Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

BIOLOGICKÉ HODINY VNITŘNÍCH ORGÁNŮ

OBSAH

Akupresura a orgánové hodiny

Akupresura je určena jako profylaktická metoda v přístupu k lidskému zdraví. Reguluje a vyrovnává proudění v energetických drahách, čímž pozvolným způsobem bez použití léků upravuje stav vnitřních orgánů, které jsou z nějaké příčiny ve stavu snížené funkce. Důvodem je optimální termín z hlediska možnosti nejvyšší účinnosti působení na jednotlivé dráhy za současného využít přírodních rytmů, fází měsíce a orgánových hodin každého klienta (tedy cirkulace bioenergie lidským tělem). U umění akupresury vše začíná a končí dotekem. Přesný dotek mění bioenergetické proudění, navozuje vnitřní klid a startuje v těle samoozdravné procesy.

Zdroj: Orgánové hodiny

Diskuze

V diskuzi BIOLOGICKÉ HODINY VNITŘNÍCH ORGÁNŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kaňková Šárka.

Dobrý den,
prosím vysvětlit pojem "obal srdce" a krev, není to srdce jako takové, co je to ten obal. Tělo by mělo mít od 19 hod do 21.hod večer aktivní právě obal srdce a krev, co se děje v našem těle. Od 21. hodiny jsou v provozu tzv. ohřívače těla. Co to znamená. Mám přítele, kterému se po 9 hodině večerní začlo ozývat srdce, zvýší se mu tlak na 170/91 /a zvýší se mu hodně tep. Už byl u kardiologa a srdce má prý v pořádku. Děkuji Š.Kaňková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Biologické hodiny vnitřních orgánů

Kniha Orgánové hodiny – snadno a srozumitelně

V knize Orgánové hodiny představuje autor funkce jednotlivých orgánů a jejich spolupráci v lidském organismu. Pojem orgánové hodiny se opírá o tradiční čínskou medicínu. Vychází z předpokladu, že v lidském těle dochází ke každodennímu koloběhu energie. Jako známe střídání dne a noci, tak také každý orgán, a dokonce i každá buňka, se řídí vlastním časovým harmonogramem. V určitou denní dobu panuje v orgánových systémech obzvlášť silná aktivita, kterou později vystřídá důležitá klidová fáze. Pokud na tyto skutečnosti dbáme a respektujeme je, podporujeme tím své zdraví. Rytmus těla můžeme efektivně využívat také v práci a v soukromí, ale i při hubnutí, načasování podávání léků nebo absolvování jiných nejrůznějších terapií.

Zde můžete vidět cenu knihy Orgánové hodiny.

Zdroj: Orgánové hodiny

Diskuze

V diskuzi BIOLOGICKÉ HODINY A STÁRNUTÍ. CO NÁS ČEKÁ A NEMINE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Junek.

:LY: :LY:Jsem rad že mohu vám říc že starí je takove jak se cít :oD

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Biologické hodiny a stárnutí. Co nás čeká a nemine?

Biologické hodiny v těle ženy

Biologické hodiny v těle ženy vyjadřují její schopnost otěhotnět. Biologické hodiny neodpovídají vždy skutečnému věku. Každopádně každá žena by měla své biologické hodiny poslechnout, protože by mohlo dojít i k té skutečnosti, že už nikdy tato žena nebude mít možnost otěhotnět.

Zdroj: Biologické hodiny

Poradna

V naší poradně s názvem MÁM HRUBÝ POVRCH NEHTU CO JE PŘÍČINOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka B..

Mám problémy s nehty už dlouho.Pořád se lámou,fleky taky mám,hrbolaté jsou stále,ale rady jak se stravovat já nemohu prostě využít,mám nemoce u kterých nemohu určité věci jíst,takže už si nevím rady
Poraďte díky Blanka B..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Blanko, bílé skvrny pod nehty svědčí o špatné vitamínové výživě, která ovlivňuje i lámání nehtů. Tvarové anomálie nehtů zase vypovídají o nemocech vnitřních orgánů. Doporučuji Vám užívat multivitamínový doplněk podle návodu, nejlépe ráno při snídani. Tím odstraníte bílé skvrny pod nehty a také tím své nehty zpevníte. Zhruba do 6 měsíců by se to mělo spravit. Hrbolky na nehtech můžete zjemnit opatrným opilováním nehtu a následným nalakováním bioaktivním lakem na nehty.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mám hrubý povrch nehtu co je příčinou

Biologické hodiny lidského těla

Biologické hodiny ukazují dobu, kdy je v činnosti, nebo naopak „odpočívá“ ten který orgán našeho těla. Je proto důležité znát tyto hodiny, abychom orgán, který má právě odpočívat, zbytečně nezatěžovali.

Zdroj: Biologické hodiny

Poradna

V naší poradně s názvem FINANCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Nevrlý.

Dobrý den. Prosím-Vás kolik hradí pacient za biologickou léčbu rakoviny slinivky bříšní. Děkuji Nevrlý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pokud jste lékařem zařazen do biologické léčby, pak je léčba zdarma a hradí ji Vaše zdravotní pojišťovna. Jinak jde o desítky tisíc korun měsíčně a na hodně dlouho, v podstatě napořád.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Finance

Biologické hodiny vnitřních orgánů

Biologické hodiny ovlivňují i aktivitu jednotlivých tělesných systémů nebo orgánů našeho těla v průběhu celých 24 hodin.

  • 23.–1. hodina – začíná pracovat žlučník
  • 1.–3. hodina – aktivují se játra
  • 3.–5. hodina – vrcholí činnost plic, ledviny jsou v klidu, prakticky přestávají vylučovat; dochází k maximální spotřebě kyslíku, látkové výměně, sycení mozku
  • 5.–7. hodina – v nejvyšší činnosti je tlusté střevo
  • 7.–9. hodina – dostává se do činnosti žaludek
  • 9.–11. hodina – v činnosti je slinivka břišní a slezina, kolem 11. hodiny nastává dopolední výkonnostní vrchol
  • 11. –13. hodina – doba aktivní činnosti srdce; kolem 13. hodiny dochází k náhlému pocitu únavy a poklesu výkonnosti
  • 13.–15. hodina – v nejvyšší činnosti je tenké střevo, začíná se zvyšovat fyzická aktivita
  • 15.–17. hodina – nejvíce pracuje močový měchýř
  • 17. –19. hodina – v činnosti jsou ledviny
  • 19. –21. hodina – nastává druhá perioda činnosti našich orgánů; do činnosti se dostává obal srdce a krev
  • 21.–23. hodina – doba činnosti ohřívačů těla, tělo se připravuje na spánek

Zdroj: Biologické hodiny

Poradna

V naší poradně s názvem ČAJ NA BOLEST VARLETE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Dobrý den
V časopise Rybářství jsem našel inzerát , kde jistá paní nabízí bylinky na léčbu , prostaty a rakoviny poh. orgánů.Po objednání mi přišla zásilka ,6 sáčků na půl roku a návod ,ráno spařit vrchovatou lžičku bylinek. 15 minut louhovat a půl hodiny před jídlem vypít .Večer to samé 30 min před večeří . Když jsem obsah sáčku měřil vyšlo mi asi 27 lžiček na měsíc ,po dotazu o té paní mi bylo řečeno že musím každý 5 den vynechat ,prý aby si tělo nezvyklo .Po upozornění že i potom mi to nevyjde na zbytek dnů na 2 šálky, mi bylo doporučeno že mám vynechat každý 3 den . Upozornil jsem paní že asi neumí počítat protože ani potom to nevychází a rozchází se s receptem ,nakonec mi řekla že jsem si ty bylinky neměl kupovat když jí nevěřím .Myslíte že jsem si za 1000 kč +200 balné koupil zdraví a nebo se jsem se stal obětí podvodnice ,která využívá lidské neštěstí a důvěru Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste nejdříve využívat, co jste si koupil a pak podle svých dojmů si zkuste odpovědět na svou otázku. Věřte, že existují i bylinky, které léčí prostatu i nádorová onemocnění a proto váš nákup nemusí být nutně podvod. Pro úspěšnou léčbu je také zapotřebí léku věřit a to u vás teď moc nefunguje. Zkuste obnovit důvěru v ty bylinky a ne v prodavačku, ke které jste získal negativní postoj. Napište pak jak jste svoji léčbu vyhodnotil.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Čaj na bolest varlete

Biologické hodiny u muže

V případě mužů se biologické hodiny ozývají o něco později, nejčastěji mezi pětatřicátým a čtyřicátým rokem. To je muž na jakémsi komplexním vrcholu sil – je ještě dostatečně potentní, nechybí mu fyzická síla na výchovu dítěte a zároveň má v této době většinou už vybudované určité zázemí, stabilní zaměstnání a příjem, tudíž může roli otce plnit po všech stránkách.

Zdroj: Biologické hodiny

Diskuze

V diskuzi SALINICKÉ KLYZMA A JEHO UŽITI PŘED VYŠETŘENÍM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Richard.

Jak dlouho před vyšetřením (rektoskopie) si mám salinické klysma aplikovat, když pak musím jet 1,5 hodiny do nemocnice a tam třeba ještě čekat. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

Stačí vzít 2 hodiny předem?

Zdroj: diskuze Salinické klyzma a jeho užiti před vyšetřením

Biologické hodiny a touha po miminku

Tikání biologických hodin je přirozený jev, který přiměje ženu mít dítě v ten správný čas, je to jev, který zajišťuje přežití lidstva. U většiny žen se biologické hodiny ozvou někdy mezi dvacátým a třicátým rokem. V tomto období je žena nejvíce plodná a zároveň má dost sil na náročnou péči o miminko. Jsou také ženy, jejichž biologické hodiny mlčí, i když dávno překročily třicítku, nemá to však nic společného s tím, že by nemohly prožít plnohodnotný a krásný život podle svých představ, nebo že by s nimi nebylo něco v pořádku.

Zdroj: Biologické hodiny

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÉ ŠPINĚNÍ V MENOPAUZE V 41 LETECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Fialova.

Dobrý den,je mi 41 let a před půl rokem u mě vypukla menopauza poté, co jsem vysadila antikoncepci Depoproveru ,kterou jsem brala leta.zacala jsem slabě růžově špinit.je to možné,nebo mám mít obavy?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po vysazení antikoncepce nastává v těle přechod k normální funkci vašich pohlavnich orgánů a to může být doprovázeno mnoha příznaky, včetně růžového špinění. Při déle trvajících projevech je rozhodně na místě nechat se prohlédnout gynekologem, aby určili přesnou příčinu vašeho růžového špinění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Růžové špinění v menopauze v 41 letech

Biologické hodiny

Během života prochází lidské tělo různými etapami. Víte, co se děje v organizmu když je nám 20, 30 a nebo 70 let? A proč někdo ve čtyřiceti vypadá o dvacet let starší a naopak, někomu byste v padesáti hádali o deset let méně? Jinými slovy – všichni stárneme rozdílným způsobem, ale za mnohé si můžeme i sami. Někteří vědci se domnívají, že organizmus je jen živá schránka pro přenos a odevzdání genetické informace našim potomkům a naše pocity a touhy jsou jen vedlejším „neužitečným“ produktem. Což znamená, že pro naši planetu je důležité jen zachování života. Není právě tohle důvod, abychom si život opravdu užili?

Zdroj: Dokonalý manévr: biologické hodiny u žen a mužů

Diskuze

V diskuzi WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Beru léky na deprese a To Citalex 1 x Rivotril 1x Lamictal 2x Quetlapin 300mg 1x Dále na tlak Rilmenidin aTwynstu Na šttnou žlázu letrox A warfarin a mám velké bolesti kloubů tak beru Aclexu a to bych neměla kvůli warfarinu mám chlopen tak musím byt na warfarinu na pradagu a xarelto a jiné léky na ředění nedostanu to je jen pro vyvolené a pojištovna to nechce hradit no ještě ,že jsem starší,ale potřebuji silné léky na bolesti mám výrustky na kloubech tak co mám dělat asi někomu na ko pr , a ještě se budu někoho prosit at si to dají za klobouk ,ale už toho mám dost a nenechám se trávit jedem na krasy .Co vám lékař neřekne Warfarin pří delším užívání způsobí mozkovou příhodu a k pomalému poleptání všech vnitřních orgánů dále poleptání krvinek a cévní stěny .Umí poškodit metabolismus vitamin K a studovaný tvor vám zakazuje zeleninu.Cévy vitamin K uzdravuje a warfarin způsobuje jejich vápenatění .Měli by si to ti vzdělanci žrat sami a ještě chcete radu at jdou někam daleko.Sbohem Jana N

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katra Novackova.

Warfarin je jed a hodně škodí, najednou mám anémii nedostatek červených krvinek a cevy vápenatí a najednou mám aji a to je moc vážné angínu pectoris.Lékaři vám neřeknou pravdu až na vyjímky anémie je z warfarinu a cevý vápenatí zakazují vám zeleninu vítamín K je důležitý pro život .Warfarin po 10 letech Vám zničí orgány .Mám nemocné játra a to se zhoršuje ,nepiji a držím dietu,prostě lékaři vám to zapřou že pani MUDr Vanková-Cenková internistka ze Znojma.Oni Vám vyléčí chlopen a zároveň Váa otráví jedem na krysy te vas pomalu rozleptá a jistě Přesto se našel lékař,že mi předepíše něco jiného,ale musím si to zaplatit a podepsat ,že na následky toho léku ponesu následky. doktoři všichni co mě to psali.A kdo ponese za následky Warfarinu Brnáci oni mě ho napsali po operaci chlopně a na nic se mě neptali.Jeden lékař v Třebičí mi napsal Pradaxu pan pimař Carda na poliklinice Vltavinské starší pán moc hodný lidský přístup.A dozvěděl se to jeho Syn MUDr Jiří Carda a ten byl tak zlý a hlavně hladový ono mu to šlo do nákladů no darebák musela jsem odejít no hovado.Jana N

Zdroj: diskuze Warfarin

Obrázek lidského těla a vnitřních orgánů

Obrázek dutiny břišní muže.

Anatomie břicha ženy.

Zdroj: Anatomie břišní dutiny

Diskuze

V diskuzi LÉČBA RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.



Já si nejsem jistá jak je to s tou biologickou. Já chodím na Remicade (jeden z léků biologické léčby) kvůli pokročilé lupénce, na to mi to hodně pomohlo, ale rakovina to nevím… :-|

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Na Vasem miste bych zkusila vsechno, vc. biologicke lecby, pokud bude vhodna. U rakoviny prsu ma dobré vysledky Inocell, jeho ucinek je proveren klinickymi studiemi. V tomto pripade se ale zvysuje jeho davka na 8-10 tablet denne. Pripadne se poohlednete po necem dalsich, cokoli co muze pomoci je dobré.

Zdroj: diskuze Re: léčba rakoviny

Věk kolem 70. roku života a více

Zdravotní stav: Je to období, kdy opravdu musíme být na sebe opatrní, neznamená to však, že je člověk ještě ´odepsaný´. Potíže dělá obvykle pohybový aparát a dochází ke zlomeninám hlavně vlivem osteoporózy. Snižuje se plicní kapacita, a proto je pohyb i v tomto věku velmi důležitý. Pokud se neřídíme heslem ´střídmost ve stravě´, pak se obvykle zakulacujeme, pohyb je stále více problematicky a bolestivý. Ubývá svalová hmota , později se také objevuje nechutenství, dále poruchy prokrvení některých orgánů – ateroskleróza cév a následně i problémy s mozkovými funkcemi (Parkinsonova choroba, Alzheimerova choroba, demence atd.). Snižuje se také schopnost žít sexuálně. Poměrně výrazným a častým problémem jsou poruchy spánku a snížená tvorba hormonu melatoninu.

Zdroj: Dokonalý manévr: biologické hodiny u žen a mužů

Poradna

V naší poradně s názvem PROKANAZOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Foukalová.

Dobrý den, vážení a milí, mám dotaz, lék Prokanazol, jak tady čtu, je víceméně na infekce u pohlavních orgánů, ale manžel to dostal předepsané od lékaře, na jakousi plíseň , údajně v jícnu?? Tak to tedy nechápu, nikde se nepíše, že by to bylo na léčbu nějaké plísně v zažívacím traktu, můžete mi to trochu vysvětlit, i to, jak se může utvořit plíseň v jícnu, děkuji za odpověď, Irena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Prokanazol je lék určený k léčbě plísňových infekcí pochvy, kůže, ústní dutiny, očí, nehtů nebo vnitřních orgánů, tedy i jícnu. Nejčastější plísňová infekce jícnu je kandidoza. Kandidóza je infekce způsobená kvasinkou zvanou Candida. Candida normálně žije na kůži a uvnitř těla, v místech, jako jsou ústa, hrdlo, střeva a pochva, aniž by způsobovala jakékoli problémy. Někdy se Candida může množit a způsobit infekci, pokud se prostředí uvnitř úst, hrdla nebo jícnu změní způsobem, který podporuje růst plísní. Kandidóza v jícnu se nazývá ezofageální kandidóza. Příznaky kandidózy v jícnu obvykle představují bolest při polykání a potíže s polykáním.
Kandidóza v jícnu je u zdravých dospělých neobvyklá. Většina lidí, kteří dostanou kandidózu v jícnu, má oslabený imunitní systém, což znamená, že jejich tělo špatně bojuje s infekcemi. Patří sem lidé žijící s neléčeným HIV/AIDS a lidé s rakovinou krve, jako je leukémie a lymfom. Lidé, kteří dostanou kandidózu v jícnu, mají často také kandidózu v ústech a krku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prokanazol

Suchá a citlivá pleť

Heřmánkové čistící mléko (pro suchou a citlivou pleť)

  • 1/4 hrnku smetany
  • 1/4 hrnku mléka
  • 2 polévkové lžíce heřmánku

Ingredience povařte zhruba 30 minut, ale nedovolte mléku přijít do varu. Vypněte a nechejte 2 hodiny odležet. Držte v chladném místě, v lednici. Aplikujte vatovými tampony. Variance: namísto heřmánku můžete použít květy černého bezu, sladkou fialku, květy lípy.

Zdroj: Čistící krémy, mléka a biologické peelingy

A co říct na závěr?

Pamatujte, že není ani tak důležité žít 100 let, ale důležité je prožít život plnohodnotně a dožít se vysokého věku při dobrém zdraví. Proces stárnutí je přirozenou součástí života a tak to zkrátka musíme brát. Vždyť konec konců, stárneme už od narození. Na poslední otázku, do jaké míry je rozruch kolem "biologických hodin" u žen i u mužů jen hysterie a kdy se začít obávat jsme se zeptali obou odborníků zároveň. „Nemyslím si, že je to jen hysterie.“ Vyjadřuje svůj názor psycholog dr. Šmolka. „Podstatné ale je, aby se nám podařilo ty hodiny správně nastavit. Aby se ani příliš nepředcházely, ale ani příliš nezpožďovaly.“ Názor urologa je v podstatě stejný, jen je vyjádřený jinými slovy. Biologické hodiny se určitou měrou skutečně podílejí na funkčnosti organizmu. Tedy stárnutí mužů v důsledku rozvoje hormonálních změn, které stárnoucí organizmus postihují.“

Připravily: Mgr. Jana Fábryová a Zuzana Alexa Hájková, redakce

Velký dík patří odborníkům, kteří poskytli pro realizaci tohoto článku cenné rady:

PhDr. Petr Šmolka

• psycholog

• Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Praze

• autor mnoha odborných článků a knih

MUDr. Karel Franěk

• urolog

• vedoucí lékař uro-onkologické ambulance Oblastní nemocnice v Příbrami

• člen Evropské urologické společnosti

Zdroj: Dokonalý manévr: biologické hodiny u žen a mužů

Věk do 25 let

Zdravotní stav: Člověk je na vrcholu svých sil, plodnosti a zdravotně bývá většinou bez obtíží. Pokud je však organizmus oslabený stresem, má sklony k zánětlivým onemocněním. Mládí je v plné síle a po fyzické stránce je člověk zralý, ale nemá ještě dostatek zkušeností.

Obecně je to v mnohém průlomové období - jsme mladí, krásní, nespoutaní, plní ideálů. V tomto období se rozevřené nůžky zralosti začínají postupně opět svírat. Přesto se obě pohlaví i v pětadvaceti letech ještě dost odlišují. U mladých žen, zvláště u těch, které rezignovaly na nějakou profesní ´kariéru´, již z dáli zaznívá touha po rodině. Ty prozíravé vědí, že mají už jen pár let na to, aby si bez větších problémů našly perspektivního partnera. Ty druhé nacházejí uplatnění v práci a realizují se. Mladý muž stejného věku je ve fázi, kdy si může plnými hrstmi užívat prvních plodů dospělosti – od poněkud nevázaného společenského života, až po milostná dobrodružství.

Zdroj: Dokonalý manévr: biologické hodiny u žen a mužů

Čistící biologické peelingy

Mandlový biologický peeling

Rozdrťte mandle do konzistence hrubého pudru. Navlhčete pleť a naneste pudr z mandlí na pokožku. Opláchněte. Skladujte na chladném místě po dobu jen několika dnů (rozdrcené mandle snadno oxidují). Připravujte proto jen malé množství.

Pomeranč a ovesné vločky

  • 1 hrnek suché pomerančové kůry
  • 1 hrnek vařených ovesných vloček
  • 1 hrnek mandlí
  • borová voda

Pomerančovou kůru, ovesné vločky a mandle vsypte do mixéru a umíchejte v jemnou pastu. Vezměte část pasty do dlaní, nakapejte do ní pár kapek borové vody a aplikujte na pleť krouživými pohyby. Po chvilce opláchněte čistou vlažnou vodou. Borová voda v této kombinaci bude sloužit jako doplňující desinfekce pro vaši pleť.

Zdroj: www.ultimate-cosmetics.com

Zdroj: Čistící krémy, mléka a biologické peelingy

Orgánové hodiny pro ledviny

V čase mezi 17. a 19. hodinou jsou v činnosti ledviny. Velmi potřebné je vyloučit vše, co jim škodí, tuky, cukr, sůl, limonády, chemikálie, káva, alkohol, chlad, stresy. Vydatně pít.

Zdroj: Orgánové hodiny

Omezení nazálního podávání

Nosní mukociliární clearance omezuje dobu zdržení léku v nosní dutině a snižuje permeabilitu léku nosní sliznicí. Kromě toho enzymatická degradace a transportní proteiny jsou významnými bariérami biologické dostupnosti léčiva. Effluxní systémy a transportéry jsou klíčové pro absorpci a distribuci léčiva do centrálního nervového systému a systémové cirkulace. Kromě toho několik enzymů v nosních průchodech ovlivňuje metabolismus léčiv.

Zdroj: Kapky do nosu s antibiotiky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP