Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PŘISPÍVÁ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNA NA SUPLASYN

OBSAH

ACE-Inhibitory

Nejlepšími léky na vysoký tlak jsou v současné době ACE-Inhibitory (ACE-I). Za své výtečné účinky na vysoký krevní tlak vděčí svému působení na srdeční sval a ledvinovou tkáň. Srdce a ledviny jsou dva typické orgány, které se podílejí na vysokém krevním tlaku. Tyto léky mají občas nežádoucí účinky, objevuje se při nich suchý dráždivý kašel. 
Mezi ACE-Inhibitory patří tyto léky:
 

Prestarium Neo 

Prestarium Neo je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u tohoto léku je v době vydání článku 311 Kč. Zdravotní pojišťovna na lék Prestarium Neo přispívá maximálně 100 Kč na 30 tablet. U tohoto léku se vyplatí menší balení, kde je 30 tablet (POR TBL FLM 30X5MG). U většího balení, kde je 90 tablet, je vyšší doplatek a cena jedné tablety je dražší až o 1,90 Kč! Aktuální cena doplatku u léku Prestarium Neo por tbl flm 30x5mg se dá zjistit zde: Prestarium Neo cena.
 

Prestarium Neo Forte

Prestarium Neo Forte je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u tohoto léku je v době vydání článku 495 Kč za 30 tablet. Zdravotní pojišťovna na lék Prestarium Neo Forte přispívá částkou maximálně 134 Kč. U tohoto léku se vyplatí menší balení, kde je 30 tablet (POR TBL FLM 30X5MG). U většího balení, kde je 90 tablet, je vyšší doplatek a cena jedné tablety je nepatrně dražší až o 16 haléřů. Aktuální cena doplatku u léku Prestarium Neo Forte por tbl flm 30x5mg se dá zjistit zde: Prestarium Neo Forte cena.
 

Tritace 2,5mg

Tritace je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u tohoto léku je v době vydání článku 125 Kč za 20 tablet. Zdravotní pojišťovna na 20 tablet léku Tritace přispívá částkou maximálně 50 Kč. U tohoto léku se nejvíce vyplatí střední balení, kde je 30 tablet (POR TBL FLM 30X2,5MG). U menšího balení, kde je 20 tablet, je sice nižší doplatek, ale cena jedné tablety je v tomto balení dražší až o 90 haléřů na jedné tabletě, než v balení po třiceti tabletách. Aktuální cena doplatku u léku Tritace por tbl flm 30x2,5mg se dá zjistit zde: Tritace 2,5mg cena (http://www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?code=0056977&tab=prices)
 

Tensiomin

Tensiomin sice není hrazený pojišťovnou, ale je to výborný lék na snížení náhle zvýšeného krevní tlaku. Na lék Tensiomin nepřispívá pojišťovna, ale i tak je jen na lékařský předpis. Cena léku Tensiomin 25mg 30 tablet, kterou si pacient hradí celou sám, je v době vydání článku 69 Kč. U tohoto léku se nejvíce vyplatí menší balení, kde je 30 tablet (POR TBL FLM 30X25MG). U většího balení, kde je 90 tablet, je cena jedné tablety nepatrně dražší o několik haléřů. Aktuální cena doplatku u léku Tensiomin por tbl flm 30x25mg se dá zjistit zde: Tensiomin 25mg cena.
 

Prenessa 4 mg

Prenessa je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u léku Prenessa 4mg je v době vydání článku 33 Kč za 90 tablet. Zdravotní pojišťovna na 90 tablet léku Prenessa 4mg přispívá částkou maximálně 301 Kč. U tohoto léku se nejvíce vyplatí největší balení, kde je 90 tablet (POR TBL NOB 90X4MG). U menšího balení, kde je 30 tablet, je sice stejný doplatek a cena jedné tablety se tak zdraží až o 90 haléřů na jedné tabletě, než v balení po 90 tabletách. Aktuální cena doplatku u léku Prenessa por tbl nob 90x4mg se dá zjistit zde: Prenessa 4mg cena.
 

Ramil 5 mg

Ramil 5 je lék na vysoký krevní tlak, na který částečně přispívá pojišťovna. Doplatek u léku Ramil 5mg je v době vydání článku 415 Kč za 90 tablet. Zdravotní pojišťovna na 90 tablet léku Ramil 5mg přispívá částkou maximálně 301 Kč. U tohoto léku se nejvíce vyplatí největší balení, kde je 90 tablet (POR TBL NOB 90X5MG). U menšího balení, kde je 30 tablet, je sice nižší doplatek, ale i tak je cena jedné tablety dražší asi o 40 haléřů, než v balení po 90 tabletách. Aktuální cena doplatku u léku Ramil por tbl nob 90x5mg se dá zjistit zde: Ramil 5mg cena.
 

Zdroj: Nejlepší léky na vysoký krevní tlak

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA VYSOKÝ KREVNÍ TLAK PLNĚ HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Dobrý den.
Beru lék na vysoký krevni tlak,Betaloc zok,já ho platím.
je hrazený pojištovnou ? mám ministerstvo vnitra čr.
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bohužel na lék Betaloc ZOK pojišťovna přispívá jen 10% a zbylých 90% si hradí pacient sám. Můžete se dohodnout se svým lékařem na změně léčiva. Alternativ se stejnou léčivou látkou je mnoho. Levněji vychází například Vasocardin nebo Metoprolor Mylan. Oba přípravky jsou obsahem totožné s Betaloc ZOK, jen na ně více přispívá zdravotní pojišťovna, takže vyjdou o trochu levněji.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na vysoký krevní tlak plně hrazené pojišťovnou

Léky bez doplatku

Máme pro seznam léků, u kterých není při výdeji požadován žádný doplatek. Dostanete je v lékárně nebo v nemocnici zdarma. Kompletní seznam léků, které plně hradí zdravotní pojišťovna najdete zde: Léky bez doplatku.

Zdroj: Léky plně hrazené pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem DORETA 37.5 MG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

zajímá mě zda tento lék proplácí VZP a nebo kolik si připlácí pacient, děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Doreta 37,5 mg je speciální lék na tlumení silnějších bolestí obsahující paracetamol posílený tramadolem. Na lék Doreta 37,5 mg zdravotní pojišťovna přispívá, ale velkou část léku si platí pacient sám. Jedna tableta vyjde na 4,20 Kč. Ale když si necháte napsat maxi balení s devadesáti tabletami, tak cena doplatku na jednu tabletu se sníží přibližně na 2,16 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Doreta 37.5 mg

Sluchadla a úhrada zdravotní pojišťovnou

Zdravotní pojišťovny přispívají na sluchadlo jednou za 5 let. Je nutné dodat, že se jedná jen o jedno sluchadlo na jedno ucho. Výše příspěvku je pevně stanovená částka, která závisí na velikosti sluchové ztráty. V současné době jsou tři kategorie: příspěvek 2 700 Kč, 3 900 Kč, nebo 5 100 Kč. Výše příspěvku nezávisí na provedení sluchadla (výše úhrady je stejná pro závěsný typ i pro sluchadlo do ucha) a je stanovena lékařem s licencí k výdeji sluchadel. Rozdíl mezi prodejní cenou sluchadla a příspěvkem pojišťovny se hradí při vyzvednutí sluchadla.

Příspěvky na pořízení sluchadel jsou však bez ohledu na inflaci a technologický vývoj stále stejné již 15 let. Flexibilitu a možnost přizpůsobení v České republice upravuje zákonná úprava a interní procesy pojišťoven pro zdravotní prostředky skupiny ZP 08. Tón udává největší pojišťovna VZP dle zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, konkrétně příloha č. 3 k zákonu č. 48/1997 Sb. Zda se změní, nebo alespoň upraví tento stav věcí v oblasti sluchadel, neví lékař, lékařka ani my.

Zdroj: Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír.

Dobrý den chtěl se zeptat je mi 23 let na horním patře mám pár svích zubu a mástek mám nárok na zubní protézu od pojištovny děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Každá zdravotní pojišťovna má vlastní podmínky úhrady zubních náhrad. Poraďte se se svým stomatologem, co je možné s vašimi zuby provést a pak požádejte zdravotní pojišťovnu o úhradu.

Zdroj: diskuze Dotaz

Vůně česnekové tinktury

Česneková tinktura má opravdovou vůni česneku. Jedna z hlavních účinných složek, která dává česneku zdravotní vlastnosti je známá jako acillin, který také dává česneku charakteristickou silnou vůni. Tato sloučenina je nejvíce účinná látka v česneku, co se týče zdraví. Je nutné, aby byla ponechána v tinktuře pro její zdravotní výhody. Acillin obsahuje síru, která dává česneku charakteristickou ostrou vůni. Česneková tinktura má česnekovou vůni.

Zdroj: Česneková tinktura a její zdravotní účinky

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PO OPERACI PLOTÉNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fadrná alena.

dobrý den ráda by jsem se zeptala ,jsem po operaci ploténky a mám jít k panu doktorovi na vypsání lázní 18.5.2017 ,tak by mě zajímalo jestli by jste měli místo v lázních ,musím je vybrat do půl roku od operace to je do 9.9.2017 moc vás prosím o odpověd na operaci jsem byla 9.3.2017 děkuji vám Fadrná

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

O přidělení lázní rozhoduje vaše zdravotní pojišťovna na základě návrhu, který zpracuje praktický lékař. Pojišťovna rozhodne o místě, délce pobytu a formě spoluúčasti pacienta. Požádejte svého praktického lékaře o vypsání návrhu na lázně a vše ostatní se dozvíte od své zdravotní pojišťovny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně po operaci ploténky


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP