Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

KREV S KONEČNÍKU

OBSAH

Je nebezpečné slabé krvácení z konečníku

Slabé krvácení z konečníku je relativně častý příznak, který by se neměl podcenit a vždy by měl být konzultován s lékařem. Krev může být zjištěna buď při pohledu na stolici, nebo nalezena na rukavici při vyšetření konečníku prstem.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Poradna

V naší poradně s názvem KREV V KONEČNÍKU PŘI ZÁCPĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Walther.

Dobrý den . beru Calcichew D3 proti měknutí kostí ,špatně se vypráznuji velmi málo jen tak na papír a nakonec se mi po tom slabém vyprázdnění objeví krev na papíře asi doufám že z konečníku je červená . Glukosol na vyprázdnění nezabírá. děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro kvalifikované zjištění příčin vašich nesnází bude potřeba důkladnější vyšetření, které přinese více ukazatelů, než uvádíte ve svém dotazu. Doporučuji navštívit ordinaci lékaře gastroenterologa a s jeho pomocí zkusit zjistit možnou nápravu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krev v konečníku při zácpě

Krvácení z konečníku v těhotenství

Pokud se jedná o jasně červenou krev, mohly by to být hemoroidy, o kterých ani nemusíte vědět. Je-li krev tmavá, může jít například o polyp na střevě, pokud navíc trpíte nadýmáním, častěji chodíte na záchod, objevuje se hlen ve stolici, můžete mít třeba ulcerózní kolitidu nebo Crohnovu chorobu. Bohužel toto vyžaduje konzultaci s lékařem, a pokud se onemocnění prokáže, musíte pravidelně chodit na kontroly.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Diskuze

V diskuzi KRVACENI Z KONEČNÍKU U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den mám dotaz mám dceru je jí 8 let. Po stolici se jí objeví jasně červená krev na toaletním papíře. Není ji moc jen trochu. Moc prosím o radu. Mám strach aby to nebylo něco vážnějšího. Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Manisha.

Dobry den mam dotaz mam mladsi sestru jeji 14 let a krvaci z konecniku prosim mohla by ste mi rict to to znamena mam oni strach dekuji vam za odpoved

Zdroj: diskuze Krvaceni z konečníku u dětí

Krev ve stolici po porodu

Krev ve stolici po porodu může být způsobena hemoroidy, které jsou častým nežádoucím příznakem po porodu, nebo jen prasklinkou v konečníku. Hemoroidy může vyloučit jen lékař. I malá prasklinka může v jednu chvíli hodně krvácet, krvácení by však mělo přestat samo. V případě pochybností je důležitá návštěva lékaře, který zhodnotí momentální zdravotní stav. Potvrdí-li se problém s praskáním okolí konečníku, je důležitá úprava stravy a zvláčnění okolí konečníku pomocí vazelínové masti.

Zdroj: Krev ve stolici

Krev ve stolici po porodu

Krvácení ve stolici po porodu může být způsobeno rovněž hemoroidy, které jsou častým nežádoucím příznakem po porodu, nebo jen prasklinkou v konečníku. K zamezení těchto nežádoucích příznaků po porodu je vhodné mazat čistou lékařskou vazelínou nebo jakýmkoli mastným krémem okolí konečníku pro lepší průchod stolice. Pak se dá vyloučit natržení sliznice tužší stolicí při průchodu konečníkem. Hemoroidy může vyloučit jen lékař. I malá prasklinka může v jednu chvíli hodně krvácet, krvácení by však mělo přejít samo. V případě pochybností je důležitá návštěva lékaře, který zhodnotí momentální zdravotní stav. Potvrdí-li se problém s praskáním okolí konečníku, je důležitá úprava stravy a zvláčnění okolí konečníku.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem KRVÁCENÍ Z KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Malý.

Dobrý den mám na vás dotaz se kterým mi doufám poradíte. Když jdu na záchod tak se mi objevuje na papíře krev. Ze začátku se moc neobjevovala ale posledních dnech se to zhoršilo. Po sprše když jdu na záchod tak se neobjevuje ale druhý den už se opět objeví. Poradíte mi děkuji Karel Malý .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Důležitým ukazatelem je barva krve. Je-li čerstvá, červená, tak zřejmě máte hemoroid. Pokud je krev tmavá, tak krvácí tlusté střevo. Nejlepší bude, když zajdete na gastroenterologii. Tam vám vyšetří celý konečník i střevo a vy přesně budete vědět na čem jste.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krvácení z konečníku

Jaká poradna lékaře se zabývá krvácením z konečníku

Lékařský obor zabývající se onemocněním konečníku, neoperační léčbou a operacemi hemoroidů (často nesprávně nazývané hemeroidy), trhlin v konečníku, píštělí a zánětů konečníku se nazývá proktologie. Mezi nejčastější potíže pacientů patří svědění konečníku, pálení konečníku, krvácení z konečníku nebo krev ve stolici. Dalšími častými projevy onemocnění konečníku mohou být bolestivé výstupky a trhlinky v konečníku nebo bolesti při vyprazdňování stolice (takzvané potíže s defekací). Nejfrekventovanějšími onemocněními způsobujícími tyto problémy jsou řitní trhliny a hemoroidy. Naprostá většina těchto potíží je řešitelná ambulantně. Po úvodním pohovoru a základním vyšetření je naplánována takzvaná proktoskopie (anoskopie) a posléze navržen i způsob léčby. Léčba může být chirurgická i nechirurgická. Většinou se jedná o kombinaci obou těchto metod.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Pes má průjem a krev ve stolici

Příčinou krvavého průjmu mohou být některé léčivé, chemické nebo biologické látky. Například deriváty kumarinu nebo inandionu, které jsou součástí přípravků na hlodavce, způsobují hojný průjem s krví či výtok z konečníku.

Co s tím dělat

Okamžitě navštivte veterináře. Jde o život ohrožující stav.

Zdroj: Krvácení z konečníku u psa

Poradna

V naší poradně s názvem PROČ PRASKAJÍ ŽILKY V KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

při stolici mi praskají v konečníku žilky,a trochu krvácím.Toto se mi stává asi 3 krát do roku.Co mám dělat,abych tyto problémy neměla?
Děkuji Marcela

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když se u vás objeví období krvácení z konečníku, tak do své stravy přidejte psilium. To vám zjemní stolici, která pak nebude tolik dráždit žilky v konečníku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Proč praskají žilky v konečníku

Proč je krev hustá

Krev je hustá vlivem dehydratace. Krev je z vody. Pokud v těle není dostatek vody, neočekávejte optimálně řídkou krev.

Zdroj: Hustá krev

Poradna

V naší poradně s názvem KREV S KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobry den chtela jsem se zeptat taky se mi obcas stane ze krvacim s konecniku kdyz se utru je takova svetla ale stava se mi to jen obcas jen kdyz sedim na studenym myslite ze je to nebezpecne?? Predem diky za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě to budou hemoroidy, které se stávají nebezpečné postupně - časem. Určitě by bylo vhodné nechat si konečník vyšetřit na gastroenterologii a dohodnout s lékařem další postup. Doporučuji to proto, že tak snáze předejdete zánětlivému záchvatu, při kterém jsou velmi silné a vytrvalé bolesti, které opravdu znepříjemní život.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krev s konečníku

Čerstvá krev ve stolici

Světlá krev ve stolici se označuje termínem enteroragie. Jasně červená krev není natrávená a pochází z dolní části trávicího traktu. Krvácení z dolní třetiny tenkého střeva, z tlustého střeva a z konečníku se projeví jasně červenou krví. Příčinou světlé krve ve stolici může být: porucha srážlivosti krve, divertikulóza (nezdravé stravování s nedostatkem vlákniny), ulcerózní kolitida, Crohnova choroba, hemoroidy, rakovina tlustého střeva, potravinová alergie.

Zdroj: Krev ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem HNIS VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kája.

Jsem ve 24 týdnu těhotenstvý a když jdu na velkou na toaletním papířr mám krev s hnisem takovou čistou červenou krev s nažloutlým hnisem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

To se u vás asi objevily těhotenské hemoroidy. Při kakání vám prasknou a vyteče z nich krev a hnis na povrch hovínka, který pak vidíte. Tento problém byste měla konzultovat se svým gynekologem, protože může způsobit komplikace při porpdu i během těhotenství. Hemoroidy jdou snadno léčit zmrazením nebo chirurgickým odstraněním.

Zdroj: diskuze Hnis ve stolici

Krev ve stolici v těhotenství

Krev ve stolici v těhotenství není normální. Může se jednat o hemoroidy, které se v těhotenství často vyskytují, nebo mohlo dojít při hutné stolici k malé ruptuře konečníku. Pokud se jedná o ojedinělý výskyt, není třeba se znepokojovat, pokud by se však jednalo o častý a masivní výskyt, je nutné navštívit lékaře. Také je dobré upravit stravovací návyky, a to tak, aby potrava zahrnovala větší množství zeleniny a ovoce, které obsahují vlákninu.

Zdroj: Krev ve stolici

Diskuze

V diskuzi PLIVANI KREV S PUSI A NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata skopova.

D. Den. Chtěla bych vas poprosí o radu muj kluk PLIVA krev s hlenami a teče mu zaroven i s nosu krev můžete mi prosim poradit na jake vyšetření mam s klukem jit a co mam delat dekuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plivani krev s pusi a nosu

Čerstvá krev ve stolici

Příčiny červené, čerstvé krve ve stolici mohou být způsobené poruchou srážlivosti krve, nebo léky na ředění krve, brániční kýlou (mnohdy se projevuje bez příznaků), střevními výchlipkami (jedinec má pocit plnosti, zácpu, plynatost, nadýmání, bolesti břicha), dále ulcerózní kolitidou (únava, krev ve stolici, bolest břicha, konečníku, bolestivý vleklý průjem i několikrát denně, plynatost, nadýmání, teplota, bolest kloubů, afty), Crohnovou chorobou (únava, bolest břicha, průjem, nadýmání, teplota, hubnutí, krev ve stolici, bolesti kloubů), nepřehlédnutelnou příčinou jsou i hemoroidy (krvácení z hemoroidů se projevuje sytě červenou krví na povrchu stolice, pálením, bolestí a svěděním konečníku) a také rakovina tlustého střeva (dochází k střídání zácpy a průjmu, pocitu plnosti, krev ve stolici, únava, noční pocení, dlouhodobě zvýšená teplota, nechutenství, ztráta hmotnosti).

Zdroj: Co znamená krev ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem MOHU DAROVAT KREV S PRÁŠKEM XARELTO 20 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pelesny Karel.

Mohu darovat krev když beru prášek Xarelto20? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Darování krve s léky na ředění krve? Nejlepšími příklady jsou Warfarin a rivaroxaban (Xarelto). I když jsou to často prospěšné léky, způsob, jakým mění vaši krev, znamená, že nemůžete darovat svou krev. Než budete moci darovat krev nebo krevní produkty, budete muset počkat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék xarelto 20

Co dělat, když pes čůrá krev

Když zjistíte, že váš pes má krev v moči, tak neprodleně navštivte veterinárního lékaře, který provede patřičná vyšetření, stanoví diagnózu a zahájí léčbu. Určitě tento indikátor nepodceňujte.

Zdroj: Krev v moči u psa

Krev ve stolici u starého psa

Čas od času se krev u psů ve stolici objeví, pokud tedy máte staršího psa a pozorujete u něj krev ve stolici, která se objevila jen jednou, a pes nemá žádné jiné problémy (průjem, zvracení, nechutenství), tak to neznačí nic závažného, s největší pravděpodobností se bude jednat o podrážděnou sliznici.

Pokud však krev ve stolici přetrvává, je potřeba vyhledat veterinárního lékaře, který psa patřičně vyšetří, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Výtok z konečníku v těhotenství

Při výtoku z konečníku v těhotenství je vhodné navštívit gynekologa, který provede výtěr z konečníku na mikrobiologické vyšetření, zda se nejedná o zánět bakteriálního původu. Konečník je možné mazat krémem Bepanthen sensiderm a dodržovat zvýšenou hygienu. Možné je i proktologické vyšetření konečníku.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Hustá krev v těhotenství

Hustá krev se nevyhýbá ani ženám v těhotenství. Těhotné ženy jsou pod kontrolou lékaře, a pokud se u nich vyskytne problém, jsou předány do odborných ambulancí.

Zdroj: Hustá krev

Štěně čůrá krev

Krev v moči u štěňat je obdobná jako u dospělých psů, může ji způsobovat zánět močového měchýře, zánět ledvin a močové kameny.

Při zjištění krve v moči štěněte navštivte veterinárního lékaře, který zjistí příčinu, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Krev v moči u psa

Hustá krev při menstruaci

Barva a konzistence krve se během menstruace mohou různě měnit. Nejlépe to můžete pozorovat, když budete používat menstruační kalíšek. Krev se může lišit také v různých fázích života, jako je menopauza a podobně.

Zdroj: Hustá krev


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP