Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

SOLARIUM A MODRINY LZE

OBSAH

Jak nechat zmizet modřiny rychleji

Urychlit ústup modřiny můžete přípravky s obsahem hirudinu. Tato látka tlumí srážení (koagulaci) krve.

Zdroj: Přírodní léčba modřin

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB, SEŽERE VÁS ZA ŽIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Buto.

Nejaká žena písala na inej stránke že na svrab pomôže solárium,pár krát ìsť na pár minút a je po ñom a ostatné jej tam veľmi dakovali

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Solárium svrab nezahubí, ale pomůže vám k tomu, aby se u vás v budoucnu rozvinula rakovina kůže. Paprsky ze solária nejsou nijak smrtící ani pro člověka a ani pro svrab. Navíc zdroj svrabu - oplodněné samičky - žijí hluboko v kůži, kde vůbec ani netuší, co to je solárko, protože jsou v temnu zakryty vrstvou kůže.

Jediným účinným lékem na svrab je mast ze síry, a nebo mast Infectoscab s obsahem jedu permethrin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Modřiny na těle

Pokud se vám modřiny na těle tvoří často a bez větší příčiny, například po lehkém doteku či zcela bez důvodu, okamžitě vyhledejte lékaře. Lékaře kontaktujte také tehdy, jsou-li modřiny na těle neobvykle velké a bolestivé. Provázejí-li tvorbu modřin další příznaky, jako například krvácení (z dásní, z nosu, v moči či stolici), opět neváhejte s návštěvou odborníka.

Zdroj: Přírodní léčba modřin

Diskuze

V diskuzi ZÁKOŽKA SVRABOVÁ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

také jsem se se srabem v minulosti setkala,když jsem pracovala v hotelu.Přes všechny mastičky a léky, které vůbec nepomáhaly. pomohlo 100% párkrát navštívit solárium, samozřejmě vertikální kvůli hygieně a bylo po problému.Vřele doporučuji!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

ahoj a ako casto si chodievala do toho solarka.......dakujem!

Zdroj: diskuze Zákožka svrabová diskuze

Solárium ano či ne?

Někteří, zejména obchodníci a majitelé studií, propagují solárium s tím, že je tak pokožka lépe připravena odolávat slunečním paprskům. Na druhou stranu dermatologové bijí na poplach a rozhodně takovou průpravu nedoporučují. Odborníci jsou toho mínění, že solárium pokožku poškozuje, vede ke ztrátě elastičnosti kůže a zaviňuje její předčasné stárnutí. Ani paní Šustrová solárium nedoporučuje: „Z mé praxe mohu potvrdit, že časem dochází k narušení pigmentace, jejíž léčba je nákladná, časově náročná a s nejistými výsledky“.

Zdroj: Jak správně pečovat o pokožku v létě?

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

-samozrejme sukromna sauna. Svrab neznasa teplotu viac ako 60C, tak som si myslela ze tam posediet 10-15 nim pri teplote 60az 70C ...Tak ze to solarium/vertikalne je najlepsie? tam nie je taka vysoka teplota.
dakujem!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Katko, v sauně, teplé 100 *C, se kůže těla prohřeje maximálně na 40 až 43 *C. Kontroluje to náš termoregulační systém, kdy při zvýšené okolní teplotě začne vylučovat pot, který pokryje celou zevní kůži a tím ji efektivně odizoluje od okolního horkého prostředí. Když teplota prohřátí kůže prekročí mez 43 *C, tak to již není možné vydržet a psychika Vás přinutí odejít. Pokud byste se snažila tyto signály silou překonat, tak byste nejspíše do několika minut upadla do bezvědomí a do další hodiny by následovala smrt z přehřátí organizmu. Efektivní doba pobytu ve 100 *C sauně je 20 - 25 minut, přičemž její skutečná snesitelná délka zavisí na startovní teplotě povrchu Vašeho těla. Pak musí následovat důkladné ochlazení.
Zákožka svrabová je živý organizmus a vysoké teploty ho destruují podobně, jako by destruovaly naše tkáně. Budete-li chtít spálit svrab vysokou teplotou, nejspíše si poškodíte také i své kožní tkáně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Proč to svědí

Citlivá pokožka se vyznačuje přecitlivělostí především na kosmetické prostředky s obsahem chemických látek. Pokud se jedná o náhlý problém a na pokožce se objeví červené flíčky nebo svědění, zkuste se nejdříve zamyslet a sami zapátrat po příčině. Zhoršení stavu pokožky může způsobit i stres či velké vypětí, změna kosmetiky, návštěva kosmetického studia, sauny, ale i chlorovaná voda v bazénu či solárium. Alergenem může být například i jídlo nebo hormonální změna (antikoncepce).

Červené loupající se fleky na obličeji – foto.

Zdroj: Svědivé červené loupající se fleky na obličeji

Léky a slunce

Některé léky obsahují složky, které mohou způsobit fotosenzitivitu – chemicky vyvolanou změnu kůže. Kortikoidy mezi tyto léky ale nepatří. Fotosenzitivita činí člověka citlivým na sluneční záření a může způsobit příznaky podobné spálení sluncem, vyrážku nebo jiné nežádoucí vedlejší účinky. Mohou ji vyvolat léky aplikované na kůži nebo užívané ústy nebo injekčně.

Existují dva typy fotosenzitivity – fotoalergie a fototoxicita.

  • Fotoalergie je alergická reakce kůže a může se objevit až několik dní po vystavení slunci.
  • Fototoxicita, která je častější, je podráždění kůže a může se objevit během několika hodin po vystavení slunci.

Oba typy fotosenzitivity se objevují po vystavení ultrafialovému světlu – buď přirozenému slunečnímu světlu, nebo umělému světlu, jako je solárium.

Zdroj: Kortikoidy a slunce

Poradna

V naší poradně s názvem HNĚDÉ SKVRNY PO VŘEDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emília.

Dobrý den prosím poradte mi jak se zbavit hnědých tmavých skvrn po vředech,čím to vybělit mám toho mnoho děkuji za radu Emília
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jizvy po vředech, které byly hluboké, jsou na pokožce patrné opravdu dlouho a trvá až jeden rok, než se pokožka vrátí do původní barvy. Pokud už to máte dlouho, tak můžete použít některý z bělících prostředků, jak je uvedeno v tomto článku: www.ceskenemoci.cz/c…
Když by zesvětlení pokožky nevedlo k uspokojivému výsledku, tak můžete naopak nechat celou pokožku zhnědnout. K tomu můžete použít přirozené slunce, solárium a nebo samoopalovací krémy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hnědé skvrny po vředech

Rakovina oka

Typické příznaky rakoviny oka jsou:

  • Stíny, závěsy, plováky/kroucené čáry v zorném poli;
  • Nové nebo zhoršující se rozmazané vidění, často pouze jednoho postiženého oka;
  • Zvětšující se tmavá skvrna v oku;
  • Částečná nebo úplná ztráta zraku;
  • Vykulené jedno oko;
  • Bulka na víčku nebo v oku, která se zvětšuje;
  • Bolest v oku a kolem oka (vzácné).
Tyto příznaky mohou být také způsobeny méně závažnými očními stavy, takže nemusí být nutně známkou rakoviny. Pokud však pociťujete některý z výše uvedených příznaků, okamžitě navštivte svého očního lékaře.

Menší léze jsou obvykle pozorovány lékařem kvůli změnám. Měnící se nebo větší léze by vyžadovala biopsii, aby se vyloučilo zhoubné onemocnění.

Někdy se léze skrývají za víčkem. Ty lze snadno přehlédnout a vyžadují pečlivé vyšetření biomikroskopem.

Lékaři se domnívají, že existuje souvislost s celoživotní akumulací UV záření nebo sluncem. Významný důvod, proč jsou sluneční brýle nutností pro všechny pacienty. Všichni pacienti používající solárium by měli nosit ochranné brýle proti UV záření.

Zdroj: Tmavé skvrny v koutku očí

Diskuze

V diskuzi SPATNE KREVNI DESTICKY CERVENE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobry den mam dotaz
ohledne špatnych červenych krvinek
často se mi mota hlava tece mi krev z nosu
z niceho nic
delaji se mi modriny samy od sebe
je jich hojeni trva dlouho
nevim Co Stim delat
dekuji Dvorakova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Spatne krevni desticky cervene

Něco na modřiny podle babičky

Babské rady doporučují aplikovat na modřinu ocet smíchaný s teplou vodou anebo drcené petrželové listy, které na modřinu zafixujete obvazem či obinadlem.

Na modřiny přikládejte vlažnou spařenou nať z pelyňku pravého. Snižuje bolest a urychluje vstřebávání modřiny. Jednu lžíci natě přelijte 0,5 l vroucí vody, 15 minut vyluhujte a sceďte. Do vlažného nálevu namočte plátěný kapesník a ten přiložte na modřinu.

Na modřiny přikládejte obklady z výluhu 30 g listů mateřídoušky úzkolisté. Dejte do 0,5 l vody, vařte 5 minut, 10 minut luhujte a sceďte. Obklady musí být vlažné.

Na vstřebávání modřin dobře působí med. Potírejte jím postižená místa a překryjte plátnem. Modřina se dobře vstřebává a snižuje se i bolest. Tento recept se velmi osvědčil i v nemocnici u dětí, které měly modřiny po nitrožilních infuzích.

Spařte mladé kaštanové listy (jírovec maďal) vroucí vodou. Listy přiložte ještě vlažné na modřinu a převažte suchým šátkem. Místo kaštanových listů můžete použít listy routy vonné.

Obklady nebo koupele ze slézu planého změkčí zatvrdlé rány a hojí modřiny: 25 g květů a listů slézu vařte 15 minut v 0,5 l vody, odvar sceďte do koupele nebo v něm namáčejte obklady.

Modřiny potírejte vymačkanou šťávou z kořene čekanky obecné. Kdo je citlivý, může šťávu zředit vodou nebo ji zamíchat do medu a tím potírat postižené místo.

Na potírání nebo obklady modřin se používá i odvar květů divizny velkokvěté: 60 g květů povařte v 1 l mléka 5 minut. Obklad hojí modřiny, zatvrdliny či otoky. Stejným způsobem připravíte obklad na modřiny z prhy chlumní (arniky), která má na pohmožděniny rovněž silný léčivý vliv.

Pokud se modřiny objevují často a po slabém nárazu, zvyšte přísun rutinu, který je obsažen v pohankových slupkách, borůvkách, černé jeřabině, červeném zelí a ostružinách. Zvyšte denní přísun vitamínu C. Nejlepšími zdroji vitamínu C jsou pažitková nať, zelená paprika, červený rybíz, rakytník, křen a kysané zelí.

Zdroj: Přírodní léčba modřin

Poradna

V naší poradně s názvem MODŘINY PŘI WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Jsem po operaci achillovky a preventivně mi byl nasazen warfarin orion 5mg. Z nemocnice jsem si odnesla i léky na vysoký tlak prestarium neo 5mg, dlouhodobě užívám omeprazol 20 mg na reflux, teď jsem měla asi tři dny nechutenství a skoro nic jsem nemohla jíst. I trochu průjem. Při hygieně se zjistilo, že mám na zádech dvě větší modřiny v bederní části. Bolela mě záda, tak jsem si je namasírovala právě tam. No konzultace tf s lékařem, dostavit se quick test ráno na pohotovost. Taky se to už někomu stalo?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Modřiny při léčbě Warfarinem jsou častým vedlejším efektem. Při masáži se vlivem tlaku poruší stěna podkožních vlásečnic. Za normálních okolností se trhliny rychle rychle zacelí krevními destičkami. Warfarin však těmto shlukům krevnich destiček brání a prodlužuje dobu krvácení. Díky tomu dojde i při malém poranění k dlouhému krvácení a následně se vytvoří viditelné modřiny. Aby se předešlo nadměrnému krvácení, provádí se měření srážlivosti pomocí testu Quick. Podle jeho výsledků lékař upraví dávkování Warfarinu, aby čas srážení krve byl optimální.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modřiny při warfarinu

Co se s tím dá dělat

Není-li porušená kůže, nemusíme přikládat náplast ani obvaz. Zhojení modřin může urychlit držení postižené oblasti ve zvýšené poloze a v klidu. Přikládejte několikrát denně ledové nebo studené obklady v průběhu jednoho až dvou dnů po vzniku poranění. Jako ledový obklad dobře poslouží například sáček mražené zeleniny zabalený do utěrky (nikdy nepřikládejte přímo na kůži, hrozí její poškození). Obklady často vyměňujte. Pohyb a přímá námaha místa s modřinou narušují hojení. Ani masážemi ústup modřiny neurychlíte.

Cévní stěnu lze posílit pestrou stravou s dostatkem vitamínu C. Z preparátů funguje osvědčený Ascorutin, jehož účinnými látkami jsou kyselina askorbová (jiný název pro vitamín C) a rutin, které se zabudují do cévní stěny a tím ji zpevní. Efekt se dostaví už po měsíci užívání v denní dávce 3x 1 nebo 2 tablety. Ascorutin také slouží lékařům jako jednoduchý a pacienta nijak nezatěžující test k odlišení poruch cévní stěny od poruch srážlivosti. Samozřejmě jen tam, kde je sklon ke zvýšené lomivosti cévní stěny zjevný a nejsou přítomny známky závažnějšího zdravotního problému.

Mezi přírodní zdroje rutinu patří pohanka, otruby, ovesné vločky, luštěniny, chřest, ořechy, slupky jablek a rajčat, citrusy, listová zelenina, květenství bezu černého nebo zelený čaj.

Pokud se tvoří modřiny bez příčiny, neprodleně navštivte ošetřujícího lékaře. A to zejména v těchto případech:

  • máte rozsáhlejší modřiny v oblasti očí, zvláště máte-li poruchu vidění;
  • máte neobvykle rozsáhlé nebo bolestivé modřiny, zvláště pokud se tvoří zdánlivě bez příčiny;
  • modřiny se vám tvoří velmi snadno a zároveň míváte i jiné známky krvácení (z nosu, z dásní, krev ve stolici nebo v moči);
  • dříve se vám modřiny netvořily, náhle však vznikají i po malém násilí.

Zdroj: Modřiny bez příčiny

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Otakar.

Dobrý den prosím o radu ,predepsali mi warfarin mam cukrovku 2 typ pri omezeni určitých druhu zeleniny a potravin se mi zdvihl cukr zadal sem lékaře o zamenu warfarinu a on mi to zamitl ze nesplnuji podmínky pro pojišťovnu nechápu co to je za podmínky kdyz nestačí ze mam cukr skoro porad kolem 10,a občas modriny nebo krvavé oko prosim jestli mi můžete poradit co stim.mam delat dekuji otakar

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšené hodnoty cukru v krvi určitě nebudou vlivem diety nutné pro léčbu Warfarinem. Při Warfarinu musíte hlídat příjem vitamínu K. Mezi potraviny s vysokým obsahem vitamínu K patří především zelenina a ta pramálo ovlivňuje krevní cukr. Váš problém s vysokým cukrem a krvácením bude v nepochopení dietních opatření. Cukrovku snížíte tím, že omezíte sladká jídla a slazené nápoje, mlsání a pití alkoholu a budete jíst během dne jen malá jídla, ale dopřejete si je vícekrát denně. Tohle opatření nijak neovlivní účinky Warfarinu, pakliže v oněch malých jídlech nebudete konzumovat mnoho zelené zeleniny a úplně vyřadíte grepy (velký hořký pomeranč). Bylo by dobré si popovídat o svém jídelníčku se svým lékařem, ať praktickým lékařem a nebo s tím, od kterého máte recept na Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin nežádoucí účinky

Modřiny v těhotenství

Zvýšená tvorba modřin v tomto období může souviset s poruchou srážlivosti krve. Nebo může jít o nedostatek rutinu, vitamínu C či nedostatečnou elasticitu cév. Nemusí to tedy být nic vážného, ale je třeba přijít na příčinu a po jejím zjištění nasadit léčbu, popřípadě dodat vitamíny.

Zdroj: Přírodní léčba modřin

Krém

Rozex je bílý až světle béžový lesklý krém. Má být nanášen v tenké vrstvě na postižená místa kůže 2x denně, a to ráno a večer. Před aplikací by měla být postižená místa jemně omyta. Po aplikaci Rozex krému může pacient použít nekomedogenní a neadstringentní kosmetiku. Pro starší pacienty nemusí být dávka upravena. Použití Rozexu se nedoporučuje u dětí z důvodu nedostatečného množství údajů ohledně bezpečnosti a účinnosti přípravku v dětském věku.

Průměrná doba léčení je 3 až 4 měsíce. Doporučená doba léčby by se neměla překročit. Pokud je však efekt léčby zřetelný, může předepisující lékař zvážit podávání podle závažnosti příznaků na další 3 až 4 měsíce. V případě recidivy je možné léčbu opakovat po 3–5měsíční přestávce, ale jinak je třeba se vyhnout zbytečnému a prolongovanému podávání. V klinických hodnoceních trvala léčba růžovky topicky podávaným metronidazolem až 2 roky. Pokud nedojde k jasnému klinickému zlepšení, léčba by měla být ukončena.

Je nutno vyloučit kontakt s očima a se sliznicemi. Objeví-li se podráždění, je třeba Rozex krém používat méně často nebo dočasně přerušit jeho užívání, a je-li to nutné, vyhledat radu lékaře. Na rozdíl od Rozex gelu je Rozex krém vhodný k aplikaci na suchou kůži.

Metronidazol je nitroimidazol a musí být podáván s opatrností u pacientů s anamnestickou nebo probíhající poruchou krevního obrazu. Je třeba se vyhnout zbytečnému a prolongovanému podávání tohoto léku. Je prokázáno kancerogenní působení metronidazolu u určitých živočišných druhů. Kancerogenní působení u člověka není dosud prokázáno, v každém případě je však nutné omezit expozici léčených ploch UV záření (opalování, solárium, horské slunce).

Rozex krém je kontraindikován u osob s anamnestickou přecitlivostí na metronidazol nebo na jiné obsažené látky.

Zdroj: Rozex

Diskuze

V diskuzi OTOKY PO BRANÍ KRVE NA HORNÍ ČÁSTI RUKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Němcová.

otok je velmi bolestivý-bez modřiny

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Otoky po braní krve na horní části ruky

Nežádoucí účinky alkoholu a léků na ředění krve

Ať už při užívání antikoagulancií pijete nebo ne (doufejme, že ne, pro vaši bezpečnost), dávejte si pozor na známky abnormálního krvácení. Vyhledejte lékařskou pomoc, pokud zaznamenáte:

  • krvácení z nosu, zvláště nekontrolovatelné;
  • krvácení z horní části zažívacího traktu, indikované tmavou/dehtovou stolicí;
  • krvácení z dolního zažívacího traktu, indikované jasně červenou krví ve stolici;
  • řezy a škrábance, u kterých se nedá zastavit krvácení;
  • krvácení z dásní;
  • nadměrné/neobvyklé modřiny;
  • těžká únava;
  • bolest hlavy, závratě nebo zmatenost po pádu (zejména pokud se uhodíte do hlavy);
  • zvratky, které jsou krvavé nebo vypadají jako kávová sedlina.

V některých případech – pokud například zaznamenáte krvácení z dásní nebo modřiny – můžete jednoduše zavolat svému lékaři. Jindy je nezbytná okamžitá cesta na pohotovost nebo zavolání na tísňovou linku 112, protože některé krvácivé epizody mohou být život ohrožující.

Pokud pacient spadne a udeří se do hlavy, může mít intrakraniální krvácení, aniž by si to uvědomil. A ve chvíli, kdy si řekne 'Necítím se dobře', může být příliš pozdě.

Zdroj: Injekce na ředění krve a alkohol

Modřiny na nohou

K výskytu modřin na nohou můžete mít dědičné sklony podobně jako třeba k tvorbě křečových žil. Může za to vrozená zvýšená fragilita neboli křehkost cévní stěny, která je dána kvalitou vaziva, jež je součástí cévní stěny. Poruchy cévní stěny mohou být i získané v průběhu života. Často za nimi stojí nedostatek vitamínu C, který je pro správnou strukturu cévní stěny velmi důležitý.

Zdroj: Přírodní léčba modřin

Možnosti léčby

Zaznamenáte-li na své pokožce negativní změny, začne vás pálit, objeví se puchýřky či šupinky a tento stav přetrvává několik dnů, doporučujeme se co nejdříve vyhledat odbornou pomoc. Problémy s pokožkou se zabývá lékařský obor dermatologie. Dobrý lékař by měl nejdříve zjistit rodinnou anamnézu a pokožku důkladně prohlédnout. Rovněž by se neměla zanedbat i fakta, která mohla ovlivnit stav pokožky během posledních několika dnů a mohou být příčinou onemocnění. V tomto případě se však doporučuje obrátit na soukromé dermatologické ordinace, kde si sice připlatíte, ale přinejmenším máte jistotu, že vás lékař neodbyde vlažným pohledem. Alarmující je skutečnost, že ve většině případů, kdy si lékař není jist diagnózou, bývá nejsnadnějším způsobem „léčby“ předepsání medikamentů na bázi kortikoidů. Ty problém ve skutečnosti neřeší, ale pouze zmírní příznaky na přechodné období.

Citlivá pokožka se vyznačuje nízkou úrovní tolerance především na kosmetické prostředky s obsahem chemických látek. Pokud se jedná o náhlý problém a na pokožce se objeví červené flíčky, pupínky a nebo zarudlé tváře, zkuste se nejdříve zamyslet a sami zapátrat po příčině. Zhoršení stavu pokožky může způsobit i stres či velké vypětí, změna kosmetiky, návštěva kosmetického studia, sauny, ale i chlorovaná voda v bazénu a solárium. Alergenem může být například i jídlo či hormonální změna (antikoncepce).

Obecně se doporučuje používat přírodní kosmetické výrobky, jenže i ty mohou obsahovat alergizující látky (esenciální oleje, bylinné extrakty). S výběrem kosmetiky byste proto měli být opatrní. Pokožka potřebuje dostatek výživných látek, proto dbejte na zdravou stravu, která obsahuje primárně čerstvou zeleninu a ovoce. Vyhýbat byste se měli kořeněným jídlům, sladkostem a sušenkám. Dostatečnou hydrataci pleti zajistíte příjmem čisté vody (minerálky byste měli pít nanejvýš 8 týdnů v roce).

Zdroj: Citlivá a začervenalá pokožka

Meningokokové skvrny

Závažnější formou onemocnění meningokokem, s více než dvojnásobnou úmrtností (25procentní) oproti meningitidě, je meningokoková sepse. Jedná se v podstatě o otravu krve. Pacientům s touto formou postupně selhávají životně důležité orgány a následně umírají na srdeční zástavu. Tato forma je typická tvorbou krvavých skvrnek na kůži (petechií), které se postupně zvětšují a slévají v modřiny.

Zde vidíte, jak vypadají meningokokové skvrny.

Zdroj: Meningokok

Účinky cibule na vodu v koleni

Cibule uvolňuje ucpání mnoha druhů tekutin pod kůží, včetně krve, která způsobuje modřiny, a ucpané lymfy, která způsobuje otoky a bolest. Cibuli použijte jako obklad, jemně nasekanou, rozmixovanou nebo namletou a aplikujte přímo na čerstvou nebo starou modřinu, nebo ji použijte jako preventivní opatření na oblast, kde by se mohla vytvořit modřina. Je-li zapotřebí větší tažná síla, přimíchejte 1/3 až 1 stejný díl kuchyňské soli.

Zdroj: Voda v koleni a lék z cibule

Zkušenosti s heparoidem

  • Heparoid na modřiny urychluje jejich vstřebávání; mažte postižené místo 3x denně a modřinky se v krátké době ztratí.
  • Heparoid na hemoroidy – je s podivem, že lidé s hemoroidy relativně často zkoušejí Heparoid mast. Tato mast je určena k léčbě zánětů šlach, poúrazových otoků, zhmožděnin, žilních a některých dalších obtíží, nikoliv však k léčbě hemoroidů.
  • Heparoid na žilky – na popraskané žilky v obličeji, i kdekoliv jinde na těle, stačí používat Heparoid mast, po půlroce používání ve většině případů zcela vymizí, zlepšení je až 75%.

Zdroj: Krém Heparoid proti modřinám


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP