Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

ŽENSKÉ GENITÁLIE POPIS

OBSAH

Cvičení po odstranění dělohy

Cvičení po odstranění dělohy by mělo být prováděno v rozumné míře, tedy tak, aby ženu osvěžovalo a nevyčerpávalo. Před cvičením břicha raději upřednostněte cviky na posílení pánevního dna, které slouží jako prevence sestupu poševních stěn a úniku moči.

Obrázek dělohy.

Znak pro ženské pohlaví.

Obrázky ženského pohlaví.

Zdroj: Ženské pohlavní orgány

Diskuze

V diskuzi ŽENSKÉ GENITÁLIE POPIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alexis.

Velmi podrobný článek :) Ještě k tomu přidala něco o labioplastice ( www.labioplastika-pr… ), která spočívá v tom, že pohlavní orgány se dají esteticky upravovat (perineoplastika a vaginoplastika se používají nejen v estetických účelech, ale spíš zdravoptnických

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ženské genitálie popis

Reprodukční systém ženy

Reprodukční systém ženy patří do rozmnožovací soustavy, což je soustava orgánů, která slouží k rozmnožování. Jejím úkolem je zajištění vzniku pohlavních buněk (gamet) a přenosu jejich dědičné informace na potomky. Zpravidla rozlišujeme samičí rozmnožovací soustavu a samčí rozmnožovací soustavu, což je anatomie ženského těla v podobě ženských pohlavních orgánů.

Ženskou pohlavní soustavou se zabývá medicínský obor zvaný gynekologie. Ženské pohlavní orgány se dle místa uložení dělí na zevní a vnitřní.

Anatomie ženských orgánů:

  • vnitřní ženské pohlavní ústrojí (organa genitalia feminina interna): vaječník (ovarium) – párová pohlavní žláza, Skeneho žlázy, Bartholiniho žláza
  • vývodné cesty pohlavní: vejcovod (tuba uterina), děloha (uterus), děložní hrdlo, pochva (vagina)
  • vnější ženské pohlavní ústrojí (organa genitalia feminina externa) / zevní pohlavní orgány: vulva, malé pysky (labia minora), velké pysky (labia majora), poštěváček (clitoris)

Zdroj: Ženské pohlavní orgány

Diskuze

V diskuzi PES ČÍVÁVÁ POPIS A POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonin Vaněk.

Mám stěně čívavu 7měsícu nevim jaké potraviny jsou pro něj nejlepší již jsem vyskoušel nekolik chřupek i kapsiček ale vetšínou mu nic nechutna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiri Sticka.

Dobry den napiste mi do mailu poradim na 100% Jirka

Zdroj: diskuze Pes čívává popis a potraviny

Kvasinky v krku

Kvasinky milují vlhká a teplá místa (jako jsou například ústa, podpaží nebo genitálie) a ideální potravou jsou pro ně cukry, které jsou v typickém jídelníčku jednadvacátého století zastoupeny v hojné míře. Pokud je kvasinková infekce způsobena oslabeným imunitním systémem, typicky se objeví nejprve v ústech a bude mít podobu bílých skvrn, bude vás bolet polykání a poměrně nepříjemnou záležitostí se stane příjem potravy celkově.

Zdroj: Nejúčinnější mast na kvasinky u mužů

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katerina Amiourova.

Ovšem do května zemřely v USA 3 pacientky a do 6. září dalších 8. obeslala jsem celou kauzu, jíž se zabývá Judicial Watch českým organizacím gynekologů a pediatrů a jediná odpověď, která přišla, byla výhružná. Na vyžádání zašlu celý článek s odkazy na zdroje i s odpovědí SUKLu a hlavním argumentem vypovídajícím o nepoctivosti výrobce.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Uveďte, prosím, více informací o okolnostech a časové souslednosti, jakož i podrobnější popis příznaků. Děkuji.

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Když si fena olizuje genitálie

Často, když si fena olizuje určitou oblast těla, tak jí tato část bolí nebo je to její způsob, jak se to snaží vyčistit. Některé feny to používají jako techniku sebeukájení.

U feny může být podezření, že možná trpí infekcí močových cest, nebo může mít nějaký typ vaginální infekce, která způsobuje podráždění. Navrhuji, abyste ji vzali do její veterinární ordinace, aby jí mohli provést analýzu moči, fyzickou prohlídku a možnou kultivaci její vaginální oblasti. Jakmile budou výsledky k dispozici, může veterinář předepsat antibiotika k léčbě infekce. Doma můžete zabránit jejímu olizování vaginální oblasti umístěním límce v podobě trychtíře.

I když si fena myslí, že čištění oblasti pomáhá, může ve skutečnosti způsobit větší podráždění oblasti a pokožky. Měli byste se podívat na vnější stranu její vaginální oblasti a zjistit, zda nevidíte něco neobvyklého, ​​jako je výtok nebo bulka. Můžete také zkusit odebrat vzorek její moči a zjistit, zda vizuálně uvidíte nějaké změny v její moči, jako je krev nebo pevné zbytky. Poté, co kontaktujete svou veterinární ordinaci, informujte je o svých zjištěních a zeptejte se, zda musíte přivést fenu nebo zda můžete přinést čerstvý vzorek moči. Pokud byla vaše fena nedávno na kontrole, nemusí potřebovat další vyšetření, vše závisí na veterináři.

Zdroj: Co znamená, když si fena olizuje genitálie

Co může znamenat olizování genitálií u psů

Psi rádi olizují nejrůznější věci, ale olizování jejich intimních partií může být trapné, zvláště pokud máte kolem sebe speciální hosty. Bohužel, nikdo neřekl psům, že mají intimní partie, a tak olizovat tuto oblast jejich těla je jen olizování další části jejich anatomie. Psi si budou olizovat svůj penis a feny si budou olizovat vulvu a obě pohlaví si budou olizovat řitní otvor. Skutečnost, že to dělají na veřejnosti, může jejich majitelům způsobit nepříjemné pocity, ale psi si olizují své intimní partie z mnoha různých důvodů. Olizování intimních partií může být pro potěšení nebo pro zmírnění nějakého nepohodlí. Pokud je fena v říji, může to být součástí jejího sexuálního chování. Pak může být olizování také jen touhou psa udržovat čistotu.

Zdroj: Co znamená, když si fena olizuje genitálie

Poradna

V naší poradně s názvem STŘÍBRNÝ MŮSTEK Z ALOBALU NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

PROSÍM o zobrazení stříbrného mustku, popis není moc srozumitelný.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je video návod, podle kterého lze vytvořit můstek z alobalu pro bělení zubů. youtu.be/7J_zQqNGC-w

Zdroj: diskuze Stříbrný můstek z alobalu návod

Proč si psi lížou genitálie?

Psi a feny jsou odlišně vybaveni, aby plnili své role při plození svého druhu. Psí samci mají svůj penis chráněný pochvou zvanou předkožka. Jedná se o kožní záhyb, který pokrývá penis a když je pes vzrušený, může penis vyčnívat z předkožkové pochvy. Když si pes olizuje penis, je to přirozená součást chování psího samce.

Psí samice (feny) si někdy dost silně olizují vulvu, protože mají z této činnosti potěšení. Olizování vulvy ze sexuálního hlediska může být známkou toho, že se vaše fenka dostává do říje. Vulva oteče a během období horka se objeví výtok a dokonce i krev. Fena přichází do říje přibližně každých šest měsíců, pokud nebyla kastrována. Kastrovaná fena nepřichází do říje a nikdy nebude moci mít štěňata.

Existují další důvody, proč si samci i samice olizují intimní partie, a pokud si všimnete nadměrného olizování, může to být známkou problému. Mohou být nutné testy krve nebo moči k diagnostice problému a bakterií, které způsobují podráždění. Je možné, že olizování vašeho psa může být jen úklidem po procházce na zahradě nebo po močení venku. Pokud olizování přetrvává, hledejte výtok nebo známky neustálého močení. Váš pes může mít infekci močových cest. Návštěva veterináře by byla vhodná pro další vyšetření a veterinář může provést některé testy krve nebo moči. Kvasinkové infekce, pustuly a červené hrbolky v oblasti genitálií budou indikovat infekci a způsobí, že váš pes bude chtít lízat, aby zmírnil podráždění. Genitálie psa je velmi citlivá oblast a váš pes zde pocítí bodavé teplo vyrážky více než v jiné části svého těla. V případě potřeby udržujte tuto oblast čistou vlhkým hadříkem, ale neaplikujte vazelínu nebo jiné produkty bez rady vašeho veterináře.

Zdroj: Co znamená, když si fena olizuje genitálie

Poradna

V naší poradně s názvem CIPRALEX A MILOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, využívám anonymity a posílám dotaz ohledně problémů v intimní oblasti. Už dva roky beru Cipralex, přes rok Triticco (středně těžká deprese), psychika je nyní stabilní, bohužel, s užíváním AD téměř vymizely přirozené touhy, pocity atd. které má čas od času každý. Zpočátku mi to nevadilo, byla jsem sama. Teď mám však svůj první vážnější vztah (jeden kratičký byl, ale v platonické rovině), sedíme si, přitahujeme se, bohužel, pokus o první milování (po téměř půl roce), skončil nezdarem. Další pokusy nedopadly o nic lépe. Myšlenky by byly, nějaká touha se na chvíli podaří vzkřísit, ale tělo prostě nereaguje a mozek po chvíli také ne. Takže se nevzruším, neuvolním, tento okamžik je pak pro mne bohužel fyzicky opravdu nepříjemná a bolestivá záležitost - dále se není možné dostat (zkoušeli jsme i povzbuzující l. gel - žádný účinek) a nadto se jako reakce na bolest dostaví znechucení z takové činnosti. Nečekám, že poprvé to bude hned úžasné, ale trápí mne absence "pomocných projevů." S přítelem hodně komunikujeme, je velmi chápavý a trpělivý, hledáme, co by dokázalo pomoct. Vztah oba chápeme trochu jinak, milování je pro nás není základ vztahu, ale samozřejmě jeho přirozenou součástí, takže tragédii z mé "nemohoucnosti" :) neděláme. Budu se ptát své ženské lékařky i psychiatričky, bohužel se k nim dostanu až za dlouho. Byla bych ráda za radu v této oblasti, sháním pomoc, kde se dá. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Váš dotaz je velice zajímavý, a zaslouží si detailnější popis, než v prosté diskusi, takže odpověď na Vaši otázku naleznete zde: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Cipralex a milování

Mladý ječmen – popis

Mladý ječmen je k dostání ve formě instantního nápoje. Ten lze získat usušením a semletím výhonků mladého ječmene či lisováním výhonků na šťávu. Velmi kvalitní výhonky ječmene jsou získávány ze sopečných půd v Austrálii a USA. Užívání mladého ječmene není sezónní záležitostí. Vědci studují pozitivní účinky mladého ječmene více než 30 let. Mladý ječmen obsahuje široké spektrum živin, které přispívají k ozdravění organismu a k prevenci před nežádoucími vlivy prostředí. Je vhodný pro osoby každého věku a pohlaví. Neobsahuje lepek, a proto jej mohou užívat i celiatici. Pro vysoký obsah enzymů je oblíbený i u diabetiků.

Zdroj: Mladý ječmen

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINA RAKOVINY DĚLOŽNÍHO ČÍPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tata.

dobrý den,měla manželka vedle genitálie bradavičku a měla nevím přesně rakovinu čípku,já ji nikdy nepodvedl a jí 100% věřím,mohla se tedy nakazit tou bradavičkou? jak dlouho trvá něž toto onemocnění propukne kolik let +-1 děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

Rakovina děložního čípku se z běžné kožní bradavičky nedostane. Vaše manželka se mohla nakazit papilomavirem klidně již v ranném mládí, ještě před vaším vztahem. Tento virus přežívá v těle po velmi dlouhou dobu a u některých žen pak vyvolá rakovinu děložního čípku.

Zdroj: diskuze Příčina rakoviny děložního čípku

Popis Ahh Bra podprsenky

Každá Ahh Bra podprsenka je vyrobena z hedvábně měkkého materiálu, který se nepřetáčí, netáhne nebo neomezuje svou uživatelku. Speciální směs nylonu a spandexu drží ňadra ženy po celý den i noc. Zároveň umožňuje plný rozsah pohybu, a to bez ohledu na druh aktivity. K dokonalé podpoře ňader slouží čtyřcestně pletená tkanina, zároveň v podprsence nejsou použity žádné dráty a každá podprsenka má široké popruhy, které dělají podprsenku ještě pohodlnější a bezpečnější. Tyto podprsenky můžete prát a sušit v sušičce bez jakéhokoli problému. Podprsenky Ahh Bra jsou navrženy a dimenzovány tak, aby vypadala nejen jakákoli velikost, ale i tvar ňader naprosto dokonale. Díky této podprsence budete mít krásná ňadra 24 hodin denně.

Zdroj: Podprsenka Ahh Bra

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČKOVÝ OLEJ NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Dobrý den,můžete mi poradit jak použit hřebíčkovi olej proti svrabu? prosím popis na ředění a jak částo a jak to používat.děkují pěkně za odpověď.Gábina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gábina.

Dobrý den,vzhlederm k tomu, že jsme se nakazili svrabem,moc prosím poradit jak namýchat řebíčkoví olej a jak léčt svrab tímto olejem.Moc prosím poraďte nám,jsme z toho velice nešťastní.Užíváme krém od lékařky,ale rádi bychom to chtěli léčit i timto olejem.děkují moc za pochopení a za radu.
S přáním hezkého dne Gábina

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej na svrab


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jiří Dvořák

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP