Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

PROC ME PORAD SVEDI KOULE

OBSAH

Svědění konečníku v noci

Onemocnění, které se projevuje svěděním konečníku zvláště v noci, je infekce roupy. Úporné svědění nastává především v nočních hodinách, kdy samička vylézá a klade vajíčka okolo řitního otvoru. Konečník silně svědí, dochází ke škrábání a vznikají ragády, které se mohou sekundárně infikovat. Dalším důsledkem je neklid a nespavost kvůli úpornému svědění. V tomto případě je opět nutná návštěva lékaře.

Jako léčba se používá podávání protiparazitárního léku Pyrvinium. Roupy se musí léčit! Jinak se jich nezbavíte a jste navíc zdrojem infekce pro ostatní. Roupy mohou způsobit četné zdravotní komplikace (průjmy, špatné vstřebávání živin z trávicího traktu, vaginální výtok a vyrážku, u žen mohou následkem zánětu vznikat jizvy ve stěnách reprodukčních orgánů a tím neplodnost, dále i záněty močového měchýře).

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Diskuze

V diskuzi PROČ JSOU VARLATA TEPLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Peter.

Dobrý den jak je to možné se se mi pořád nahřivaj varlata mam teplotu 36,8 a ma bejt nižší a mám nejak červene koule čim to muže bejt odpovězte mi na email dekují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Šedivá.

Přečetla jsem si Vás problém, protože syn 27 let má také jak říká červený šourek a zatím mu žádný kožní lékař neporadil, prosím jestli Vám někdo poradil jak se toho zbavit.
Děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Proč jsou varlata teple

Svědění, proč mě to svědí?

Lokalizované svědění je většinou projevem nějakého lokálního poškození kůže, provází například bodnutí hmyzem, podráždění různými chemikáliemi a podobně, a odezní po zhojení defektu. Také různá infekční a chronická onemocnění jsou charakterizovaná svěděním spolu se svými viditelnými projevy, například lupénka či atopický ekzém, z přenosných chorob je to například svrab a jiná parazitární onemocnění. Tato onemocnění léčí dermatolog. Svědění kůže však také provází některá celková onemocnění a při pátrání po příčině je tak leckdy potřeba komplexní vyšetření internistou či alergologem. Rovněž různé alergie se často projevují svěděním a kopřivkou. Svědění může být i projevem poruchy odtoku žluče (látky ze žluče se hromadí v krevním oběhu a v kůži způsobují svědění), svědění se objevuje v konečném stadiu selhání ledvin, při onemocnění lymfomem, u poruch štítné žlázy, u infekce HIV. V léčbě se lékař nejprve zaměřuje na odstranění příčiny svědění. Pokud to není možné nebo je příčina neznámá, použijí se léky, které svědění potlačují.

Zdroj: Svědění kůže

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Chci se zeptat jestli vadi kdyz se druhy den mazu masti infectoscab a porad se mi delaj nove pupinky a porad to svedi diky za odpovet

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Doktor84.

ako sem zde spomenul ne vždy to pomáha infectoscab už tu nalezne odpovede

Zdroj: diskuze Svrab

Na mytí stačí jenom voda

Penis je bezpochyby váš nejcitlivější orgán a podle toho je třeba se k němu chovat. Možná i vy patříte mezi ty, kteří ho mydlí mýdlem – čím více voňavé pěny, tím lépe, že? No tak tohle je právě špatně. Čím více mycích prostředků na něj nanesete, tím více mu škodíte. Takže s tím opatrně! Pokud to s kosmetikou a hygienou přeženete, může to mít stejný účinek, jako byste jej neumyli vůbec. Na váš penis úplně postačí teplá voda, mýdlem kůži spíše vysušíte. Možná proto vás to tam často lechtá či svědí. A nezapomeňte se vždy po mytí pěkně osušit, zabráníte tak šíření bakterií.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SVĚDIVÉ VYRÁŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Neustále mě svědí a pálí oči. Také mi z nich pořád teče jako když brečim..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svědění a pálení očí nasvědčuje na alergickou reakci. Na to pomáhá oční roztok Zaditen, který je jen na předpis. Doporučuji nechat si oči prohlédnout očním lékařem a případně také udělat alergické testy na alergologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba svědivé vyrážky

Co a jak holit?

  • Varlata – asi základem je pečlivě si oholit varlata.
  • Anální otvor – toto je docela zábavná a obtížná disciplína, ale výsledek za to stojí.
  • Vnitřní strana stehen – určitě zkrátit nebo oholit. Lze použít například nůžky, což je zdlouhavé, nebo elektrický zastřihovač.
  • Zadek – záleží na vaší přítelkyni, ale dosti ženám se chlupatý zadek líbí.
  • Třísla – určitě je dobré je oholit současně s varlaty.
  • Oblast nad penisem – úplné oholení se nedoporučuje, protože dorůstající ochlupení dosti svědí. Naopak vhodné je použití zastřihovače nebo nůžek a jimi zarovnat asi na délku 0,5–1 cm do nějakého určitého tvaru.
  • Břicho – velké části žen se líbí chlupaté břicho, proto si ho neholte vůbec, nebo jen chlupy zkraťte.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Diskuze

V diskuzi JAK ODVODNIT ORGANISMUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svatava.

Nezabìrajì mí prášky na odvodnění (Furorese)léčìm se s ledvinami,poradì někdo co k nim přidat za bylinky.Ruky,nohy,vìčka celkově jsem jak koule.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Ahoj, taky jsem měla se zavodněním opravdu hrozné problémy. Vyzkoušej tohle www.odvodneni-organi… ja s tím mám fakt super zkušenost.

Zdroj: diskuze Jak odvodnit organismus

Domácí léčba svědění

  • Mezi jeden z nejúčinnějších způsobů léčby patří použití domácího pudru. Obvykle je vše zapříčiněno pocením, proto je důležité místo, které se velmi často potí, potřít pudrem. Pudr vám pomáhá proti svědění, protože prach pudru absorbuje pot a pomáhá se zastavením svědění.
  • Jedlá soda je také účinná v léčbě svědění.
  • Jablečný ocet. Jablečný ocet naneste na oblast, která vás svědí, k aplikaci stačí použít pouze houbičku nebo žínku a poškozenou oblast jimi natřít.
  • Šťáva z aloe vera je účinná při všech kožních poraněních, včetně svědění.
  • Rovněž směs z limetkové šťávy a hustého kokosového oleje je účinným lékem v boji proti svědění.
  • V lékárně je k dispozici lék Claritine, který účinně potlačuje nepříjemné projevy svědění.

Zdroj: Svědění kůže

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ CELÉHO TĚLA BEZ VYRÁŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka chvátalová.

ahojik chtěla bych se vás na něco zeptat ohledně mého svědění

už asi přes půl roku mě pořád svědí celé tělo a byla jsem u paní doktorky,kde mě dala prášky a ale to nepomáhá a je to čindál horší a v noci nespím a koukám do zdi svědí mě úplně všechno a nejhorší to je v noci a ráno přes den to je lepší a svědí mě to docela dost a fakt už nevím co s tím mám dělat prášky beru dvoje,ale moc nezabírají aji mě svědí tam dole aji zadek aji nohy úplně všechno také jsem zkoušela na koupel vločkovou kaši do koupele a mám aji olejíček ale pořád nic potřebuji poradit co s tím mám dělat je to fakt k nevydržení každý den se sprchuji a pořád nic.poradíte mi prosím co s tím mám dělat nebo co na to zabírá děkuji moc a bojím se škrabat aby to nebylo pak horší ještě

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Může to být svrab, přemnožené kvasinky na kůži, alergie a nebo příznak jiného onemocnění, například cukrovky. Jak vidíte, tak babské rady v tomto případě moc neúčinkují, takže pomoc hledejte v ordinaci kožního lékaře, popřípadě u internisty - imunologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění celého těla bez vyrážky


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP