Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

NEJLEPŠÍ ŠAMPON NA LUPÉNKU DISKUZE

OBSAH

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi KONOPNA KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LussyB.

Výrobců konopné kosmetiky je opravdu mnoho a každému sedí něco jiného. Já mám lupenku a mohu mít konopnou kosmetiku pouze od jedné značky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Konopna kosmetika diskuze

Lupénka na hlavě

Někdy může být lupénka hlavy lepší i bez léčby. Pokud tomu tak není, může vám tato příručka pomoci s nalezením správné léčby. Léčba lupénky hlavy může trvat několik měsíců nebo déle, aby se lupénka hlavy dostala pod kontrolu. Ale jakmile tak bude učiněno, můžete být schopni udržet lupénku hlavy pod kontrolou pomocí šamponů nebo hydratačních prostředků.

Zdroj: Léčba lupénky ve vlasech

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

dobrý den chci se zeptat zda pomuže vilečit lupenku diš nebudu kouřit mám lupenku asi 8 let jen lokti a kolena kouřím tak 18 let děkuju za otpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz

Jak léčit lupénku ve vlasech?

Léčebné principy lupénky ve vlasech jsou stejné jako pro obecnou lupénku, to znamená, že se bude zpomalovat rychlý obrat postižené kůže pomocí dehtu nebo lokálních kortikosteroidů, nebo pomocí jednoduššího léčení následků rozpuštěním či odstraněním šupin. Většinou se šupiny rozpouštějí nebo odstraňují pomocí kyseliny salicylové nebo šamponu. Většina léků jsou tekutiny, které obsahují různě účinné složky.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Diskuze

V diskuzi LUPÉNKA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rena.

Dobrý den, lupenku mám ve vlasech. Je to nepříjemné nemohu si brát tmavě oblečení protože je to vidět na prádle na ramenou. A stydím se za to, lupenku mám 17 let. A brala jsem takové ty mlicka do hlavy belosalic a dehtovy šampon. Už to moc nepouziva, jenom občas. Připadá mi to úplně stejné, jestli to beru nebo neberu. Chtěla jsem lázně ty mi doktorka na kožním hned zamítla, že prý nemám nárok že to mám pouze v hlavě. Myslíte že to je správně a tak to má být?!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den, lupénka bývá, dle moudrosti tradiční medicíny, příznakem tzv. silně narušené rovnováhy pH kyselosti buněk v těle. Doporučuji tedy, odstranit tuto příčinu jejím vyrovnáním a následným udržováním. Podrobný návod, jak toho lze dosáhnout, uvádím v knize ,, Poklad-škola odkyselení těla". Více informací o knize získáte na webu: www.TradicniMedicina… kde si ji můžete také objednat. V případě neřešení narušené pH rovnováhy těla zpravidla se mohou zdravotní obtíže v čase stupňovat. Mějte hezký den. Jiří

Zdroj: diskuze Lupénka ve vlasech

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Poradna

V naší poradně s názvem LUPENKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Svobodova.

mam lupenku na zádech a rukou......podle me se to síři.prosim o radu co zakoupit v lékarně než navštivim lékaře...děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bohužel na lupenku se toho moc koupit nedá a výrobek, který slibuje vyléčení tak spíš jen vyléčí vaší peněženku od přebytečných peněz. Určitě nejdříve navštivte lékaře a poraďte se s ním, co bude ve vašem případě nejlepší léčba.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plíseň na kůži na zádech

Nioxin šampon

Čisticí šampon Systém 1 (300 ml) čistí mazem ucpané folikuly, mastné kyseliny a zbavuje vlasovou pokožku přebytečných nečistot. Čistí a vlasy zároveň získávají silnější vzhled. Tento šampon je určen pro mírné řídnutí vlasů. Čisticí šampon Systém 2 je určen pro pokročilé řídnutí vlasů. Čisticí šampon Systém 3 je určen pro jemné vlasy. Čisticí šampon Systém 4 je určen pro normální až silné vlasy. Čisticí šampon Systém 5 je určen pro vlasy s přírodní barvou. Čisticí šampon Systém 6 je určen pro chemicky ošetřené vlasy.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů

Diskuze

V diskuzi KERASTASE ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Máte někdo zkušenosti s kosmetikou od Kerastase při onemocnění lupénkou ve vlasech? Pomáhá vám Kerastáze na lupénku anebo naopak lupénku zhoršuje? Dostala nějaké šampony a kondicionery od Kerastase o Vánocích. Svou lupenku ve vlasech mám nyní zklidněnou a nechtěla bych si ji tím zase rozbouřit. Prosím poraďte mi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ludmila Chytilová.

Na lupénku ve vlasech máme vyzkoušeno a doporučujeme jednak maďarské lázeňské léčivo- šampon-sprchový gel,na projevy na kůži koupele v léčivé minerální koupelové soli Bük a na kůži pak aplikaci tělového mléka .
Jsme výhradní dovozci těchto maďarských léčiv již sedm let.V ČR jsme produkty přihlásili jako kosmetiku proto,že by se díky klinickým testům podstatně zvýšila cena.Dodáváme i do lázní,wellnes,pedikérům.Lázně Bük Fürdo jsou vyhlášené celosvětově a to svým jedinečným a vysokým podílem minerálů ve svých pramenech.Ročně je navštíví 5 milionů lidí s lupénkou,atopickými exemy,gynekol.problémy a zejména s bolestmi pohybového aparátu.
Základem je ovšem tzv. vyčistit krev.Naši klienti užívají Detoxikační čaj z devatenácti bylin pro dospělé a z jedenácti bylin čaj pro děti od 3 let.
Nechci zneužívat tuto diskuzi k reklamě,proto můžete zavolat na 778 204 208.
Hezký den přeji
Chytilová

Zdroj: diskuze Kerastase zkušenosti

Domácí šampon uspoří peníze

Stejně jako u většiny věcí, které si uděláme domácí výrobou, tak i domácí šampon je mnohem levnější než komerční šampony, které můžeme koupit v obchodě. Zvlášť pokud máte větší rodinu, tak vlastní domácí šampon vám ušetří peníze, které můžete použít jinde.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Mam lupenku a ted mi vic svedi kuze pri užívani warfarinu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Warfarin

Domácí šampon lépe myje

Toto bude velmi subjektivní pocit. Někteří lidé tvrdí, že jejich domácí šampon funguje mnohem lépe než komerční značky. Další lidé říkají, že si raději každý den koupí komerční šampon. Jak dobře bude váš domácí šampon mýt, bude záviset na receptu, který použijete k výrobě, a zároveň také na typu vašich vlasů.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mery.

A to je na pleti opravdu tak poznat? Vždyť to nemůže být takový rozdíl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Samozřejmě to jde poznat, chemie neudělá s pletí to co příroda. A co si budeme je to pro pleť přírozenější přírodní produkty.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Domácí šampon je lepší pro životní prostředí

Při použití přírodního šampon, co se dostane do kanalizace? Zase jen přírodní suroviny. Kupované šampony a kondicionéry obsahují tuny syntetických chemikálií, které jdou přímo do vodního systému (zejména pokud je vaše čistička odpadních vod nefiltruje). Takže, domácí přírodní šampony jsou ohleduplnější k životnímu prostředí.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baierová.

kde si můžu koupit dehtový šampon??


děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Já si kupuju dehtový šampon tady: www.zdravi-vitaminy-…

Zdroj: diskuze Šampon

Který kopřivový šampon je nejlepší

Kopřivový šampon Dixi

Dixi šampon s kopřivovým extraktem příznivě působí na výživu vlasových kořínků. Kopřiva patří mezi nejúčinnější léčivé rostliny na ozdravení a pěstování pokožky hlavy a vlasů. Výluh z listů kopřivy silně podněcuje prokrvování pokožky, má stimulující a posilující účinky. Zabraňuje vypadávání vlasů. Přidaná složka usnadňuje rozčesávání vlasů.

Použití: Na mokré vlasy naneseme potřebné množství šamponu, zpěníme, necháme 3–5 minut působit, vlasy umyjeme a pěnu důkladně opláchneme. Po umytí doporučujeme vlasy ošetřit kondicionérem.

Složení: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Cocamide Dea, Polyquaternium-7, Urtica dioica, Parfum, Methylchloroisotiazolinone, Methylisohtiazolinone, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Citric Acid, Eugenol, Geraniol, Limonene, Amyl Cinnamal, CI 19140, CI 42090, CI 15985, CI 28440, CI 14720.

Dixi kopřivový šampon proti vypadávání vlasů je určený pro všechny typy vlasů, má obsah 250 ml.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Dixi.

Kopřivový šampon Alpa

Vedle značného množství kyselin obsahuje kopřivový šampon Alpa výtažek z kopřivy, chlorofyl, vitamíny a minerální látky, které dodávají zdravý vzhled tmavým vlasům. Osvěží je a naparfémuje příjemnou vůní zelených rostlin.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Alpa.

Kopřivový šampon Tania

Tania Naturals šampon kopřiva 500 ml je šampon s bylinnými extrakty, určený pro každodenní použití. Obsahuje panthenol, který proniká do vlasů a vyživuje je od kořínků po konečky. Vlasům dodá zářivý vzhled, hebkost a lesk.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Tania.

Kopřivový šampon Yves Rocher

Kopřivový šampon Yves Rocher je svěží šampon na mastné vlasy. Obsahuje výtažek z kopřivy. Má velké, 300 ml balení. Neobsahuje silikony, parabeny ani barviva.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Yves Rocher.

Zdroj: Kopřivový šampon

Poradna

V naší poradně s názvem INFRALAMPA A LUPENKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRENA.

Dobrý den,synovi se před dvěma lety projevila lupenka. Je možno toto onemocnění alespoň z části zmírnit infralampou,když žádné ani lékařem předepsané přípravky nepomáhají?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Bohužel moc od toho neočekávejte. Ale můžete to zkusit, protože, když to nepomůže, určitě to neublíží. Třeba bude první komu infralampa na lupénku pomůže.

Zdroj: diskuze Infralampa a lupenka

Systémová léčba lupénky

Pokud máte středně těžkou až těžkou lupénku jinde na těle, může vám také pomoci jeden z těchto léků.

  • Methotrexat inhibuje enzym zapojený v rychlém růstu kožních buněk.
  • Ústně podávané retinoidy pomáhají kontrolovat množení buněk.
  • Cyklosporin tlumí klíčové buňky imunitního systému.
  • Biologická léčba cílená na konkrétní části imunitního systému.

Potenciální vedlejší účinky prodiskutujte se svým lékařem.

Zdroj: Léčba lupénky ve vlasech

Domácí šampon je lepší pro váš domov

Přírodní látky jsou mnohem šetrnější pro vaše odpadní potrubí. Silné chemikálie obsažené v komerčních šamponech mohou způsobit velké škody na vašem odpadním potrubí, jehož oprava pak bude v konečném důsledku stát mnoho úsilí a peněz.

Zdroj: Domácí šampon

Léčba mírné lupénky hlavy

Pokud máte mírnou lupénku hlavy, tak vám lékař může doporučit tyto procedury:

Výrobky z černouhelného dehtu

Výrobky z černouhelného dehtu jsou volně prodejné, zejména se jedná o šampony, krémy, gely, masti a mýdla. Účinnost těchto procedur se liší, ale mohou pomoci v růstu kůže a snížení zánětu, svědění a velikosti lupénky. Chcete-li používat černouhelný dehtový šampon, tak ho nejprve musíte vmasírovat do pokožky hlavy a nechat ho působit po dobu 5 minut před důkladným opláchnutím. Také můžete použít další výrobky, které obsahují dehet a účinkují přes noc. Barvení a specifická dehtová vůně jsou hlavní nevýhodou. Nemedikovaný kondicionér po šamponování může způsobit reakci dehtového šamponu.

Kyselina salicylová

Tento chemický peelingový prostředek je k dispozici ve volně prodejných přípravcích, které nejsou na předpis. Jedná se o šampony a mýdla. Používají se ke změkčení šupinatění, díky čemuž je pak snazší odstranění lupů.

Léčivé šampony

Tyto šampony jsou k dispozici jak s obsahem černouhelného dehtu, tak i jiných dehtů. Dehtové šampony se mohou používat denně na léze na hlavě.

Steroidy

Steroidy mohou být aplikovány do izolovaných lézí na hlavě, pokud se jedná jen o několik lézí.

Zdroj: Léčba lupénky ve vlasech

Účinky

Všem jedincům, kterým padají vlasy, se doporučuje používání kopřivového šamponu. Nejen že podle každé správné kadeřnice je tento šampon na vlasy nejlepší, ale také nepodléhá snad žádným reklamám. Jeho cena je na rozdíl od propagovaných a reklamou doporučovaných produktů velmi znát. Litr šamponu se dá koupit za třicet korun! Nepodléhejte tlakům z reklam a používejte přípravky, které fungují. A kopřivový šampon na růst vlasů opravdu pomáhá.

Kombinace extraktu z kopřiv a výživných esenciálních olejů dalších rostlin poskytuje zklidnění pokožky hlavy a působí proti tvorbě lupů. Kopřiva dvoudomá je léčivá bylina, která má mnoho pozitivních účinků na zdraví člověka. Nejsilnější účinky se týkají podpory imunitního systému, snížení hladiny glykemického indexu, urychlení trávení a pročištění orgánů, jako jsou játra, ledviny a dýchací cesty. Kopřiva obsahuje vitamíny A, B, C a minerální látky.

Zdroj: Kopřivový šampon

Nioxin 2

Sada Nioxin 2 osahuje šampon, revitalizér a očištění pokožky. Čisticí šampon Systém 2 má obsah 300 ml. Šampon čistí mazem ucpané folikuly, mastné kyseliny a zbavuje vlasovou pokožku přebytečných nečistot. Čistí a vlasy zároveň získávají silnější vzhled. Revitalizér Systém 2 s obsahem 300 ml je odlehčený kondicionér, který pomáhá získat pružnost a dodává vyváženou hydrataci výrazně řídnoucím vlasům. Ošetření pokožky Systém 2 s obsahem 100 ml je tvořen nesplachující péčí, která obsahuje důležité antioxidanty, rostlinné výtažky a methylnikotinát, který obnovuje okolí pokožky. Obsahuje UV ochranu, která chrání pokožku výrazně řídnoucích vlasů.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů

Domácí bio šampon

Co budete potřebovat:

  • lahvičku na šampon
  • bylinky (mastné vlasy: kopřiva, pampeliška; suché vlasy: meduňka, černý bez; proti lupům: máta; pokud máte vlasy normální, je to na vás, kterákoli bylinka jim udělá dobře)
  • pár kapek esenciálního oleje dle vaší chuti a nálady, doporučuji například citronelu, levanduli, mátu
  • 4 lžíce nastrouhaného olivového mýdla
  • převařenou destilovanou vodu
  • pokud chcete prodloužit trvanlivost šamponu, tak i konzervant

Postup:

  • převařte 1 hrnek vody;
  • vmíchejte nastrouhané olivové mýdlo;
  • přidejte 2 kapky esenciálního oleje a hrst bylinek dle vlastního výběru;
  • vše nechte odstát tak do druhého dne, poté sceďte, přelijte do lahvičky – a je to;
  • skladujte v chladu, vydrží až týden.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Kopřivový šampon pro muže

K výrobě kopřivového šamponu budeme potřebovat jeden hrnek destilované nebo pramenité vody, tři polévkové lžíce sušených kořenů z kopřivy anebo 1/4 hrnku čerstvého kořene z kopřivy, dále 1/3 hrnku tekutého mýdla Kastilie, na špičku lžičky mandlového oleje, 25 kapek oleje z levandule (levandulový olej), jednu polévkovou lžíci Aloe vera gelu. Ve skleněném hrnci přivedeme vodu k varu. Poté stáhneme z plotýnky, přidáme bylinky, přikryjeme hrnec pokličkou a necháme směs louhovat 20 minut, scedíme a necháme kapalinu zcela vychladnout. Až bude odvar z kořene kopřivy chladný, smícháme ho s přírodním tekutým mýdlem Kastilie. K tomu přidáme mandlový olej, levandulový olej a gel z aloe vera. Po důkladném smíchání se šampon slije do skleněné nádoby, kterou dobře uzavřenou skladujeme v chladničce. Tento domácí šampon z kopřivy neobsahuje žádné konzervační látky, takže nemusí být stabilní jako kupovaný šampon, proto ho skladujeme v temnu a chladu bez přístupu vzduchu. Na mytí si vždy trochu odlijeme do malé skleněné lahvičky a používáme nejvýše tři až čtyři dny. Domácí kopřivový šampon je třeba před každým použitím dobře protřepat. Šampon účinkuje jemně a nevytváří příliš pěny. Podporuje silný a rychlý růst vlasů. Také oddaluje plešatění a vypadávání vlasů u mužů. Kořen z kopřivy totiž brání přeměně DHT na testosteron v okolí vlasových cibulek a tím přímo bojuje proti vypadávání vlasů u mužů.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP