Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Téma

XARELLTO

Xarelto je relativně nový lék interní medicíny. Účinnou látkou tohoto přípravku je rivaroxaban, což je přímý inhibitor koagulačního faktoru Xa. Svým působením rivaroxaban blokuje koagulační kaskádu, čímž dosahuje efektu omezení krevní srážlivosti. Velkou výhodou je tabletová forma léku.

Zdroj: Lék Xarelto

Poradna

V naší poradně s názvem XARELLTO A REISHI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Baráthová.

Dobrý den, od února mne čekají chemoterapie. Jako podpůrnou lečbu při ní jsem si koupila canodermu super strong (reishi), ale zjistila jsem, že není dobré reishi užívat, jestli-že beru léky na ředění krve. Kvůli fibrilacím síní užívám Xarellto 20 mg 1x denně.Dále mi bylo doporučeno užívat společně s reishi i přípravek Chemossuport a Cordyceps.Prosím, poraďte mi zda některé z těchto produktů mohu vzhledem k užívání Xarellta brát.Další léky, které užívám jsou Amprilan 2,5, Betaloc Zok 25mg, Cipralex 10mg a Rivotril0,5mg vše 1x denně. Děkuji za odppověď Baráthová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S takovýmto mixem léků je velká pravděpodobnost, ze může docházet k interakci. Bude třeba se poradit s lékařem, který vede vaší léčbu, a zeptat se ho, jaký podpůrný doplněk stravy potřebujete a jestli je vůbec prospěšné přidávat do těla další chemikálie. Sama raději uvedenou doplňkovou léčbu nezačínejte, protože skutečně hrozí zvýšené riziko krvácení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarellto a reishi


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP