Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

JAK SNÍŽIT HLADINU TESTOSTERONU U ŽEN

OBSAH

Zkušenosti s kotvičníkem zemním

Testosteron je pohlavní hormon, který řídí anabolické funkce v lidském organismu. Je prokázáno, že zvýšená hladina testosteronu pozitivně ovlivňuje podíl svalové hmoty a energetických zásob v těle. Z těchto důvodů je jedním z vyhledávaných doplňků výživy právě kotvičník zemní, který má pozitivní vliv na stimulaci hladiny testosteronu. Lidské tělo nemá konstantní hladinu testosteronu, proto jedinci používající tento doplněk mohou dosáhnout rozdílných výsledků.

Kotvičník zemní se využívá při léčbě aterosklerózy, ischemických chorob srdečních a vysokého krevního tlaku. Výzkumy dokazují snížení hladiny cholesterolu až o 30 %, významně také klesá obsah krevních lipidů a beta-lipoproteinů v krvi a dochází k úpravě krevní srážlivosti. U cukrovky je prokazatelný vliv snížení hladiny krevního cukru. Kotvičník zemní efektivně zvyšuje vylučování tělních tekutin, čímž pomáhá pročištění ledvin a odstranění ledvinových kamenů.

Zdroj: Tablety na zvýšení testosteronu

Diskuze

V diskuzi 8 POTRAVIN PRO VYŠŠÍ TESTOSTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Díky za článek

Dalších 8 potravin pro zvýšení hladiny testosteronu můžete najít ZDE: www.primulus.cz/8-po…

Více tipů a rad jak zvýšit přírodně hladinu testosteronu můžete najít na www.primulus.cz/blog

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze 8 potravin pro vyšší testosteron

Účinky kotvičníku zemního u mužů

Testosteron je anabolický androgenní steroidní hormon mužů, který je zodpovědný za svalové objemy, sílu a sexuální výkonnost. Zvýšená hladina testosteronu v lidském organismu pozitivně ovlivňuje imunitu organismu a blokuje katabolické účinky stresových hormonů, které vznikají při intenzivní fyzické a psychické zátěži. Druhým účinkem testosteronu je androgenní efekt – zlepšení sexuální výkonnosti, zvýšení libida a stimulace spermatogeneze. Nejsilnějším legálním prostředkem pro zvýšení přirozené produkce testosteronu je užívání bulharského Tribulusu.

Zdroj: Tablety na zvýšení testosteronu

Diskuze

V diskuzi TESTOSTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Horák.

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak poznat poruchu tvorby testosteronu, hledal sem hodně na internetu, moc jsem toho nenašel, je mi 17 lel a nezazmenávám na sobš od svých 15 let žádné změny, jen jsem vyrostl, prosím poraďte co dál. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Danna.

Můj muž nedávno přešel na ProstaXin...a je spokojený, protože udržuje normální hladinu testosteronu..manžel je s ním velmi spokojen

Zdroj: diskuze Testosteron

Jak zvýšit přirozeně hladinu testosteronu

I když terapie testosteronem zahrnující používání léků na předpis (může být aplikována pouze lékařem) pracuje efektivně na zvýšení mužského hormonu, způsobuje spoustu nežádoucích účinků, proto se mnozí ptají, jak zvýšit hladinu testosteronu přirozeným způsobem.

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Diskuze

V diskuzi 25 TIPŮ, JAK ZVÝŠIT TESTOSTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Dalších 25 tipů, jak zvýšit hladinu testosteronu přírodní formou můžete najít zde: www.primulus.cz/25-t…

PRIMULUS - přírodní doplněk stravy na podporu hladiny testosteronu v těle.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze 25 tipů, jak zvýšit testosteron

Dostatečný odpočinek

Adekvátní spánek může mít pozitivní vliv na hladinu testosteronu. Lékaři doporučují alespoň 7–8 hodin spánku denně k udržení zdravé hladiny testosteronu, protože nedostatečný spánek může vést k jeho snížení.

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Diskuze

V diskuzi ZVÝŠENÍ TESTOSTERONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Dobrý den, chodím na brigádu kde těžce fyzicky pracuji, tím myslím že když příjdu domů nejsem schopen cvičit a nebo bych po cvičení nebyl v práci schopen podat dostatečný výkon, stačí to nebo bych se měl snažit cvičit jestli chci hladinu testosteronu zvýšit? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zvýšení testosteronu

Testosteron u žen

U žen se testosteron vyšetřuje při nepravidelném menstruačním cyklu, nebo pokud žena nemenstruuje vůbec, dále má-li problém otěhotnět, nebo pokud se u ní objeví nápadné maskulinní znaky, jako je ochlupení na obličeji či na těle, plešatění a hluboký hlas. Hladina testosteronu může stoupat u tumorů vaječníků nebo nadledvin, nebo i za jiných okolností, jako je např. syndrom polycystických ovarií. Příliš mnoho testosteronu v ženském systému může způsobovat akné, nadměrné ochlupení a neplodnost.

Zdroj: Jak snížit hladinu testosteronu u žen

Poradna

V naší poradně s názvem TESTOSTERON TABLETY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

Cvičím a rád bych si zvýšil hladinu testosteronu, poradíte mi které tablety na testosteron si mám koupit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Testosteron je hormon, který se vyrábí v našem těle a není možné ho přímo do těla v této formě dodávat ani tabletami a ani injekcemi. Jediná možnost, jak zvýšit hladinu testosteronu je utlumit látky, které regulují, respektive brzdí jeho výrobu v nadledvinkách. Nejběžnější způsob, jak zvýšit sekreci testosteronu v těle je užívat tablety, nebo spíše kapsle s extraktem z bulharské rostliny Tribulus Terrestris. Pokud Kamile skutečně tvrdě cvičíš, tak můžeš Tribulus Terrestis brát v dávce třikrát vyšší, než je doporučená na obalu výrobku, jinak se bere v doporučených dávkách od výrobce. Pro skutečné zvýšení testosteronu v krvi je třeba užívat Tribulus Terrestris alespoň 3 týdny! Bere se v cyklech 4-5 týdnů užívat a pak na 3 týdny vysadit a pak zase hned znovu opakovat užívání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Testosteron tablety

Snížit konzumaci alkoholu

Příliš velká konzumace alkoholu souvisí s nízkou hladinou testosteronu, alkohol potlačuje produkci testosteronu, proto je potřeba omezit konzumaci alkoholu na minimum.

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Diskuze

V diskuzi NEDOSTATEK TESTOSTERONU - PRIMULUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Dobrý den,
V případě nedostatku testosteronu u mužů doporučujeme přírodní doplněk stravy vyrobený v ČR - PRIMULUS
Více informací na webu : www.primulus.cz

Tipy zdarma ke zvýšení testosteronu přírodní formou najdete na www.primulus.cz/blog

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nedostatek testosteronu - PRIMULUS

Zdravá výživa

Spolu se zvýšeným příjmem zinku musí každodenní jídelníček zahrnovat další potraviny, které zvyšují hladinu testosteronu:

  • ovoce – banány, avokádo a fíky
  • zelenina – chřest, květák, brokolice
  • zdravé tuky – ryby, losos a tuňák
  • ořechy – mandle a kešu

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Poradna

V naší poradně s názvem POTRAVINY SNIŽUJÍCÍ KYSELINU MOČOVOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Pichlerova.

Potřebovala bych vědět jaké potraviny snižují kyselinu močovou. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Chcete-li snížit hladinu kyseliny močové, můžete ve stravě jíst méně purinů, přijímat více vitamínu C, omezit alkohol a slazené nápoje, pít více kávy a snažit se udržet si zdravou váhu. Pokud užíváte určité léky na jiné zdravotní stavy, jejich vysazení může také pomoci snížit hladinu kyseliny močové.
Z potravin, které snižují hladinu kyseliny močové, stojí za zmínku tyto:
Banány
Jablka
Třešně
Citrusové plody
Zelený čaj a káva

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Potraviny snižující kyselinu močovou

Co je testosteron

Testosteron je hormon, který se tvoří v mužských varlatech, kde stimuluje produkci spermií, podporuje mužskou sexuální touhu, a také pomáhá budovat svalovou a kostní hmotu. Produkce tohoto hormonu přirozeně klesá s věkem, ovšem jen velmi pozvolna. Za posledních dvacet let mužům testosteronu výrazně ubývá. Vědci netuší proč, ale dnešní mladí muži ho mají v krvi mnohem méně, než ho měli ve stejném věku jejich otcové. Na homosexualitu výška hladiny testosteronu nemá vliv. Jinými slovy, to, že má muž málo testosteronu, neznamená, že má homosexuální sklony.

U žen je testosteron produkován vaječníky, v nadledvinách a v periferních tukových tkáních. Jeho koncentrace v séru u žen je desetkrát nižší než u mužů. Obdobně jako u mužů, i u žen se testosteron v séru vyskytuje především ve formě vázané na SHBG (sex hormone binding globulin).

Zdroj: Jak snížit hladinu testosteronu u žen

Poradna

V naší poradně s názvem JAK RYCHLE SNÍŽIT HLADINU CUKRU V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

Potrebuju radu abych srazila cukr ani boruvky ani zeli tak co dal dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cvičení je rychlý a účinný způsob, jak snížit hladinu cukru v krvi co nejrychleji. Cvičení může snížit hladinu cukru v krvi po dobu 24 hodin nebo i déle po jeho skončení. Je to proto, že po cvičení je vaše tělo citlivější na inzulín. Fyzická aktivita způsobuje, že tělo využije glukózu jako energii. V důsledku toho buňky dodávají glukózu do svalů a hladina cukru v krvi obvykle klesá. Aby to fungovalo, potřebujete formu cvičení, která rozpumpuje vaše srdce rychleji než obvykle. To může být třeba chůze rychlým tempem, jízda na kole do kopce nebo dřepy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak rychle snížit hladinu cukru v krvi

Rady na snížení testosteronu u žen

Kotvičník zemní upravuje hladinu testosteronu. Kotvičník je poléhavá jednoletá bylina původem z Japonska a Číny. Nejhojněji se vyskytuje na indickém subkontinentu. Dnes však roste víceméně ve všech oblastech, nejčastěji pak v evropských částech Ruska. V mnoha zemích se pěstuje pro farmaceutické účely. Kotvičník obsahuje velké množství steroidních saponinů, rostlinných sterolů, flavonoidů a alkaloidů. Ty působí na zvyšování hladiny luteinizačního hormonu (LH). Luteinizační hormon je glykoprotein produkovaný adenohypofýzou. Jeho hlavní funkcí je regulace hladiny testosteronu (až o 30 %). U mužů podporuje spermatogenezi (tvorbu mužských pohlavních buněk – spermií), u žen normální vývoj vajíčka v děloze. Kotvičník zemní u žen zvyšuje hladinu estrogenů, což má pozitivní účinek na libido a mentální ostrost.

Rady:

  1. Nechte si otestovat své hormony.
  2. Změňte svůj životní styl. Snižte úroveň stresu tím, že budete cvičit jógu a meditovat. Zlepšete svůj jídelníček tím, že budete konzumovat potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny a eliminujete konzumaci alkoholu.
  3. Zvažte hormonální substituční terapii. Poraďte se o vhodné antikoncepční metodě se svým gynekologem.

Zdroj: Jak snížit hladinu testosteronu u žen

Pravidelné fitness cvičení

Pravidelné cvičení je velmi důležité k udržení normální hladiny testosteronu. Hypofýza (podvěsek mozkový) je odpovědná za vylučování luteinizačního hormonu (LH), který stimuluje produkci testosteronu v těle. Nedostatek testosteronu právě často souvisí s poruchou hypofýzy. Pravidelné cvičení se zátěží dává podnět hypofýze ke zvýšení produkce testosteronu. Cvičení se zátěží by však nemělo trvat déle než 40 minut, protože příliš dlouhý trénink může naopak způsobit pokles hladiny testosteronu.

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT KYSELINU MOČOVOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Blažek.

mám příznaky dny/zánět v lokti a kotníku /,při hledání rady jak snížit hladinu kys.močové na počitači,pak tato doporučení jsou z
mnoha dalších, nevíce reálné a věcné.Nevím proč jsem si je nemohl
vytisknout?Doufám,že budou stejně účinná.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak snížit kyselinu močovou

Zvýšit příjem zinku

Studie ukazují, že ke snížení hladiny testosteronu vede nedostatek zinku. Dostatečný příjem zinku je tedy rozhodující pro zajištění normální produkce testosteronu. Potravinami bohatými na zinek jsou například: rostbíf, jehněčí, hnědá rýže, arašídy, ústřice, humři, suché pražené kešu oříšky.

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Vedlejší účinky testosteronu

  • Vypadávání vlasů.
  • Tvorba mastné pokožky.
  • Zadržování tekutin a přibývání na váze.
  • Alergické reakce (vyrážka, kopřivka, zvracení).
  • Zvýšené riziko rakoviny jater, vaječníků a prostaty.

Zdroj: Potraviny na zvýšení hladiny testosteronu

Jak snížit cukr v krvi v těhotenství

Odpověď na tuto otázku je jednoduchá – je potřeba snížit spotřebu cukru. To je hlavní cesta, jak požadovaného stavu dosáhnout. Důležité je i snížit příjem škrobových sacharidů, které se v těle změní na cukr.

Zdroj: Jak rychle snížit hladinu cukru v krvi

Trénujte ráno nebo dopoledne!

Poměr kortizolu vůči testosteronu je jedním z nejlepších vodítek pro tvorbu svalové hmoty a nárůstu síly. První odborné studie ohledně této problematiky se konaly již koncem sedmdesátých let na finských vzpěračích. Další vědecké práce tyto prvotní poznatky dále potvrzovaly. Nové pokusy ukazují, že optimální poměr testosteronu vůči kortizolu se dosahuje podstatně snadněji tréninkem ráno. Pokud naproti tomu trénujete večer, dosáhne tvorba kortizolu vysokých hodnot. Tím můžete narušit kvalitu spánku, což může dost pošramotit schopnost zotavení - regenerace. Pokud trénujete ráno, je poměr mezi testosteronem a kortizolem hodinu po tréninku dvojnásobně vyšší. A to znamená jedno - že anabolické procesy jsou v plném běhu. Pokud ovšem trénujete večer, je tento poměr hodinu po tréninku podstatně nižší, což svědčí spíše o katabolických procesech - ztrátě svalů.

Zdroj: Jak snížit hladinu kortizolu při zátěži

Účinky kotvičníku zemního

Steroidní saponiny stimulují tvorbu androgenních a estrogenních hormonů (testosteron, estrogeny) a přitom nezvyšují hladinu progesteronu a kortikosteroidních látek. Zároveň nedochází k toxicitě organismu. Obsažené steroidní saponiny mají vliv na vyplavení LH (luteinizačního hormonu). Luteinizační hormon je hypofyzární hormon stimulující gonády. U žen je LH důležitý pro produkci estrogenu, u mužů je nezbytný pro vývoj a zrání spermií a pro produkci testosteronu. V ojedinělých případech u některých jedinců citlivých na zvýšenou hladinu estradiolu může dojít ke zhoršení gynekomastie, což je zvětšení prsních žláz u mužů. Výše zmíněné látky mají výrazný vliv na zvýšení hladiny testosteronu u mužů, v některých případech až o 30 %. U žen dochází ke zvýšení hladiny folikuly stimulujícího hormonu (FSH) a estradiolu. U obou pohlaví lze očekávat narůst libida, zlepšení nálady a sebedůvěry. Kotvičník zemní získal díky těmto vlastnostem pověst bulharské rostlinné viagry. K výraznějšímu nárůstu svalové hmoty dochází spíše u mužů. Ženám pomáhá efektivně snižovat negativní projevy menopauzy – náhrada syntetického estrogenu za přírodní kotvičník zemní měla stejný efekt, ale bez nežádoucích účinků na psychiku a chování.

Zdroj: Tablety na zvýšení testosteronu

Jak snížit hladinu kortizolu

Kortizol lze snížit přirozenou cestou, a to takto:

Omezte vytrvalostní sporty: Všechny druhy vytrvalostních sportů vyžadují většinou dlouhodobou mírnou zátěž pro tělo a zvyšují stresový hormon kortizol.

Omezte kofein: 800 mg kofeinu v krvi před tréninkem zvyšuje hladinu kortizolu. Snažte se vypít maximálně 3–4 kávy (nebo jiné kofeinové nápoje) za den.

Dopřejte si komedie: Harmonie a štěstí snižují kortizol. Sledování komedií a zábavných pořadů má tedy pozitivní vliv na snižování hladiny kortizolu.

Vitamín C: Vitamín C patří mezi zaručené způsoby, jak snížit stres a následně tvorbu kortizolu.

Kvalitní spánek: Pokud máte dostatek spánku, hladina kortizolu se snižuje a naopak. Nejlepší způsob, jak si zajistit dostatek spánku, je vstávat bez budíku, tedy ve chvíli, kdy si tělo samo řekne, že chce vstávat. Ale kdyby to v dnešní hektické době šlo!

Relaxace a meditace: To je jeden z nejlepších způsobů, jak snížit hladinu kortizolu. Především je to vhodné ihned po cvičení nebo silovém tréninku. Zkuste tento jednoduchý uvolňovací cvik: stůjte vzpřímeně, v širokém postoji a ruce roztáhněte nad sebe, jako kdybyste vyhráli svůj životní zápas. Stůjte tak 2 minuty a uvidíte sami, zda poznáte rozdíl v tom, jak se zrovna cítíte.

Poslouchejte hudbu: Správný výběr hudby dokáže snížit hladinu kortizolu až o 66 %. Mezi vhodnou hudbu na snížení stresu patří vážná hudba a relaxační zvuky z přírody.

Žvýkejte žvýkačku: Jednoduchý způsob, jak výrazně snížit hladinu kortizolu, je žvýkat žvýkačku. Uvádí se, že žvýkání snižuje hladinu kortizolu o 12 až 19 %.

Dostatek tekutin: Dostatek hydratace vyvažuje hladinu hormonů v těle a upravuje poměr testosteronu ke kortizolu.

Dostatek sexu: Sex značně snižuje hladinu kortizolu a zvyšuje testosteron. Mimo to je dokázáno, že sex snižuje šanci na onemocnění a srdeční mrtvici.

Zvířata: Hraní si se zvířaty snižuje hladinu kortizolu a zvyšuje vyplavení hormonu štěstí oxytocinu.

Potravinový doping: Tyto potraviny mají pozitivní efekt na snížení hladiny kortizolu v těle: losos, tmavá čokoláda, lesní plody, česnek, olivový olej, ústřice.

Zdroj: Vliv antikoncepce na hladinu kortizolu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP