Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

SPREJ PROTI CHRÁPÁNÍ RECENZE

OBSAH

Chrápu, co s tím?

Prosté chrápání pacienta jistě neohrozí, ale nelze to zcela bagatelizovat. Při hlasitém chrápání nelze vyloučit zástavy dechu ve spánku. Pro ujištění, že vaše chrápání není nebezpečné, je možné navštívit spánkovou laboratoř.

Zdroj: Chrápání

Diskuze

V diskuzi LÉK PROTI CHRÁPÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chytrošová Libuše.

Ráda bych se dozvěděla, kde mohu zakoupit GOOD NITER Sprej.
Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lék proti chrápání

Předávkování

Účinky předávkování po užití přípravku nejsou známy.

Zdroj: Asonor proti chrápání

Diskuze

V diskuzi SNORECURE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Pohůnková.

trápí mě chrápání a ohrožuje mi to vztah....vyskoušela jsem nějaké léky a pomůcky a nepomohlo. Mám zájem o SnoreCure....prosim o zaslání. Děkuji..Pohůnková.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Roman.

Dobrý den,potřeboval bych poradit,kde můžu koupit a objednat přípravek proti chrápání Snorecure?Nemohu ho nikde sehnat.

Děkuji

Zdroj: diskuze SnoreCure

Na co si dát pozor

Vyvarujte se rozstřikování léku do očí nebo na střed vnitřku nosu (nosní přepážka).

Zdroj: Asonor proti chrápání

Diskuze

V diskuzi ARTHRONEO RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ahoj lidičky,sprej arthroneo je jeden velký podfuk,nenalítněte jako já!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Moravec Karel.

obdržel jsem dodávku bez poučení jak ho používat.pouze důkladně protřepat a umýt si ruce.

Zdroj: diskuze Arthroneo recenze

Jak na něj?

Na chrápání existuje několik léčebných postupů, které vám mohou velmi pomoci. Zahrnují stovky produktů, lékařských přístrojů, výživových doplňků a chirurgické zákroky. Ve většině případů jej však mohou zastavit jednoduché změny. Jednou z nich jsou špunty do uší. Chrápání je přirozené a právě špunty jsou nejjednodušším způsobem, jak se mu ubránit. Zátku do uší koupíte velmi levně a účinkuje bezvadně. Zde je vidět cena vysoce kvalitních špuntů do uší: špunty do uší cena.

Zdroj: Co proti chrápání

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Havel.

Lidi nebuďte tak důvěřiví a přečtěte si recenze podvedených tímto přípravkem!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Václavíček.

Jsem skálopevně přesvědčen, že tinitus je neléčitelný a proto veškeré kladné recenze na přípravek Tebokan považuji slušně řečeno za nepravdivé. Lékařská věda zatím nenašla způsob, jak tuto vadu léčit. Lituji všechny postižené tou horší formou a nedivím se jim, že hledají spásu i v nepravdivých nabídkách.

Zdroj: diskuze Tinnitus stop recenze

Nežádoucí účinky

Nežádoucí účinky po užití přípravku nejsou známy.

Zdroj: Asonor proti chrápání

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ FACE LIFTING OBLIČEJE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Ahoj mate nekdo prosim s pocenim obliceje problemy? chtela bych vyzkouset nejaky ten osvezujici sprej na leto, ale nevim moc po cem se koukat a hlavne po jake znacce. Uvitam kazdou zkusenost. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sara.

Ja mam od znacky LA ROCHE-POSAY ten sprej na osvezeni a objednavala jsem si to mam pocit z notina a je to fakt skvelej sprej.

Zdroj: diskuze Domácí face lifting obličeje diskuze

Chrápání u mužů

Podle statistiky chrápe 31 % mužů jen občas a 12 % při každém spánku, po 40. roce věku trápí až 54 % z nich. V České republice chrápe každý třetí člověk. A právě nepříjemné zvuky jsou důvodem, proč ženy vyhazují muže z ložnic. Nejčastěji jej způsobuje nadváha. Další příčinou, proč jím trpí častěji než ženy, je v průměru větší objem tkání v oblasti krku a hrudníku, které tlačí na dýchací cesty. V neposlední řadě je to také častější konzumace alkoholu způsobující ochabnutí svalstva v oblasti dýchacích cest. V poslední době se zvyšuje podíl žen, jež přiznávají, jak moc je chrápání protějšků obtěžuje. Důkladné vyšetření chrápajícího člověka odhalí dominantní příčiny chrápání a od něj se odvíjí další postup.

Zdroj: Co proti chrápání

Bylinky proti chrápání

Doporučené bylinné čajové koncentráty:

  • Mátová směs: 1 lžička do 1–2 dcl teplé vody, pít před jídly 5–15 minut 2–3x denně
  • Ostropestřecová směs: 1 lžička do 1–2 dcl teplé vody, pít po jídle 3x denně
  • Dobromyslová směs: ½–1 lžička do 1–2 dcl teplé vody, pít na noc
  • GAMBIT-H: 1 lžíce do 4– 5 dcl vody, v níž může být rozpuštěna špetka vitamínu C v prášku, pít podle chuti mimo jídlo 1–3x denně
Další pomocníci, které je vhodné používat obvykle při nebo po jídle:
  • Pupalkový olej Evemol 1–2 lžičky 3x denně
  • Lecitin 1,3 g 3x denně (jen u starších lidí, přes 30 let)
  • Koenzym Q10 po 30 mg 2–3x denně (jen u starších lidí, přes 30 let)

Zdroj: Co proti chrápání

Diskuze

V diskuzi SPREJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Já používám s mořskou vodou, ten je nejlepší. Na zánět má i obsaženou měď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sprej

Chrápání a obezita?

Pokud se zaměříme jen na odstranění chrápání, tak se především jedná o to, aby pacient upravil svou životosprávu. Pro zmírnění chrápání je to velmi důležité. Pokud se u pacientů zjistí nejen chrápání ale i ojedinělé zástavy dechu ve spánku - apnoe, které pacienta zas tak moc nelimitují, tak je mu nabídnuto určité jednoduché operační řešení. Tato jednoduchá operace chrápání znamená odstranění měkkých částí horního patra, ty pak nevibrují a zvětší se také prostor pro dýchání. Často se ale stává, že chrápání bývá průvodním jevem jiných onemocnění, například onemocnění obezitou. Tyto potíže jsou pak řešeny paralelně s chrápáním. To znamená, pokud pacienti trpí obezitou, je nutné se zabývat i těmito obtížemi, protože úspěšnost operací u pacientů, kteří jsou obézní, je výrazně menší nežli u pacientů, kteří obezitou netrpí.

Zdroj: Chrápání

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janka.

Co je vhodné na rýmu pro děti?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Smrkání, odsávání, mořská voda a případně sprej do nosu. Sprej do nosu musí být určen pro děti obvykle od dvou let. U dětí nejdou použít spreje pro dospělé.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýma

Rady proti chrápání

  • 1 až 1,5 měsíce spát se zalepenou pusou pomocí lepící pásky z lékárny. Jedná se o kontroverzní metodu, ale funguje.
  • Provádět dechové techniky zdravého dýchání podle Buteykovy metody a techniku zdravého dýchání - Oxygen Advantage. Jedná se o nenáročná cvičení, které se dají provádět kdekoli, ve frontě v obchodě, v autě atd.

Seminář, kde vás během jednoho odpoledne naučí techniky zdravého dýchání, můžete objednat zde: Pavel Filgas, filgas.pavel@seznam.cz.

Zdroj: Chrápání

Poradna

V naší poradně s názvem WWW GRANULOX SPREJ LEKARNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Kde se sezene GRANULOX sprej a zakolik.Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Sprej Granulox v ČR není k dostání. Koupit se dá v lékárně v Německu, kde vyjde asi na 120 euro. Můžete si ho také objednat na internetu a nechat si ho poslat do Čech. Tady je odkaz na internetový obchod: www.amazon.de/gp/aw/…

Zdroj: diskuze Www granulox sprej lekarny

Operace

Chirurgických zákroků, které redukují intenzitu chrápání, existuje několik. Mezi nejčastější patří operace v oblasti měkkého patra a krčních mandlí. Zákrok probíhá v lokální anestezii a zpravidla ambulantně. Operaci potřebují jen vzácné případy, mělo by se jednat o poslední východisko, které podniknete po vyzkoušení všech předchozím postupů léčby. Mezi chirurgické zákroky patří operace nosu, krku a čelistí. Proto si musíte promluvit se svým lékařem, aby mohl pro případ po vyzkoušení jiných možností navrhnout správný chirurgický zákrok. Optimální, a v současnosti nejběžnější, je využití laseru. Zhruba 80 % pacientů po tomto zákroku udává zmírnění nebo vymizení chrápání. Provádí se ambulantně, v některých případech se však musí opakovat.

Zdroj: Co proti chrápání

Pomůcka proti chrápání

Silikonová pomůcka proti chrápání, která se umísťuje na nos.

  • Materiál: silikon
  • Snadné použití, jemně udržuje rozevřené nozdry a usnadňuje tak dýchání.
  • Velikost ochranného pouzdra se zrcátkem uvnitř: cca 4 x 4,5 x 1 cm
  • Velikost pomůcky proti chrápání: cca 1,8 x 1,5 x 0,6 cm
  • Cena: silikonová pomůckaproti chrápání

Druhou pomůckou je SnoreCure, která účinně eliminuje vibraci měkkých tkání hltanu, a to pomocí lehkého předsunutí spodní čelisti a zlepšení průchodu vzduchu dýchacími cestami. SnoreCure bylo testováno na spánkové klinice Oxfordské univerzity s výbornými výsledky. Během jeho používání je zachováno přirozené dýchání ústy i nosem. Na vývoji se podílel jeden z hlavních odborníků na respirační onemocnění ve Velké Británii. V současné době je SnoreCure doporučováno na spánkových klinikách NHS (National Health System – Národní zdravotní služba) jako účinný prostředek k potlačení chrápání. Pomůže vám zbavit se chrápání zcela přirozeným způsobem.

Celkový tvar a způsob předsunutí spodní čelisti činí SnoreCure unikátní a vysoce efektivní pomůckou. Mezi její hlavní výhody patří delší životnost (více než 12 měsíců), jedna velikost pro všechny (není potřeba složité formování), umožňuje během spánku přirozeně dýchat nosem i ústy, vyrobena z vysoce kvalitního měkkého plastu, který je v ústech příjemný. Pro maximální komfort jej lze ostrými nůžkami upravit. Drží svůj tvar, zamezuje skřípání zubů.

Zdroj: Co proti chrápání

Sprej proti svrabu

Spregal je účinný sprej proti svrabu. Je klasifikován jako minimálně toxický lék. Používá se v kombinaci s jinými léky. Jedná se o kombinovaný produkt. Obsahuje 2 účinné složky – esdepalletrin a piperonil. Vzhledem k vysoké penetraci do kůže se okamžitě projeví účinek po ošetření pokožky.

Smrt parazita se rozvíjí po paralýze nervového systému, kvůli porušení metabolismu iontů. Parazit umírá do jednoho dne, ale je třeba přípravek používat několik dní, aby byl zajištěn léčebný efekt. Sprej je pro lidi a děti netoxický. Léčba tímto sprejem trvá několik dní. Aplikace se provádí večer. Nestříkejte na tvář a vlasy. 12 hodin po posledním použití se vykoupejte. Je nutné ošetřit kůži mýdlovou vodou. Lék je mimo jiné určen pro indikaci svrabu u novorozenců, těhotných a kojících. Aplikuje se s benzylbenzoátem, sírovou mastí. U nás tento sprej není běžně dostupný.

Zdroj: Jak zabít svrab

Je chrápání spojené s ADHD?

Velké krční a nosní mandle mohou v noci částečně zablokovat dýchací cesty, což často způsobuje chrápání, špatnou kvalitu spánku a možná i ADHD, neboť chrápání může mít za následek nekvalitní spánek, a ten může samozřejmě následující den vést k problémům s pozorností. Studie zahrnující 5–7leté děti zjistila, že chrápání je u dětí s mírným ADHD mnohem častější, než je obvyklé v běžné populaci. Děti, které chrápou, dosahují výrazně horšího ohodnocení v testech pozornosti, jazykových schopností, ale i celkové inteligence. Některé studie prokázaly, že odstranění krční či nosní mandle může mít pozitivní vliv na kvalitu spánku a s tím související pozornost, a to bez nutnosti užívat léky.

Zdroj: ADHD a poruchy spánku

Složení léku Clotrimazol

Léčivá látka tohoto roztoku je clotrimazolum, přičemž 1 ml léčivého roztoku obsahuje látku clotrimazolum v množství 0,01 g. Pomocnou látkou je propylenglykol. Clotrimazol AL spray je kožní sprej, čirý bezbarvý roztok.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Apnoe, zástava dechu ve spánku

Z hlediska zdravotního, prosté chrápání pacientovi neublíží, ale naskýtá se zde problém, že se za prostým chrápáním nacházejí problémy, jako jsou apnoické pauzy (apnoická pausa = zástava dechu ve spánku). Noční dlouhodobá apnoe už je pro pacienta zdravotní problém. Zejména jestliže jsou tyto zástavy dechu časté nebo hluboké (trvající několik desítek sekund), následně to pak může pacienta ohrozit na zdraví.

Zdroj: Chrápání

Léčba

Chrápání se řadí mezi poruchy spánku, je způsobeno vibracemi měkkého patra. Může být příznakem různých chorob, jako je vysoký krevní tlak, chronická rýma či obezita. Nejzávažnější příčinou je spánková apnoe, která může vyvolat onemocnění srdce nebo mozkovou mrtvici. Syndrom spánkové apnoe signalizuje chrápání, jež se střídá s několikavteřinovými až minutovými okamžiky ticha, kdy postižený nedýchá.

Chrápání lze účinně léčit změnami v životním stylu, mezi něž patří: přestat kouřit, nepít alkohol a neužívat sedativa čtyři hodiny před spánkem, zhubnout (pokud je to nutné), nabírání hmotnosti chrápání ještě zhoršuje. Snížení váhy může někomu s chrápáním pomoci, ale ne všem. Je vhodné předcházet ucpání nosu. Tyto změny životního stylu jsou pro oslabování chrápání dobrým začátkem. Měly by však být podpořeny správnou polohou během spánku. Přečtěte si následující odstavec, abyste zjistili, jak tento druh léčby doplnit.

Změna spacích návyků, jako spaní na boku místo spaní na zádech, může být pro spaní bez chrápání velmi prospěšná. Dosáhnout se ho dá mnoha způsoby. Praktickým způsobem je nosit obráceně tričko s kapsou, ve které je tenisový míček. Je méně pravděpodobné, že budete spát na zádech, protože spaní na tenisovém míčku je velmi nepohodlné. Tato metoda je účinná, protože lidé mají tendenci chrápat, když spí na zádech.

Dalším dobrým způsobem, jak udržovat horní část těla správně srovnanou, je používat ortopedické polštáře. Některé z nich jsou speciálně navrženy na podporu cirkulace vzduchu. Existuje mnoho přístrojů a produktů, které by měly chrápání snižovat, patří mezi ně mimo jiné CPAP (dýchací přístroj, jenž se nosí při spánku nebo odpočinku) a nosní pásky (používané na rozšíření nosních dírek pro zlepšení průchodu vzduchu). Negativní stránkou přístrojů je, že nepůsobí na všechny lidi.

„Anti snore“ proti chrápání je účinný sprej proti chrápání, který opravdu funguje. Tato léčba na ukončení chrápání, jejíž aplikace je nesmírně jednoduchá, je výsledkem několikaletých vědeckých výzkumů. Asonor, lék proti chrápání, je důkladně testován, je to produkt vysoké kvality, s nímž můžete zapomenout na neklidné spaní. Pomáhá lidem majícím problémy kvůli chrápání, jakými jsou nespavost, únava, bolest hlavy, migréna nebo spánková deprivace.

Asonor obsahuje: chlorid sodný, glycerol, polysorbát 80, potassium (draselný) sorbát.

Způsob užívání: nosní aplikace.

Dávkování: 3–4 vstřiky do každé nosní dírky před spaním. Roztok byste měli pocítit v krku.

Nežádoucí účinky: nejsou známy.

Balení: nosní sprej 30ml. Množství na přibližně 25 užití.

Asonor by se měl užívat každý večer před spaním. Po jeho použití se vyhněte konzumaci jídla, pití i čištění zubů, protože to vše může snížit účinek produktu. Zakloňte hlavu a vstříkněte si dávku do každé nosní dírky, dokud nepocítíte roztok v krku. Obyčejně stačí 3–4 vstřiky. Tekutý roztok by neměl zůstat v nose, pro dosažení nejlepšího účinku byste ho měli pocítit v krku. Pumpička byla navrhnuta tak, aby „vystříkla“ roztok, na rozdíl od spreje nebo rozprašovače (jak je tomu u ostatních nosních kapek). Je to proto, aby se zabránilo zadržení roztoku v nose. Všeobecně je Asonor účinný už od první noci, ale v ojedinělých případech se jeho účinek dostaví až po 14 dnech.

Zdroj: Co proti chrápání


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP