Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

ZOLADEXU VEDLEJŠÍ ÚČINKY BOLEST ZAD

OBSAH

Zoladex cena

Zoladex depot 3,6 mg je velmi drahý lék, protože jedna injekce stojí více než 4000 Kč. Dokonce injekce Zoladexu v provedení 10,8 mg stojí přes 11 tisíc korun! Nemusíte ale zoufat, protože na Zoladex přispívá pojišťovna a doplácí se jen na slabší verzi s 3,6 mg účinné látky kolem 100 Kč. Silnější verze Zoladexu s 10,8 mg účinné látky je plně hrazen z veřejného zdravotního pojištění a pacient ho obdrží v lékárně zdarma, takže cenu 11 tisíc neplatí, zaplatí ji plně zdravotní pojišťovna.

Zdroj: Zoladex, lék na snížení pohlavních hormonů

Poradna

V naší poradně s názvem ZOLADEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, už rok chodím každých 28 dní na injekce Zoladex a chtěla jsem se zeptat, jestli vadí vyjímečné aplikování injekce po 37dnech ?
Moc děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zoladex 3,6 mg léčí tím, že brání produkci určitých hormonů vyvolávající primární potíže. Schopnost Zoladexu 3,6 mg blokovat vylučování hormonů trvá 28 dní. Pokud se dávka neopakuje 28. den, tak schopnost zaniká a vše se vrací do původního stavu. Dodržujte proto tento interval a každý 28. den si nechte aplikovat novou injekci Zoladexu.
37. den je už schopnost Zoladexu 3,6 mg zcela vyčerpána a léčivé účinky se již neprojevují.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zoladex

Zoladex v těhotenství

Zoladex depot 3,6 mg se nesmí se používat v těhotenství, jelikož při užívání agonistů LHRH během těhotenství existuje teoretické riziko potratu nebo abnormality plodu. U potenciálně plodných žen se musí před započetím léčby přípravkem Zoladex depot 3,6 mg pečlivým vyšetřením vyloučit těhotenství. Během léčby se aplikují nehormonální kontracepční prostředky, a v případě endometriózy se s nimi pokračuje až do obnovení menstruace. Podle současných klinických výsledků pro použití Zoladexu v těhotenství se neprokázala příčinná souvislost mezi užíváním přípravku Zoladex depot 3,6 mg a následnými abnormalitami vývoje oocytu, nebo těhotenství a porodu.

Zdroj: Zoladex, lék na snížení pohlavních hormonů

Diskuze

V diskuzi ZVÝŠENÍ VÁHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, skoro rok jsem chodila na aplikaci Zoladexu po 28 dnech s kombinací Tamoxifenu a moje váha na začátku klesla a pak byla pořád stejná. Pak mi můj lékař nabídl aplikování Zoladexu po třech měsících s tím, že vedlejší účinky jsou stejné jako při měsíční aplikaci. Ale já v poslední době přibrala 12kg a chci se zeptat, jestli to může být tou změnou aplikace na tříměsíční. Vím, že váha není až tak důležitá, že zdraví je to nejdůležitější, ale už dlouho se snažím jíst zdravě a ty kila navíc mi na psychice moc nepřidávají :(
Moc děkuji za odpověď a přeji pěkný večer.
Petra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanina.

Užívala jsem injekce ZOLADEXu 2 roky a přibrala jsem 20kg a to většinou na břiše. Do dneška jsem to neschodila.

Zdroj: diskuze Zvýšení váhy

Vzájemné působení Zoladexu s dalšími léčivými přípravky

Zoladex je lék na lékařský předpis a bez návštěvy lékaře ho není možné dostat, proto před jeho předepsáním nebo vydáním informujte svého lékaře, sestru nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte nebo jste užívala v nedávné době. Nezapomeňte ani na léky, které jsou dostupné bez lékařského předpisu. Toto obeznámení s vaší skutečnou medikací je důležité, protože užívání několika léků najednou může někdy zesilovat nebo naopak oslabovat jejich účinek. Při užívání některých doplňků stravy je možné, že bude třeba, aby vám váš lékař věnoval zvláštní pozornost, například ve formě různých testů krve a moči.

Zdroj: Zoladex, lék na snížení pohlavních hormonů

Poradna

V naší poradně s názvem ZOLADEX + LNĚNÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena.

Dobrý den, neruší konzumace lněného oleje - fytoestrogenu účinky Zoladexu (1 injekce za 3 měsíce) při léčbě rakoviny prostaty? Děkuji za odpověď. Irena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Podle mého názoru lněný olej a fytoestrogeny v něm obsažené působí podobně jako Zoladex, jen s menšími nežádoucími účinky. Fytoestrogeny z lněného oleje mají na karcinom prostaty tlumivý efekt, protože inhibují uvolňování jednoho hormonu hypofýzy, takzvaného luteinizačního hormonu. Díky nedostatku luteinizačního hormonu pak klesá tvorba testosteronu a snižuje se tak růst rakovinových buněk prostaty. Nejsilnější účinky mají v tomto ohledu sójové boby. Takže společné užívání lněného oleje a Zoladexu se vzájemně podporuje.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zoladex + lněný olej

Vedlejší účinky

Vedlejší účinky očkování proti chřipce nebývají závažné, většinou jde o zarudnutí a otok v místě vpichu různé velikosti, které většinou samy vymizí, lze také přikládat studené obklady. Dále se vyskytuje pocit únavy či zvýšená teplota. Proto je vhodné v den očkování vyloučit jakoukoli fyzickou námahu a dodržet klidový režim.

Zdroj: Očkování proti chřipce

Diskuze

V diskuzi FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Prášky užívám třetí den a zatím žádné nežádoucí účinky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Draha.

furolin pomůže na zánět ale vedlejši učinky,hnus, beru 5 den mám na 10 dni,návaly na zvraceni,průjem,bolest žaludku,motáni hlavy, trošku pomůže zapijet mlékem a zajidat,nechápu ty vedlejši učinky ,jiná antibiotika mi pomohla bez vedlejšich učinku.nikdy vice nechci radši se budu léčit sama

Zdroj: diskuze Furolin

Milurit a vedlejší účinky

Nežádoucí účinky se objevují zřídka, spíše u pacientů s porušenými renálními nebo hepatálními funkcemi. Milurit se nesmí užívat v těhotenství ani v období kojení.

Zdroj: Milurit

Poradna

V naší poradně s názvem TRAZODONI HYDROCHLORIDUM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jestli se po tomto léku nepřibývá a nemá vliv na pokožku.Též, bych chtěla vědět jak dlouho se musí brát.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Trazodon je antidepresivum. Používá se k léčbě velké depresivní poruchy, úzkostných poruch a potíží se spánkem. Lék se užívá dlouhodobě ústy. Trazodon má své vedlejší účinky zejména v prvních týdnech léčby. Mezi ně však nepatří ani přibývání na váze ani vliv na položku. Běžné vedlejší účinky jsou sucho v ústech, pocit na omdlení, zvracení a bolest hlavy. Závažnější vedlejší účinky mohou zahrnovat sebevraždu, mánii, nepravidelnou srdeční frekvenci a patologicky prodlouženou erekci u mužů. Trazodon má také sedativní účinky.
Trazodon se používá od roku 1981 a patří mezi nejčastěji předepisovaná antidepresiva.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trazodoni hydrochloridum

Účinky Cipralexu na spánek

Vzhledem k tomu, že Cipralex působí přímo na mozek, je spojen s několika vedlejšími účinky, týkajících se nervové soustavy. Mezi vedlejší účinky patří potíže se spaním. Cipralex také ovlivňuje kvalitu spánku a často snižuje množství očního kmitání ve spánku. U některých lidí může užívání Cipralexu způsobit únavu a ospalost.

Zdroj: Nežádoucí účinky Cipralexu

Diskuze

V diskuzi VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luk.

ty "vedlejší účinky" v podobě akné nejsou v podstatě žádné vedlejší účinky.... tělo se díky MSM zbavuje různých patogenů v těle a tedy ho čistí. Toto čištění je provedeno všemi různými způsoby, tedy i skrz kůži. Po pročištění tyto účinky zase vymizí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Sema.

Otázka-je možné používat Tebokan 120mg současně s lékem Warfarin, jedná se mi o to zda může snižovat účinek Warfarinu jak třeba vitamin K obsažený v zelenině ? Děkuji.

Zdroj: diskuze Vedlejší účinky

Otoky

Léky na tlak, které nejsou diuretikem, způsobují ve většině případů otoky. Otékání kotníků a nohou je více než kosmetický problém. Blokátory vápníku jako amlodipin a nifedipin jsou známé tím, že způsobují otoky kotníků a bolest v nohou. Tato léčiva mohou zhoršit některé srdeční vady a jiné problémy, a zároveň mohou odhalit dosud neznámé srdeční problémy. U některých pacientů se po užívání výše zmíněných léků podařilo objevit skryté srdeční vady.

Zdroj: Léky na vysoký tlak a jejich vedlejší účinky

Poradna

V naší poradně s názvem OTĚHOTNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta Boková.

Dobrý den chtěla bych se zeptat jsem po rakovině prsu prošla jsem operací ,chemoterapií a ozařováním ted už v listopadu to budou 2roky co chodím na Zoladex ,když budem chtít mimčo s přítelem mohu otěhotnět,nemůže se nic stát.Děkuji Boková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Otěhotnět můžete, ale před tím bych doporučoval konzultovat váš aktuální zdravotní stav s vaším gynekologem. Je třeba zvážit různá rizika, jako například nežádoucí účinky Zoladexu nebo návrat karcinomu po hormonální bouři, která přijde s těhotenstvím. Držím palce a přeji pěkné mimčo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otěhotnění

Příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták léku Prednison 20 mg.

Zdroj: Prednison - vedlejší účinky

Nežádoucí účinky

Užívání Prednisonu navyšuje v těle množství této látky, což může způsobit různé nežádoucí účinky a následně i Cushingův syndrom, osteoporózu, aseptickou nekrózu kyčelního kloubu, poruchu zubní skloviny, poruchu hospodaření s vodou a solí (nárůst na váze), zvýšenou chuť k jídlu, dráždění žaludeční sliznice, ochablé svaly, vysokou hladinu cukru, vysoký krevní tlak, zvýšené ztráty draslíku močí, sníženou odolnost proti infekci, a dokonce i podrážděnost a nespavost.

Shrnutí nežádoucích účinků:

  • agrese
  • rozmazané vidění
  • snížené množství moči
  • závrať
  • rychlý nebo pomalý tep, bušení srdce, nepravidelný srdeční pulz
  • bolest hlavy
  • podrážděnost
  • změny nálady
  • hlučné, chvějící se dýchání
  • brnění v pažích nebo nohou
  • hučení v uších
  • dušnost
  • otoky prstů, rukou, nohou nebo dolních končetin
  • potíže s myšlením, mluvením nebo chůzí
  • potíže s dechem
  • přibývání na váze

Zdroj: Prednison - vedlejší účinky

Diskuze

V diskuzi GABANOX 300 RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Hlavenkova.

Prosím o radu.Mam silný zánět šlach a mám silene bolesti byl mě předepsaný tento lék Gabanox 300 ale doctla sem se že je na epileptické záchvaty,bolesti atd...Prosím mám ho uzivat?Moc děkuju za odpovedi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Vesela.

Beru ji 14 dní a bolesti ustoupili.Pani doktorka mi neřekla kdy jo mám vysadit.strasi mě vedlejší účinky tohoto léku.poradte.

Zdroj: diskuze Gabanox 300 recenze

Interakce s jinými léky

Prednison tlumí účinky léků snižujících srážení krve, léků snižujících hladinu krevního cukru, snižujících krevní tlak a hladinu vitamínu D, zvyšuje nežádoucí účinky digoxinu, fenytoinu, protizánětlivých léků a močopudných látek vyplavujících draslík z organismu. Účinnost Prednisonu zvyšují hormonální antikoncepční přípravky a sulfonamidy. Bez porady s lékařem tedy neužívejte současně s Prednisonem žádné volně prodejné léky.

Zdroj: Prednison - vedlejší účinky

Diskuze

V diskuzi ZOLADEX V TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

dobrý den,chtěla bych se zeptat zda při užvání tamoxifenu a zoladexu mohu otěhotnět?.mam 3 děti a další již nechceme.podstupuji léčbu karcinomu prsu. děkuji za odpověd Z.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zoladex v těhotenství


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP