Jedlá soda proti kocovině
Proti překyselení žaludku po alkoholu je osvědčeným prostředkem jedlá soda (soda bicarbona), a to 2 lžičky sody rozpustíme v 60 ml vody a vypijeme.
Zdroj: Jak se neopít
Proti překyselení žaludku po alkoholu je osvědčeným prostředkem jedlá soda (soda bicarbona), a to 2 lžičky sody rozpustíme v 60 ml vody a vypijeme.
Zdroj: Jak se neopít
V diskuzi JAVOROVÝ SIRUP A JEDLÁ SODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Saša.
Dobrý den, nemáte prosím někdo přímou zkušenost s vyrobením směsi? I přez zakoupení těch nejlepších surovin (kvalitní sirup a čistá soda bez hliníku) a dodržení postupu mi ve směsi soda sedimentuje ke dnu. Nevím kde nastala chyba. Děkuji za odpověď. Saša
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Babula.
Javorový sirup je potřeba zahřát a za tepla vmíchávat sodu
Zdroj: diskuze Javorový sirup a jedlá soda
Škodlivost sody bikarbony na lidský organismus je v přiměřeném množství vyloučena. Soda bikarbona neboli hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3), lidově jedlá soda, je zásadité činidlo a jde o naprosto bezpečnou látku. Konzumujeme ji běžně například v pečivu pod označením E500 – protispékavá látka a kypřicí prášek.
Zdroj: Léčivé účinky jedlé sody
V naší poradně s názvem PALENI ZAHY A PUCHYRE V ZADU NA JAZYKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Moravcova.
Dobry den,v zady v krku na jazyku se mi udelali jakoby vodnate puchyrky,neboli ani nepali,jen me v poslednich dnech pali dost casto zaha.Muzete mi poradit o co se jedna?Mam jit k doktorovi?Predem dekuji za odpoved s pozdravem Martina
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Na pálení žáhy vám pomůže soda bicarbona, ale s těmi puchýřky na jazyku se stavte na ORL, ať máte jistotu, co to je.
Zdraví Cempírek!
Zdroj: diskuze Paleni zahy a puchyre v zadu na jazyku
V naší poradně s názvem OPRUZENINY A JEDLÁ SODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel H. Dirscherl.
Slyšel jsem že na opruzeniny u dospělého(ve velkém stádiu) je dobré použivat jedlu sodu stylem pudru. Může to pomoci?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Soda při styku s pokožkou má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Ačkoliv soda bicarbona může vysušovat pokožku v důsledku jejích alkalických vlastností, tak při jejím působení můžete získat úlevu od svědění a otoku. Kvůli hydrataci pokožky je lepší použít sodu smíchanou s kokosovým olejem. Vzniklá pasta se nanese na pokožku po dobu 4-5 minut. Může se použít dvakrát denně k uklidňujícímu účinku.
Zdraví Cempírek!
Zdroj: diskuze Opruzeniny a jedlá soda
Soda bicarbona – hydrogenuhličitan sodný, NaHCO3 (jedlá soda, sodná sůl kyseliny uhličité) – je bílý jemný krystalický prášek se zásaditou reakcí a chutí, znáte ji jako součást prášku do pečiva nebo jako lék na pálení žáhy (vyrovná překyselení žaludku). Soda má nejen alkalizující, ale i antibakteriální účinek a antiseptické a protizánětlivé vlastnosti. Má lehce štiplavou chuť.
Zdroj: Jedlá soda na zdraví
V diskuzi PÁLENÍ ŽÁHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.
Manžel na pálení žáhy užíval celý život vždy lžičku sody ,zapil vodou a plení přestalo. Já jsem mu dávala na vyzkoušení novinky z lékarny, ale soda byla nejúčinnější. Žádné problémy mu soda po těch letech nezpůsobila, tak jí občas přidám do těsta místo PRDČ.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: diskuze Pálení žáhy
Ingredience: 1 polévková lžička sody (bez obsahu hliníku), 3 polévkové lžíce medu
Postup: Spojte sodu s medem v malé misce. Na míchání použijte nerezovou lžíci a směs ohřívejte při nízké teplotě cca 10 minut. Často míchejte a nechte jen mírně probublat. Nalijte směs do nádoby a nechte ji vychladnout. Zavíčkujte a dejte do chladu.
Použití: Užívejte 3x denně 1 lžíci této směsi půl hodiny před jídlem, a to po dobu jednoho měsíce. Vždy si vyrobte jen jednu dávku této směsi, abyste měli zaručenou čerstvost a účinnost. Během léčby se vyvarujte pšenice, cukru a mléčných výrobků, snižte příjem masa.
Zdroj: Med a soda bicarbona
V diskuzi JEDLÁ SODA JAKO LÉK NA RAKOVINU SLINIVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Sochor.
Dobrý den, koupil jsem tříkilové balení sody od fikemy bez hliníku, smíchal javorový sirup zahřál podle návodu a stále mám na dně bílý prášek. Zajímalo by mě jestli to mohu užívat. Děkuji za odpověď.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: diskuze Jedlá soda jako lék na rakovinu slinivky
Zdroj: Reflux u dětí
V diskuzi JAKÉ HROZÍ NEBEZPEČÍ PŘI VNITŘNÍM POŽITÍ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Haluz.
Jaké hrozí nebezpečí ? Obrovské ! Ovšem né pro dotyčného který tuto fenomenální látku požije, nýbrž pro zisky farmaceutického průmyslu, pro to je to obrovské nebezpečí.
Jestli můžete poradit. Co je tetraboritan sodný dekahydrát, ve srovnání o tom jedu o kterém mluvíte ? Slyšel jsem že i soda bicarbona nebo kuchyňská sůl je "toxičtější" než borax.. Co vy na to ? Borax užívám vnitřně, prozatím mám velmi málo zkušeností ale ty jsou více než skvělé.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alois.
Na www.uspesna-lecba.cz se dovíte, proč byl farmaceutickým lobby zakázán, protože se osvědčil jako levný, daleko úspěšnější lék pro léčbu artrózy než jejich vysoce předražené preparáty. Taky jsem používal Borax, přece jen může být znečištěn je technický, koupil jsem si proto Acidum Boricum 500g, kyselinu boritou, přidávám si ji do Tepperweinovy směsi na odkyselní - na špičku nože do dávky na 2 vrchovaté lžičky směsi (dostane se koupit v pár lékárnách hotová (500g za cca 360Kč), sám si ji vyrábím ze surovin v potravinářské kvalitě, s pětinovou cenou) viz kniha Tepperwein Pryč s kyselostí. Hrozil mi umělý kolení kloub a mám léky nezvladnutelnou polyneuropatii (spaní jen s oblblbujicimi prášky) a držím se od nich uz dál chodidla v noci nepálí, a klouby nebolí bez BRUFENU A NEURONTINU!
Zdroj: diskuze Jaké hrozí nebezpečí při vnitřním požití?
Med, soda bicarbona a olivový olej se používají v přírodním léčitelství po dlouhou dobu.
Kombinace těchto tří látek je účinná na zánět dutin. Působí pozitivně proti otoku sliznice a zlepšuje dýchání.
Pro přípravu léčivého přípravku smíchejte všechny ingredience ve stejném poměru. Po získání homogenní hmoty navlhčete tampón a vytřete jím nos. Také můžete použít kapátko nebo vatu. Vatu namočte do směsi oleje, sody a medu a vložte do jedné nosní dírky na dvacet nebo třicet minut. Používejte tento recept v průběhu jednoho týdne, efekt se dostaví již po první aplikaci. Nosní cesty jsou zvlhčené, snižuje se otok a zlepšuje dýchání.
TIP: Pokud se u dítěte objeví zánět vedlejších nosních dutin, doplňte tuto kúru o čaj s medem.
Zdroj: Med a soda bicarbona
V diskuzi JEDLÁ SODA JAKO LÉK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Tyllerová.
Dobrý den, při zakoupení jedlé sody pod latinským názvem Natrii hydrogencarbonas připravené v lékárně a Sody v prášku (hydrogenuhličitam sodný) výrobce Vitar s.r.o. ve Zlíně jsme zjistili odlišné chuťové vlastnosti s tím, že Soda v prášku chutnala lépe zatímco ta z lékárny byla výrazně slanější. Dotazem v lékárně jsme byli ubezpečeni, že jejich soda je farmaceuticky čistá a jako taková se používá při míchání jiných směsí. V čem prosím spočívá chuťový rozdíl obou jedlých sod ? Případně jaký vliv to má na vnitřní užívání.
Děkuji.
Ivana Tyllerová
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: diskuze Jedlá soda jako lék
Soda jedlá je chemicky NaHCO3 (hydrogenuhličitan sodný), jde o bílý krystalický prášek bez zápachu, pH je lehce alkalické. Neobsahuje jako antispékavou úpravu hliník a jeho soli.
Bikarbona, anebo bicarbona? Oba názvy jsou správné, bikarbona je počeštěný název pro jedlou sodu.
Hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3) neboli jedlá soda je bílý prášek se zásaditým pH. Hydrogenuhličitan sodný se používá jako součást kypřicích prášků do pečiva a šumivých prášků do nápojů. Využívá se také k neutralizaci poleptání kyselinou, jako náplň do hasicích přístrojů. Dá se rovněž použít k bělení zubů, pro změkčení potravin vařených ve vodě, na čištění v domácnosti i na pohlcení nežádoucích pachů.
Tělo hydrogenuhličitan sodný vylučuje v žaludku jako součást slizničního hlenu. Pokud je ho málo, žaludek se překyselí a dostaví se "pálení žáhy". Neutralizaci žaludečních šťáv je pak možno napomoci právě konzumací jedlé sody. Ze stejného důvodu bývá součástí krmných směsí pro zvířata. Zlepšuje u nich bachorovou výkonnost a stabilizuje pH bachoru snížením kyselosti prostředí.
Zdroj: Med a soda bicarbona
V diskuzi JEDLÁ SODA A JEJÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie .
Dobrý den,dočetla jsem se,že soda léčí i rakovinu prostaty.Jestli můžete,pošlete mi o tomto uzdravení něco nového.Děkuji Marie
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Zdroj: diskuze Jedlá soda a její účinky
Strava sehrává při udržování správných úrovní pH v těle důležitou úlohu. Bohužel naše „moderní“ stravování způsobuje snižování těchto úrovní a následně vytváří v těle kyselé prostředí. Buněčné aktivity a funkce jsou narušeny v případě, že se tkáně nacházejí ve stavu permanentní nerovnováhy. Při nízkých úrovních začínají buňky kolabovat. To potom následně vede k onemocním jako:
Soda bicarbona přispívá k transportu kyslíku tím, že rozšiřuje cévy a napomáhá uvolňování kyslíku do buněk. Tím se v buňkách zvyšuje pH.
Zdroj: Jedlá soda na zdraví
V diskuzi SODA BIKARBONA JEJI POUZITI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.
Chtěla jsem se zeptat,mám recept na buchtu a místo prášku do pečiva se tam má dát 1sáček sody bikarbony je to v pořádku?Děkuji
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.
Prášek do pečiva = soda bikarbona, takže žádný strach a klidně postupuj podle receptu i s práškem do pečiva. Dej pak vědět, jak se ti to povedlo. Nebo sem hoď recept, ať to taky můžeme zkusit.
Zdroj: diskuze Soda bikarbona jeji pouziti
Jedlou sodu lze použít jako:
Zdroj: Med a soda bicarbona
V diskuzi JAK LÉČIT POŠKOZENÉ NEHTOVÉ LŮŽKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.
Mám zřejmě poškozené nehtové lůžko na ukazováčku,mám na nehtu podélnou rýhu a na konci se mi nehet rozděluje-praská.Musím ho stále do půlky zastřihovat,abych někde neuvázla a nehet vážně nezatrhla.Dřív se poškozené nehty trhaly,je nějaká jiná pomoc?Děkuji.Ivana
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ilona.
Můj syn měl pracovní úraz, svez se mu žebřík na prsty u ruky, bojím se jestli nemá poškozené lůžko. Byl s tím na chirurgii, a má dva prsty podložené něčím z hliníku, aby byly v klidu . Co když bude mít poškozené lůžko. Dá se to nějakým způsobem řešit? Dekuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.
Zdroj: diskuze Jak léčit poškozené nehtové lůžko
Jedlá soda se dá běžně koupit, zde je cena v různých obchodech.
Zdroj: Jedlá soda jako lék
Škodlivost sody bikarbony na lidský organismus je v přiměřeném množství vyloučena. Soda bikarbona neboli hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3), lidově jedlá soda, je zásadité činidlo a je to naprosto bezpečná látka. Konzumujeme ji běžně například v pečivu pod označením E500 - protispékavá látka a kypřící prášek.
Zdroj: Použití sody bikarbony
Jedlou sodu v prášku (50 g) prodává řetězec Kaufland v rozmezí 4–5 korun. DM drogerie nabízí ve svém sortimentu produkt Jedlá soda čistič (1 kg) za cenu 69,90 Kč, Jedlá soda čistič (5 kg) za cenu 299 Kč, Deodorant stick bergamot + limetka (75 ml) s obsahem Sodium bicarbonate (baking soda) za cenu 179 Kč, Deodorant stick aktivní uhlí & hořčík (75 ml) s obsahem Sodium bicarbonate (baking soda) za cenu 179 Kč. Oba deodoranty slouží pouze k zevnímu použití.
Zdroj: Jedlá soda na zdraví
Jak jedlá soda (bicarbona) používaná při pečení, tak prášek do pečiva jsou kypřicí prostředky přidávané do těsta před vlastním pečením. Při pečení pak vytvářejí oxid uhličitý, který v těstě tvoří vzduchové kapsičky, čímž ho nakypřují. Prášek do pečiva obsahuje určité množství jedlé sody, ale tyto prostředky se používají poněkud odlišně. Jedlá soda je čistý hydrogenuhličitan sodný. V okamžiku, kdy se spojí s vlhkými či kyselými látkami (jogurt, čokoláda, podmáslí), dojde k chemické reakci, při níž po smíchání přísad okamžitě vznikají bublinky oxidu uhličitého. Z toho důvodu musíte těsta kypřená jedlou sodou péct hned po přidání této přísady, jinak takzvaně spadnou. Prášek do pečiva, jak bylo řečeno, už sodu obsahuje, ale kromě ní i další „okyselovadlo“, například vinný kámen, a také dehydrující látku, obvykle škrob. Díky této kompozici se kypřicí plynné látky (oxid uhličitý) začnou uvolňovat až ve chvíli, kdy se teplota těsta pečením zvýší.
Zdroj: Léčivé účinky jedlé sody
Jedlá soda a jablečný ocet pomáhají při redukci váhy.
Ingredience: 1 šálek vody, 1/2 lžičky jedlé sody, 2 lžíce organického jablečného octa
Postup: Smíchejte jedlou sodu s organickým jablečným octem, přidejte vodu a promíchejte. Pijte 1/2 hodiny před snídaní na lačný žaludek.
Zdroj: Jedlá soda na zdraví
Jedlá soda se používá i ke zklidnění žlučníku. Nekonzumujte ji však déle než dva týdny. Při dlouhodobém užívání se mohou dostavit nepříjemné nežádoucí účinky v podobě průjmu a ztráty vitaminů a minerálních látek.
Lžičku jedlé sody rozmíchejte ve sklenici vody a vypijte. Chuť není příliš dobrá, ale účinek se dostaví velmi rychle.
Zdroj: Jedlá soda na zdraví
Copyright © 2012 - 2024 NetConsulting Praha s.r.o.