Tibetská houba – prodej a kde ji koupit
Tibetskou houbu můžete sehnat od kamarádky nebo koupit přes internet. Zde je odkaz na koupi tibetské houby.
Zdroj: Tibetská houba
Tibetskou houbu můžete sehnat od kamarádky nebo koupit přes internet. Zde je odkaz na koupi tibetské houby.
Zdroj: Tibetská houba
V příběhu KDE KOUPIT TIBETSKOU HOUBU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.
Dobrý den, mohu ji zaslat na dobírku sterilně zabalená, jeden den zašlu, druhý den bude u Vás v čerstvém stavu a s podrobným návodem, jestli chcete kontaktujte mně na 73223170 ne email- jasinkocin@seznam.cz -mám také na těchto stránkách inzerát
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Kottssmidová.
Dobrý den,sháním tibetskou houbu,ráda bych z ní vyráběla kefír a pomohla tak dceři se zánětem střeva.Nemate prosím ještě houbu k dispozici?
Zdroj: Příběh Kde koupit tibetskou houbu?
Prostý lid tibetskou houbu používal především jako prostředek k uchování kozího, koňského a kravského mléka v kožených vacích. Při užívání mléka s tibetskou houbou bylo objeveno, že lidé jsou minimálně nemocní a nevyskytují se u nich civilizační choroby, například problémy s vysokým tlakem, nemoci cév a srdce, problémy s trávením, a dokonce se nevyskytovala ani rakovina a tuberkulóza. Obyvatelé Kavkazu se díky tibetské houbě dožívali velmi vysokého věku.
Zdroj: Tibetská houba
V příběhu KDE KOUPIT TIBETSKOU HOUBU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.
Potřebuji si koupit Tibetskou houbu. Jsem z Liberce. Nevlastní ji nějaký Liberečák??? Díky Marie
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.
Dobrý den, mohu ji zaslat na dobírku sterilně zabalená, jeden den zašlu, druhý den bude u Vás v čerstvém stavu a s podrobným návodem, jestli chcete kontaktujte mně na 73223170 ne email- jasinkocin@seznam.cz -mám také na těchto stránkách inzerát
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.
Zdroj: Příběh Kde koupit tibetskou houbu?
Kultury tibetské houby obdržené v zásilce propláchněte studenou vodou, vložte do skleněné nádoby, nejlépe do klasické třičtvrtělitrové zavařovací sklenice. Tibetskou houbu zalijte 200–250 ml nesvařeného polotučného či plnotučného mléka (v něm houba rychleji roste, nejlepší je vysokotučné farmářské mléko). Občas dejte houbám více „najíst“ a do mléka nebo místo mléka přidejte šlehačku – tento postup doporučuji provést hned při prvním pěstování, kdy houby obdržíte v zásilce. Houby pak rychleji narůstají. Nádobu zakryjte papírovým ubrouskem nebo několika vrstvami přeložené gázy a zajistěte gumičkou tak, aby do kultury nepadalo smetí a nelezl hmyz. Uložte sklenici s kefírovou houbou na místo s pokojovou teplotou, ale ne na přímé slunce.
Po 24–48 hodinách, když se vytvoří jogurt, opatrně zamíchejte dřevěnou nebo plastovou lžící a přeceďte přes plastový cedník nebo čisté hrubší plátno. Pokud je kultura houby hodně hustá a nejde vylít ze sklenice, můžete ji zředit trochou mléka nebo vody.
Houbu, která zůstane na cedníku, propláchněte mlékem či odstátou vodou a vraťte zpět do vymyté sklenice (horkou vodou bez použití saponátů) a postup opět opakujte. 1x–2x za měsíc houbu dobře properte v odstáté vodě, aby se na ní nevytvořila velká vrstva slizu.
Zdroj: Tibetská houba
V příběhu KDE KOUPIT TIBETSKOU HOUBU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.
Potřebuji si koupit Tibetskou houbu. Jsem z Liberce. Nevlastní ji nějaký Liberečák??? Díky Marie
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeněk.
Zdravím,houbu mám namnoženou, jsem z Liberce,v případě zájmu napište sms na číslo 730630551
Zdroj: Příběh Kde koupit tibetskou houbu?
Nejlepší je česneku po sklizni seříznout stonek a nechat na suchém a temném místě paličky vyschnout, až začnou šustit a zbělají. Poté máme několik možností jak dál česnek uchovat. První nejjednodušší je nechat česnek vcelku po paličkách ve sklepě, kde je teplota okolo 10*C a temno, zde česnek v klidu přečká celou zimu bez ztráty svěžesti. Jen je třeba kontrolovat plíseň, aby jej nezničila. Další možností je česnek rozdělit na stroužky, které oloupeme a dáme do skleničky, kterou pak až po okraj zalijeme dobrým olejem - všechny stroužky musí být ponořeny a bez vzduchových bublin. Skleničku s česnekem a olejem uzavřeme a dáme na chladné a temné místo. Další možnost je česnek rozmačkat, přidat trochu soli a tuto pastu dát zmrazit.
V příběhu KDE KOUPIT TIBETSKOU HOUBU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.
Potřebuji si koupit Tibetskou houbu. Jsem z Liberce. Nevlastní ji nějaký Liberečák??? Díky Marie
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.
Nabízím Tibetskou (kefírovou) houbu 80 kč + poštovné, v případě odeslání. Jinak osobně Ostrava. Nabídka platí stále.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.
Zdroj: Příběh Kde koupit tibetskou houbu?
Zdroj: Česnek kuchyňský
V příběhu KDE KOUPIT TIBETSKOU HOUBU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.
Potřebuji si koupit Tibetskou houbu. Jsem z Liberce. Nevlastní ji nějaký Liberečák??? Díky Marie
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeněk.
Zdravím,houbu mám namnoženou, máte-li zájem napište sms na 730630551. Zdeněk
Zdroj: Příběh Kde koupit tibetskou houbu?
Pokud jej zmrazíte, jeho účinek se uchová i po dvou letech. Plody můžete také sušit či z nich vyrobit pálenku. Z dužiny jsou osvědčené marmelády, pyré, šťávy a džusy. Můžete vyrobit přímo jen rakytníkovou verzi nebo přidat i jiné druhy ovoce, které máte zrovna k dispozici.
Zdroj: Rakytník naložený v medu
V příběhu KDE DOSTANU KEFIROVOU HOUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie binková.
mám houbu už 30 let a pořád rostla,podělila jsem s ni celé okolí,ale poslední dobou neroste. asi potřebuji náhradu,kdo mi vypomuže?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radomira.
Pěkný den,
tibetskou houbu mám namnoženou,
napište mi na můj e-mail
radomira.r@seznam.cz
Zdroj: Příběh Kde dostanu kefirovou houbu
Po kvašení se kysané zelí dá v chladnu nebo po sterilaci uchovat několik měsíců až do sklizně čerstvého zelí. Právě kysání umožňuje, že lze zelí konzumovat po celý rok. Obsah vitamínu C je v kysaném zelí dokonce vyšší než v čerstvém, což je důsledek činnosti bakterií mléčného kvašení. Již 200 g kysaného zelí pokryje u člověka denní potřebu vitamínu C. Kromě toho při kvašení vzniká kyselina mléčná, která je nejenom chuťově lahodná, ale také zdravá, což se o kyselině octové, používané ke konzervaci, říct nedá. Zelí působí také proti depresím a obsah vitamínu B12 je dobrý pro nervovou soustavu. Vysoké množství vitamínu C zvyšuje imunitu a je velice potřebné ke tvorbě hormonů. Tyto dva vitamíny ale nejsou jediná pozitiva, v kysaném zelí najdeme také draslík, železo, vápník a zinek. Sterilace udrží kysané zelí déle použitelné, ovšem tímto procesem se veškerý přínos kysaného zelí ztrácí. Tím nejjednodušším receptem, jak nejlépe uchovat kvašené zelí, je po vykvašení umístit nádobu do chladné místnosti a jednou za dva až tři týdny kontrolovat, zda je zelí pod vodou a zda je ve žlábku pod víkem zeláku stále voda, aby k zelí nemohl vzduch.
Zdroj: Zavařování kysaného zelí
V příběhu PROPŮJČIT TIBETSKOU HOUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Deni.
propůjčit tibetskou houbu. Bydlím v Praze, odpovězte na tento email: deni76200@gmail.com. možné kolekce - Andel.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: Příběh Propůjčit tibetskou houbu
Necháme li česnek při běžné pokojové teplotě, tak uděláme nejlépe, to vydrží spolehlivě dva měsíce. Když jej necháme volně v lednici, tak nejspíše do měsíce začne zeleně rašit nebo zplesniví a tím se také znehodnotí. Nejlépe je si česneku kupovat jen tolik, kolik ho spotřebujete v následujících dvou týdnech nebo ho skladujte jak je výše uvedeno.
V příběhu KOUPIT KEFÍROVOU TIBETSKOU HOUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora.
Dobrý den, jelikož mám velmi nemocná játra, sháním tibetskou houbu kvůli detoxikaci organismu. Byla bych moc ráda, kdyby se zde našel někdo, kdo by mi ji mohl poskytnout. Děkuji
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.
Pokud ještě budete chtít tibetskou houbu, mohu vám ji poslat.
Zdroj: Příběh Koupit kefírovou tibetskou houbu
Česnek můžete skladovat na suchém a chladném místě několik měsíců. Můžete ho skladovat v keramické dóze určené pro skladování česneku nebo například ponechat na česneku suché listy a ty splést do copu, který bude plnit jak užitkovou, tak dekorativní úlohu. Takový upletený cop může viset ve vaší spíži nebo v kuchyni. Česnek můžete skladovat i v oleji nebo octě, ale musí být uložený v lednici, aby se předešlo tvorbě bakterií. Tento způsob není určen k dlouhému skladování, česnek je třeba rychle spotřebovat. Také mrazák bývá oblíbený skladovací způsob jak uchovat česnek. Očištěné stroužky česneku se dají do čisté skleničky s uzávěrem a uloží se do mrazáku. Pak se česnek postupně po stroužcích odebírá, nechá se rozmrznout a je tak vždy po dlouhou dobu jako čerstvý. Nezapomeňte si také schovat pěkné paličky česneku k sadbě na příští rok, abyste je nemuseli kupovat v obchodě.
Zdroj: Jak pěstovat česnek
V příběhu HLEDÁM ,KDO BY MI MOHL POSLAT TIBETSKOU HOUBU V ÚSTÍ NAD ORLICÍ NEBO Z OKOLÍ.DĚKUJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliska.
Chci si sama vyrábět kefír nevím,kdo by mi mohl zaslat tibetskou houbu.Děkuji Eliska
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radomíra.
Pěkný den paní Eliško,
tibetskou houbu Vám mohu poslat na dobírku.
V případě zájmu mi napište na e-mail radomira.r@seznam.cz
Zdroj: Příběh Tibetská,kefírová houba-zdravý nápoj nabízím 40,- Kč
Neoloupaný zázvorový kořen omyjte a na struhadle najemno nastrouhejte. Z nastrouhaného zázvoru vymačkejte šťávu. Vymačkanou zázvorovou šťávu přeceďte přes sítko do čisté, uzavíratelné nádoby a tu uložte do chladničky. Před použitím je nutné skleničku ode dna promíchat, jelikož se na dně tvoří sedlina. Do čaje přidávejte 2−3 čajové lžičky zázvorové šťávy. Zázvor by neměly užívat těhotné ženy.
Kořen zázvoru nakrájejte na malé kousky, dejte do uzavíratelné skleničky a zalijte medem. Takto připravený zázvor použijte do čaje.
Zdroj: Jak uchovat čerstvý zázvor
Během vánoc a adventu úplně postačí, když cukroví dáte do papírové krabice na dorty, kterou dáte do pevného igelitu a takto zabalené to dáte do stínu na balkon. Mírný mráz ani déšť tomu nevadí. Domů si vždy naberte jen tolik, kolik sníte za jeden den.
Pokud vám zbyde cukroví po vánocích, tak pro jeho uchování je nejlepší hluboké zmrazení ve vakuové misce. O velikonocích nebo na Valentina pak budete mile překvapeni jeho čerstvostí a skvělou chutí.
Uzené maso dlouho vydrží a neplesniví, pokud je uložené v otrubách. Ovšem ty běžně doma nemáme a ve většině případů si uzené maso kupujeme, tudíž po koupi vakuově zabaleného masa musíme postupovat dle data použitelnosti. Po otevření je potřeba maso bezprostředně spotřebovat. Klasické uzené maso skladujete v ledničce maximálně dva týdny nebo ho můžete dát zamrazit.
Uzené maso svou výraznou slanou chutí obohatí hlavně méně výrazné pokrmy, jako jsou vývary a jiné polévky, omáčky, pomazánky. Můžeme ho zapékat, péct v alobalu, v listovém těstě, lze ho vložit do bramboráku, podávat se zelím, bramborami, medem. Uzené maso či klobásky konzumujeme i samostatně s chlebem, hořčicí a křenem.
Zdroj: Recepty na uzené maso
Křen můžete zakoupit v obchodě nebo si ho můžete pěstovat na zahradě. Aby byl kořen křenu dostatečně masivní, je potřeba mu dát také dost dlouhý čas k tomu, aby narostl. Není to žádná rychlovka, na jeho úrodu si počkáte docela dlouho. Pokud se přeci jen rozhodnete pro pěstování na zahradě, nemusíte se obávat, že by se vám někam zatoulal a vy si nebudete pamatovat, kam že jste ho zasadili. Má specifické, velké, jasně zelené listy, po obvodu zdobené drobnými zoubky.
Máte-li již kořen křenu buď vykopaný, nebo zakoupený, opomeneme nejprve to, že je potřeba ho nějak opracovat, protože to, co si musíte ujasnit jako první, je, co s křenem chcete dělat, zda ho chcete nechat syrový, nebo ho uchovat, připravit si jablečný křen, naložit ho s medem a podobně.
Zdroj: Strouhaný křen
Šťávu z černého bezu nejlépe uchováte ve tmě a chladu. Tmavé prostředí sklepů je tak pro její uchování nejlepší. Můžete si zkusit vyrobit šťávu třeba podle tohoto receptu:
Suroviny:
Postup:
Natrhané bezinky omyjeme, otrháme od stopiček, zalijeme vodou a dáme vařit na plotnu. Bobule rozvaříme na kaši, kterou potom propasírujeme přes síto nebo plátno. Do takto propasírované šťávy přidáme cukr s kyselinou citronovou a necháme ještě chvilku provařit. Ještě horké nalijeme do sklenic, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru, aby nám víčka dobře chytla. Necháme vystydnout a poté můžeme sklenice uklidit někam do chladu a tmy.
Zdroj: Bezinková šťáva z plodů
Povedlo se vám křen nastrouhat? Teď ještě zvolit ten správný způsob, jak ho uskladnit, aby neztratil nic ze své síly, chuti ani vůně. Nehodláte-li si na křenu pochutnat hned, dokud bude čerstvý, tak ho můžete zavařit, usušit nebo zamrazit. Nejrychlejší metoda je mražení. Nastrouhaný křen jen zakápněte octem nebo citronovou šťávou, aby nezčernal, a naplňte jím igelitový sáček nebo plastovou, dobře těsnící nádobu. Pokud používáte igelitový sáček, vymačkejte z něj vzduch a důkladně uzavřete. Doporučuji vložit ještě do druhého sáčku, aby nenačichly okolní suroviny v mrazáku. Můžete dát zamrazit.
Sušit můžete křen nastrouhaný, nakrájený na plátky nebo kolečka a k sušení můžete využít sušičku na ovoce a zeleninu, venkovního sluníčka nebo suché místnosti. Prakticky můžete postupovat stejně jako při sušení hub. Po důkladném usušení přendejte křen do suché, čisté, dobře uzavíratelné nádoby.
Zdroj: Strouhaný křen
Zázvor není běžně k dostání jako pokojová rostlina, lze si ho však snadno vypěstovat. Kupte si čerstvý, neseschlý oddenek zázvoru, na kterém jsou vidět pupeny. (Zázvor se množí výhradně vegetativně z rozrůstajících se oddenků.) Naplňte květináč směsí substrátu a rašeliny a na ni položte kus oddenku pupeny směrem nahoru. Zasypte směsí substrátu a rašeliny právě tak, aby oddenek nebyl vidět. Květináč umístěte na teplé a slunné místo a půdu udržujte vlhkou. Oddenek vyklíčí za 2−3 týdny, pak už zázvorovník poměrně rychle poroste. Po několika měsících začne schnout. To je naprosto v pořádku, v tuto chvíli můžete oddenek vyjmout, část sníst a část znovu zasadit. Celý proces opakujte mnoho let. Protože je zázvor cizokrajná rostlina původem z teplých oblastí Asie, v českých podmínkách vykvete jen výjimečně.
Zdroj: Jak uchovat čerstvý zázvor
Pěkný den,
tibetskou houbu mám namnoženou.
Napište mi na můj e-mail radomira.r@seznam.cz
Pokud jste z Brna,domluvíme se osobně,jinak Vám tibetskou houbu pošlu.
Radomíra
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den,sháním tibetskou houbu,ráda bych z ní vyráběla kefír a pomohla tak dceři se zánětem střeva.Nemate prosím ještě houbu k dispozici?
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Potřebuji si koupit Tibetskou houbu. Jsem z Liberce. Nevlastní ji nějaký Liberečák??? Díky Marie
Počet odpovědí: 8 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Zdravím,houbu mám namnoženou, jsem z Liberce,v případě zájmu napište sms na číslo 730630551
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Nabízím Tibetskou (kefírovou) houbu 80 kč + poštovné, v případě odeslání. Jinak osobně Ostrava. Nabídka platí stále.
Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Zdravím,houbu mám namnoženou, máte-li zájem napište sms na 730630551. Zdeněk
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Pěkný den,
tibetskou houbu mám namnoženou,
napište mi na můj e-mail
radomira.r@seznam.cz
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
propůjčit tibetskou houbu. Bydlím v Praze, odpovězte na tento email: deni76200@gmail.com. možné kolekce - Andel.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den, jelikož mám velmi nemocná játra, sháním tibetskou houbu kvůli detoxikaci organismu. Byla bych moc ráda, kdyby se zde našel někdo, kdo by mi ji mohl poskytnout. Děkuji
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Pěkný den paní Eliško,
tibetskou houbu Vám mohu poslat na dobírku.
V případě zájmu mi napište na e-mail radomira.r@seznam.cz
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den. Jak uchovat zmíněnou houbu po dobu deseti dní kdy nebude možnost obnovy kefíru? Díky za radu. Roland
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobry den,
koupim Tibetskou houbu a kombuchu, nejlepe Kolín, Kutná Hora, Čáslav a okolí. Děkuji R.
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Chci si sama vyrábět kefír nevím,kdo by mi mohl zaslat tibetskou houbu.Děkuji Eliska
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den chtěla,bych koupit tibetskou houbu . Předem děkuji
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Pěkný den,
ano,tibetskou houbu mám namnoženou.
Napište mi prosím přímo na můj e-mail
radomira.r@seznam.cz
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět