Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

HIV PŘÍZNAKY A PROJEVY

OBSAH

Projevy a příznaky

Salmonelóza se projevuje četnými vodnatými průjmy, bolestmi až křečemi břicha, nauzeou (pocit na zvracení), zvracením, horečkou. V průjmové stolici se může objevovat krev, hnis, hlen. Vzhledem ke značným ztrátám tekutin se objevují příznaky dehydratace (apatie, neklid, halucinace, nízký krevní tlak se svými projevy, suchý jazyk, snížený tonus kůže – po vytvoření kožní řasy se kůže narovnává pomalu; při těžké dehydrataci může dojít až k poruchám vědomí, křečím, zvýšené srdeční činnosti, a dokonce i k bezvědomí).

Zdroj: Salmonela a její projevy

Poradna

V naší poradně s názvem TŘES OBOU RUK- LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing.Jan Fischer.

Mám třes obou rukou.Při volně položených rukou není žádný třes.Při kontrole bylo zjištěno, že mám méně dopaminu.Jasnou odpovědˇ jsem nikde nedostal 1.Otázka je to Parkinson nebo vlivem stáří(je mně 79 let).2. Léčit pomocí léků, které mně nedělají dobře nebo použít marihuanu.
Snažím se hodně pohybovat-hraji table tenis, na normální tenis nemám kvalitní pohyb-pouze trenuji mládež.
Co mám dělat?Doktor mně dá léky, kterých mám určítě dost(na krevní nedostatečnost,
na srdce,na tlak)
P.S. Zdá se mně, že díky pohybu se moje fyzička zlepšila, ale třes je stálý.
Zdravím všechny Honza Fischer,tel .606588693

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vaše příznaky vypadají jako projevy parkinsonovy nemoci. Blíže by to určil lékař - neurolog. V dnešní době existuje několik způsobů, jak projevy parkinsonovy nemoci potlačit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Třes obou ruk- léčba

Inkubační doba

Inkubační doba salmonely, tedy doba od vniknutí bakterie do těla po první příznaky onemocnění, je maximálně 48 hodin. Obvykle však kolem 8 hodin.

Zdroj: Salmonela a její projevy

Poradna

V naší poradně s názvem CHLAMYDIE PŘÍZNAKY A PROJEVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olina.

Je mozne mit od chlamydie zanet ocniho nervu?dcera ma delsi dobu vytok,krvaceni mimo cyklus,divny pocit v nohach.citi chodidla jako by je mela ztazeny v obvaze..dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, za tyto komplikace mohou i chlamydie. Doporučuji nechat si vyšetřit krev, kde se zjistí přítomnost chlamydií.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlamydie příznaky a projevy

Příznaky a projevy chlamydií

Projevy chlamydií u žen

  • abnormální vaginální výtok, který může zapáchat;
  • krvácení mimo pravidelný cyklus;
  • bolestivé periody;
  • bolest břicha s horečkou;
  • bolest při sexu;
  • svědění nebo pálení ve vagíně nebo kolem ní;
  • bolest při močení.

Projevy chlamydií u mužů

  • malé množství průhledného nebo matného výtoku z penisu;
  • bolestivé močení;
  • pálení a svědění kolem močové trubice;
  • bolest a otoky kolem varlat.

Zdroj: Chlamydie

Poradna

V naší poradně s názvem CHLAMYDIE PŘÍZNAKY A PROJEVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Poslali ji na lumb.punkci ohledne zanetu u toho oka,ze je potreba vyloucit ci potvrdit roztr.sklerozu.kdyby to byly popripade ty chlamydie ukazalo by se to ve vysledcich ty lumbalky?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lubmální punkcí by se chlamydie potvrdily jen tehdy, když by je tam někdo hledal. Záleží na lékaři, co nechá v odebraném vzorku zkoumat. Zůstaňte v kontaktu s lékařem a vyčkejte na výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlamydie příznaky a projevy

Další příznaky

Mezi další příznaky a symptomy onemocnění jater patří:

  • bolesti hlavy;
  • kožní problémy a poruchy;
  • alergie;
  • závratě;
  • tinnitus;
  • třes a křeče;
  • záchvaty;
  • zarudlé a svědivé oči;
  • podrážděnost;
  • bolesti;
  • nepružnost, ztuhlost šlach a vazů;
  • deprese a výkyvy nálad.

Zdroj: Projevy špatné funkce jater

Poradna

V naší poradně s názvem PLICNÍ CHLAMYDIE PŘÍZNAKY A PROJEVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Helicobacter pylori způsobuje pálení žáhy a přítomnost žaludečních šťáv v jícnu a hltanu. Tyto šťávy obsahují helicobacter a infikují měkké tkáně krku. Ty se pak zánětu brání tím, že produkují hlen, který vám vadí. Zda-li skutečně máte helicobacter pylori ve svém žaludku, můžete zjistit pomocí testu, který se dá koupit tady: www.prozdravi.cz/imu…
Pokud helicobacter skutečně máte, tak se nedá vyléčit jinak, nežili dvoufázovou léčbou antibiotiky. Tyto léky je potřeba užívat přesně podle pokynů lékaře. Helicobacter je velmi odolná bakterie, která snese i smrtící kyselinu chlorovodíkovou, ktera je v žaludku a proto je jeho zničení velmi náročné. Důvěřujte proto svému lékaři a užívejte léky, jak vám určí.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana Škachová.

Díky za radu. Helikobakterie mám již rok a půl, léky beru přesně dle pokynu lékaře
již třikrát jsem byla přeléčena antibiotiky, resp. kombinací antib. Nic nezabralo. Ten test zkusím. Díky Zuzana

Zdroj: diskuze Plicní chlamydie příznaky a projevy

Vyšetření na chlamydie

Vyšetření na chlamydie je finančně nákladné a zdlouhavé, proto se mnohdy odkládá do doby, kdy standardní léčba nezabírá. Přeléčení akutního stadia běžnými antibiotiky však může jen potlačit prvotní příznaky a nemoc přechází v mnohem komplikovanější chronické onemocnění. Nakažený člověk je přitom po celou dobu hrozbou i pro své okolí.

Zdroj: Chlamydie příznaky a projevy

Diagnostika chlamydií

Kvůli zaměnitelnosti symptomů chlamydiových infekcí s příznaky běžnějších nemocí se často lékaři v diagnostice mýlí. Nezřídka poté, co běžná vyšetření neprokážou žádnou nemoc, považují pacienta za hypochondra či simulanta. Vyšetření na chlamydie je finančně nákladné a zdlouhavé, proto se mnohdy odkládá až do doby, kdy standardní léčba nezabírá. Přeléčení akutního stadia běžnými antibiotiky však může jen potlačit prvotní příznaky a nemoc přechází v mnohem komplikovanější chronické onemocnění. Nakažený člověk je přitom po celou dobu hrozbou i pro své okolí.

Zdroj: Chlamydie - příznaky a projevy

Projevy svrabu u králíků

Králičí svrab způsobuje krustózní zánět zevního zvukovodu králíků. Krusty postupně vyplňují prostor zvukovodu. Struktura uší vykazuje obecné příznaky zánětlivého procesu. Onemocnění je doprovázeno silným svěděním a mokvavým procesem. U králíků se tak často projevují příznaky sníženého apetitu a hubnutí, což jen zhoršuje nepříznivý stav. V neléčených případech se léze šíří dál po těle králíka. V neléčených případech dochází až k úhynu zvířete v důsledku celkového vyčerpání anebo sekundární bakteriální infekce. Při proliferaci patologických změn v uších může dojít k poškození nižších etáží ucha a tím k neurologickým poruchám (torticollis), či dokonce k nekróze ušních boltců a k jejich odpadnutí.

Zde můžete vidět, jak vypadá králičí svrab.

Zdroj: Projevy svrabu

Poradna

V naší poradně s názvem JAK NA PRASKÁNÍ CÉVEK NA NOHÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Báňarova.

Chtěla jsem se zeptat co mám jíst a co koupit v lékárně na praskání cévek.
Dělá se to opakovaně.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nelze takto určit co přesně vám pomůže, neboť je třeba vidět, jak vypadají příznaky a jaký je váš celkový zdravotní stav. To vše může jednoduše provést a určit váš praktický lékař, za kterým byste se měla vypravit, pokud chcete s těmito projevy něco dělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak na praskání cévek na nohách

Domácí léčba chlamydií

Mějte na paměti, že neléčené chlamydie mohou vést k vážným komplikacím, které zahrnují i snížení počtu spermií. Z domácích léků lze jmenovat následující:

  • výtažky z mléka;
  • výtažky z listů olivovníku;
  • výtažky ze jmelí;
  • výtažky z echinacey.

Zdroj: Chlamydie - příznaky a projevy

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ A BÍLI POVLAK NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Dobrý den . Mám cukrovku a beru jen léky . Očas si dám červené víno a následující den se mi oběví na penisu scvrklá kůžička , svědění a vytékající bílá asi plíseň . Asi po dvou týdnech se vše vrátí do normálu . Poraďte co stím ! Děkuji .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyhle projevy moc nesouvisí s cukrovkou ani s pitím červeného vína. Jedině, že byste společně s pitím provozoval také nechráněný sex a pravidelně se infikoval nějakými bakteriemi. Příznaky, které popisujete nasvědčují na zánět ústí močové trubice. Až se znovu potíže objeví, tak doporučuji návštěvu na venerologii (součást kožního oddělení). Tam se dovíte co to je a jak to léčit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění a bíli povlak na penisu

Příznaky a projevy

Zákeřnost chlamydií spočívá v tom, že se u 75 % žen a 50 % mužů typické příznaky vůbec neprojeví. O to horší komplikace později může infekce způsobit. Inkubační doba je mezi 1–3 týdny. U žen se mohou objevit nepříjemné pocity v pochvě, svědění a bolest, často se zhoršující pohlavním stykem. Dále pálení při močení (může to však být „jen“ močová infekce) a bolesti břicha nebo podbřišku. Někdy ženy mohou krvácet mezi periodami či po pohlavním styku. Prvním vodítkem bývá také citlivý vřídek na genitálu. V některých případech zduří mízní uzliny v tříslech, což bývá spojeno s horečkou a zimnicí. U mužů se mohou objevovat neobvyklé pocity okolo močové trubice, bolest a svědění. Během močení mohou cítit pálení. Varlata bývají nateklá a bolestivá na omak. Občas se může objevit i bolestivost kloubů. Při nechráněném análním styku může infekce vyvolat zánět konečníku, vzácně i předstojné žlázy.

Zdroj: Chlamydie - příznaky a projevy

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Vacková.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, že chlorella způsobí průjem. Vzala jsem si napoprvé 12 taplet a do sedm hodin po požití jsem dostala docela slušný průjem. Druhý den mě pobolívá v podžebří.
Děkuji za odpověď
MV

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bolesti břicha a průjem jsou jasné projevy detoxikace. Tyto projevy se postupně obvykle po nějakém čase zmírní. Pokud jste se rozhodla vzít chlorellu kvůli detoxikaci, tak máte signál, že byla započata a vy jste na správné cestě k očistě organizmu. Důsledně dbejte na pitný režim alespoň 3 litry čisté vody za den a mělo by se to povést.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Projevy alergie

Projevy alergie na ořechy jsou podobné jako symptomy na jiné potravinové alergie. Jde tedy zejména o dýchací potíže, kožní projevy a také projevy v oblasti trávení. U ořechů se rovněž setkáváme s asi nejhorším projevem potravinové alergie – anafylaktickým šokem. Reakce alergického organismu na ořechy je velmi rychlá a projevuje se mezi 2–4 minutami. Křížení alergie na jeden druh ořechu s jiným druhem ořechu nebývá častá. Při zkřížených alergiích jde nejčastěji o kombinaci alergie na jeden typ ořechu a alergie na arašídy (podzemnici olejnou, burské oříšky). Sdružené nebo zkřížené alergie na ořech a na pyl se objevují nejčastěji u alergie na lískové oříšky a alergie na pyl břízy.

Zdroj: Život s alergií na ořechy

Diskuze

V diskuzi NEMOC JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radim.

Chtěl bych se optat byl jsem u lékaře ten mi vzal krev a zní zjistil že mám vysoké jaterní testy tak mě poslal na interní ambulanci . Pan doktor mi okamžitě nechal odebrat krev moč a tak dále a výsledky jsou špatná funkce jater zatím mi žádnou léčbu nenasadil chodím jenom po doktorech jako je fibroskopie a kolonoskopie jsem oběd nán ale čekací doby jsou dlouhé a mě je huř a huř proto to píšu .Mé problémy jsou ohromné such v ustech pocit na zvracení vlasně dost často zvracím jsem malátný dost jsem zhubnul zduvodu nechud k jídlu prujem už mám dost dlouho tak že už jsem se stim naučil žít že chodím tak deset krát za den . Předem děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Co se týče podpory funkce jater, nemáte zkušenosti s užíváním ostropestřce? Našla jsem ostropestřec v tabletkách od Naturevia, máte někdo zkušenost?

Zdroj: diskuze Nemoc jater

Příznaky autismu u dospělých

Autismus se u dospělých projevuje takzvanými verbálními automatismy. To znamená, že autista stále opakuje tytéž fráze nebo otázky, na které si sám odpovídá nebo na ně vyžaduje od okolí zcela konkrétní odpověď. Autisté také často opakují slova, která vysloví někdo jiný. Obvykle provádějí stereotypní pohyby (například kolébání se, mávání, přecházení po místnosti sem a tam). Mezi další charakteristické příznaky autismu patří omezení představivosti, stereotypnost zájmů. Autisté méně rozumí symbolům, abstrakci, schází jim schopnost empatie a spontánního chování. Jejich chování může být strojové. Častěji se vyskytuje tato porucha u chlapců, může přetrvávat až do dospělosti a inteligence nemusí být narušena.

Autismus má nekonečné množství variací a nelze paušalizovat jeho projevy v dospělosti, jde o výčet obecných charakteristik.

Zdroj: Autismus – příčiny a projevy

Chlamydia pneumoniae

Chlamydia pneumoniae, ve zkratce CPN, je hojně se vyskytující a zároveň nejnebezpečnější infekcí. Tento druh chlamydií napadá dýchací cesty a přenáší se kapénkami pomocí kýchání, kašlání, kýchání a podobně. Diagnostikování CPN není jednoduché, protože se dá zaměnit s jinými infekcemi, je svými příznaky například velice podobná běžné chřipce, angíně nebo zánětu průdušek. Vyšetření na chlamydie je nákladné a zdlouhavé, proto se odkládá na dobu, kdy běžná léčba není úspěšná. Může ale dojít k přeléčení akutního stadia a z CPN se stane složité chronické onemocnění. Člověk trpící CPN je nebezpečný pro své okolí, které může kdykoliv nakazit.

Projevy plicní chlamydie:

  • škrábání v krku
  • kýchání
  • dráždivý kašel
  • zimnici střídá pocení
  • bolest hlavy
  • celková slabost a únava
  • bolest v blízkosti průdušek a v plicích

Při neléčení plicní chlamydie se příznaky zhoršují a dochází k nesnesitelným bolestem a vyčerpanosti lidského organismu. Postupně infekce napadá vnitřní orgány a svaly.

Zdroj: Plicní chlamydie – příznaky a projevy

Příznaky alergie na alkohol

Alergie na alkohol může být typem potravinové přecitlivělosti. Skutečná alergie na líh je poměrně vzácná, obvykle jde o reakci na jiné složky obsažené v nápoji (například pšenici nebo hrozny), které způsobí fyzické příznaky podobné těm, které se vyskytují i u jiných potravinových alergií. Často jde o tyto projevy:

  • brnění v ústech;
  • kopřivka;
  • otok rtů, jazyka nebo hrdla;
  • dýchací problémy;
  • v extrémním případě i anafylaktický šok.

Důležité je rozlišit, zda jde o alergii, nebo jen o nesnášenlivost. Při alergii budete reagovat i na stopové množství alkoholu. Intolerance znamená, že sice můžete pít alkohol, ale po nějaké době začnete trpět vedlejšími účinky. Některé z těchto příznaků připomínají kocovinu po alkoholu.

Zdroj: Alergie na alkohol

7 příznaků rakoviny konečníku

Rakovina konečníku zpočátku nebolí, bolest konečníku se objevuje, až když se vyskytnou další projevy.

Příznaky:

  • změna pravidelnosti stolice;
  • průjem nebo zácpa;
  • krev nebo hlen ve stolici;
  • stolice z těla odchází v úzkém proužku;
  • zažívací problémy (nadýmání, křečovité bolesti břicha);
  • neúmyslná ztráta tělesné hmotnosti;
  • časté či bolestivé větry;
  • také se může objevit únava a pocit špatného vyprázdnění střeva.

Zdroj: Rakovina konečníku

Karanténa

K přenosu mezi lidmi dochází výjimečně, protože k nákaze je nutná vysoká dávka mikrobů.

Zdroj: Salmonela a její projevy

Příznaky a projevy anémie

Anémie má ve většině případů pozvolný nástup. Hlavními symptomy, vedoucími ke správné diagnóze, jsou příznaky nápadné bledosti a snížená výkonnost. Objevuje se spavost (letargie), mdloby, dušnost, zvýšená srdeční frekvence (tachykardie), bledost kůže a sliznic. Může dojít k vyvolání anginy pectoris (palčivá, svíravá bolest za hrudní kostí), hlavně pokud pacient zároveň trpí aterosklerózou (zúžení cév) srdečních (koronárních) tepen. U starších osob se projevuje zmatenost. U lidí trpících srdečním onemocněním a starších pacientů může dojít až k srdečnímu selhání. Anémii můžeme rozdělit do osmi skupin dle příčiny jejího vzniku. Každá skupina má své specifické příznaky, příčiny a léčbu. Hlavní dělení je podle velikosti krvinek na makrocytární (velké krvinky), mikrocytární (malé krvinky) a normocytární (krvinky běžné velikosti).

Zdroj: Druhy anémie


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP