Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

UMĚLÉ ZUBY NA PEVNO CENA

OBSAH

Snímatelné náhrady se zásuvnými spoji

Úplná náhrada chrupu a její cena (kolik stojí snímatelná zubní protéza). Ceny těchto zubních náhrad jsou kalkulovány na míru, v závislosti na počtu a typu použitých konstrukčních prvků náhrady. Cena jednoho zásuvného spoje snímatelné zubní protézy se pohybuje kolem 3 500 Kč.

Co za tuto cenu od zubaře dostaneme?

  • Podle potřeby otisky pro zhotovení studijních modelů a analýzu studijních modelů před zahájením práce na náhradě.
  • Otisky obou čelistí potřebné pro zhotovení pracovních modelů.
  • Stanovení či rekonstrukci mezičelistních vztahů.
  • Zkoušky a úpravy náhrady v jednotlivých fázích zhotovení.
  • Kompletní práci a materiály laboratoře potřebné ke zhotovení náhrady.
  • Možnost výběru umělých zubů do náhrady přímo v laboratoři. Podle představ pacienta lze zvolit nejen barvu, ale i tvar zubů. V případě zájmu je možno vsadit do náhrady zuby keramické, které působí přirozenějším dojmem a výrazně vylepší estetický dojem snímatelné náhrady.
  • Dosazení snímatelné náhrady v ústech.
  • Nácvik hygieny a zacházení s náhradou.
  • Výsledkem je vysoce estetická snímatelná náhrada bez "drátků" na zubech. Pokud jsou ve viditelné části použity keramické zuby, působí spíše dojmem náhrady fixní, umělé zuby splývají s vlastními. Díky zásuvným spojům je náhrada zároveň maximálně spolehlivá, dokonale drží při jídle i při mluvení.

Odstranění zubního kamene ultrazvukem

Vyčištění zubů od usazenin a pigmentů ze stravy, po kouření, po pití čaje či kávy stojí 500 Kč. Obvykle ho provádí hygienistka a během půl hodiny zuby ultrazvukem doslova vybělí. Bělení zubů ultrazvukem nijak nepoškozuje zubní sklovinu a je možné ho několikrát opakovat.

Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Poradna

V naší poradně s názvem ZA KOLIK LET MÁM NÁROK NA NOVÉ UMĚLÉ ZUBNÍ NÁHRADY CENÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý večer,zajímá mě za kolik let mám nárok na umělé zuby.Beru hodně léků a přestože si důkldně 2 krát denně zuby čistím,mám je dost ošklivé a navíc jsem snížila hmotnost a ty zuby se mi při jídle sami vyndávají.Předem děkuji za odpověd.
S pozdravem Bártová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte se zeptat svého zubního lékaře a říct mu o problémech se svou zubní náhradou. Určitě najdete řešení, které bude finančně dostupné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Za kolik let mám nárok na nové umělé zubní náhrady ceník

Domácí bělení zubů s dohledem stomatologa

Cena za domácí bělení zubů činí 3 644 Kč za jednu čelist.

Co za tu cenu od zubaře dostaneme?

  • Kompletní běloskvoucí vyčištění chrupu od kamene a pigmentací.
  • Otisky chrupu na nosiče bělení.
  • Laboratorně přesně zhotovené nosiče pro bělící gel.
  • Speciální účinný bělící gel na žluté zuby ve stříkačkách.
  • Nácvik aplikace bělícího gelu na zuby a poučení o zacházení s ním.
  • Kontrolní návštěvy u zubaře v průběhu bělení.
  • Po ukončení bělení bude poskytnuto ošetření fluoridovým preparátem pro posílení vybělené skloviny.


Zdroj: Kolik co dnes stojí u zubaře?

Diskuze

V diskuzi MUSTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Haráčová Eva.

Zdravim..chtela bych se zeptat kolik asi stoji vyndávací zubní protéza..mám mustek na pevno keramika ktera mi v puse po dvou letech praskla..zubarka mi zuby udelala na tri samostatne dily ne jeden celictvy.. stolicky na obou stranach se mi zacaly kyvat..musim jist opatrne bojim se at si je nevylomim..vim ze ted uz mi pomuze asi jen jedna moznost .. zuby do sklenice,mam dotaz jestli je to opravdu takovy problem s takovymi zuby zit,je mi 48 let a uz jsem s tim tak trochu smirena..cena mustku neni nizka a na dva roky co jsem ji mnela se to ani nevyplatilo...dekuji za odpoved Eva .H.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mustek

Bělicí pásky na zuby

Bělicí pásky na zuby jsou nejoblíbenějším prostředkem k bělení zubů na světě. Bělicí pásky využívají stejné účinné látky, jaké používají zubní lékaři při ambulantním bělení zubů. Proč tedy platit tisíce korun u zubaře, když můžete mít krásné bílé zuby i za mnohem méně peněz? Domácí bělení zubů pomocí pásků doporučuje mnoho zubních lékařů na celém světě. Bělení je jednoduché a zcela bezpečné. Zuby budete mít bílé už po prvních třech dnech bělení.

Bělicí pásky na zubycena

Zde je seznam cen bělicích pásek na zuby.

Zdroj: Péče o zuby

Diskuze

V diskuzi POTREBUJI ZUBNI PROTEZU KOLIK BUDE STAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pekar milan.

je mi 54 let mam asi 7 zubu potreboval bych kompletni novou protezu u zubare jsem nebyl 40 let co mam delat a kolik to bude stat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka krčálová.

od roku 2013 jsem chodila k zubařce jen mě pořád vrtala 2zuby ale že mám už 20letna horním patře obroušené svoje zuby a na nich na pevno nasazenou protézu neřešila už mě povolovaly nakonec jsem přešla na kliniku kde mě řekli že to něco bude stát a rok jsem tam chodila a nic udělali mě konské zuby a podle revizní zubařky špatně odvedená práce takže už jsem byla pro ně problémová a je 2017 a já stále nemám udělané zuby mý kamaradi mají všichni zuby já nic jsem už nervozní protože začínám šišlat poradí mě někdo děkuji

Zdroj: diskuze Potrebuji zubni protezu kolik bude stat

Zažloutlé zuby – foto

Na těchto fotografiích je možné vidět zažloutlé zuby.

Zdroj: Žluté zuby

Diskuze

V diskuzi ÚHRADA ZUBNÍ PROTÉZY POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ANNA .

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,dnes jsem dostala náhradu na vytržené zuby než se zhojí rány platila jsem za ni 2036kč.až dostanu protézu 4 zubu bude mě to stát necelých 15000 jsou to spodní zuby,mohu žádat pojišťovnu o příspěvek?mám 211.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Mám celkovou protézu svůj jen jeden zub dole vpravo platila jsem 6000 Kč .Ten jedinej zub se mi zlomil a mám za něj platit další 3000 Kč .Nemám na to a protéza mi vadí ,jdou udělat zuby na pevno a kolik by to stálo?

Zdroj: diskuze Úhrada zubní protézy pojišťovnou

Umělé řasy

Umělé řasy si dnes může pořídit každá žena. Jejich aplikace se provádí v různých kosmetických salonech, ale lze to i doma. Mezi ženami a dívkami je tato metoda velmi populární a nepostradatelná, stejně jako kosmetika, manikúra či kadeřnictví. Umělé řasy jsou tvořeny celou řadou řas a lepí se speciálním lepidlem v celku.

Zdroj: Řasy

Diskuze

V diskuzi PORCELÁNOVÉ ZUBY CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dita Soukupová.

Dobrý den,
zajímám se o porcelánové zuby. Mám špatné zuby. Napomáhá tomu velké časové prodlení od návštěvy k návštěvě.
Je možno se touto cestou objednat?
Děkuji moc DITA Soukupová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Porcelánové zuby cena

Žluté zuby po antibiotikách

Pokud v mládí přijímáte mnoho různých antibiotických léků, pak je zvýšená pravděpodobnost, že budete mít v dospělosti tmavší nebo žluté zuby. Pokud je to možné, tak po dohodě s lékařem zvolte alternativní způsoby léčby bez použití antibiotik.

Zdroj: Žluté zuby

Diskuze

V diskuzi FUNGUJE NO1LASH? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára Černá.

Ahojte, nemáte někdo zkušenosti se sérem na podporu růstu řas No1Lash? Viděla jsem to teď na veletrhu v Letňanech,holky, co to tam prezentovaly měly krásný dlouhý řasy, ale jak můžu vědět, jestli to nebyly jenom hostesky? Stojí to totiž docela dost peněz.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stefania.

Hezký den,ta cena No 1 Lasch je hodně vysoká.Já zkoušela Taliku a fungovalo to,jenže jsem to nedělala pravidelně.Ted zkouším Lumigan .Ty hostesky mají totiž často řasy umělé.Já tam také byla tak jsem to pozorovala.Talika není tak drahá kolem 1000

Zdroj: diskuze Funguje No1Lash?

Hradí zdravotní pojišťovny umělé oplodnění?

V Česku zdravotní pojišťovny hradí léčbu neplodnosti jen ženám do 39 let. Musejí ovšem počítat s doplatky. Často jde o tisíce i desetitisíce korun. Zákon vyžaduje, aby šlo pouze o heterosexuální pár, který není příbuzný.
 

Zdroj: Umělé oplodnění a následný porod

Diskuze

V diskuzi KOLIK STOJÍ ZUBNÍ PROTEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tibi.

Ano, teoreticky je to dobrý nápad vyzkoušet doktora maminky, ale záleží na něm, jestli Vás přijme. Jinak záleží taky na typu protézy, na pojištovně, na použitém materiálu a na vybavení ordinace a na spolupráci s laboratoří....žádný doktor Vám neudělá protézu bez laboratoře. obecně platí, že každý Pojištěnec má nárok na základní ošetření a základní protetickou náhradu. Např. totální (celkovou) náhradu - protézu - by jste měl mít zdarma, pojištovna platí cca 3600 kč, z toho se musí zaplatit laboratoři cca 2200,- kč no a z toho zbytku peněz je to prý pro ordinaci nedostačující, nevím...
U celkových protéz placené pojištovnou by se správně nemělo nic platit, to samé platí u částečných snímatelných protéz s jednoduchými retenčními sponami (drátěnýmí).....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

No nevím,ohledně ceny jsem byla šokovaná.U nás v Klášterci nad Ohří je nedostatek zubních lékařů.Horní zuby,kde jsem měla 8 svých zubů,zbroušené a nasazené keramické.Cena 62.000Kč.Třikrát všechno spadlo,zlomily se a protož euž nebylo za co uchytit a zacementovat.(hodně zbroušené moje zuby,vypadaly jak jehličky)všechny musely být vytrhané.Dolní zuby:zubní tvrdá náhrada na kovové háčky(chybí 3 zuby)Nepruží a ulomila mi dva zuby.Cena této zubní náhrady 7.800 Kč.Měla být hrazená pojišťovnou.Zjistila jsem,že úhrada byla zaplacena 4.200Kč.Nevím co jsi o tom myslet.Mám strach kolik zaplatím za celkovou zubní náhradu(má být hrazená pojišťovnou ale nevím kolik mi zas napočítají)A jak bude sedět.

Zdroj: diskuze Kolik stojí zubní proteza

Jak vybělit zuby video

Několik zajímavých videí o tom, jak vybělit zuby doma, naleznete zde.

Zdroj: Domácí triky na bílé zuby

Diskuze

V diskuzi KERAMICKÉ ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terezageko.

Dobrý den.
Já jsem si nechávala dělat keramické fazety pred pul rokem a stale si nemohu stezovat. Dostala jsem od kamosky tip na dSmile kliniku. Celé to bylo velice moderní a i pristup lekaru super. Fazety nejsou vubec poznat ze jsou umele :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Keramické zuby

Žluté zuby – rtěnka

Rtěnka je vhodný trik, jak zamaskovat žluté zuby. Žluté zuby budou s oranžovou rtěnkou nebo se žlutými tóny v červené vypadat ještě hůř. Naopak jako bělejší budou působit v růžových a studeně fialových odstínech. Rtěnek existuje tolik odstínů, že si ke každé barvě zubů můžete pořídit takovou, která je opticky vybělí a rozzáří.

Zdroj: Žluté zuby

Poradna

V naší poradně s názvem HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta Růžičková.

Je možné použít hypermangan na dezinfekci dutiny ústní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Je to možné. Hypermangan se používá jako ústní voda, pomůže na vředy v ústech nebo na bolest dásní, popřípadě při angíně a to tím, že dezinfikuje ústa. Na kloktání se používá velmi zředěný roztok! V jednom litru horké vody se rozmíchá 100 mg hypermanganu. Tekutina se nechá vychladnout a pak se kloktá. Zvláštní pozornost je třeba brát v případě, že jsou v ústech umělé zuby. Hypermangan rozpouští keramické korunky.

Zdroj: diskuze Hypermangan

Dům péče o zuby

Zde je webová stránka, kde naleznete Dům péče o zuby.

Zdroj: Péče o zuby

Diskuze

V diskuzi VZP-MUSTEK NA ZUBY,HRAZENY POJISTOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Müllerova Ivana.

Dobry den,mam dotaz ohledne castecneho hrazeni tkzv.mustku na zuby.Mam zaplatit 10800 za dva obrousene zuby a metalokeamicky imlantat.Platim si pravidelne zdravotni pojisteni,mohu od VZP me pojstovny pozadovat,aespon cast z teto castky?.Predem dekuji za odpoved.Müllerova Ivana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MJ.

Vetsinou cena kterou udava zubni lekar, je cena ktera je doplacena a cast hradi pojistovna. Metalokeranika je drahy material, ktery se musi uhradit. Ale take zavisi zda ma zubni lekar smlouvu s pojistovnou pacienta.

Zdroj: diskuze Vzp-mustek na zuby,hrazeny pojistovnou

Cena za umělé oplodnění

IVF pro samoplátce je určeno pro klienty, kteří nejsou pojištěni u žádné ze zdravotních pojišťoven v ČR. Výkony a léčebné postupy je možné hradit v hotovosti nebo platební kartou (EUR, CZK). Stimulační léky lze rovněž hradit v hotovosti nebo platební kartou.

Cena IVF bez pojišťovny stojí cca 59 444 Kč / 2 200 €.

Cena zahrnuje:

  • konzultaci a ultrazvuková vyšetření během léčebného cyklu;
  • testy na HIV, hepatitidu B, hepatitidu C a syfilis u obou partnerů (nejpozději v den odběru vajíček);
  • odběr vajíček a celkovou anestezii;
  • spermiogram partnera;
  • ICSI, prodlouženou kultivaci, eventuálně asistovaný hatching;
  • embryotransfer;
  • zamražení všech vhodných zbylých embryí (metoda vitrifikace);
  • uchování po dobu 1 roku.
Cena nezahrnuje:
  • jiné doplňkové laboratorní metody (odvíjí se od doporučení lékaře-embryologa a přání klienta);
  • stimulační léky.
Orientační platby:
  • 27 020 Kč / 1 000 € v den odběru vajíček;
  • 32 424 Kč / 1 200 € v den embryotransferu, nebo v den mražení embryí; v případě, že se embryotransfer neuskuteční, nebude tato částka účtována.

Zdroj: ICSI

Vitamíny pro zdravé zuby

  • vitamín D
  • vitamín A
  • vitamín B
  • vitamín C

Zdroj: Péče o zuby

Druhy zubů

Existují čtyři základní druhy zubů:

  • stoličky – slouží k rozmělňování potravy, člověk jich má celkem 12, jsou ploché s malými výstupky
  • třenové – zuby podobné stoličkám, ale jsou menší
  • špičáky k trhání potravy
  • řezáky k uchopování a krájení potravy

Zdroj: Zuby

Snímatelné náhrady

Zubní protéza je snímatelná protetická náhrada řešící ztrátu vlastních zubů. Současné studie ukazují, že ztráta vlastních zubů a nutnost následného zhotovení snímatelných náhrad (protéz) jsou nejčastějšími stomatologickými potížemi lidí v důchodovém věku; a spolu se stárnutím populace nabývá tato oblast na stále větším významu. K pevným náhradám patří: kořenové nástavby, solokorunky a fixní můstky. Snímatelné zubní náhrady neboli protézy pak dělíme na částečné a celkové. Částečné snímatelné náhrady se používají tam, kde jsou k dispozici ještě použitelné vlastní zuby, ale pevnou náhradu již zhotovit nelze. Částečná náhrada se skládá z pryskyřičné báze, dále obsahuje umělé pryskyřičné zuby a lité kotevní prvky, které ji stabilizují v ústech. S výhodou se používají i takzvané skeletové náhrady, které obsahují litý patrový či podjazykový třmen. U bezzubých čelistí se zhotovují celkové neboli totální protézy. Aby tyto protézy dobře držely (adherovaly) v ústech, musí jejich vnitřní plocha přesně kopírovat protézní lože.

Zdroj: Zubní protézy

Chrániče zubů

Chrániče na zuby nejsou 100% ochranou proti úrazu. Chrániče zubů mohou částečně zmírnit povrchové poškození zubů a dásní, které je způsobeno nárazem zubů horní čelisti o dolní čelist. Chrániče na zuby však v žádném případě nechrání proti vyražení zubů či jejich jinému vážnému poškození. Nechrání také proti nárazům způsobeným pádem, silnými a tvrdými údery tělem, zbraněmi nebo jinými předměty.

Zdroj: Zuby

Co dělat po použití domácí bělící pasty na zuby?

Po dokončení čištění se svou domácí pastou si opět vyčistěte zuby běžnou zubní pastou, která zbaví ústa nepříjemné chuti a zároveň zbaví ústní dutinu od roztoku peroxidu. Budete udiveni, jak bílé a světlé zuby budete mít. Mnoho kuřáků a těžkých pijáků kávy používá tento malý domácí trik se svou pastou. Jedná se o domácí lék podle rad našich babiček.

Zdroj: Domácí bělení zubů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP