Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

SVEDENI HLAVY STRUPY

OBSAH

Není nic tak nepříjemného jako svědění uší. Každý, kdo někdy trpěl tímto problémem, ví, jak je to nesnesitelné. Jediným pocitem úlevy je poškrábat se. Poškrábání ucha však přináší jen dočasnou úlevu, zároveň se jedná o jednu z nejhorších věcí, kterou můžete udělat (možnost infekce). Naštěstí existuje mnoho bezpečných způsobů, jak vyzrát na svědění v uších.

Zdroj: Co znamená svědění v uších

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanča.

Je mi 22let a mám svědění hlavy a dst silné a nevím co a tím mám dělat je to hrozné.už to mám dýl jak měsícamám k tpomu lupy může to být aji tím?????????

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když svědění hlavy doprovázejí lupy, tak se může jednat o plísňovou dermatitidu. Tu může způsobit třeba plíseň ze zapařené čepice a bebo si ji můžete zanést třeba na prstech, když se drbete, například z klávesnice. Vyzkoušejte přípravek Nizoral. Je to šampon z lékárny a mohl by pomoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění hlavy

Svědění hlavy a kvasinky

Na svědění hlavy způsobené kvasinkami je účinný lék bez receptu například Nizoral šampon či Clotrimazol sprej.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Poradna

V naší poradně s názvem ZRUDNUTÍ HLAVY PŘI BARVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

ahoj chci se zeptat nedávno sem si barvila vršek hlavy na bílo a podbarvení na černo když sem si jí začala barvit bílou tak mě ta hlava neskutčně pálela a svědila .. asi 2 minuty na to mi úplně zčervenala ... ted mam v hlavě strupy a chci ze zeptat čím to je a co stim můžu udělat dík ahoj :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zčervenání pokožky hlavy po odbarvování je způsobeno popálením od odbarvovače. Kůže se potom chová, jako při spálení na slunci a i péče je podobná. Kůži je potřeba nechat zahojit, chránit ji ještě asi měsíc před sluncem a patlat na ni Panthenol. Kůže se zahojí do 14 dnů i dříve, podle intenzity popálení. Po zhojení zůstanou na kůži patrné růžové fleky, což je známka dobrého zhojení. Tyto růžové fleky se nesmí opálit na slunci, jinak by časem zhnědly - zpigmentovaly by.

Zdroj: diskuze Zrudnutí hlavy při barvení

Šampon proti svědění hlavy

Velmi účinné jsou jemné šampony. Naopak by se neměly používat keratolytické šampony. Také existují kosmetické výrobky, které mohou být použity po mytí vlasů pro zklidnění příliš citlivé pokožky hlavy.

Zde je vidět cena šamponu, který je účinný proti svědění hlavy: svědění hlavy cena.

Zdroj: Svědění hlavy

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanča.

Je mi 22let a mám svědění hlavy a dst silné a nevím co a tím mám dělat je to hrozné.už to mám dýl jak měsícamám k tpomu lupy může to být aji tím?????????

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Macháček.

CHci odpověď dík

Zdroj: diskuze Svědění hlavy

Svědění hlavy a vši

Svědění hlavy může postihnout i dítě. Pravděpodobně bude způsobeno vší dětskou. Nejvíce se tento převážně dětský parazit šíří v kolektivech. Vši vznikají nepřiměřenou hygienou. Na vlasech se při jejich výskytu objevují bělavé hnidy.

Zdroj: Svědění hlavy

Poradna

V naší poradně s názvem STRUPOVITOST VNITŘKU UŠÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den. Mám nějakou dobu ve vnitřku ušních boltců strupovitost. Jinde po těle se nevyskytuje. Co s tím mohu dělat? Děkuji.M.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Strupy v uchu, to znamená, že kůže je napadena buď virem herpes (strupy jsou hnědé) a nebo došlo k přemnožení kvasinek (strupy jsou bledé). Na každou uvedenou diagnózu je potřeba jiná léčba, obvykle k dostání na lékařský předpis. Zajděte proto na oddělení ORL, kde vám ouško vyšetří a doporučí nejlepší lék.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Strupovitost vnitřku uší

Babské rady na svědění hlavy

Osvědčilo se po umytí vlasů do posledního opláchnutí přidat citron nebo ocet a dobře promasírovat. Zbavíte se tak svědění i lupů.

Podrážděnou pokožku hlavy uklidňuje levandule, která navíc ovlivňuje tvorbu vlasového mazu. Zmírňuje i svědění pokožky a celkově porost regeneruje.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Fotografie

U koček se vyskytují strupy po různých kožních onemocněních a parazitech, zde jsou ilustrativní obrázky.

Zdroj: Strupy na kůži u koček

Poradna

V naší poradně s názvem PŘENOSNÉ SVĚDĚNI HLAVY VZDUCHEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fanda.

dobry den už asi 2 měsice mě svědi hlava,jako by mi po ni něco lezlo,už jsem snad vyzkoušela všechno,v poslednich dnech mi připada že když jsem vedle někoho,tak se začne škrabat na hlavě,co mam dělat,muže to byt něco važneho?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Můžou to být vši. Ty sice nejsou vážné, ale za to pěkně otravné. Nechte si od někoho prohlédnout hlavu, jestli tam náhodou fakt nejsou. Klidně použijte i lupu - zvětšovací sklo.

Zdroj: diskuze Přenosné svěděni hlavy vzduchem

Strupy ve vlasech u dětí

Nejčastější příčinou strupů ve vlasech u dětí je seborrhoická dermatitida. U malých dětí se často šupinky dělají právě na hlavičce.

Zde můžete vidět, jak vypadají strupy ve vlasech u dětí.

Strupy ve vlasech se u malých dětí manuálně odstraňují kartáčkem na vlasy nebo jemným hřebínkem, případně i houbou či žínkou. Nadměrné maštění bez následného umytí může problém paradoxně zhoršit, protože šupinky nabydou, ale neodloučí se, a nadto se kůže může pod vrstvou oleje zapařit.

Zdroj: Jak odstranit strupy ve vlasech

Strupy ve vlasech po barvení

Možná se vám stalo, že se vám strupy ve vlasech objevily po aplikaci barvy. Může to být i forma alergické reakce, pokud jste si předem neudělali test. Barvy jsou chemické přípravky a jejich aplikace není k vlasům a pokožce vždy šetrná. Strupům pak můžete předcházet jedině tak, že budete se svými vlasy zacházet šetrným způsobem.

Tyto fotografie zachycují, jak vypadají strupy ve vlasech po barvení.

Na strupy může pomoci regenerace olejíčkem (jojobovým, kokosovým, mandlovým), který se nanese na postižená místa a do vlasů se vmasíruje.

Zdroj: Jak odstranit strupy ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SEBOROICKÉ DERMATIDY VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dělají se mi ve vlasech bílé strupy které svědí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Seboroická dermatitida není jediná možná příčina těchto obtíží. Ještě to může být mimo jiné i psoriáza. Oboje spouští stres, což je v této hysterické době kolem šíření koronaviru velmi pravděpodobný viník. Zvládnutí stresu přinese i úlevu v těchto obtížích. Další léčba je závislá na určení přesné příčiny a to teď nevíme jistě, co to vlastně je. Může vám pomoci dehtový šampon www.zbozi.cz/hledani… a masáž pokožky lékařskou vazelínou www.zbozi.cz/kosmeti…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba seboroické dermatidy ve vlasech

Svědění hlavy a vypadávání vlasů

Pokud trpíte svěděním hlavy a vypadáváním vlasů, zkuste zakoupit například Kelual DS šampon od firmy Ducray, pacienti si ho chválí. Vlasy samozřejmě mohou vypadávat z důvodu postižení vlasové pokožky. Pokud budou projevy přetrvávat, navštivte kožního lékaře.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Diskuze

V diskuzi NEMOCI UŠÍ U KRÁLÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

dobry den,chtela jsem se zeptat jestli se nekdo setkal s padanim usi u kraliku.mame asi 20 kraliku takovejch tech na hrani pro deti (ne na jidlo)dlouhosrstych i kratkosrstych a v posledni dobe u 2poslednich vrhu se nekterym z nich(je jim kolem jednoho az dva mesice)se kacej usi.nejdrive jedno pak druhy,nebo hned ze zacatku obe....nevime cim by to mohlo byt,nemaji zadny strupy ani svedeni,jedi granule a nehubnou ani nemaji prujem.jejich matky a tatka nemaji spadle usi.muze mi nekdo poradit,jestli je to v poradku nebo co by to mohlo popripade byt?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nemoci uší u králíků

Svědění hlavy a krku

Pokud trpíte svěděním hlavy a krku, může se jednat o plísňové onemocnění. Také může jít buď o reakci na nějaký šampon, nebo o parazity, či silně přesušenou pokožku hlavy. Může to ale být i začínající lupénka, což by bylo závažnější. Každopádně se doporučuje navštívit dermatologa, který odborně zhodnotí stav, případně odebere stěry na kultivaci, aby zjistil, o co přesně se jedná.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VILIAM ČONKA.

Chtěl bych zjistit z čeho mě stále svědí kůže v hlavě na zádech konečník a to snad celé tělo trpím s akné mám CHOPN

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mája.

Na svědění konečníku používám hemostop.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ KŮŽE V HLAVĚ A SVĚDĚNÍ KONEČNÍKU

Svědění hlavy a těla

Svědění hlavy a těla může být způsobeno alergickou reakcí na prací prášek, ve kterém je vypráno ložní prádlo, zkuste tedy tento prací prášek změnit, dále byste mohli vždy před spaním užít nějaké antihistaminikum, například Zyrtec (balení s 10 tabletami je volně prodejné v lékárně). Budou-li potíže i nadále přetrvávat, doporučuje se konzultace na kožním oddělení.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Příčiny svědění hlavy

Svědění pokožky hlavy je velmi běžné. Může být spojeno s poruchou pokožky hlavy a doprovázeno lupy. Také může být způsobeno vnějším podrážděním.

Budeme-li se zmiňovat o svědění způsobeném bez doprovodu kožního onemocnění, pak v popředí bude stát tvorba lupů. Vyskytnou-li se lupy ve vlasech, budou dozajista příčinou podrážděné pokožky na hlavě. Je však nutné si uvědomit, že urputným drbáním pokožku na hlavě ještě více podráždíme, a navíc zcela běžný problém můžeme změnit v nepříjemnou infekci. Proto bude nejlepším řešením zakoupit si přípravky pro péči o citlivou pokožku. Ty nejenže zabrání následnému tvoření lupů, ale navíc jsou jemné, šetrné a mají zklidňující účinek na podrážděnou pokožku hlavy. Svědění hlavy nemusí být však způsobeno jen lupy. Může se jednat také o kožní chorobu, svědění kůže, která se rozšiřuje i do vlasaté části hlavy. Na mysli máme nyní lupénku.

Zdroj: Svědění hlavy

Šampon Neutrogena forte

Jedná se o šampon proti lupům určený speciálně pro svědivou pokožku hlavy.

Zde je seznam nejnižších cen šamponu Neutrogena forte.

Zdroj: Svědění hlavy

Svědění hlavy a pupínky

Pokud trpíte svěděním hlavy a pupínky, může jít o folikulitidu, což je zánět vlasových kořínků, nebo o projev seborhoické dermatitidy. Zkuste volně prodejné šampony, například Mediket ictamo či Mediket plus. Je vhodné jejich dlouhodobé používání a šampony je třeba nechat vždy chvíli působit.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Strupy ve vlasech u dospělých

Příčiny

Strupy ve vlasech mohou signalizovat onemocnění seboreickou dermatitidou či lupénkou, bohužel obě nemoci jsou chronické a mohou se vracet.

Léčba

Doporučuje se používat dlouhodobě řadu Blue cap (sprej, šampon, eventuálně i tablety).

Zdroj: Boláky ve vlasech


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP