Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

STILNOX CENA

OBSAH

Srovnání Hypnogenu a Stilnoxu

Zolpidemi tartras 10 mg v jedné tabletě je léčivá látka přípravku Hypnogen, který zkracuje dobu nástupu spánku, snižuje počet probouzení, prodlužuje celkovou délku spánku a zlepšuje jeho kvalitu tím, že obnovuje jeho normální strukturu. Hypnogen užívají dospělí, kteří trpí nespavostí. Přípravek je určen ke krátkodobému použití.

Také přípravek Stilnox obsahuje léčivou látku zolpidemi tartras, a to 10 mg v jedné bílé podlouhlé potahované tabletě, na jedné straně s půlicí rýhou, na druhé s potiskem „STILNOX“. Lék Stilnox se podává při krátkodobé léčbě nespavosti tam, kde nespavost zneschopňuje nebo vede k těžkému stresu nemocného.

Stilnox a Hypnogen jsou totožné léky, liší se pouze názvem a výrobcem. Stinox je originální přípravek firmy Sanofi-aventis, s.r.o., kdežto držitelem registrace u léku Hypnogen je Zentiva, k.s., Praha, Česká republika.

Zdroj: Hypnogen proti nespavosti

Poradna

V naší poradně s názvem STILNOX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

V poslední době nemohu usnout.proto si beru půlku stilnoxu tak zhruba co druhy den.je mi 73let.myslite že i ta půlka stilnoxu zanechá násLedky?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Stilnox je skvělý lék, který dokáže navodit spánek. Jeho nevýhodou je, že postupem času přestane používaná dávka stačit a pro dosažení stejného výsledku je nutné její zvýšení. Stilnox také neléčí příčinu nespavosti, ale jen ji obejde a navodí spánek. Po vysazení je nespavost zpět. Pro vyřešení příčiny nespavosti zkuste konzultovat svůj stav s psychologem, který vám může dát účinnější léky na uklidnění s uspávacím účinkem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Stilnox

Nebenzodiazepinová sedativní hypnotika na spaní

Některé novější léky nemají stejnou chemickou strukturu jako benzodiazepiny, ale působí stejným mechanismem. Mají méně vedlejších účinků a menší riziko závislosti, ale jsou stále považovány za regulované látky. Patří mezi ně zalepon, zolpidem a eszopiklon, které byly testovány pro dlouhodobější užívání, a to až na šest měsíců. Zolpidem je dostupný v ČR pod originálním názvem Stilnox.

Zdroj: Prášky na spaní

Diskuze

V diskuzi STILNOX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

V poslední době nemohu usnout.proto si beru půlku stilnoxu tak zhruba co druhy den.je mi 73let.myslite že i ta půlka stilnoxu zanechá násLedky?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Šárka křivonova.

Je mi 73 let,v poslední době nemohu usnout.každy druhy den si beru půlku stilnoxu,který mi zabere.chtěla bych: vědět zdali to ublíží.

Zdroj: diskuze Stilnox

Trittico cena

Lék Trittico je lék na lékařský předpis a je částečně hrazen z veřejného zdravotního pojištění. Aktuální cena doplatku na lék Trittico AC 150 po 60 tabletách, je zde: Trittico AC 150 cena.


Zdroj: Trittico

Hypermangan cena

Cena za 200 g manganistanu draselného je přibližně 45 Kč. Tady je přehled aktuálních nejlevnějších nabídek na prodej hypermanganu.

Zdroj: Hypermangan cena

Poradna

V naší poradně s názvem TRITTICO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Klimtova.

Užívám 5 den trittico. Mám problém se spánkem nemohu usnout.Brala jsem 1 rok stilnox který už neučinkoval.Dostala jsem trittico 125 mg.Ale také nemohu usnout. Tak si přiberu Xanax. Usnu vyčerpana ve 2 hodiny. Tak jsem začala brát trittico ráno. Múžu si vzít ještě jeden večer?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Trittico obsahuje léčivou látku trazodon, což je sedativní antidepresivum s duálním serotonergním mechanismem účinku. Používá se pro smíšené stavy deprese a úzkosti v kombinaci s nespavostí. Počáteční dávka je 125 mg/den, která se užívá v rozdělených dávkách po jídle nebo jako jedna dávka večer před spaním. Největší část rozdělené dávky se má užít vždy před spaním. Dávku lze bezpečně zvyšovat až na 300 mg/den. To je dvě a čtvrt tablety vašeho Trittica denně. Vyzkoušejte vyšší dávkování a pokud vám budou účinky více vyhovovat, domluvte se se svým lékařem na zvýšení dávky.
Kombinace léků Trittico a Xanax může zvýšit nežádoucí účinky, jako jsou závratě, ospalost, zmatenost a potíže se soustředěním. Někteří lidé, zejména starší lidé, mohou také zaznamenat poruchy myšlení, úsudku a motorické koordinace. Během léčby těmito léky byste se měla vyhnout nebo omezit pití alkoholu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trittico

Nejužívanější léky na spaní na předpis

Xanax

Používá se za účelem uklidnění při úzkostných stavech, u panických poruch, depresí a různých fobií.

Vedlejší účinky Xanaxu: při předávkování léky na spaní může dojít k poruše vědomí s narušením dechového centra, což může vést až k ohrožení života.

Neurol

Lék Neurol patří stejně jako Xanax mezi léky proti úzkosti a na spaní. K léčbě nespavosti se používá, je-li příčinou potíží špatný psychický stav.

Vedlejší účinky Neurolu: předávkování může způsobit poruchu vědomí s narušením dechového centra, což může vést až k ohrožení života.

Rivotril

Rivotril se užívá při léčbě epileptických záchvatů, úzkosti, panických poruch a fobií.

Vedlejší účinky Rivotrilu: závislost, předávkování může způsobit poruchu vědomí s utlumením dechového centra.

Třetí generace – hypnotika: Pokročilejší hypnotika 3. generace mají menší množství vedlejších účinků a podle všeho je u nich nižší riziko vzniku závislosti. V současné době se jedná o nejdokonalejší léky, co se týče kvality navozeného spánku, množství a závažnosti vedlejších účinků. U starších osob mohou způsobit zmatenost, halucinace a bludy. Třetí generace je nejdokonalejší co do kvality navozeného spánku i do poklesu četnosti a závažnosti nežádoucích účinků. V poslední době se začíná hovořit také o čtvrté generaci hypnotik.

Patří sem:

  • Adorma, Apo-Zolpidem, Hypnogen, Stilnox, Zolpidem, Zolpinox – obsahují účinnou látku zolpidem
  • Zopiclone, Zopitin – obsahují účinnou látku zopiklon
  • Sonata – obsahuje účinnou látku zaleplon
Zástupci léků:
  • oxazepam (lék Oxazepam)
  • midazolam (například léky Dormicum a Midazolam)
  • alprazolam (například léky Frontin, Xanax a Neurol)
  • bromazepam (lék Lexaurin)
  • diazepam (například léky Diazepam a Apaurin)
  • klonazepam (lék Rivotril)
  • tetrazepam (lék Myolastan)
  • zolpidem (například léky Adorma, Apo-Zolpidem, Hypnogen, Stilnox, Zolpidem, Zolpinox)
  • zopiklon (léky Zopiclone, Zopitin)
  • zaleplon (lék Sonata)

Zdroj: Léky na spaní

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT PROSTATY A INKONTINENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

Manžel je 7 týdnů po operaci prostaty. Trápí ho vleklý zánět a inkontinence, hlavně ale nespavost. Budí se v noci po 1 -1,5 hod.. Stav trvá od jeho příchodu z nemocnice. Nezabírá nic (meduňka, teplé mléko, Stilnox, pivo, atd.) Poradíte? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět prostaty a inkontinence

Milgamma tablety cena

Cena: 143 Kč, tato částka již zahrnuje DPH.

Zdroj: Lék Milgamma N

Diskuze

V diskuzi JAKÁ JE CENA VYTRŽEINÍ ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav JURÁŇ.

Jaká je cena odstranění /vytržení/ 1.zubu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Šimonová.

VZP platí lékaři za vytržení zubu 350 Kč, anestezie je pohybuje mezi 100-12 0Kč.

Zdroj: diskuze Jaká je cena vytržeiní zubu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP