Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

CINSKA MEDICINA VROUBKOVANE NEHTY

OBSAH

Mnoho lidí si ani neuvědomuje, že jejich nehty mohou být skvělým barometrem celkového zdravotního stavu. V mnoha případech mohou být změny ve vzhledu nehtů první známkou do té doby neznámých zdravotních problémů, jako jsou skryté problémy oběhového systému, respirační poruchy, anémie z nedostatku železa nebo onemocnění štítné žlázy. Tyto příznaky jsou na nehtech obvykle patrné jako různé hrboly či vroubky na nehtech, také jako různá zbarvení a změny v kontuře nehtového lůžka. Neměli bychom proto zkoumání svých nehtů brát na lehkou váhu a všímat si jich častěji!

Zdroj: Co znamenají hrbolaté nehty

Poradna

V naší poradně s názvem PODÉLNĚ VROUBKATÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Schmiedová.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat,jak léčit podélně vroubkaté nehty,vroubky jsou od nehtového lůžka až po konec nehtu jemně hmatatelné a tako i viditelné.Můžete mi prosím poradit.Třeb mi chybí jen nějaký vitamín Děkuji Schmiedová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když máš podélně vroubkované nehty, tak ti nechybí žádný vitamín, ale je to věkem. Takto vroubkované nehty se začínají objevovat po třicítce a vroubkování se zvýrazňuje každým rokem navíc. Tady je článek o tom, co znamenají hrbolaté nehty: www.ceskenemoci.cz/c…

Zdroj: diskuze Podélně vroubkaté nehty

Sedmá kapitola – Čínská medicína a běžné dětské nemoci

Tak zde se dozvíte, jak na koliku, dětskou žloutenku, zvracení mléka, průjem, opruzeniny, potničky, kašel a mnoho dalších onemocnění.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi PODÉLNĚ VROUBKATÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Schmiedová.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat,jak léčit podélně vroubkaté nehty,vroubky jsou od nehtového lůžka až po konec nehtu jemně hmatatelné a tako i viditelné.Můžete mi prosím poradit.Třeb mi chybí jen nějaký vitamín Děkuji Schmiedová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel.

Měl jsem všechny nehty na rukou výrazně podélně rýhované už před padesátkou, nehty se olamovaly, na malíku byla po celé délce černá prasklina (zřejmě plíseň). Dnes se domnívám, že to začalo při dlouhodobé chemoterapii, kdy jsem měl silné zažívací problémy. Zažívací potíže zesiloval helicobacter pyroli způsobující zánět žaludku. To všechno jsem si uvědomil až zpětně poté co skončila chemo, později byl ze žaludku odstraněn HP a pak zmizela i gastritida. Vroubkované a chatrné nehty (ale i chatrnou kůži na rukou) jsem ale měl pořád. Po dvaceti letech jsem výrazně změnil stravování a životní styl podle knihy Alzheimer se dá léčit. Teď je vroubkování nevýrazné, části některých nehtů jsou hladké. A tak "na stará kolena" se můžu domnívat, že vroubkování nemusí souviset ani tak s věkem jako se zažíváním, stravováním, pohybem, stresem.

Zdroj: diskuze Podélně vroubkaté nehty

Pátá kapitola – Jak čínská medicína diagnostikuje děti

V této kapitole se dozvíte, jak lékaři tradiční čínské medicíny rozlišují jednotlivé syndromy. K tomu používají tři základní metody. A jaké, tak to se dozvíte v publikaci.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi CERVIKÁLNÍ DYSTONIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Člověk.

Zkurvena zapicena nemoc na kterou není ani plný invalidního,hlavně že jdou miliardy na Araby.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivca.

Já mám dystonii již několik let. Začátek postupný nenápadný. Botox zabíral a já jsem byla téměř zase znovu zdravá. Bohužel po 3 letech přestal fungovat a dystonie se mi razantne zhoršila. Cvicim, zkouším opravdu cokoli, ani nechci pomyslet co mě tato nemoc stála. Čínská medicína, masáže, bylinky, různá odblokování, akupunktura, fyzioterapeut....Invalidní důchod jsem nedostala. Ale práce a denní starosti mi alespoň částečně dávají zapomenout na tuto nemoc.

Zdroj: diskuze Cervikální dystonie

Devátá kapitola – Jak najít čínského lékaře

Řeknete si, že jednoduše, ale není to tak jednoduché. Není lékař jako lékař! Důležité jsou jednotlivé prvky, které jsou popsány v této kapitole. Pokud je lékař tradiční čínské medicíny nebude splňovat, tak dostanete jen zlomek toho, co čínská medicína dokáže nabídnout.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

na péči o nehty doporučuju sadu od Nevo Dead Sea Spa, používám ji už dlouho a konečně mám krásné, pevné, zdravé nehty a nádherně jemné ruce (nevo-spa.com/cs/obch…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nehty

Desátá kapitola – Vývojové milníky

V této kapitole se dozvíte, zda se vaše dítě vyvíjí správně. Jedná se v podstatě o všeobecného průvodce pro rodiče dítěte.

Co dodat závěrem: Jedná se o velmi zajímavou publikaci, která umožňuje nahlédnout do prastaré čínské medicíny, která je velmi užitečná i pro současné děti. Knihu můžete zakoupit v tomto ověřeném obchodě: Bob Flaws - Dětské zdraví & tradiční čínská medicína.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veru.

Já trpím odjakživa ekzémy a popraskanou pokoškou, a jediná spolehlivá medicína je obyčejná VAZELÍNA - doporučuju všem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rada

Hodnocení knihy

Kniha obsahuje cenné rady pro toho, kdo chce svoji rodinu léčit alternativním způsobem. Kniha je velice dobře napsaná. Jedná se o pomocníka nejen při dětských onemocněních. Opravdu stojí za to si knihu přečíst a dodržovat zásady v knize popsané. Pokud se nad myšlenkami uvedenými v této knize zamyslíte, tak opravdu dávají smysl.

Kniha má 154 stran a je rozdělena do 10 kapitol. Koupit ji můžete v tomto ověřeném obchodě: Bob Flaws - Dětské zdraví & tradiční čínská medicína.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Poradna

V naší poradně s názvem ONEMOCNĚNÍ NEHTY ŽLUTÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

chodila jsem si dělat gelové nehty...pak jsem přestala nebyl čas. Týden na to mi nehty zežloutly a konce nehtů mám uplně žluté až do oranžova....prosím nevíte co s tím mám dělat?...docela mě to děsí už.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co na zničené nehty po dlouhodobém přelepování gelovými náhražkami? Nechat odrůst, což bude trvat přibližně půl roku a po tuto dobu nepěkný vzhled obnažených nehtů maskovat vhodným lakem na nehty. A nebo stále pokračovat v aplikaci gelových náhradních nehtů a vzhledový problém s nehty překrývat. Nehty takto rozruší a zbarví lepení náhradních nehtů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Onemocnění nehty žluté

Bylinná čínská patentní medicína

Tímto názvem jsou v Číně označovány standardní bylinné směsi tradiční čínské medicíny, jejichž složení vznikalo po staletí na základě dlouhodobých zkušeností starých čínských lékařů. Jejich účinek je již dlouho znám a prověřen na obrovském vzorku populace. Současně jsou i tyto bylinné směsi (jejich názvy a kódy) chráněny ochrannou známkou, jejímž výlučným vlastníkem je firma TCM Herbs. Často se tyto bylinné směsi v tabletách mezi sebou kombinují kvůli dosažení lepšího efektu.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Poradna

V naší poradně s názvem PROSTŘEDEK NA PLÍSEŇ NA NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela Kolajova.

Dobrý den jak odstranit žluté nehty na nohou?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Podle posledních průzkumů má nejlepší účinky na žluté nehty na nohou Clotrimazol spray. Tento lék zničí příčinu, která má na svědomí žluté nehty do několika dnů až týdnů. Urychlit se to dá koupáním nohou v chlorové lázni. Chlorová lázeň se připraví z 5 litrů vlažné vody, do které se přidá Savo - 2 lžíce. V této lázni pak kartáčkem na zuby se nehty důkladně masírují, jak z venku, tak i ze spodní části, kde je obnažené nehtové lůžko. Toto určitě pomůže a žluté nehty do několika dnů krásně vybělí a za několik měsíců se zcela uzdraví a žloutnutí se již nebude dále objevovat. Po každé chlorové lázni je nutné nohy promazat olivovým nebo rýžovým olejem, hlavně nehty.

Zdroj: diskuze Prostředek na plíseň na nehty

Prohloubené nehty

Vroubkované prohlubně nebo trhliny v nehtovém lůžku mohou způsobit zvlnění nehtu. Většinou se vroubky dají poznat na nehtu prostředníčku, který je obvykle hladký. Prohloubené vroubky na nehtech mohou znamenat lupénku nebo jiné kožní onemocnění. Také může být zpozorována psoriatická artritida, která postihuje klouby a kůži. Mezi další možné nemoci patří Reiterův syndrom a jiná onemocnění pojivové tkáně. Když je léčba těchto nemocí včas zahájena, nehtové lůžko se obnoví.

Zdroj: Nemoci podle nehtů

Diskuze

V diskuzi TŘEPÍCÍ SE NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana.

Taky jsem měla plísně a pořád se mi vracely. V lékárně mi poradili, že mimo klasickou léčbu mám brát taky Donnu nails, aby se nehty posílili a nechci to zakřiknou, ale 2 měsíce už mám pokoj a začínám mít i hezké nehty...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Milá Romano,

to, co jste napsala je úplný nesmysl. Složení popsaného výrobku nemá vliv na onemocnění nehtů. Možná může pomoci někomu, kdo má slabé nebo třepící se nehty, ale rozhodně nepomůže lidem, kteří mají na nehtech plíseň či jiné onemocnění.

Jste placena za vkládání příspěvků na tento výrobek do diskusí, tak to prosím dělejte po důkladném zvážení, jinak se zesměšníte a stejně tak i výrobek.

Děkujeme, za pochopení,

redakce

Zdroj: diskuze Třepící se nehty

Osmá kapitola – Případové studie

V této kapitole jsou uvedeny konkrétní případy autora z praxe a jeho postupy v léčbě. Je zde popsáno pět různých případových studií a jejich konkrétní léčba.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi ZBYTNĚLÉ NEHTY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bara.

Mám přítele a má nehty úplně otočené jako stan ,nedá se to ani stříhat co s tím?Děkuji za pomoc.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zbytnělé nehty na nohou

Druhá kapitola – Hlavní příčiny většiny dětských nemocí

Tato kapitola je praktická a uvede čtenáře do problematiky vzniku nemocí. Seznámí ho se stravou, zánětem a trávením jako původcem nemocí.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi JAK ZMĚKČIT TVRDÉ NEHTY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý večer mám moc tvrdé nehty že nejdou ostříhat na nohou a dvojí se mi rostou mi divne

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Na co máme nehty

Nehty chrání špičky prstů a umožňují přenos hmatu. Kdybychom neměli nehty, náš hmat by se výrazně zhoršil. Hmat je jedním ze smyslů, které nám pomáhají zorientovat se v okolním prostředí, proto jsou pro nás nehty důležité.

Zdroj: Nehty

První kapitola – Úvod do tradiční čínské medicíny

Tato kapitola seznámí čtenáře s tradiční čínskou medicínou a odpoví na otázku, co je na čínské medicíně tak výjimečného. Je psaná laickým a srozumitelným jazykem.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Čtvrtá kapitola – Prevence nemocí a podpora zdraví

Zde je vysvětleno, proč je důležitý odpočinek a pohyb, čerstvý vzduch, správný oděv. V této kapitole se dozvíte něco o bylinkách, o lásce a disciplíně, o očkování, o antibiotikách o akupunktuře a masážích. Opět poutavá kapitola, která vám v mnohém otevře oči.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Nehty fotogalerie

Zde můžete vidět nehty.

Zdroj: Nehty

Bruska na nehty – videonávod

Zde můžete vidět video s návodem na použití brusky na nehty.

Zdroj: Bruska na nehty


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP