Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

XANAX DISKUZE

OBSAH

Srovnání Xanax nebo Neurol

V Česku se lék Xanax vyrábí pod názvem Neurol. Jde o generickou substituci přípravku Xanax. To znamená, že Neurol je totožný s přípravkem Xanax. Liší se pouze svým názvem a výrobcem.

Zdroj: Xanax

Diskuze

V diskuzi VÝMARSKÝ OHAŘ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina kempfová.

dobrý den chtěla jsem se zeptat jak často se musí chodit ven, chodíme s ním třikrát denně a je pořád aktivní. Děkuju kempfová kateřina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Adéla.

Já mýmu klukovi dávám xanax a abych po něm nemusela sbírat když se vyvenčí tak kapu gutalax. Chodím s ním dvakrát denně a je v pohodě. Než si venku nalakuju nehty, je vybehanej a vysr...nej a doma je úplně jak beránek.

Zdroj: diskuze Výmarský ohař

Xanax a alkohol

Během léčby přípravkem Xanax se nesmí v žádném případě požívat alkoholické nápoje. Časté kombinování s alkoholem pro zvýšení účinků je život ohrožující z hlediska smrtelného předávkování.

Zdroj: Xanax

Poradna

V naší poradně s názvem TRITTICO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Klimtova.

Užívám 5 den trittico. Mám problém se spánkem nemohu usnout.Brala jsem 1 rok stilnox který už neučinkoval.Dostala jsem trittico 125 mg.Ale také nemohu usnout. Tak si přiberu Xanax. Usnu vyčerpana ve 2 hodiny. Tak jsem začala brát trittico ráno. Múžu si vzít ještě jeden večer?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Trittico obsahuje léčivou látku trazodon, což je sedativní antidepresivum s duálním serotonergním mechanismem účinku. Používá se pro smíšené stavy deprese a úzkosti v kombinaci s nespavostí. Počáteční dávka je 125 mg/den, která se užívá v rozdělených dávkách po jídle nebo jako jedna dávka večer před spaním. Největší část rozdělené dávky se má užít vždy před spaním. Dávku lze bezpečně zvyšovat až na 300 mg/den. To je dvě a čtvrt tablety vašeho Trittica denně. Vyzkoušejte vyšší dávkování a pokud vám budou účinky více vyhovovat, domluvte se se svým lékařem na zvýšení dávky.
Kombinace léků Trittico a Xanax může zvýšit nežádoucí účinky, jako jsou závratě, ospalost, zmatenost a potíže se soustředěním. Někteří lidé, zejména starší lidé, mohou také zaznamenat poruchy myšlení, úsudku a motorické koordinace. Během léčby těmito léky byste se měla vyhnout nebo omezit pití alkoholu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trittico

Prodej Xanaxu a cena

Lék Xanax je pouze na předpis.

Cena:

  • Xanax 0,25 mg x 30 ks: 65,40 Kč; doplatek: 58,70 Kč.
  • Xanax 0,5 mg x 30 ks: 90,80 Kč; doplatek: 80,50 Kč.
  • Xanax Sr 0,5 mg x 30 ks: 137,00 Kč; doplatek: 121,50 Kč (tableta s prodlouženým uvolňováním).
  • Xanax 1 mg x 30 ks: 161,00 Kč; doplatek: 144,00 Kč.
  • Xanax Sr 1 mg x 30 ks: 255,50 Kč; doplatek: 231,60 Kč (tableta s prodlouženým uvolňováním).
  • Xanax 2 mg x 50 ks: 449,70 Kč; doplatek: 393,20 Kč.
  • Xanax Sr 2 mg x 30 ks: 378,20 Kč; doplatek: 341,40 Kč (tableta s prodlouženým uvolňováním).

Zdroj: Xanax

Poradna

V naší poradně s názvem LZE BRÁT MODIN A ANTIDEPRESIVA SOUČASNĚ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA KOLAŘÍKOVÁ.

Dobrý den,měla bych prosím dotaz zda mohu k lékům Apocital a Xanax brát ještě doplněk stravy Modin? Děkuji za odpověd Jana Kolaříková.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Modin je doplněk stravy založený především na účincích třezalky tečkované. Ta uvolňuje psychické napětí. Vy užíváte Apo-cital a Xanax, což jsou rovněž léky uvolňující napětí, ale jsou mnohem silnější, než Modin, takže při společném užívání nepocítíte žádnou změnu. Pokud máte pochybnosti o své léčbě, tak jediným rádcem vám může být jen váš psychiatr, který nejlépe ví, jaké změny v lécích jsou ve vašem případě možné. Obraťte se proto na svého lékaře psychiatra a nechte si vysvětlit účinky Modinu a svěřte se mu čeho tím chcete dosáhnout.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lze brát modin a antidepresiva současně?

Co léčí Xanax

Přípravek Xanax obsahuje léčivou látku alprazolam, sloučeninu patřící do skupiny benzodiazepinů. Alprazolam účinkuje jako anxiolytikum. Lék Xanax tak působí proti stavům úzkosti, navozuje pocity uvolnění a uklidnění.

Přípravek XANAX je indikován k léčbě příznaků:

  • úzkosti;
  • panických poruch s agorafobií (strach z otevřených prostranství, davů a podobně) nebo bez ní.

Přípravek XANAX vám lékař předepíše pouze v případech, kdy jsou příznaky závažné, omezující nebo vám způsobují nesnesitelné utrpení.

Zdroj: Xanax

Diskuze

V diskuzi 10DENNÍ OČISTA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

Já jsem sůl vůbec nesnesla. Koupila jsem si senný čaj a po dobu deseti dní jsem ho pila ráno i večer. S vyprazdňováním jsem za celou dobu problém neměla, spíš mě hodně bolela hlava.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renáta Janečková.

Dekuji

Zdroj: diskuze 10denní očista diskuze

Závislost na Xanaxu

Používání léků ze skupiny benzodiazepinů může vést ke vzniku návyku a emocionální/fyzické závislosti na tyto přípravky. Riziko závislosti se zvyšuje s dávkou a délkou léčby; může být vyšší u pacientů se sklonem k zneužívání alkoholu či léků. Závislost na lécích se může vyskytnout i při doporučených dávkách. Zvýšené riziko závislosti na lécích se projevuje rovněž při kombinované léčbě více benzodiazepiny.

Příznaky z vysazení: při rozvoji závislosti by náhlé vysazení léku mohlo vyvolat abstinenční příznaky. Ty mohou zahrnovat bolest hlavy, svalů, nadměrnou úzkost, napětí, neklid, zmatenost, podrážděnost a nespavost. V závažných případech se mohou vyskytnout i: pocit nereálnosti, pocit odcizení a nepřirozenosti ve vztahu k okolí či sobě samému, citlivost na zvuk, znecitlivění a brnění končetin, přecitlivělost na světlo, hluk a fyzický kontakt, halucinace nebo epileptický záchvat.

Dlouhodobé užívání vymazává přirozené lidské emoce a radost z prožívání života.

Během ukončování léčby přípravkem XANAX vám bude dávka snižována pomalu, nejvýše o 0,5 mg každé 3 dny. Někteří pacienti mohou vyžadovat i pomalejší snižování dávky.

Zdroj: Xanax

Nejužívanější léky na spaní na předpis

Xanax

Používá se za účelem uklidnění při úzkostných stavech, u panických poruch, depresí a různých fobií.

Vedlejší účinky Xanaxu: při předávkování léky na spaní může dojít k poruše vědomí s narušením dechového centra, což může vést až k ohrožení života.

Neurol

Lék Neurol patří stejně jako Xanax mezi léky proti úzkosti a na spaní. K léčbě nespavosti se používá, je-li příčinou potíží špatný psychický stav.

Vedlejší účinky Neurolu: předávkování může způsobit poruchu vědomí s narušením dechového centra, což může vést až k ohrožení života.

Rivotril

Rivotril se užívá při léčbě epileptických záchvatů, úzkosti, panických poruch a fobií.

Vedlejší účinky Rivotrilu: závislost, předávkování může způsobit poruchu vědomí s utlumením dechového centra.

Třetí generace – hypnotika: Pokročilejší hypnotika 3. generace mají menší množství vedlejších účinků a podle všeho je u nich nižší riziko vzniku závislosti. V současné době se jedná o nejdokonalejší léky, co se týče kvality navozeného spánku, množství a závažnosti vedlejších účinků. U starších osob mohou způsobit zmatenost, halucinace a bludy. Třetí generace je nejdokonalejší co do kvality navozeného spánku i do poklesu četnosti a závažnosti nežádoucích účinků. V poslední době se začíná hovořit také o čtvrté generaci hypnotik.

Patří sem:

  • Adorma, Apo-Zolpidem, Hypnogen, Stilnox, Zolpidem, Zolpinox – obsahují účinnou látku zolpidem
  • Zopiclone, Zopitin – obsahují účinnou látku zopiklon
  • Sonata – obsahuje účinnou látku zaleplon
Zástupci léků:
  • oxazepam (lék Oxazepam)
  • midazolam (například léky Dormicum a Midazolam)
  • alprazolam (například léky Frontin, Xanax a Neurol)
  • bromazepam (lék Lexaurin)
  • diazepam (například léky Diazepam a Apaurin)
  • klonazepam (lék Rivotril)
  • tetrazepam (lék Myolastan)
  • zolpidem (například léky Adorma, Apo-Zolpidem, Hypnogen, Stilnox, Zolpidem, Zolpinox)
  • zopiklon (léky Zopiclone, Zopitin)
  • zaleplon (lék Sonata)

Zdroj: Léky na spaní

Diskuze

V diskuzi SVRAB DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svrabem nakažená rodina .

Nakazili jsme se svrabem v Psychiatrické léčebně v Praze 8 - Bohnicích návštěvami u příbuzných v pavilonu s demencí, Alzheimerem ! Primářka ze Slovenska léčí pacienty se svrabem sedativy, aby svědění zaspali, a nasazením rukavic, aby se neškrábali ! Svrab se na nás přenesl doteky, tj. podáním ruky nemocnému. Tuto nakažlivou nemoc způsobuje mikroskopická zákožka svrabová. Je těžce rozpoznatelná pro všechny, i pro kožní lékaře. Na tmavé kůži není často nic vidět. Celá naše rodina se nakazila. Příznaky : červené skvrny, hlavně po škrábání, sem tam velké pupeny a abnormálně důkladně zkoumejte místa na těle s nejjemnější kůží, např. prsty, vnitřní i vnější lokty, podpaží, prsa, břicho, u genitálií, hýždě, vnitřní stehna, spodek stehen, kotníky, pod koleny …. všude můžete na světlé kůži vidět mini-pidi-dírky menší než 1 mm a ty jsou ucpané vaší sraženou krví jako špuntem. Zákožky se totiž občas prokoušou na povrch kůže ze svých chodbiček, v nichž kladou vajíčka a kálí. Nemoc je provázená bodavým, úpěnlivým, nesnesitelným svěděním. Když se postavíte k topení, kamnům, nebo vlezete pod peřinu, začnou zákožky řádit jako čerti. Většinou nejsou na krku a na hlavě. Ještě po vyléčení máme stále sekundární nemoc – vyrážku malých pupínků, nikoli těch velkých pupenů od zákožek. Svědí to stále dost nepříjemně a téměř po celém těle, ale ne tak neskutečně intenzivně bodavě. Máme ale pocit, že nejsme vyléčeni (avšak dírky na kůži už nemáme). Také se nám po léčbě hned udělali malinké bradavičky (jako ty virové) na různých místech těla, asi rovněž sekundární projev. K léčbě svrabu jsme použili hlavně mast na recept INFECTOSCAB (výrobce BRD) za doplatek 84 Kč (338 Kč). Bez receptu nelze nic koupit, vše údajně zakázali, aby byla infekční choroba evidována v evropské statistice. Pak jsme použili SOLFATAN – prášek se sírou na koupele z lékárny volně prodejný (65–69 Kč), se sírou prý je ještě pudr – asi tekutý, a pak i speciální mýdlo se sírou, tak to by bylo dobré zkusit. Dále jsme použili SAVO a jiné dezinfekční prostředky na tělo (slabý
roztok) a na dezinfekci všeho, tj. včetně oděvů. A rovněž Genciánovou violeť, Hypermangan, manganistan draselný (protibakteriální), kterou jsme natřeli nejvíce napadená místa, koupele v roztoku. Ze zoufalství jsme na postižená místa lili i ústní vody s alkoholem a jiné alkoholy. Nejlepší je dát vše, včetně bot, do igeliťáků, nastříkat na věci uvnitř dezinfekci, insekticidy, a uzavřené pytle dát na mráz na balkon, na dvůr, do mrazáku, do auta stojícího v mrazu. Zákožka nepřežije zmrznutí. Nebo zavázané, zalepené igelitové pytle aspoň postavit stranou a nechat je v tomto stavu 3 dny. Zákožka odumře bez vašeho tělního moku za 2–4 dny i bez mrazu. My vše navíc stále větráme a čekáme, až ta mrcha chcípne Nejlepší je vše vyprat a vydezinfikovat, postele ničím nezakrývat, ani prostěradlem, postříkat dezinfekcí (SAVO, též prodávají přímo různé roztoky na veterině, nemusíte sami ředit SAVO) a pak odjet mimo domov, třeba na chatu, k příbuzným. A vrátit se za 3–4 dny, kdy by měly být zákožky mrtvé. A v zimě nechat byt vymrznout, netopit, nechat otevřená okna, pokud můžete. Léčba trvá dlouho, několik týdnů i měsíců, jelikož asi většina lidí má po mastičce na svrab zase jinou vyrážku, o níž píše na IN další vyléčená osoba, že si vyrážku maže namíchanou mastí z lékárny. My sekundární vyrážku zatím ničím nemažeme, ale asi budeme muset, neboť nás to svědění tak obtěžuje, že se nemůžeme na nic soustředit.
Závěr : Dost šílená infekční nemoc a dlouho trvající následkem těžké diagnostiky a sekundárních chorob. Rychlé šíření nemoci následkem nevykonávání léčby nakažených pacientů, zejména ve státních zařízeních, jako je Psychiatrická léčebna v Praze 8 - Bohnicích, 3 pavilony spadající pod údajně samolibou, neochotnou a prolhanou slovenskou primářku Barboríkovou. Neadekvátní medikamenty v 21. století jsou nyní většinou z dovozu. V ČR
evidentně nemáme tablety, o nichž se píše na IN, zřejmě jsou drahé.
Na sekundární vyrážku a svědění údajně mast nebo zásyp
Framykoin. Zachránil nás známý, pan primář, v jiné čtvrti než v PLB, v Praze 8, kde odmítli léčit i své bezbranné, dementní pacienty.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kvetuše Klecandová.

Zabírá lék SCABICID. léčba je náročná,Přeji trpělivost

Zdroj: diskuze Svrab diskuze

Porovnání Xanaxu a Lexaurinu

Přípravek Lexaurin v nízké dávce snižuje duševní napětí a úzkost. Vyšší dávky způsobují svalové uvolnění a psychické zklidnění, což je velmi důležité při léčbě vážných neurotických (duševní poruchy mírného stupně) a psychosomatických onemocnění (duševní a tělesné onemocnění ve vzájemném vztahu).

Lexaurin je indikován:

  • při úzkosti, napětí, podrážděnosti, poruchách spánku;
  • při funkčních poruchách srdce a cévního systému, dýchacího, zažívacího a močopohlavního ústrojí způsobených stresem, úzkostí a napětím;
  • při psychosomatických poruchách, jako jsou bolesti hlavy nebo onemocnění kůže psychického původu;
  • při úzkosti a napětí doprovázejících vleklá organická onemocnění,
  • při abstinenčním syndromu (příznaky po vysazení alkoholu u závislých osob).

Léčivou látkou je bromazepamum. Přípravek je určen pouze pro dospělé.

Rozdíl mezi Xanaxem a Leuxaurinem je v účinné látce a v indikacích. Nejedná se o totožné přípravky.

Zdroj: Xanax

Diskuze

V diskuzi DISKUZE LIDI O CGA 800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radkacervena.

Opravdu se hubne po pripravku CGA800 nebo je to zase nejaka kachna.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka nikrmajerova.

škodí cga800

Zdroj: diskuze Diskuze lidi o cga 800


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP