Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

JAK UŽIVAT SKORICI NA CUKROVKU

OBSAH

Účinná prevence nachlazení

Díky antibiotickým a protiinfekčním účinkům je skořice společně s medem považována za nejvhodnější přírodní prevenci a případně i terapii při chřipce, nachlazení nebo třeba angíně. Med je označován jako přirozené antibiotikum, jeho síla je tak v kombinaci se skořicí ještě zesílena.

Zdroj: Léčivé recepty se skořicí

Diskuze

V diskuzi MED SE SKOŘICÍ NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Dobrý den, chtěl bych vyzkoušet med se skořicí, mám diabet 2typu,beru 2x denně Siofor 850, můžete mi poradit jak a v jaké kombinaci med se skořicí UŽÍVAT? DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mašlonka Leo.

mam cukrovku druheho typu picham si inzulin v davce 30 slyšel jsem že na cukrovku kladně působi med se skořici můžu ho konzumovat v davce dvě kavove lžíčky medu s michat s půl lžičkou skořice v teple vodě a na lačno vypit?

Zdroj: diskuze Med se skořicí na cukrovku

Koktejly ze skořice

Je hlavně důležité si uvědomit, že neplatí, že čím víc skořice, tím lépe. Optimální denní dávka bývá kolem 3 gramů. Je to množství menší než čajová lžička. Pokud chcete kupovat skořici ekonomicky, zvolte si balení ve větším množství. V tom případě ji však skladujte v utěsněné nádobě, aby si uchovala svou čerstvost. Hodně receptů na koktejly se zmiňuje o možnosti přidávat skořici pro „obohacení chuti“, ale je dobré si zvyknout přidávat jednu čajovou lžičku na dvě sklenice nápoje. Její přidání ještě před mícháním zvyšuje aroma a příchuť, avšak můžete občas posypávat i povrch jako ozdobu.

Skořicový nápoj

Místo drahých podpůrných prostředků na hubnutí můžete vyzkoušet skořici, jednu ze základních ingrediencí našich kuchyní. Říkáte si skořice a hubnutí, to nejde dohromady?! Pozitivní vliv bylin a koření na naše zdraví je znám již několik tisíciletí. Díky skořici nejen že zhubnete, ale také regulujete hladinu cholesterolu a cukru v krvi.

Zdroj: Léčivé recepty se skořicí

Test na cukrovku droždí do moči

Test na cukrovku pomocí droždí? Tak tuto metodu praktikovaly naše prababičky. Rozdrobily kvasnice a pomočily je (nebo do moči kvasnice vhodily). Když kvasnice reagovaly, znamenalo to, že je v moči cukr a onen člověk má cukrovku.

Zdroj: Domácí test na cukrovku

Diskuze

V diskuzi JAK SE UŽÍVÁ JABLEČNÝ OCET NA NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

mám cukrovku typu 2 a píchám si inzulín.pomuže mi jablečný ocet aspon trochu snížit cukr a jak to mám užívat. děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se užívá jablečný ocet na na cukrovku

Bioslim na cukrovku

Pokud užíváte nějaké léky na cukrovku, musíte být pod lékařským dohledem. Trpíte-li cukrovkou a začnete s užíváním Bioslimu příliš brzy, může dojít k dramatickému snížení cukru v krvi, proto tento přípravek používejte vždy jen po předchozí domluvě s lékařem. Obvykle je lepší začít užívat léky v malém množství a to pak zvyšovat podle potřeby než riskovat zbytečně vysoké dávkování léků.

Zdroj: Bioslim při diabetes

Diskuze

V diskuzi ODVODNĚNÍ NATEKLÝCH NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Dobrý den ,mého dědu trápí oteklé a zčernalé dolní končetiny,chtela jsem se zeptat jestli to může pomoct i mu .pokud ano (nevadí že má problémy s tlakem a cukrem?)nemá to na to nějaký zlí vliv?děkuji za odp.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miluš.

Můžou se užívat kapky na odvodnění od dr.Popova, když se berou léky na tlak, cukrovku a ředění krve.Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Odvodnění nateklých nohou

Med a skořice jako lék

Skořicová kůra patří mezi přírodní antibiotika, skořice tudíž účinně bojuje proti širokému spektru virů, bakterií a plísní. Skořici byste měli užívat po dobu alespoň 40 dnů, poté si můžete udělat přestávku, během které využíváte ochranné účinky skořice. Co se týče dávkování, zde neplatí, že čím více je skořice, tím lépe. Optimálně bychom měli užívat (na větší sklenici vody) přibližně 3 g skořice denně, což je méně než čajová lžička. Účinek skořice je zesilován medem (tyto dvě látky se vzájemně podporují). Těhotné ženy by měly skořici konzumovat jen velmi málo.

Zdroj: Báječné účinky medu a skořice

Poradna

V naší poradně s názvem CUKROVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

Dobrý den, mám cukrovku II.typu a chci se zeptat zda můžu užívat na artrozu kolene přípravek ORTHO 3000. Děkuji za odpověď s pozdravem Zdena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ortho 3000 můžete užívat, i když máte diabetes II typu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cukrovka

Nežádoucí účinky skořice

Skořice obsahuje látku zvanou kumarin, ta je ve velkých dávkách toxická. Ve skořici kasiové neboli čínské je mnohem více kumarinu než v „pravé“ cejlonské skořici. Nejlepší je tedy kupovat cejlonskou skořici. Pokud ale seženete jen skořici kasiovou, nejezte jí více než půl polévkové lžíce denně (0,5–2 gramy). Pokud máte cejlonskou skořici, můžete konzumovat až 1 polévkovou lžíci (cca 5 gramů) denně.

Jako vždy používejte selský rozum, neexistuje žádný vědecký důkaz, který by potvrzoval zázračné léčivé účinky směsi skořice a medu na všechny nemoci.

Zdroj: Na co je dobrá skořice a med

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽOU SE JÍST JAHODY NA LÉKY NA CUKROVKU II TYPU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta Sanitrníková.

dobrý den.můžu jíst jahody na cukrovku 2 typu. děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jahody spadají do kategorie potravin s nízkým glykemickým indexem, protože rychle nezvyšují hladinu glukózy. Můžete je jíst, aniž byste se musela bát zvýšení cukru v krvi, když máte cukrovku. Nejezte ale velké množství naráz. Rozdělte si tuto pochoutku na celý den a když máte chuť, snězte 2, 3 jahody co půl hodiny.

Zde je seznam vlastností jahod, kterými pozitivně ovlivňují průběh diabetu:

Jíst jahody samotné je zdravé, protože mají nízký obsah kalorií. V průměru má jeden šálek jahod asi 46 kalorií. To je užitečné, pokud sledujete svou váhu. Udržování zdravé váhy může přirozeně snížit hladinu cukru v krvi a snížit riziko komplikací s cukrovkou.

Jahody jsou také dobrým zdrojem vlákniny. Jeden šálek celých, čerstvých jahod obsahuje asi 3 gramy vlákniny což je zhruba 12 procent doporučené denní dávky. Konzumace vlákniny je důležitá, pokud máte cukrovku, protože pomáhá zpomalit vstřebávání cukru. Vláknina nejen zlepšuje hladinu cukru v krvi, ale může vám pomoci cítit se lépe. Vláknina také přispívá ke zdravé regulaci hmotnosti.

Mezi další důležité živiny a vitamíny nalezené v jahodách patří vitamin C a hořčík. Podle výzkumu může hořčík zlepšit inzulínovou rezistenci, snížit riziko diabetu typu 2 a zlepšit kontrolu diabetu. Vitamin C je spojován s nižším rizikem vzniku diabetu typu 2 a je-li užíván po jídle, může přispět ke snížení špiček cukru v krvi. Vitamín C dokonce může pomoci zmírnit některé komplikace diabetu, jako je vysoký krevní tlak.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Můžou se jíst jahody na léky na cukrovku ii typu

Rybí tuk na cukrovku

Podle posledních průzkumů bylo zjištěno, že pokud se k lékům proti diabetu užívá ještě jedna tobolka rybího tuku, tak se tím výrazně zvyšuje léčivý účinek těchto léků a lépe se pak léčí diabetes mellitus.

Zdroj: Rybí tuk z Norska v Omegamarine forte +

Diskuze

V diskuzi CHLORELA JAPAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

Dobrý den, mám cukrovku druhého typu léčenou inzulinem, který si píchám čtyřikrát denně, chtěla bych se zeptat jestli mohu užívat Chlorella Japan FORTE.
Děkuji za odpověď
Reianslová Ilona

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chlorela Japan

Test na cukrovku z moči

DiaPhan pro sebetestování jsou proužky pro diabetické pacienty určené ke sledování dvou základních analytů, kterými jsou glukóza a ketony. Glukóza patří mezi fyziologické součásti moči. Zvýšené vylučování glukózy do moči je průkazným příznakem diabetu. Druhou sledovanou složkou jsou ketony, jejichž detekce v moči je velmi důležitá pro včasné rozpoznání významných změn látkové výměny. Produkty pro sebetestování se vyznačují jednoduchostí metody, srozumitelností návodu a snadným použitím.

Dávkování a způsob užití

Nejprve si připravte moč, ve které test provedete. Těsně před provedením testování vyjměte proužek z obalu a poté ho svisle ponořte na 1–2 vteřiny do moči. Položte proužek na vodorovnou, suchou, čistou a nesavou podložku. Po 60 vteřinách vyhodnoťte zabarvení reagenční zóny srovnáním s barevnou stupnicí na štítku.

Zdroj: Domácí test na cukrovku

Poradna

V naší poradně s názvem LZE UZIVAT CHLORELLU TRVALE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

U lidí ve věku do 40 let se Chlorella dá užívat trvale v dávkách stanovených výrobcem. U starších lidí je zde nebezpečí, že Chlorella může v rámci očisty organizmu uvolnit zvápenatělé či zkornatělé kousky z cév. Tím vznikne tak zvaný tromb a ten pak putuje krevním řečištěm a může někde ucpat úzkou cévku a zastavit v tom místě průtok krve. To pak vede k náhlé mozkové příhodě IKT (mrtvice) a nebo k infarktu myokardu. Proto u starších lidí je vhodné Chlorellu užívat v cyklech, při kterých je nutná zvýšená opatrnost a vnímavost na příznaky infarktu nebo mrtvice.

Zdraví Cempírek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lída.

Je mi 50 roků,před 20-ti lety po operaci varixů jsem prodělala trombozu.Nyní se léčím na vysoký tlak a cukrovku.Chci se zeptat, jestli mohu užívat chlorellu.Děkuji za odpověď.Pavlíková

Zdroj: diskuze Lze uzivat chlorellu trvale

Jak působí čaj z bobkového listu na cukrovku

Bobkový list obsahuje asi 3 % silic, glykosidy, partenolid, éterické oleje, třísloviny a hořčiny a je prospěšný při cukrovce 2. typu, kdy snižuje hladinu cukru v krvi. Byliny obecně mívají příznivý vliv na náš organismus, a to platí i o bobkovém listu, ovšem nic se nesmí přehánět. A samotné byliny bez úpravy životního stylu vám nepomohou.

Zdroj: Bobkový list a cukrovka

Poradna

V naší poradně s názvem KÝLA V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mašek František.

Dobrý den.Jdu na operaci kýly již po 12 operácí nyní to bude po 13 mám cukrovku a užívam též antidepresiva Venlafaxin 75mg poradte mi mám zácpu mohu užívat konopný olej nebo jiný přípravek abych šel na velkou stranu,bojím se že po operaci si potrhám sítku nebo vnítřní stehy.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Dohodněte se se svým ošetřujícím lékařem, jak ve vašem případě nejlépe zprůchodnit stolici před i po operaci. V lékárně na to máme několik osvědčených a šetrných prostředků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kýla v tříslech

Další čaje na cukrovku

Na cukrovku 2. typu se doporučuje například přírodní bylinný čaj Diamel.

Přírodní čaj na cukrovku je vytvořen z osmi vhodně zkombinovaných přírodních bylin, které pomáhají při diabetu, ale také pomáhají odbourat cholesterol. Účinné přírodní látky působí zevnitř a pomáhají nastartovat proces přirozené regenerace. Přírodní medicína používá několik bylin ke zmírnění poruch metabolismu cukrů. Tato čajová směs je vyrobena z 8 nejlepších bylin, které příroda nabízí. Byliny ve vzájemné spolupráci podporují metabolismus cukrů, snižují hladinu cukru v krvi a regenerují buňky slinivky. Slinivka reguluje hladinu inzulinu v těle. Čaj obsahuje účinné látky, které podporují vyplavování nežádoucích sloučenin z těla a omezují tak příznaky diabetu a přidružených onemocnění.

Příprava: Do šálku nasypte 1–2 čajové lžičky směsi a zalijte 3 dl vařící vody. Nechte 10 minut odstát, sceďte a bez přidání sladidel popíjejte!

Doporučená denní dávka: 1–2 sklenice nalačno nebo mezi dvěma jídly. Při užívání doporučujeme neustále kontinuálně monitorovat hladinu cukru v krvi, přestávka není nutná. Pokud se během kúry objeví neobvyklé pocity, je nutné kúru přerušit a obrátit se na odborníka.

Zdroj: Bobkový list a cukrovka

Diskuze

V diskuzi CENA LÉKU ELIQUIS HRAZENÁ PACIENTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Popová.

Dobrý den, byl mi doporučen místo léku Xarelto lék Eliquis který musím plně hradit. Jaká je cena balení 60 tablet na jeden měsíc ?
Děkuji
Popová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eliška Šálová.

Užívám Eliquis 2,5 mg 2 x denně.Mám kardiostimulátor a chtěla bych vědět,zda mohu užívat Lichořeřišnici vlihových kapkách nebo tabletách na léčení močových cest.Je mi 91 let a mám také polyneuropatii dolních končetin cukrovku 2.stupně na racinální dietě,hyperurikémie na medikaci,arteriální hypertenze,depresivní syndrom.
Také bych prosila zda mohu užívat čaj Tulsi-holy basil.Děkuji
Na všechny uvedené nemoci užívám léky včetně léků na snižování krevního tlaku Betalok ZOK. Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Cena léku eliquis hrazená pacientem

Rebarborová limonáda se skořicí

Ingredience:

  • rebarbora
  • cukr
  • limetka/citrón
  • směs hřebíčkového koření
  • celá skořice

Postup přípravy:

  • Rebarbora se oloupe, nakrájí na 2cm kousky a rozvaří ve vodě s cukrem dle chuti, přidáme šťávu z 1 citrónu a  koření a vaříme ještě 10 minut, po vychladnutí rozmixujeme a přepasírujeme, dle chuti potom ředíme vodou nebo minerálkou, šťávu skladujeme v ledničce.

Zdroj: Léčivé recepty se skořicí

Odvar z bobkového listu a skořice

Pro lepší chuťový zážitek můžete odvar z bobkového listu vylepšit celou skořicí.

Recept

Ingredience: 15 ks bobkových listů, 1 celá skořice, 3 dl vody; hrnec

Postup: Do hrnce vložte bobkové listy, zalijte je vodou a dejte vařit. Když začne voda vřít, tak je nechte vařit asi 12 minut. Potom čaj vypněte a přidejte celou skořici a nechte i s bobkovými listy louhovat 3 hodiny. Po třech hodinách přeceďte čaj a odstraňte bobkové listy i skořici.

Doporučení: Tento vylouhovaný čaj pijte pomalu a postupně během celého dne. S touto kúrou je nejlepší začít od 7. hodiny ranní a postupně vypít celý čaj přibližně do 19 hodin.

Zdroj: Zelený čaj na hubnutí

Bioslim na hubnutí

Nejprve je potřeba upozornit na některé skutečnosti, které nejsou všeobecně známé. První a nejdůležitější z nich je uvědomit si, že dieta při cukrovce je součástí její léčby, a proto bychom neměly skladbu jídelníčku podceňovat. Většina jedinců trpí cukrovkou typu 2, jejíž stav se dá ovládat i bez použití léků, tedy pokud je správně dodržována a kontrolována dieta a výživné programy proti obezitě. Cukrovka se obvykle primárně léčí medikamentózně. Léky na cukrovku však zvyšují míru srdečních onemocnění a snižují možnost přežití díky srdečním nemocem.

Zdroj: Bioslim při diabetes

Jaký test cukrovky nabízí lékárna

V lékárnách se nabízí výše popsané testy, kromě těhotenského testu na cukrovku. V lékárně Dr. Max nabízí i GlucoLab 50 testovacích proužků + glukometr GlucoLab zdarma.

Kvalitní glukometr GlucoLab tak získáte za cenu testovacích proužků. Glukometr je certifikován značkou CE a schválen pro použití v zemích Evropské unie. Špičkovou kvalitu glukometru dokládá také jeho schválení americkou FDA. Balení obsahuje testovací proužky (50 ks – 2 tuby), glukometr GlucoLab, pouzdro glukometru, uživatelskou příručku, odběrové pero, zápisník měření, záruční registrační kartu, baterie, lancety (1 balení po 25 kusech).

Výhody:

  • automatické kódování proužku
  • moderní biosenzorová technologie
  • extrémně levné testovací proužky
  • přesné měření
  • jednoduché ovládání
  • kontrola a zobrazení okolní teploty
  • rychlé zobrazení výsledku do 5 sekund
  • rozdělení výsledků: před a po jídle či po pohybu
  • až 100 uživatelských profilů
  • velký čitelný displej
  • paměť na 250 výsledků
  • 36 měsíců záruka

Glukometry k domácímu použití jsou určeny především pro diabetiky. Píchnou se do prstu, namočí do krve testovací proužek, strčí jej do přístroje (glukometru) a ten ukáže hladinu cukru. Samozřejmě na jedno použití je tento přístroj drahý.

Zdroj: Domácí test na cukrovku

Skořice a hubnutí

Často je skořice předmětem diskuzí i v otázkách hubnutí. Na řádcích výše bylo zmíněno, že skořice jako lék dokáže snižovat hladinu cukru v krvi. Na stejném základě je postavena i účinnost při hubnutí. Mnozí výživoví poradci se tak shodují, že skořice může při pravidelném a dlouhodobém užívání zlepšovat funkčnost inzulinu, a tak usnadňovat snahu shodit nějaké to kilo. Pokud si však myslíte, že budete každý den konzumovat skořici a váha půjde dolů, mýlíte se. Nikdy se nedočkáte výsledků bez pohybové aktivity a případně i nastavené diety.

Zdroj: Léčivé recepty se skořicí

Jak můžu snížit vysokou cukrovku

Rotinal je přírodní přípravek s jedinečnou kombinací aktivních látek, které přirozeným způsobem pomáhají při prevenci a léčbě cukrovky 2. typu a přispívají k udržení hladiny cukru v krvi.

Jednotlivé složky v přípravku Rotinal se svým působením vhodně doplňují a přirozeným způsobem pomáhají:

  • při léčbě a prevenci cukrovky 2. typu;
  • během aktivní léčby cukrovky 2. typu;
  • k udržení hladiny cukru v krvi;
  • příznivě ovlivňují harmonizaci energetické bilance organismu v průběhu léčby.

Další pomocí při diabetu je zbavení se viscerálního tuku specializovaným jídelníčkem, z čehož vyplyne produkce správného množství inzulinu a snížení inzulinové rezistence.

Zdroj: Bobkový list a cukrovka


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP