Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

SKVRNY NA KUZI MAST

OBSAH

Bílé skvrny na kůži u dětí

Ojedinělé skvrny barvy bílé kávy, takzvané café-au-lait spots, má spousta dětí i dospělých.

Příčiny

Vyskytují-li se bílé skvrny v počtu více než 6 a pokud jsou větší než 0,5 mm (před pubertou) nebo větší než 1,5 cm (po pubertě), mohou být způsobeny neurofibromatózou 1. typu (Recklinghausenova choroba).

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadají skvrny café-au-lait spots u dětí.

Zdroj: Ztráta pigmentu, bílé fleky

Diskuze

V diskuzi KRVAVÉ SKVRNY POD KŮŽÍ NA PAŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Hrstková.

Dobrý večer, prosím o radu. V současné době užívám léky medrol a 1x týdně methotrexat na revmatickou artritidu. Krvavé skvrny mám na paži (předloktí) neustále, jedny zmizí, další se objeví. Paní doktorka mě sdělila, "..že s tím nic neudělá." Opravdu se s tím nedá nic dělat? Děkuji za odpověď. Eva Hrstková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel František.

krvavé skvrny na předloktí,beru medrol,metotrexat

Zdroj: diskuze Krvavé skvrny pod kůží na paži

Stařecké a pigmentové skvrny fotografie

Fotky, na kterých jsou vidět stařecké skvrny, jsou zde.

Fotky, na kterých jsou vidět pigmentové skvrny, jsou zde.

Zdroj: Čím vybělit kůži

Poradna

V naší poradně s názvem OKURKOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Okurková mast v sobě přináší blahodárné účinky na podrážděnou kůži. Například při spálené kůži od sluníčka, nebo při ekzémech. Okurka totiž předává do masti své obranné látky, které jsou nejvíce obsaženy ve spodní části okurkové slupky a pak také v dužině a v okurkové šťávě. Jak se domácí okurková mast vyrábí, je uvedeno zde: www.zdravi-lecba.cz/…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Okurková mast

Kalciová mast na pigmentové skvrny

Dle výrobce kalciové masti nejsou uvedeny léčebné účinky na vybělení pigmentových skvrn.

Zdroj: Kalciová mast

Diskuze

V diskuzi MALTÉZSKÝ PSÍK A JEJICH NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniel.

ma na kuzi cerne skvrny,je to neco zavaznehoda

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Maltézský psík a jejich nemoci

3. Kryoterapie na pigmentové skvrny

Promluvte si se svým lékařem o kryoterapii. Kryoterapie je postup zchlazení kůže, který umožňuje zlepšit vzhled stařeckých skvrn. Při kryoterapii se aplikuje na pigmentové skvrny tekutý dusík, který zde může účinně zničit melanin, který způsobuje hnědé skvrny na kůži.
 

Zdroj: Jak dostat pigmentové skvrny z obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem TUKOVÉ SKVRNY POD KŮŽÍ U OČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala.

Nevíte někdo co to je když se mi dělají tukové skvrny pod kůží u očí, jsou to takové tukové bulky. Ráda bych se toho zbavila a měla oční víčka zase jako dřív, hladká bez boulí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tukové bulky na očních víčkách jsou xantelasmata. Vznikají, když se v organizmu pohybuje moc tuků. Tukové bulky na očních jsou vlastně usazený cholesterol. Tady je článek, ve kterém se detailně píše o tomto problému a je tam i možná léčba: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Tukové skvrny pod kůží u očí

Kalciová mast na opruzeniny

Kalciová mast na opruzeniny působí regeneračně, aplikace na opravdu popraskanou kůži sice trochu štípe, ale stojí za to vydržet, protože skutečně léčí. Ideální je, pokud můžete mazat několikrát denně a vydatně na noc.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZESVĚTLIT KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Nevíte někdo, jak se dají zasvětlit pigmenotvé skvrny na kůži po opálení?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zesvětlení kůže je možné dosáhnout pomocí několika různých látek. Například z domácích zásob je možné použít citronovou šťávu. Jak se používá citronová šťáva na zesvětlení kůže a další látky, jako například kyselina kojic, vitamín B3 nebo medvědice lékařská se blíže píše zde: www.ceskenemoci.cz/s…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zesvětlit kůži

Co je to kalciová mast

Kalciová mast je multifunkční mast určená na problematickou suchou pleť. Kalciová mast se používá na drobná poranění pokožky, na nehnisavá zranění, praskliny, popáleniny a jejich ošetření. Výborně pokožku promašťuje a regeneruje a má hojivé účinky.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem KRVAVÉ SKVRNY POD KŮŽÍ NA PAŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Hrstková.

Dobrý večer, prosím o radu. V současné době užívám léky medrol a 1x týdně methotrexat na revmatickou artritidu. Krvavé skvrny mám na paži (předloktí) neustále, jedny zmizí, další se objeví. Paní doktorka mě sdělila, "..že s tím nic neudělá." Opravdu se s tím nedá nic dělat? Děkuji za odpověď. Eva Hrstková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zkuste užívat Ascorutin, který je volně k dostání v lékárně. Ascorutin zpevní stěnu kapilár, ty pak přestanou propouštět krev a přestanou se tvořit skvrny. Když to do měsíce nepomůže, tak běžte na kožní a tam se poraďte jak dál.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krvavé skvrny pod kůží na paži

Kalciová mast na akné

Kalciová mast při akné se používá jako podpůrný prostředek na regeneraci zaléčené aknózní pokožky.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem IGMENTY NA KUZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika kovacova.

Dobry den delaj se me velke cerne pigmenti na tvari i nose nevim si stim rady dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Na odstranění pigmentových skvrn z obličeje je nejlepší lejzr. Ten totiž rozruší usazeniny hnědého barviva v podkoží a to se pak za několik dní vstřebá a tím pak zmizí i ty skvrny. V Praze dělá lejzrové odstranění pigmentových skvrn mnoho firem, například www.asklepion.cz/.

Zdroj: diskuze Igmenty na kuzi

Léčba pityriázy

Většinou není nutná žádná léčba, neboť kožní ložiska sama vymizí během následujících 3–6 týdnů. Na několik dní lze použít tekutý pudr, který zmírní případné svědění, a doporučuje se několik dnů kůži „nedráždit“ například koupelemi. Při intenzivnějším svědění je možné předepsat i slabé protizánětlivé léky, jako hydrokortizon v krému.

Pityriasis rosea se i bez léčby spontánně a zcela zahojí. Na kůži mohou někdy zůstat světlejší či tmavší nahnědlé skvrny jako následek předchozího kožního zánětu. I tyto skvrny ale po čase zmizí. Pravděpodobnost, že se pityriasis rosea objeví znovu, je velmi malá.

Zdroj: Skvrny na kůži? To může být pityriáza!

Diskuze

V diskuzi STAŘECKÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Já na tom byla, nechala jsem si odstranit lejzrem pigmentové skvrny na hřbetu ruky. Byla jsem tam celkem 4x a cena za lejzr byla dohromady 4000 Kč. Pigmentové skvrny po skončení ozařování vybledly, ale stále bych je na kůži našla, ale bylo to uspokojivé. Teď po půl roce už mi ale znovu začínají tmavnout. Už na to ale nechci jít, protože jak je vidět, je to nekonečný boj a na to nemám tolik peněz.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka Scholzová.

Dobrý den,vaše příspěvky čtu bohužel caž ted',ale chtěla bych Vás poprosit na jakém laseru jste byla?Zda u kosmetičky nebo u nějaké doktorky?a jak se jmenoval děkuji za Vaší odpověd' Lenka

Zdroj: diskuze Stařecké skvrny

Kalciová mast na obličej

Kalciová mast se na obličeji používá na kriticky suchá místa ve větší vrstvě a na zbytek obličeje poskrovnu. Kalciová mast vůbec neucpává póry a pěkně vyhladí pleť. Pokud máte různé kožní problémy nebo jen citlivou suchou pleť, doporučuje se používat právě kalciovou mast.

Zdroj: Kalciová mast

Diskuze

V diskuzi CERNE SKVRNY NA KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa Czislinská.

Dobrý den, fence se na kůži objevil velký počet černých pigmentových skvrn. Nekouše se je neškrábe ale tec při koupání jsem zjistila, že je m jiz také na tlamicce. Bude ji deset let . Půjdu samozřejmě k veterináři ale nesetkali jste se s tím někdo? Děkuji za info

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cerne skvrny na kůži

Pityriáza – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět pityriázu.

Zdroj: Skvrny na kůži? To může být pityriáza!

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ FLEKY NA NOHÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Muzu poprosit o radu,nevite co by to mohlo byt?manzelovi se to udela vzdy kdyz je delsi dobu na nohou.Dekuji za odpoved
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavlina Kopřivová.

Dobrý den.Dělají se mi tyto fleky na kůži dolních končetin.Chtěla,bych se zeptat,co ný to mohlo být.A co ,by na to mohlo pomoci.Děkuji za odpověd´ S pozdravem Kopřivová.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Červené fleky na nohách

Pigmentové skvrny na holeních

Hnědé skvrny nebo fleky v těchto místech mohou být neškodnými projevy anebo mohou signalizovat počínající onemocnění kůže. Nejčastěji se jedná o dermopatii. Dermopatie se projevuje jako světle hnědé, šupinaté skvrny. Tyto skvrny mohou mít oválný nebo kruhový tvar. Někteří lidé se mylně domnívají, že se jedná o takzvané stařecké skvrny. Porucha se vyskytuje nejčastěji v přední části obou nohou. Skvrny nebolí, „neotvírají se“ ani nesvědí.

Příčiny

Hnědé skvrny na holeních nebo fleky na holeních mohou být způsobeny změnami malých krevních cév. Následkem jsou projevy na kůži zvané dermopatie. Na kůži vznikají světle hnědé šupinaté oválné fleky. Takové skvrny nebolí ani nesvědí a nevyžadují zvláštní léčbu. Ovšem pokud dojde k podráždění a narušení kožní bariéry, tak je nutná lékařská kontrola, jelikož zde hrozí riziko infekce. A samozřejmě pokud hnědé skvrny na holeních začnou měnit barvu, je také důležité s tímto problémem obeznámit lékaře.

Obrázky

Na těchto obrázcích můžete vidět pigmentové skvrny objevující se na holeních.

Odstranění

Dermopatie je neškodná a není třeba ji léčit a nějakým způsobem odstraňovat.

Zdroj: Hnědé skvrny na dolních končetinách

Červené skvrnky na kůži

Červené skvrnky na naší pokožce, též nazývány petechie, purpura, exantém, jsou drobným výlevem krve z malých cév v kůži. Mohou se objevit při úderu či tlaku na danou část pokožky, ale také bez předchozího pohmoždění, a to vlivem onemocnění. Červené skvrny na kůži samozřejmě mohou signalizovat i neškodné podráždění kůže vyššími teplotami, kdy se jedná se o normální reakci kůže a nedá se s tím dělat nic.

Zdroj: Flíčky na kůži

Petechie foto

Zde je několik fotografií, na nichž lze petechie vidět: petechie foto.

Zdroj: Petechie – červené skvrny na kůži

Bílé skvrny na kůži v těhotenství

Těhotenství s sebou přináší hormonální změny i v podobě změny pigmentace. Některé skvrny po porodu zase samy vymizí, s některými se budete muset smířit.

Příčiny

Depigmentace v těhotenství vzniká v důsledku hormonálních změn během těhotenství. Příčinou depigmentace může být například poranění (jizvy), zánětlivá onemocnění kůže nebo aplikace léků a chemikálií na kůži.

Obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadá depigmentace v těhotenství v podobě bílých skvrn.

Zdroj: Ztráta pigmentu, bílé fleky

Kalciová mast v těhotenství

Kalciová mast se používá pro pravidelné ošetřování prsů, léčbu poranění a ragád (trhlin) prsních bradavek, prasklin kůže při zvětšování objemu bříška. Přípravek je určen pro dospělé, mladistvé, děti, pro těhotné i kojící ženy.

Zdroj: Kalciová mast

Kalciová mast – cena

Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.

Zdroj: Jak působí kalciová mast


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP