Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

TEKUTÉ SILONKY KDE KOUPIT

OBSAH

Silonky ve spreji v DM

Zde naleznete silonky ve spreji v DM.

Zdroj: Punčochy ve spreji

Poradna

V naší poradně s názvem STRAVA PO OPERACI ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Mám prosbu manźel jde na operací zubů do Ostravy bere trombex má cukrovku měl slabší mrtvičku chtěla bych vědět jakou tekutou stravu mu podávat aby mu neklesl cukr děkuji za radu krásný den vám přeji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zde máte průvodce, podle kterého můžete postupovat při přípravě tekuté stravy po operaci zubu: ortognatni-operace.b…
Popřípadě můžete v lékárně koupit přípravek na přípravu tekutého jídla pro diabetiky: www.lekarna.cz/famil…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Strava po operaci zubu

Co jsou tekuté punčochy?

Punčochy ve spreji chrání nohy před prachem, škodlivými bakteriemi, alergeny a jinými negativními faktory životního prostředí, ale nebrání přirozenému dýchání pokožky. Tekuté punčochy nanášejte na čistou, suchou a depilovanou pokožku. Intenzivně protřepejte nádobku a aplikujte postupně ze vzdálenosti 20 cm na požadovanou plochu. Rovnoměrně rozetřete, aby se vytvořil jednotný odstín a nechte zaschnout. Na odstranění použijte vodu a mýdlo.

Zdroj: Punčochy ve spreji

Poradna

V naší poradně s názvem TEKUTÝ NEBO KAPSLE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
mohu vás požádat o radu, zda vybrat spíše kartnitin v tekuté podobě nebo v kapslích? Která z nich je účinnější?

Vybrala jsem si tento (fitkram.cz/reflex-nu… ale nevím zda před tréninkem nebude vhodnější pro rychlé vstřebání právě spíše to tekuté.

Díky, Lenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tekutý je lepší.

Zdroj: diskuze Tekutý nebo kapsle?

Calzedonia Silonky

Punčochové kalhoty Calzedonia Silonky mají sílu vlákna 20 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena nedostatečně, pružnost dostatečně, tažnost velmi dobře, žmolkování velmi dobře, vybíjení statické elektřiny dobře. Čas potřebný pro vybití náboje je 42 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (59 %).

Zde můžete vidět cenu Calzedonia Silonky.

Zdroj: Nejlepší silonky

Poradna

V naší poradně s názvem VÝROBA TEKUTÉHO MÝDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča .

800 gramů olivového oleje, 200 gramů kokosového oleje, 130 g louhu a 380 ml destilované vody.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Tekuté mýdlo? Vždyť je to jen olej s louhem. Není někde chyba? Neumím si představit že se např. na zahrádce umyju olejem.

Zdroj: diskuze Výroba tekutého mýdla

Kde se dá koupit

Kastilské mýdlo je dostupné na internetu většinou v tekuté podobě. Cena mýdla o objemu 200 ml se pohybuje kolem 39 Kč. Prodej obvykle uskutečníte objednávkou v příslušném obchodě, a to většinou v bio prodejnách nebo v obchodě specializujícím se na prodej mýdel a podobných výrobků.

Zdroj: Tekuté mýdlo castilie

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK NA OTEKLÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Na oteklé nohy je nejlepší lék Detralex. Detralex pomáhá na bolest nohou, ale i proti varixům a na oteklé nohy. Detralex je na lékařský předpis a užívá se 2x denně 1 tableta. Léčba by měla trvat půl roku a po této době by se měly zhodnotit její účinky a případně v léčbě dále pokračovat. Současně s léčbou je třeba nosit také kompresní punčochy, které se dnes dají sehnat v provedení, jako běžné silonky, takže nejsou nápadné.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lék na oteklé nohy

Kritéria hodnocení dTestu

  • velmi dobře: 100–80 %
  • dobře: 79–60 %
  • uspokojivě: 59–40 %
  • dostatečně: 39–20 %
  • nedostatečně: 19–0 %

Zdroj: Nejlepší silonky

Diskuze

V diskuzi RYBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denča.

Mám problém, ani jedno z mých dětí nejí ryby a snažíme se to dohnat kapslema ale nevím které vybrat..které jsou nejlepší

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Moje děti nechtějí jíst ryby ani kapsle s rybím tukem...ale slyšela jsem, že to existuje i v tekuté verzi a neodpornou chutí, zkuste se po tom podívat, tak budu

Zdroj: diskuze Ryby

Jak vyrobit kastilské mýdlo

Kastilské mýdlo si můžete vyrobit i doma pomocí ponorného mixéru. Všechny suroviny se dají koupit v obchodě. Postup není složitý. Při procesu zmýdelnění je třeba dodržovat určitá pravidla, tím nejdůležitějším je, že louh vždy lijeme do něčeho, ne něco do louhu. Louh se vyrobí z hydroxidu sodného, který se dá běžně koupit, a destilované vody. Pokud nemáte speciální nádobu na mýdlo, dá se použít i silikonová forma na muffiny a silikonová vanička – budou pak jen na mýdlo, ne na pečení. Pokud nemáte speciální nádoby, použijte formičku, kterou vyložíte potravinovou fólií.

Zdroj: Tekuté mýdlo castilie

Diskuze

V diskuzi KYSELINA DO BAZÉNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bazen servis moric.

Pouziva se tekute PH minus, coz je kyselina sirova.a nebo ten hnus, co prodava mauntfild, nebo obchodaky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alexandr starzinský.

zdravím,asi jsem natvrdlý ale nepochopil jsem čím tedy snižovat PH ,sírová je tedy vhodná?Protože všechny hnusy z obchodu jsou založeny právě na ní.Potřebuji asi 1x týdně upravit PH,dám do 50m3 bazénu 2-3 litry solné a potom chlornan a myslím že že to je dobré.Samozřejmě si od Vás nechám poradit jak to dělat lépe,děkuji A.S.

Zdroj: diskuze Kyselina do bazénu

Pocení nohou v silonkách

Bohužel toto je velký problém. Silonky jsou umělé, pot nesají a nohy v nich zapáchají. Nadměrného pocení se nemůžeme zbavit jednou provždy. V lepších případech je lze pouze snížit či výrazně omezit. Jednou z možností je látka zvaná botulotoxin.

Zdroj: Pocení nohou

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ema.

Dobrý večer.Mám dotaz ohledně podezření na svrab.Před třemi týdny mi především na stehnech,dále pak na lýtkách vyskákala ,,kopřivka".Opravdu jako když člověk spadne do kopřiv.Hodně jsem si to rozškrábala až jsem měla z toho pupínky a modřiny.Kožní lékařka říkala,že je to buď potravinová alergie,ale že by to mohl být i svrab..
Po cca týdenní léčbě belodermem se vše uzdravilo a nic jsem necítila.
Bohužel po třech týdnech od propuknutí,zase začínají vyskakovat pupínky a svědění.
Vypadá to na ,,další fáze" svrabu?
Mockrát děkuji a přeji hezké dny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Emo, u Vás se nejedná o svrab! Vaše kopřivka je nějaká forma dermatitidy. Vřele doporučuji vrátit se k léčbě Belodermem a pak začít zkoumat příčiny této dermatitidy. Jejím spouštěčem může být prací prášek, silonky, pleťové mléko, koupele, nebo také něco ve Vaší stravě, na co byste mohla být takto alergická. Pokud Vám nedokáže Váš dermatolog určit příčinu, tak doporučuji navštívit alergoologa. V každém případě mějte Beloderm v domácích zásobách a vždy, když se objeví nový výskyt, tak okamžitě zahajte léčbu, aby se to nezvětšovalo a tím i více nesvědilo. Zdržte se rozškrábání - urychlíte tím vymizení své dermatitidy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab?

Tekuté nebo tuhé mýdlo

Do tekutého mýdla se přidává glycerin (pH cca 5), právě kvůli němu je třeba mýdlo konzervovat, což se provádí většinou kyselinou citronovou, takže na rozdíl od tuhého mýdla, které je zásadité, vzniká mýdlo kyselé. Dle výše uvedeného je tedy jasné, že tekuté mýdlo je ke každodennímu používání vhodnější.

Zdroj: pH u mýdla

Poradna

V naší poradně s názvem KAM NALÍT TEKUTÝ PRACÍ PRÁŠEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel RADOMIR SUCHAN.

MAME PRACKU ZNACKA LORD POUZIVAME TEKUTE PRASKY DAME DO ZASOBNIKU PRASEK NA PREDPIRKU I NA PRANI A TAKE AVIVAZ A PRI NAPOUSTENI SE VSE SPLACHNE PRI PREDPIRCE A NEVIME PROC PROTO SE PTAME A POTREBUJEME PORADIT DEKUJEME

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Zřejmě používáte program, který nemá předpírku a proto spláchne prací prostředek s obou komor. Zvolte jiný program. Pokud se ale spláchne na začátku i aviváž, tak to vypadá spíše na poruchu.

Zdroj: diskuze Kam nalít tekutý prací prášek

Kde koupit chloroform?

Lepší, než si vyrábět chloroform doma svépomocí, je si ho koupit. Chloroform se prodává v různém množství, přičemž nejmenší množství je 1 litr. Cena jednoho litru chloroformu nyní činí kolem 130 Kč. Chloroform je možné koupit kupříkladu v internetovém obchodě Verkon.

Zdroj: Kde koupit chloroform?

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN PASTA KOUPIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Szurmanová.

kde je možno koupit pastu a za jakou cenu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ivermektin pasta koupit

Fiore Alani

Punčochové kalhoty Fiore Alani mají sílu vlákna 20 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena dostatečně, pružnost uspokojivě, tažnost velmi dobře, žmolkování velmi dobře, vybíjení statické elektřiny nedostatečně. Čas potřebný pro vybití náboje je 185 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (49 %).

Zde můžete vidět cenu Fiore Alani.

Zdroj: Nejlepší silonky

Diskuze

V diskuzi SAZENICE RYMOVNIKU PURPUROVÉHO KOUPIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Ďurana.

Chtěla bych koupit sazenici rymovniku purpurového, ale nemohu ji někde sehnat poradíte? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emilia Šimunková.

Dobrý den je možnost koupit rýmovník i v květinářství. Hezký den přeji.

Zdroj: diskuze Sazenice rymovniku purpurového koupit

Evona Ryska

Punčochové kalhoty Evona Ryska mají sílu vlákna 20 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena uspokojivě, pružnost dostatečná, tažnost velmi dobře, žmolkování velmi dobře, vybíjení statické elektřiny nedostatečně. Čas potřebný pro vybití náboje je 180 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (48 %).

Zde můžete vidět cenu Evona Ryska.

Vítězem testu punčochových kalhot, lidově řečeno silonek, je model Change Tights supersoft 40 DEN. Dobré hodnocení těmto silonkám neuteklo ani v jedné testované vlastnosti a při praktických zkouškách dostaly doporučení od většiny testujících žen. Silonky o síle vlákna 20 DEN měly vždy alespoň v jedné ze zkoušek větší nedostatky a celkové hodnocení dobře nezískaly ani jedny. Nejlepším z nich, modelu Calzedonia, uteklo jen o procento. Kromě menší pružnosti, která se dala u slabšího vlákna očekávat, se po vyprání výrazně srazily.

Zdroj: Nejlepší silonky

Tekuté vlasy ve spreji

Tekuté krystaly jsou považovány za vzácného spojence krásy vašich vlasů díky svým změkčujícím a vyživujícím vlastnostem, které dodávají vlasům výjimečný lesk a lehkost – proto se jim také říká TEKUTÉ VLASY. Aktivní složky: CERAMIDY A2. Tato aktivní složka, která je přirozeně zastoupená ve vlasech, proniká do vlasového vlákna a zevnitř ho posiluje, výrazně jej hydratuje a zvláčňuje a usnadňuje jeho rozčesávání. LNĚNÉ SEMÍNKO: Díky svému vysokému bodu lomu světla tato složka vydává a odráží světlo a dodává vlasům neobyčejný lesk a záři. Tekuté krystaly se lněným semínkem výborně opravují roztřepené konečky a zabraňují jejich opětovné tvorbě. Nezanechávají mastné zbytky ve vlasech a propůjčují všem typům vlasů okamžitý lesk.

Zdroj: Řídké vlasy

Co je kastilské mýdlo

Kastilské mýdlo je čistě přírodní mýdlo, ve kterém hlavní složku tvoří olivový olej a obecně přírodní oleje. K jeho výrobě se nepoužívají žádné živočišné produkty, ale jen rostlinné oleje. Doma vytvořené kastilské mýdlo není tekuté. Jeho výroba je popsána níže.

Použití

Kastilské mýdlo je vhodné na všechny typy pleti, ale zvláště na citlivou a suchou. Používá se také na výrobu mnoha pracích prostředků, šamponů, čisticích prostředků nebo přípravků pro děti.

Zdroj: Tekuté mýdlo castilie

Let The Day Begin Micro fiber tights

Punčochové kalhoty Let The Day Begin Micro fiber tights mají sílu vlákna 40 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena dobře, pružnost dobře, tažnost dobře, žmolkování velmi dobře, vybíjení statické elektřiny uspokojivě. Čas potřebný pro vybití náboje je 110 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena velmi dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (73 %).

Cena kolem 199 Kč.

Zdroj: Nejlepší silonky

Change Tights supersoft

Punčochové kalhoty Change Tights supersoft mají sílu vlákna 40 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena velmi dobře, pružnost dobře, tažnost velmi dobře, žmolkování dobře, vybíjení statické elektřiny velmi dobře. Čas potřebný pro vybití náboje je 24 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (76 %).

Zde můžete vidět cenu Change Tights supersoft.

Zdroj: Nejlepší silonky

Bellinda die passt 20, matt tights

Punčochové kalhoty Bellinda die passt 20, matt tights mají sílu vlákna 20 DEN. Změna velikosti po vyprání je hodnocena velmi dobře, pružnost dostatečná, tažnost dobře, žmolkování uspokojivě, vybíjení statické elektřiny nedostatečně. Čas potřebný pro vybití náboje je 140 s. Shoda s deklarovanou silou textilního vlákna je hodnocena velmi dobře. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (48 %).

Zde můžete vidět cenu Bellinda die passt 20, matt tights.

Zdroj: Nejlepší silonky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP