Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

SVĚDĚNÍ A VÝTOK Z KONEČNÍKU

OBSAH

Svědění a výtok z konečníku

Tyto projevy mohou souviset s parazity, jako jsou roupi či hlísti. Podomácku hlísty nevyléčíte, je nutné vyhledat lékaře, který vám předepíše tablety Vermox k vyléčení. Další možností svědění a výtoku z konečníku je mykóza či zánět. I v těchto případech je nutná návštěva lékaře.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VILIAM ČONKA.

Chtěl bych zjistit z čeho mě stále svědí kůže v hlavě na zádech konečník a to snad celé tělo trpím s akné mám CHOPN

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mája.

Na svědění konečníku používám hemostop.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU

Jak na výtok z konečníku u dětí

Výtok se u dětí může vyskytovat při nákaze roupy, při zánětu nebo při mykóze. Také u poruchy svěrače. Je vhodné provést lékařské vyšetření.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi MOKVÁNÍ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Delší dobu mě trápí mokvání a současné svědění konečníku. Zkoušel jsem Faktu,Dobexyl, ale nic nepomáhá. Krátkodobě mi pomáhá Pimafucort. Zhruba po týdnu se problémy stále vracejí. Co s tím?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den mám časté svědění u konečníku,bez mokvání.můžu poprosit o radu děkuji

Zdroj: diskuze Mokvání a svědění konečníku

Co znamená vodnatý výtok z konečníku

Vodnatý výtok a voda z konečníku mohou souviset se zánětem ve střevě. Jedná se tedy o průvodní projevy zánětu.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Svědění v konečníku-2 měsíce , spíše zácpa, hemeroidy nemám, svědění po celý den , po stolici, také v noci , kdy se škrabu...Vyzkoušel jsem několik mastiček, jediné co trochu zabírá je tree oil, je to ale drsné . Chodím pravidelně na kolonoskopii, v září operace tř. kýly. Děkuji .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svědění konečníku

Výtok z konečníku v těhotenství

Při výtoku z konečníku v těhotenství je vhodné navštívit gynekologa, který provede výtěr z konečníku na mikrobiologické vyšetření, zda se nejedná o zánět bakteriálního původu. Konečník je možné mazat krémem Bepanthen sensiderm a dodržovat zvýšenou hygienu. Možné je i proktologické vyšetření konečníku.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH Z POCHVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Skopalová.

Dobrý den,je mi 59 a mám dlouhodobý problém se zápachem,ale nemám žádný výtok ani sex,jen občasné svědění a to hlavně v noci,může mi někdo poradit co s tím?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejčastější příčiny vaginálního zápachu jsou uvedeny výše v článku. Nejlepší cesta, jak zjistit která příčina to způsobuje u vás, je vyšetření na gynekologii. I proto, že účinné léky jsou jen na předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zápach z pochvy

Co značí oranžová tekutina z konečníku

Oranžová tekutina jako výtok z konečníku může signalizovat rupturu konečníku nebo hemoroidy. Také může jít o zánět nebo o nádor. Dále se může se jednat o poruchu trávení. Vždy je vhodná konzultace s lékařem.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi VÝTOK Z KONEČNÍKU - PŘÍČINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Dobry den mam na Vas maly dotaz mam znamou ktera má je po operaci a má stomii a je po mozkove mrtvici a ma vytok z konecníku co se stim da delat jeste a je po ozarkach
dekuji za blizsi informace

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výtok z konečníku - příčiny

Co znamená zapáchající výtok z konečníku

Zapáchající výtok z konečníku může být známkou kandidové (kvasinkové) infekce. Nebo se může jednat o zápach lubrikantu smíchaného se spermatem, což je normální. Po styku je každopádně vhodná důkladná hygiena. Také se může jednat o píštěl, kterou je nutné řešit chirurgicky.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Příznaky

Zarudnutí, svědění kolem poševního vchodu, především v noci, může se objevit výtok, ale nemusí být.

Zdroj: Svědění poševního vchodu

Poradna

V naší poradně s názvem POTREBUJI PORADIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Matin.

Dobry den mam vodovy vytok z ritniho otvoru a svedeni nevyte cim to je spusobene a jak to lecit dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro zjištění příčiny takových problémů bude zapotřebí provést laboratorní vyšetření stolice a podle toho určit účinnou léčbu. Takže určitě navštívit lékaře. Sám si můžete zkusit pomoci užitím léku Endiaron, který je volně prodejný v lékárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Potrebuji poradit

Svědění konečníku po antibiotikách

V důsledku podávání antibiotik dochází k poruše mikroflóry a k výskytu mykózy, která způsobuje svědění okolo konečníku a zevních rodidel.

Zdroj: Svědění konečníku

Diskuze

V diskuzi BOLESTIVÉ SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Asi 6 týdnu trpím upornou zácpou a svěděním přirození a konečníku.Prosím o radu.Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolestivé svědění konečníku

Svědění konečníku po antibiotikách

V důsledku podávání antibiotik dochází k poruše mikroflóry a k výskytu mykózy, která způsobuje svědění okolo konečníku a zevních rodidel.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ NEMOCI NOHOU BOLAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Boláky na nohou, skoro jako by díry, to jsou pravděpodobně bradavice. Na léčbu bradavic použijte roztok Duofilm. Duofilm je modro-bílá krabička a je volně prodejný v lékárně asi za 160 Kč a vydrží hooodně dlouho. Při léčbě Duofilmem postupujte podle příbalového letáku a bradavice by měly do měsíce ustoupit.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Václav.

Dobrý den, prosím o radu co použít na svědění nohou - viz foto.
Nemá to rádo síťovaná obinadla, z drobných dírek na nártech výtok - spíše čirý na obvazu však žluté skvrny. Asi následek kompresní terapie krátkotaž obinadly a léčby bércových vředů výše na nohou.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Kožní nemoci nohou bolaky

Společné svědění konečníku a pochvy

Společné svědění konečníku a pochvy s výsevem puchýřků může být různé etiologie. Může se jednat o herpetickou infekci, také to může být dystrofické onemocnění kůže vulvy, nebo se může jednat o projev alergie na sperma.

Léčba je individuální. Vychází se z příčiny svědění a ze zjištěného nálezu.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Poradna

V naší poradně s názvem JAK POZNAT ROUPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela Kloboučníková.

Dobrý den, syna svědí zadeček, jak přijdu na to, že má roupy? Asi je jen tak neuvitím, že? Děkuji za radu.
S přáním příjemného dne
MK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svědění konečníku u dětí může mít různé příčiny. Roup dětský poznáte při prohlédnutí stolice. Pomocí lupy můžete v hovínku vidět malé bílé tenké červíky. Další běžnou příčinou svědění konečníku u dětí může být opruzení. To se většinou projeví změnou barvy v okolí konečníku. Pokud chcete mít jistotu oč se jedná, tak nejlepší bude návštěva dětského lékaře. Tam získáte přesné informace o příčině a dostanete pro syna i účinnou a rychlou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak poznat roupy

Svědění konečníku v noci

Onemocnění, které se projevuje svěděním konečníku zvláště v noci, je infekce roupy. Úporné svědění nastává především v nočních hodinách, kdy samička vylézá a klade vajíčka okolo řitního otvoru. Konečník silně svědí, dochází ke škrábání a vznikají ragády, které se mohou sekundárně infikovat. Dalším důsledkem je neklid a nespavost kvůli úpornému svědění. V tomto případě je opět nutná návštěva lékaře.

Jako léčba se používá podávání protiparazitárního léku Pyrvinium. Roupy se musí léčit! Jinak se jich nezbavíte a jste navíc zdrojem infekce pro ostatní. Roupy mohou způsobit četné zdravotní komplikace (průjmy, špatné vstřebávání živin z trávicího traktu, vaginální výtok a vyrážku, u žen mohou následkem zánětu vznikat jizvy ve stěnách reprodukčních orgánů a tím neplodnost, dále i záněty močového měchýře).

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Mast na svědění konečníku

DOXIPROCT 1 X 30 GM mast je určena k léčbě vnitřních i zevních hemoroidů, svědění konečníku, ekzému konečníku a okolí, zánětu žlázek a papil konečníku (cryptitis, papillitis) či povrchových trhlin (fissur) při řitním otvoru. V těchto výše uvedených případech si může pacient aplikovat přípravek sám. V případě, že potíže přetrvávají déle než 5 dní, nebo se v průběhu léčby zhoršují, je třeba se poradit s lékařem. Při vzniku náhlých prudkých bolestí nebo výraznějšího krvácení je nutno neprodleně vyhledat lékaře.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Svědění konečníku po stolici

Pokud trpíte svěděním nebo pálením konečníku, mohlo by to být způsobeno něčím ve stravě. Svědění po stolici může způsobovat například kofein, ořechy a čokoláda. Jestliže si myslíte, že tyto potraviny mohou hrát roli právě ve vašem případě, přestaňte je na několik týdnů jíst a uvidíte, zda to pomůže. Další častou příčinou svědění konečníku bývá pomnožení kvasinek a plísní ve střevech. V takovém případě pomáhá protikvasinková dieta doplněná komplexní protikvasinkovou terapií. Svědění a bolestivost konečníku se vyskytují také při hemoroidech. Při nich dochází i ke krvácení z konečníku. Zde se používají sedací koupele z dubové kůry anebo masti.

Léčba je vždy individuální, záleží na příčině výskytu svědění.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Příznaky svědění uší

Symptom svědění uší může být spojený s dalšími příznaky (často záleží na příčině):

  • krusty (strup) nebo šupiny na vnější straně ucha;
  • přítomnost vyrážky a zarudnutí;
  • hnisavý nebo vodnatý výtok z uší;
  • zčervenání a otok ucha;
  • ucho může být teplé na dotek;
  • může se objevit i bolest ucha;
  • kýchání, rýma, oteklé oči, mírné až střední horečky.

Zdroj: Co znamená svědění v uších

Svědění konečníku po stolici

Neškodnou příčinou svědění konečníku po stolici je hojení drobných trhlinek, které vznikly tuhou stolicí nebo úporným tlakem při zácpě. Je vhodné po stolici konečník omýt a ošetřit hojivou mastí (stačí heřmánková nebo jiná individuálně vyzkoušená). Stravu je dobré obohatit o ovoce se zbytkovou buničinou (jablka) a bílé pečivo nahradit celozrnným s vysokým obsahem vlákniny.

Také ostré koření v potravinách (chilli, pepř, pálivá paprika), které prochází trávicím traktem, někdy způsobuje svědění konečníku po stolici.

Zdroj: Svědění konečníku

Nejčastější příčiny svědění konečníku u dětí

Onemocněním, které se projevuje svěděním konečníku u dětí, je již výše zmiňovaná infekce roupy. Pro tuto nemoc je dokonce svědění konečníku jediným příznakem. Onemocnění je typické pro děti, obzvláště pro dětské kolektivy. Zde nahrává nemoci i nízká úroveň hygieny. Úporné svědění nastává především v noci, kdy samička vylézá a klade vajíčka okolo řitního otvoru. Konečník dítě silně svědí, dítě se škrábe – vznikají ragády, které se mohou sekundárně infikovat. Dalším důsledkem je neklid dítěte a rovněž nespavost kvůli úpornému svědění. V tomto případě je nutná návštěva lékaře.

Zdroj: Svědění konečníku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP