Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

ÚNIK TEKUTINY Z KONEČNÍKU

OBSAH

Je nebezpečné slabé krvácení z konečníku

Slabé krvácení z konečníku je relativně častý příznak, který by se neměl podcenit a vždy by měl být konzultován s lékařem. Krev může být zjištěna buď při pohledu na stolici, nebo nalezena na rukavici při vyšetření konečníku prstem.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Poradna

V naší poradně s názvem UNIKÁNÍ TEKUTINY ...... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Poslední dobou,unikání tekutiny z řitního otvoru,nevím co je příčinou.

Ke kterému lékaři /obvoďákovi/ ? On doporučí další vyšetření ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte-li dobré vztahy se svým praktickým lékařem, tak to můžete probrat s ním. Musíte počítat s tím, že vám tento lékař bude muset prohlédnout váš konečník. Pokud chcete jít rovnou ke specialistovi, tak se objednejte na gastroenterologii. Tam mají speciální přístroje na vyšetření konečníku a výhodou je, že mají zkušenosti s podobnými problémy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Unikání tekutiny ......

Výtok z konečníku v těhotenství

Při výtoku z konečníku v těhotenství je vhodné navštívit gynekologa, který provede výtěr z konečníku na mikrobiologické vyšetření, zda se nejedná o zánět bakteriálního původu. Konečník je možné mazat krémem Bepanthen sensiderm a dodržovat zvýšenou hygienu. Možné je i proktologické vyšetření konečníku.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Únik moči při kýchnutí

Stresová inkontinence je únik malého množství moči například při kýchnutí, smíchu, zakašlání či při těžké fyzické námaze, jako je zvedání břemen nebo cvičení. Tento typ je také nejlépe léčitelný, přičemž je důležité problém včas konzultovat s lékařem.

Zdroj: Únik moči

Diskuze

V diskuzi MÁLO VYLUČOVÁNÍ MOČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Mornstejnova .

Vypijí 2 tekutiny a málo mocim

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Málo vylučování moče

Únik moči u žen

Výskyt inkontinence se zvyšuje s přibývajícím věkem ženy, kdy klesá hladina ženského hormonu estrogenu a současně povolují svaly pánevního dna, a to zvláště po menopauze. Důvodem může být i prodělání těžkého porodu nebo dlouhodobá nadměrná fyzická zátěž při zvedání břemen. Samovolný únik moči může také nastat z důvodu jiné nemoci, jako je například diabetes mellitus (cukrovka) nebo neurotické onemocnění. Jednou z možných příčin je také infekce dolních cest močových (při akutní inkontinenci). Větší riziko je také při obezitě nebo chronickém kašli, kdy je močový měchýř vystavován větší zátěži.

Zdroj: Únik moči

Diskuze

V diskuzi UNIKÁNÍ TEKUTINY ...... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Poslední dobou,unikání tekutiny z řitního otvoru,nevím co je příčinou.

Ke kterému lékaři /obvoďákovi/ ? On doporučí další vyšetření ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bohumil.

Dobry den. Som po operacii nadoru moc.mechura 2 r. chodim na kontroly aj CT ,udajne vsetko v poriadku. Asi pred 2 mes.so zistil unik mocu,to som vyriesil urinal.kondonmy,avsak mokry som bol stale-vyteka mi cira tekutina z konecnika.Pani doktorka-urolog mi predpisala plienky a chce zistit ci to nieje prepojenie moc.mechur a konecnik. Prosim poradte co by som mal pozadovat a kde by bolo najlepsie ist,lebo cestovanie je pre mna velmi neprijemne Dakujem.mam83r.

Zdroj: diskuze Unikání tekutiny ......

Únik moči u mužů

Únik moči trápí zejména muže při zbytnění prostaty, zánětech močových cest, po operacích ve spodní třetině břicha a u mladších ročníků zejména při poraněních míchy. Močová inkontinence po odstranění prostaty je však na prvním místě, a proto jsou žádané kontroly urologem. Potíže s inkontinencí jsou po této operaci téměř normální, ale zhruba po čtyřech měsících by se měl problém řešit. Postupně by měla inkontinence ustávat mezi 6. až 12. měsícem po operaci zbytnělé prostaty. Ještě před operací by měl být pacient poučen o pánevním cvičení a připraven na samotnou možnost úniku moči. Předchází se tak psychickému nátlaku způsobenému hyperaktivním močovým měchýřem i inkontinencí.

Zdroj: Únik moči

Diskuze

V diskuzi MED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, pokud chcete mít v čaji veškeré prospěšné látky, vmíchejte med do vlahé tekutiny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dany.

Měl bych také dotaz. Jak přesně se med vyrábí?? Zatím jsem našel tento článek:vcelimor.cz/serial-d… ale rád bych věděl nějaké ty podrobnosti :)

Zdroj: diskuze Med

Samovolný únik moči

I další zdravotní problém postihuje psy i jejich starší páničky. Svaly starších psů hůře udržují potřebné napětí, a tak u nich může dojít k úniku moči, ale i stolice. Čím je pes starší, tím víc se u něj mohou tyto příznaky objevovat. Zpočátku se může pes pomočovat jen občas a problém vyřeší častější venčení, postupně budou ale k zvládání problému potřeba léky. I v tomto případě je potřeba vyhledat veterináře pro případ, že únik moči není jen zdravotním problémem, ale jedná se o symptom vážnějšího onemocnění, například zánětu močového ústrojí, onemocnění ledvin atd.

Zdroj: Nemoci starých psů

Poradna

V naší poradně s názvem ÚNIK MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jura..

při delším sezení je vše v pořádku. , nato vstanu že půjdu na toaletu se vymočit , následně se mi chce moc močit tak ho vezmu a zaškrtim. toto nemohu udělat na veřejnosti. Jak na to ??????

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V takovém případě je nejlepším řešením nosit absorpční kalhotky. Do nich se můžete klidně vymočit a pak v klidu na záchodě vyměnit. Nejsou vidět a jsou spolehlivé. Tady máte přehled cen a prodejen: www.zbozi.cz/kosmeti…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Únik moči

Únik moči u dětí

Únik moči u dětí postihuje v 15–20 % děti pětileté a poté děti v období puberty okolo 15. roku. Téměř vždy představuje sociální a psychologický problém jak pro samotného jedince, tak pro jeho rodiče. Pokud se s potomkem vydáte k lékaři, důkladně dítě pozorujte, kdy k úniku dochází, v jakém množství, zda jej močení nepálí. Je potřeba okamžitě vyloučit vývojové vady ledvin, močového měchýře nebo genitálu. Lékař u dítěte prohlédne v rámci fyzikálního vyšetření zevní genitál, provede rozbor moči a budete zaznamenávat pitný a mikční protokol. Léčba se zaměřuje na konkrétní problém. Farmakologická se provádí formou diuretik a úpravou pitného režimu, kdy dítě pije pravidelně během dopoledne, odpoledne a po 18. hodině pije jen minimálně. Také je vhodné dítě natrénovat na pravidelné močení po 2–3 hodinách. Dalším způsobem léčby je budící alarm, který zazvoní v momentě úniku moči a dítě s močením pokračuje na WC. Doporučují se také cviky na posílení pánevního dna.

Zdroj: Únik moči

Poradna

V naší poradně s názvem ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktor.

d´Dobrý den,mám 8 měsíců po operaci prostaty erekce žádná občas unik moče,co mohu udělat pro zlepšení erekce dík Viktor

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Radikální prostatektomie je operace při níž dojde k odstranění prostaty a okolních struktur. Tato operace se nejčastěji provádí při léčbě rakoviny prostaty. Míra úspěšnosti je dobrá, pokud se rakovina nerozšířila za prostatu. Operace má však vedlejší účinky. Jedním z nich je erektilní dysfunkce (ED).

Důvodem, proč radikální prostatektomie nese toto riziko, je to, že dva drobné kavernózní nervy jsou umístěny po stranách prostaty. Normálně tyto kavernózní nervy přenášejí signály do penisu, aby se naplnil krví a stal se vzpřímený. Během operace může dojít k odstranění jednoho nebo obou těchto nervů, pokud jsou příliš blízko ložisku s rakovinou. Také, i když nervy nejsou odstraněny, mohou být během operace poškozeny. Poranění kavernózních nervů je jednou z hlavních příčin ED po operaci prostaty.

Vzhledem k tomu, že ED je častou komplikací po operaci prostaty, je dobré vědět o možnostech její léčby. Je také dobré vědět, že ED postihuje většinu mužů po operaci prostaty a mnoho mužů znovu získá schopnost mít erekci během 2 let po operaci, u které byly zachovány nervy.

Léky na ztopoření
Váš lékař může po operaci předepsat léky jako sildenafil, vardenafil nebo tadalafil. Tyto léky fungují tak, že zvyšují průtok krve do penisu, což může obnovit schopnost mít erekci.

Injekce
Další možností je aplikace léků přímo do penisu. I když to není tak pohodlné jako vzít si pilulku, tato možnost může pomoci k erekci.

Vakuová pumpa
K dispozici je také vakuové zařízení. To zahrnuje umístění mechanické pumpy na penis. Tato pumpa vytváří podtlak, který spouští erekci tím, že krev proudí do penisu. Pro udržení erekce je kolem kořene penisu umístěn malý stahovací pásek.

Chirurgická operace
Existuje také chirurgický zákrok, který může být proveden k léčbě ED. Využívají se různá zařízení, která lze implantovat do penisu, aby vám pomohly dosáhnout erekce. U jednoho typu je pod kůži šourku implantována malá pumpa. Když chcete mít sex, zmáčknete pumpu a tekutina se odešle do válců, které jsou implantovány do penisu. Tekutina pomáhá vytvářet erekci.

Cvičení
Cvičení svalů pánevního dna nabízí také další možnost řešení ED. Jmenuje se kegelovo cvičení a bylo zjištěno, že zlepšuje erektilní funkci u mužů s ED z jiných příčin. Cvičení svalů pánevního dna se provádí po operaci a pomáhá s kontrolou úniku moči a někdy vede i k obnovení sexuální funkce penisu.

Vzhledem k tomu, že existuje mnoho způsobů léčby, které můžete vyzkoušet, je velká šance, že najdete takovou, která bude vyhovovat vašemu životnímu stylu.

Kromě schopnosti dosáhnout erekce však mohou existovat i jiné sexuální problémy. Můžete mít například potíže s orgasmem. Pro muže, kteří mohou mít po operaci prostaty orgasmus, budou mít stále příjemný zážitek. Ale nebudou moci ejakulovat sperma kvůli odstranění prostaty.

ED je po operaci prostaty běžná a v některých případech můžete po nějaké době znovu získat sexuální funkce. To se může pohybovat od několika měsíců do 2 let. Pamatujte také, že ED lze léčit. Díky spolupráci se svým lékařem budete moci najít účinnou léčbu ED.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex po operaci prostaty

Píštěle močového a pohlavního ústrojí

Nejběžnějším typem píštěle je vezikovaginální píštěl. Tato píštěl způsobuje únik moči z pochvy a vede často až k močovému měchýři. Zároveň může spojit vagínu s tlustým střevem, takže dochází k výtoku výkalů. Tyto druhy píštěle se nejčastěji vyskytují v chudých rozvojových zemích.

Zdroj: Řitní píštěl

Poradna

V naší poradně s názvem PROČ PRASKAJÍ ŽILKY V KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

při stolici mi praskají v konečníku žilky,a trochu krvácím.Toto se mi stává asi 3 krát do roku.Co mám dělat,abych tyto problémy neměla?
Děkuji Marcela

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když se u vás objeví období krvácení z konečníku, tak do své stravy přidejte psilium. To vám zjemní stolici, která pak nebude tolik dráždit žilky v konečníku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Proč praskají žilky v konečníku

Co značí oranžová tekutina z konečníku

Oranžová tekutina jako výtok z konečníku může signalizovat rupturu konečníku nebo hemoroidy. Také může jít o zánět nebo o nádor. Dále se může se jednat o poruchu trávení. Vždy je vhodná konzultace s lékařem.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi JAK CVIČIT PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Radu pro přítele už bude mít 2 měsíce po operaci prostaty a stále má unik moče.Neposlouchá a pije pivo večer až 3 a do toho rum.Nevím jestli cvičí.Pak má tlak v podbříšku co s ním Jana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak cvičit po operaci prostaty

Krvácení z konečníku po porodu

Při porodu může dojít k vyhřeznutí konečníku nebo k hemoroidům, které při stolici mohou krvácet. Je vždy dobré s touto skutečností obeznámit vašeho lékaře, který vám bez pochyby situaci objasní a pomůže vám ji vyřešit.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Diskuze

V diskuzi SEX PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sexchtíč.

Dobrý den,
Je možné ještě souložit po operaci prostaty

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viktor.

Mám 7 měsícú po robotické operaci odstranění prostaty a stále unik moči a erekce žádná,co mohu pro to udělat.Viktor

Zdroj: diskuze Sex po operaci prostaty

Mast na svědění konečníku

DOXIPROCT 1 X 30 GM mast je určena k léčbě vnitřních i zevních hemoroidů, svědění konečníku, ekzému konečníku a okolí, zánětu žlázek a papil konečníku (cryptitis, papillitis) či povrchových trhlin (fissur) při řitním otvoru. V těchto výše uvedených případech si může pacient aplikovat přípravek sám. V případě, že potíže přetrvávají déle než 5 dní, nebo se v průběhu léčby zhoršují, je třeba se poradit s lékařem. Při vzniku náhlých prudkých bolestí nebo výraznějšího krvácení je nutno neprodleně vyhledat lékaře.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Co znamená vodnatý výtok z konečníku

Vodnatý výtok a voda z konečníku mohou souviset se zánětem ve střevě. Jedná se tedy o průvodní projevy zánětu.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Únik moči u mladých mužů

Při úniku moči u mladých mužů bývá porušena schopnost řízeného vyprazdňování močového měchýře. Dochází ke ztrátě schopnosti zabránit odchodu moči, i když se ji dotyčný snaží v měchýři udržet. Jakmile pocítí postižený muž potřebu močit, tělo vysílá do močového měchýře signál k uvolnění. Moč se vylučuje po uvolnění svěrače močové trubice a stažení svalů močového měchýře. Porucha tohoto mechanismu je spojena s inkontinencí. Množství moči, která takto uniká, se pohybuje od několika kapek až k proudu moči. Schopnost řízeného vyprazdňování může být poškozena i četnými neurologickými chorobami. Jednou z nejčastějších neurologických příčin je roztroušená skleróza, mozková obrna, úrazy páteře spojené s poraněním míchy a jiné neurologické choroby, stres. Někdy se vlastní příčinu stanovit nepodaří, ani zde však není medicína bezradná a dokáže většinou účinně pomoci.

Zdroj: Únik moči

Jaká poradna lékaře se zabývá krvácením z konečníku

Lékařský obor zabývající se onemocněním konečníku, neoperační léčbou a operacemi hemoroidů (často nesprávně nazývané hemeroidy), trhlin v konečníku, píštělí a zánětů konečníku se nazývá proktologie. Mezi nejčastější potíže pacientů patří svědění konečníku, pálení konečníku, krvácení z konečníku nebo krev ve stolici. Dalšími častými projevy onemocnění konečníku mohou být bolestivé výstupky a trhlinky v konečníku nebo bolesti při vyprazdňování stolice (takzvané potíže s defekací). Nejfrekventovanějšími onemocněními způsobujícími tyto problémy jsou řitní trhliny a hemoroidy. Naprostá většina těchto potíží je řešitelná ambulantně. Po úvodním pohovoru a základním vyšetření je naplánována takzvaná proktoskopie (anoskopie) a posléze navržen i způsob léčby. Léčba může být chirurgická i nechirurgická. Většinou se jedná o kombinaci obou těchto metod.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Plíseň v konečníku

Pokud se u vás vyskytla plíseň konečníku, tak se po každé stolici sprchujte čistou vodou a poté důkladně okolí konečníku osušte. Na zklidnění zánětu je možné použít některý volně prodejný krém proti kvasinkám (Canesten, Clotrimazol, Pevaryl a podobně). Vhodné jsou sedací koupele z dubové kůry, při nedostatečném efektu je vhodná návštěva kožního lékaře.

Zdroj: Opruzeniny kolem konečníku

Svědění konečníku po antibiotikách

V důsledku podávání antibiotik dochází k poruše mikroflóry a k výskytu mykózy, která způsobuje svědění okolo konečníku a zevních rodidel.

Zdroj: Svědění konečníku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP