Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

JAK POUŽÍT TLUSTICI NA VYRÁŽKU V OBLIČEJI

OBSAH

Vyrážka na obličeji ze stresu u dospělých

Na kůži se odráží aktuální stav našeho organismu. Tvoří hranici mezi vnitřním a vnějším. Na kůži se může odrazit nejen stav a fungování vnitřních orgánů, ale i naše emoční naladění. Při stresu, obavách a úzkostech se může zhoršit chronické kožní onemocnění, jak je viditelné například u atopického ekzému, nebo se může objevit nové kožní onemocnění, kde je možné jmenovat například kopřivku.

Zdroj: Vyrážka na obličeji

Diskuze

V diskuzi CO ZPŮSOBUJE VYRÁŽKY NA BRADĚ A KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LIBUŠE.

DOBRÝ DEN MÁM VYRÁŽKU NA BRADĚ PŘÍMO POD RTY A TED I NA OBLIČEJI TROCHU SVĚDÍ TO.Z ČEHO TO MŮŽE BÝT .DÍKY ČERNOHORSKÁ

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co způsobuje vyrážky na bradě a krku

Vitamín C

Vitamín C pomáhá snížit podráždění a svědění způsobené vyrážkou, protože obsahuje antioxidanty. Rozdrťte na lžíci tabletu s obsahem vitamínu C a nasypte ji do sklenice s trochu vody, tím utvoříte hustou pastu. Pastu pak naneste na vyrážku, ale dávejte pozor, abyste se nepoškrábali.

Zdroj: Domácí léky na vyrážku

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan pešta.

DOBRY DEN MAM SKVRNY NA OBLIČEJI VEDLE OČI A NEVIM JAK SE TOHO ZBAVIT

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zajděte na kožní. Tam Vám skvrny vyšetří a řeknou Vám co je to za typ kožního projevu. Podle toho Vám také doporučí možné způsoby odstranění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze SKVRNY NA OBLIČEJI

Jak vypadá akné na obličeji

Zdroj: Uhry na obličeji

Poradna

V naší poradně s názvem SIRNÁ MASTKOUPIM MAST FLUCINAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Na pravej ruke sa mi od umývania riadu vyhodili škvrny ktoré mi mokvaju a svrbia.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z volně prodejných léku můžete použít mast Hydrocortizon a Kalciovou mast. Jistější řešení bude návštěva kožního lékaře, který vyrážku vyšetří a zvolí nejlepší způsob léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupím mast flucinar

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKÁNÍ ŽILEK V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

dobrý den, potřebovala bych poradi je mi 51let a začínají mi praskat žilky v obličeji.Myslím si ,že to v rodině nemame.Prosím poraďte mi děkuji mnohokrát Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Proti praskání žilek je potřeba vyléčit propouštění krve zkrz slabou žilní stěnu. Toho lze dosáhnout zhoustuním krve, pomocí vitamínu K, který je obsažen ve všech zelených zeleninách a nebo také v řase chlorela. Hustá krev se nebude tolik rozlévat v okolí vlásečnicových žilek a omezí se tak tvorba metliček. A dále se postarat o to, aby zesílila cévní stěna. K tomu účelu slouží lék Ascorutin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Praskání žilek v obličeji

Studený obklad

Máte-li nutkání neustále se škrábat, položte na podrážděnou část pokožky studený obklad, čímž nejen zabráníte škrábání, ale zmírní se i nepříjemné pocity z vyrážky. Navlhčete čistý ručník nebo žínku ve studené vodě a přiložte jej na podrážděnou kůži. Studené voda bude odčerpávat teplo z vaší kůže, čímž bude eliminovat vyrážku a podrážděná kůže se uklidní. Studený obklad vás může odradit od škrábání i během spánku.

Zdroj: Domácí léky na vyrážku

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPSI MINERALY A LEKY PRO ALERGIKY S EXEMY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drapal lumir.

jsem alergicky na skoro vsechny stromy nektere travy psi a kocky jidla cokolady orechy.pokozka zarudla a vyrazka strasne svedi.nic moc nepomaha .mam 32 let.predem dekuji za jakoukoli radu.preji pekny den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při těchto projevech alergie bych doporučil dlouhodobou léčbu Claritinem a na vyrážku bych zkusil použít fenistil gel. Od praktického lékaře, si nechte předepsat lék Prednizon a při těžkých projevech ho krátkodobě užívejte.
Samozřejmě platí vyhýbat se alergenům co to jde.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nejlepsi mineraly a leky pro alergiky s exemy

Ovesné vločky

Vyrážku nejvíce zklidní asi dvacetiminutová koupel ve vlažné vodě s hrstkou ovesných vloček. Nejvhodnější je lázeň s příměsí koloidních vloček, ty jsou k dostání v lékárnách, ale můžete používat i normální ovesné vločky. Koloidní ovesné vločky jsou ve formě jemného prášku, který neucpe odtok vaší vany. Pokud použijete normální ovesné vločky, odstraňte oves například pomocí cedníku.

Zdroj: Domácí léky na vyrážku

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽE KOLAGEN FORTA A HYSELI HYAURONOVÁ ZPŮSOBIT VYRÁŽKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena kovarova.

koupila jsem si kolagenforate-kyselina hyaluronova od firmy rosehpharma, užívám hoho ale počase se mi uděla vyrážka je to možné z tohoto užívání , beru ještě lék prestarium neo 5mg a concor Cor 2.5mg
a nevím jestli tu vyrážku půsotbí tyto dva léky nebo kolagenforte s hyselinou hyalunoronovou

prosím odpoved, nikdy jsem za celá život neměla žádnou vyrázku ani z jídla ani z ovoce, mohla jsem sníst cokoliv podotýkám, že nejsem obezní měřím 160 cm váha 60-59 kg.
předem dík za informaci M. Kovárová
myslím, že se nebo vím, že se stravuji správně.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za tuhle vyrážku kolagen forte pravděpodobně nemůže, protože obsahuje tělu přirozené látky, které obvykle přijímáme ve stravě. Oproti tomu lék Prestarium Neo je velice komplikovaný lék na snížení krevního tlaku a ten může ovlivňovat reakce těla na jakoukoliv stravu, které se můžou projevovat právě vyrážkou. Je potřeba obrátit se na lékaře, který Prestarium předepsal a ukázat mu vyrážku na kůži, aby zhodnotil vhodnost této preskripce. Pomoci by mohl i lékárník, když dostane informace o všech úžívaných lécích.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Může kolagen forta a hyseli hyauronová způsobit vyrážku

Projevy

Prasklé žilky v obličeji se vyskytují jednotlivě nebo ve shlucích a tvoří nehezké mapy v obličeji. Můžete však zmírnit jejich viditelnost, když se vyvarujete kouření, pití alkoholu, nezdravého životního stylu a vystavování pleti UV záření nebo mrazu bez ochrany pleti. Rovněž není vhodné navštěvovat sauny a solária.

Zde se můžete podívat, jak vypadají popraskané žilky v obličeji.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Diskuze

V diskuzi JAK NA BRADAVICE NA OBLIČEJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

kdo my poradí jak na bradavice na obličeji.děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak na bradavice na obličejí

Kdy dochází k tvorbě vyrážky?

Vyrážku může způsobit velké množství virů. Necharakteristická vyrážka se může objevit třeba i u běžného nachlazení a u průjmových onemocnění. Typické jsou doprovodné příznaky jako teplota, únava, bolesti svalů, bolesti hlavy, rýma, kašel či průjem. Projevy nemoci většinou do 10 dní odezní i bez léčby. Dětské infekční vyrážky mohou někdy probíhat zcela netypicky a je snadné je zaměnit s jiným onemocněním. Vyrážkou se projevují i různé alergie, kopřivky, atopický ekzém, lupénka a další. Nejzávažnější onemocnění doprovázené vyrážkou je invazivní meningokokové onemocnění, kdy dítě má horečku, je celkově ve špatném stavu a má vyrážku způsobenou krvácením do kůže. U takového dítěte je na místě rychlá hospitalizace a intenzivní léčba. Obecně lze říci, že většina infekčních vyrážek dětského věku probíhá lehce, lze je však zaměnit, a proto při jakýchkoliv pochybnostech je vyšetření lékařem na místě. Někdy je cesta ke správné diagnóze dlouhá a je třeba dítě opakovaně kontrolovat a sledovat vývoj stavu v čase.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Maršíková.

Mám pásový opar na obličeji, v oku a ve vlasech. Po 9 dnech na kapačkách v nemocnici jsem byla propuštěna domů a zajímalo by mě, kdy bych si mohla umýt vlasy. Puchýřky ve vlasech i na obličeji mám již zaschlé, ale ještě ne všechny vyloupané. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Umej to hned. Když je to zaschlý, tak nehrozí žádnej problém. Nedrbej to, jen lehce konečky prstů zavrť ve vlasech a spláchni to.

Zdroj: diskuze Pásový opar ve vlasech

Co způsobuje červené fleky v obličeji

Poruchy barvy kůže s projevem nachové nebo červené barvy jsou nejčastěji Névus flammeus nebo angiom. Někdy nazývané jako oheň v tváři, červerné fleky v obličeji nebo červené tváře.

  • Névus flammeus je cévní malformace patologicky charakterizována rozšířením povrchové dermální kapiláry.
  • Angioma arteriale racemosum (cirsoideum) cévní nezhoubný nádor tvořený konvolutem tepének, který připomíná klubko červů.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ RADÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alois Dočkal.

Vážený pane,
manželka má osteroporozu na Vaši radu si v lékárně koupila
kostival kořen který je prodáván v sáčku,ale není tam návod.
Poraďte prosím jak se to má užívat.Předem Vám děkujeme.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rostislav Januš.

Dobrý den
V rádiii jsem zaslechl vaši radu na rúžovku v obličeji ale nestihl jsem si to zapsat.
Prosím o radu a jak používat a hlavně jsem přeslechl jaký čaj používat

dĚKUJI za radu Januš

Zdroj: diskuze Otec pleskač radí

Ošetření dětské vyrážky

Každá nemoc se léčí svým určitým způsobem. Zevšeobecnit lze snad jen to, že nejprve se volí jiná léčba než léčba kortikoidy, která je vyhrazena až pro případy, kdy nic jiného nezabírá. Na zánětlivé vyrážky jsou vhodné studené obklady. Teplé, vysýchavé obklady působí překrvení kůže, tlumí svědění a zmenšují mokvání. Rozlišovat musíme i jednotlivé lékové formy – masti, krémy, pudry, roztoky, emulze a podobně. Na každou nemoc se hodí něco jiného, poraďte se proto raději se svým praktickým nebo kožním lékařem. Pokud máte podezřele mokvající vyrážku, s návštěvou lékaře neotálejte!

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT KŮŽE V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Prosím o radu nebo zkušenost. Prodělala jsem pásový opar v obličeji. Je to už rok a od té doby mám stále vyrážky na čele v obočí a u kořene nosu. Nikdy předtím jsem na vyrážky jakéhokoliv druhu netrpěla. Nevím, jak se toho zbavit. Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tnt.

Pomuze hliva ustricna. Brat cca ctvrt roku

Zdroj: diskuze Zánět kůže v obličeji

Pasta z jedlé sody

Pokud si nemůžete během dne dávat na podrážděnou pokožku studené obklady nebo se koupat v lázni z ovesných vloček, nabízíme vám další variantu – použít jedlou sodu. Jak na to? Smícháte 1 polévkovou lžíci jedlé sody s několika kapkami vody, až vznikne hustá pasta. Pastu z jedlé sody pak rozetřete na postižené místo a necháte ji zaschnout, za chvíli zjistíte, že se už nemusíte škrábat, protože svědění ustupuje a kůže se zklidňuje.

Zdroj: Domácí léky na vyrážku

Kopřivka

Je tak běžná, že už ji skoro nikdo nebere vážně. Dítě má pupínky, ty časem zmizí... Kopřivková vyrážka je rudá, vyvýšená, s bledým středem. Většinou hodně svědí, rozeseta může být po tělíčku, nebo jen na určitých místech. Po vyrážce je kůže „chvíli“ namodralá. Objevit se může po požití některých potravin, po lécích (penicilin), po poštípání hmyzem i jako reakce na chlad. Trvat může pár hodin, ale i několik týdnů. Výjimkou není lehce zvýšená teplota. Svědivou vyrážku ochlazujte studeným obkladem, dítěti dejte antialergický lék, Fenistil gel zevně. Lékaře kontaktujte (nebo volejte záchranku), objeví-li se porucha dýchání, chrapot, bolesti hlavy, u kojenců zvracení, slinění nebo dítě odmítá jídlo.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Alergie

Když se dítě začne ošívat – může to být miminko i osmnáctiletý „chlap“ –, buďte si jisti, že něco není, jak by mělo být. Čichalo dítě k nějaké květince, vyprali jste v novém, zaručeně hypoalergenním prášku? Dostalo k obědu lívance s úžasnou marmeládou? Jestliže vašeho potomka po některé z těchto změn popadla do svých spárů alergie, může mít na těle pár droboučkých pupínků, ale také rozsáhlé, splývající fleky. Přidat se může i horečka. Alergie může vašeho kluka či holčičku přepadnout na pár hodin, ale také se ho jako klíště držet několik dní. Pomoci mohou protialergické léky jako Dithiaden, Claritine, Zyrtec. K lékaři zajděte, pokud vyrážku provázejí i jiné alergické projevy, a to ihned. Navštivte ho i v případě, že vyrážka nezmizí do tří dnů nebo se prudce zhoršuje.

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Svědění obličeje a krku

Příčin svědění v obličeji a na krku je mnoho – vnitřní, alergické, imunologické, nevhodná péče o kůži, nekvalitní voda, alergie na antikoncepci.

Doporučuje se imunologické vyšetření, aby došlo k vyloučení některých autoimunitních onemocnění, kde svědění bývá příznakem. Z léků je možné zkusit amitriptilin, který se sice používá v psychiatrii, ale jedna z indikací je svědění. Při cholinergní kopřivce někomu nestačí dávkování antihistaminik pouze 1x denně, takže můžete zkusit Aerius až 2-0-2 tablety denně.

Zdroj: Svědění kůže na obličeji

Impetigo

Impetigo je velmi nakažlivé kožní onemocnění způsobené streptokokovou nebo stafylokokovou infekcí.

Příznaky

Projevuje se jako červená vyrážka s malými puchýřky, které se mění ve vřídky a boláky. Vyskytuje se na obličeji v okolí nosu a úst a na končetinách. Nejčastěji se objevuje v létě, kdy děti utrpí škrábance, řezné rány nebo kousnutí hmyzem a bakterie snadno pronikne do kůže. Infekce je velmi nakažlivá. Děti ji často šíří tím, že si kousnutí hmyzem nebo vyrážku rozškrábou a pak si ji přenesou na ostatní části těla nebo na jiné děti.

Co s tím dělat

Impetigo se léčí mastmi s antibiotiky nebo antibiotiky v tabletách, jde-li o těžší formu nemoci. Jelikož je snadné si boláky přenést z jednoho místa na jiné či je šířit mezi členy rodiny, je nutné zabránit škrábání vyrážky, používat antibakteriální mýdla, vlastní ložní prádlo a ručník a zakrývat boláky obvazem.

Obrázky

Takto vypadá impetigo u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP