitě produktu. Vyzkoušejte a uvidíte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Je možné tez pít jako limonádu, i když jsme zdraví?

Můžu dětem jetel y sirup dávat aspoň 3x denně jako prevenci?

Moc dekuji

Zdroj: diskuze Šalvejový sirup lisovaný za studena zpusob užívání

Recept na sirup z rýmovníku bez cukru

Při výrobě sirupu z rýmovníku slouží cukr jako konzervant, má tam tedy svůj smysl. Dá se místo něho použít špetka soli, která by měla vytáhnout případnou sladkost. Pokud se rozhodnete cukr do sirupu nedávat, musíte počítat s tím, že sirup dlouho nevydrží. Jinak je možné sirup dosladit třeba medem, nebo jinými druhy cukru.

Zdroj: Rýmovník pro děti

Diskuze

V diskuzi PRAVDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nostradame.

ano šťáva z citronu je opravdu zázrak pro ženy mám to již vyskoušeno u dvou mých bývalých žen a opravdu je to přírodní antikoncepce a nejen to pomáhá ženám proti jejich různým neduhům,proto 100procentně doporučuji a ať ženy nemají vůbec obavy a používají šťávu z citronu a ne nějaké chemikálie které jim škodí ne jen citron ale i mnoho dalšího ovoce pomáhá dokonce existuje ovoce které léčí rakovinu 1000x účinnější než antibiotika.Lidstvo by se mělo zamyslet vše už tady bylo jen moderní člověk hledá nahrážky aby získal finanční výhody , jak seříká lékař léčí ale přiríroda uzdravuje.!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Peťan.

Ano je to pravda moje žena měla takové ty ženské problémy ,kvasinky,svědění a díky šťávě z citronu je dnes v pohodě,jsem pro a ženy by si měly uvědomit zda drahé chemické prostředky,Já dávám šťávě z citronu zelenou a doporučuji. P

Zdroj: diskuze Citron a antikoncepce

Sirup z rýmovníku bez vaření

Ingredience:

  • 50 velkých listů rýmovníku (čím víc listí, tím silnější účinky sirupu)

  • 1 l vody

  • 1 kg cukru krupice

  • 1 citrón / limetka

  • 1 pomeranč

Postup přípravy:

Na začátku je třeba zdůraznit, že nevařený sirup trvá při výrobě déle, než jeho vařená varianta. Lístky rýmovníku je třeba nejprve pořádně očistit. Připravený citrón a pomeranč (řada receptů doporučuje bio citrusy, ale nejsou podmínkou, stačí, aby nebyly chemicky ošetřené) je třeba si nakrájet na plátky. I listy rýmovníku je vhodné si pokrájet, nebo natrhat (není třeba, aby byly kusy listů stejně velké). Pro přípravu sirupu z rýmovníku za studena je potřeba si připravit dostatečně velkou sklenici (vhodná je velká sklenice od okurek), v níž se bude "směs" skladovat. Sklenice musí být pořádně vymytá a hlavně i vysušená. Ve sklenici se postupně střídají vrstvy cukru, rýmovníku a citrónu / pomeranče. U vrstvení je důležité to, že úplně poslední musí být vrstva cukru, ten totiž slouží jako konzervant. Nádoba se musí také pořádně uzavřít a skladovat na nějakém chladnějším místě (někdo doporučuje sirup umístit za okno, jiný raději na temné místo, třeba do sklepa). Hlavní ale je na sirup nezapomenout a chodit ho kontrolovat, jestli neplesnivý na povrchu. Dobré je občas také sirup promíchat. Za několik týdnů by se měl obsah sklenice zcela rozpustit. Poté se musí obsah sklenice přecedit přes nějaké plátýnko a pak se opět uskladnit ve sklenici (ideálně v chladu a temnu).

Zdroj: Sirup z rýmovníku

Cibulový sirup

Nasekejte jednu střední cibuli na co nejmenší kousky a přidejte lžičku hnědého cukru. Promíchejte a nechte 5 až 10 minut stát. Cibule si mezi tím pustí šťávu, kterou pak pomocí plátýnka a lisu z cibule vyždímeme. Cibulový sirup se užívá při nachlazení po lžičkách během dne a zapíjí se vždy čistou vodou bez bublin.

Zdroj: Cibulový extrakt

Sirup z rýmovníku

Lístky rýmovníku pomáhají při léčbě rýmy, horečky, kašli, zánětu průdušek, nachlazení, zlepšují dýchání i astmatikům. Užívat rýmovník se doporučuje i při vysokém krevním tlaku, žaludečních křečích, jaterních poruchách, ledvinových a žlučníkových kamenech, střevních kolice, průjmu, otocích končetin. Výluh z listů je vhodný i na léčbu oděrek, spálenin i záděr.

Velkou výhodou rýmovníku je, že se velmi rychle rozrůstá, když se mu daří. Z jeho listů se pak lze rychle vyrobit sirup, ten se dá připravit dvěma způsoby. Suroviny jsou na přípravu stejné.

Zdroj: Sirup z rýmovníku

Cibulovo-česnekový sirup

Cibulovo-česnekový sirup není zrovna delikatesa, ale na druhou stranu, neskládá se z ničeho nezdravého ani nedobrého.

Účinky

Dokáže vyléčit kašel, pomáhá při bolestech v krku a jiných obtížích. Dávat ho můžete dětem od šesti měsíců, horní věková hranice není nijak omezena.

Dávkování

Dávkujte po lžících – dospělí tři, děti jednu až dvě lžíce po jídle. Sirupu si udělejte tolik, abyste jej mohli konzumovat jeden až dva týdny, a to minimálně pět vrchovatých lžic denně.

Recept

Ingredience: cibule, česnek, cukr

Postup: Cibuli nakrájejte na dva centimetry široká kolečka, česnek oloupejte a pomačkejte. Promíchejte cibuli s česnekem. Část směsi dejte do vyšší sklenice či misky a posypejte ji cukrem. Tento postup prokládání cibule, česneku a cukru opakujte, dokud sklenici nebo misku zcela nenaplníte. Nádobu uzavřete a dejte ji do chladu a do tmy odpočívat. Bude potřeba vyčkat alespoň 24 hodin, aby cibule s česnekem pustily šťávu.

Zdroj: Česnekový sirup

Účinky javorového sirupu

Javorový sirup je zdravou alternativou bílého cukru. Můžete jej použít všude tam, kam dáváte bílý cukr. Nahrazujte tak, že místo 4 dílů bílého cukru dáte 3 díly javorového sirupu. Na cukru si můžete vypěstovat závislost, a navíc na bílém cukru toho moc dobrého nenajdete. Je kalorický, skoro bez jakýchkoliv vitamínů, kazí se po něm zuby, je jednou z možných příčin cukrovky, zhoršuje ekzémy, zapříčiňuje hyperaktivitu u dětí. I proto je javorový sirup výbornou alternativou. Jen pozor na jeho neobvyklou chuť, na kterou si budete muset zvyknout.

Javorový sirup se užívá při prevenci i léčbě rakoviny. Díky vysokému obsahu vitamínů má doslova blahodárné účinky na náš organismus. Mimo jiné obsahuje vitamíny skupiny B, železo, vápník a jiné důležité stopové prvky.

Zdroj: Javorový sirup

Vařený sirup z rýmovníku

Ingredience:

  • 30 středně velkých listů

  • 1 l vody

  • 1 kg cukru krupice

  • 1 citrón

  • 1 pomeranč

Postup přípravy:

Stejně jako u studené varianty je třeba si nejprve lístky rýmovníku pořádně očistit a nakrájet citrusy na plátky (opět nemusí být bio kvalita, ale citrusy by neměly být chemicky ošetřené). Nakrájené citrusy s natrhanými listy rýmovníků je potřeba nasypat do hrnce a zalít je horkou vodou. Tuto směs je potřeba nechat odstát alespoň do druhého dne. Druhý den je potřeba směs nejprve scedit a vzniklou tekutinu začít vařit. Do vařené tekutiny je třeba začít postupně vmíchávat cukr. Sirup je třeba přivést postupně k varu na mírném ohni. Odpověď na otázku jak dlouho se vaří je, že vařit se musí, dokud nezačne houstnout a nezíská měděnou barvu. Po vychladnutí sirup ještě více zhoustne. Ještě za tepla je potřeba sirup nalít do připravených (vyčištěných, vyvařených a vysušených) skleniček. Ty je potřeba pořádně uzavřít a otočit víčkem dolů. Sirup je třeba uchovávat na temném a chladném místě.

Zdroj: Sirup z rýmovníku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP