Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

ORGÁNY V TĚLE PODLE HODIN JEJICH FUNKCE

OBSAH

Akupresura a orgánové hodiny

Akupresura je určena jako profylaktická metoda v přístupu k lidskému zdraví. Reguluje a vyrovnává proudění v energetických drahách, čímž pozvolným způsobem bez použití léků upravuje stav vnitřních orgánů, které jsou z nějaké příčiny ve stavu snížené funkce. Důvodem je optimální termín z hlediska možnosti nejvyšší účinnosti působení na jednotlivé dráhy za současného využít přírodních rytmů, fází měsíce a orgánových hodin každého klienta (tedy cirkulace bioenergie lidským tělem). U umění akupresury vše začíná a končí dotekem. Přesný dotek mění bioenergetické proudění, navozuje vnitřní klid a startuje v těle samoozdravné procesy.

Zdroj: Orgánové hodiny

Diskuze

V diskuzi TUKOVÉ BULKY NA TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Štika.

Už třicet let si nechavám tukové bulky chirurgicky vyřezávat a mám jich více a více.Muže mi nekdo poradit jak to řešit jinak.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina Keyřová.

Moje maminka má po celém těle tukové boule a kdysi asi před padesáti lety jí lékař řekl že je to špatná funkce štítné žlázy protože nerozpouští v těle tuky. Já i můj bratr už je máme také.

Zdroj: diskuze Tukové bulky na těle

Slinivka břišní a její umístění

Slinivka břišní čili pankreas (z latinského pancreas) je šedě růžová laločnatá žláza připomínající velkou slinnou žlázu a řadí se mezi orgány trávicí soustavy.

Anatomie

Slinivka břišní je 12-16 cm dlouhá laločnatá žláza uložená v břišní dutině pod bránicí, v těsné blízkosti žaludku, tenkého střeva a jater. Rozlišují se na ní tři hlavní části, a to hlava, tělo a ocas.

Funkce

Mezi její hlavní funkce patří tvorba slinivkové šťávy, která se významně podílí na štěpení potravy v tenkém střevě. Kromě toho je také zdrojem některých důležitých hormonů, které se zapojují do metabolismu cukrů. Celkově se tedy dá říci, že slinivka břišní je nesmírně důležitá pro lidský metabolismus, a pokud dojde k poruše její funkce v důsledku onemocnění, vždy se to projeví velmi závažnými komplikacemi.

Obrázek

Zde můžete vidět, jak vypadá slinivka.

Zdroj: Kde bolí slinivka

Diskuze

V diskuzi KREVNÍ DESTIČKY - FUNKCE V TĚLE A PREVENCE KE SNÍŽENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Gerlová.

U lékaře mně naměřil krevní destičky "50" a dnes "110". Za půl roku mám kontrolu. Je nějaká prevence jak snížit hladinu - strava, cvičení apod.
Kolik by měla být správná hladina?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krevní destičky - funkce v těle a prevence ke snížení

Vnitřní orgány člověka obrázek

Zde si můžete prohlédnout obrázek, jak vypadá lidské tělo uvnitř tzv. vnitřnosti, tedy vnitřní orgány.

Zdroj: Vnitřní orgány lidského těla

Diskuze

V diskuzi NEMOC JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radim.

Chtěl bych se optat byl jsem u lékaře ten mi vzal krev a zní zjistil že mám vysoké jaterní testy tak mě poslal na interní ambulanci . Pan doktor mi okamžitě nechal odebrat krev moč a tak dále a výsledky jsou špatná funkce jater zatím mi žádnou léčbu nenasadil chodím jenom po doktorech jako je fibroskopie a kolonoskopie jsem oběd nán ale čekací doby jsou dlouhé a mě je huř a huř proto to píšu .Mé problémy jsou ohromné such v ustech pocit na zvracení vlasně dost často zvracím jsem malátný dost jsem zhubnul zduvodu nechud k jídlu prujem už mám dost dlouho tak že už jsem se stim naučil žít že chodím tak deset krát za den . Předem děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Co se týče podpory funkce jater, nemáte zkušenosti s užíváním ostropestřce? Našla jsem ostropestřec v tabletkách od Naturevia, máte někdo zkušenost?

Zdroj: diskuze Nemoc jater

Kniha Orgánové hodiny – snadno a srozumitelně

V knize Orgánové hodiny představuje autor funkce jednotlivých orgánů a jejich spolupráci v lidském organismu. Pojem orgánové hodiny se opírá o tradiční čínskou medicínu. Vychází z předpokladu, že v lidském těle dochází ke každodennímu koloběhu energie. Jako známe střídání dne a noci, tak také každý orgán, a dokonce i každá buňka, se řídí vlastním časovým harmonogramem. V určitou denní dobu panuje v orgánových systémech obzvlášť silná aktivita, kterou později vystřídá důležitá klidová fáze. Pokud na tyto skutečnosti dbáme a respektujeme je, podporujeme tím své zdraví. Rytmus těla můžeme efektivně využívat také v práci a v soukromí, ale i při hubnutí, načasování podávání léků nebo absolvování jiných nejrůznějších terapií.

Zde můžete vidět cenu knihy Orgánové hodiny.

Zdroj: Orgánové hodiny

Diskuze

V diskuzi MRAVENČENÍ V TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila jirků.

Dobrý večer už asi 3 týdny mám mravenčení v těle od likte pravé ruku přes prsa az k loktulevé ruky od 3 hodin v noci je to jak popálení kopřiv a teplotu v noci nemám, myslím, že je to psychického původu syn vnuk je to na delsí povídání a mě se to hodně dotklo můžete me zavolat a poradit 607904165
děkuji Jirků Ludmila
74 let užívám hořčík v prášku asi 3 dny byla jsem u obv lékařky

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mravenčení v těle

Punkce dutiny břišní

Punkce ascitu je ordinována, když se volná tekutina (ascites) nahromadí v dutině břišní. Účelem je uvolnit tlak na břišní orgány. Místo vpichu se obvykle nachází 3 cm pod pupkem vlevo nebo vpravo v krajině mezi pupkem a hřebenem kosti kyčelní.

Pacient je informován o důvodu provedení punkce a o tom, že musí být před zákrokem vymočen, vyprázdněn (klyzma při zácpě), a rovněž o nutnosti zachovat při punkci klid.

Speciální pomůcky: punkční jehly, sterilní hadička s kónusem, peány, trojcestný kohout, sběrná nádoba na punktát, břišní pás.

Dokumentace obsahuje datum, čas punkce, barvu, čirost, zápach výpotku, množství, hustotu, vitální funkce, sledování nemocného a jeho problémy. Zaznamenává se hmotnost a objem břicha před a po punkci. Pacient by měl být po výkonu klinicky sledován, zvláště jeho oběhová situace a lokální nález na břiše.

Zdroj: Anatomie břišní dutiny

Diskuze

V diskuzi PROC JSOU ŠPATNA JÁTRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

muze to byt antikoncepci

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Na podporu funkce jater mi byl doporučený ostropestřec. Moje babička, kdysi užívala jako bylinku ale já bych raději něco pravidelného v tabletkách. Nemáte někdo zkušenost?

Zdroj: diskuze Proc jsou špatna játra


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP