Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

ZACINAJICI SALMONELA


Salmonela v těhotenství

Salmonelóza se v těhotenství vyskytuje jen ve velmi vzácných případech. Je-li u ženy skrytá dispozice, může mít i těžký průběh, který může být spojen s rizikem předčasného porodu.

Zdroj: článek Salmonela a její projevy

Příběh

Ve svém příspěvku BOLENI PATY ZESPODU PO RANU PRI CHUZI A PO DELSIM SEZENI A CHUZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Wagnerova.

Dobry den, muzete mi poradit s problemem boleni paty po ranu pri zacinajici chuzi se temer nemohu postavit na pravou nohu a to same pri delsim sezeni a pak chuzi. Po chvili pajdave chuze se to zlepsi, ale boli to stale. Dekuji za radu a zdravim Ivana Wagnerova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdena.

Dobrý den.
Myslím si ,že máte tzv. ostruhu.

Někomu pomáhá od bolesti ořechové listí . Na gázu dát ze 3 listy ořechové,poklepat a přiložit na patu.Převázat,nejlépe na noc.

Nejlepší řešení ale je navštívit lékaře,rtg paty a léčba. Nejvíc účinné je ozáření paty
3x.

Zdroj: příběh Boleni paty zespodu po ranu pri chuzi a po delsim sezeni a chuzi

Příznaky

Salmonela se projevuje střevními potížemi – průjmem a zvracením. U nemocného se objeví vodnatý průjem i 20krát až 30krát za den, křeče břicha, pocit na zvracení, samotné zvracení, horečka a bolesti hlavy. Ve stolici se může nacházet krev, hnis, hlen a podobně. Po vysoké ztrátě tekutin se objevuje dehydratace a celková slabost. Je nasnadě otázka, jak dlouho salmonela trvá a jak dlouho se léčí, ale to vždy záleží na průběhu onemocnění.

Zdroj: článek Salmonela

Příběh

Ve svém příspěvku PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ester.

Já jesm si nejvíce k prodloužení vlasů oblíbila clip-in.Nakupuji u vlasy-levne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Denisa.

Teď v začínající plesové sezóně dobrý tip. Určitě si u vlasy-levne objednám clip in.

Zdroj: příběh Prodloužení vlasů

Karanténa

K přenosu mezi lidmi dochází výjimečně, protože k nákaze je nutná vysoká dávka mikrobů.

Zdroj: článek Salmonela a její projevy

Příběh

Ve svém příspěvku DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Po zaléčení včelstva kyselinou mravenčí,jsem našel na podložce větší množství křidélek,
neví někdo proč?Jsem začínající včelař,děkuji za odpovědi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal Vinš.

Dobrý den Martine,
toto co píšete je velmi zajímavé, v odborné literatuře o tomto moc informací není. Domnívám se, že jsou zde možná dvě vysvětlení: 1) Že došlo k otravě a to tím, že jste překročil možné dávkování nebo došlo k otravě z jiných zdrojů (například při snůšce). 2) U včel propuklo bakteriální onemocnění septikemie, tato bakterie způsobuje, že se tělo včel rozpadá. Proto jste mohl nalézt větší množství včelých křídel. Nejedná se onemocnění, které by mělo způsobit větší škody na včelstvu. Mrtvolky včel by se měly sbírat a pálit.

Zdroj: příběh Včely diskuze

Co je to salmonela

Salmonela je bakterie způsobující průjmové onemocnění zvané salmonelóza. Bakterie rodu Salmonella se do těla dostávají ústy z potravy, nádobí, špinavých rukou a podobně. Ve většině případů není salmonelóza vážné onemocnění, ale je třeba ji nepodceňovat, protože někdy umí být velmi zákeřná a stát se dokonce příčinou smrti. Bakterie rodu Salmonella mají totiž velmi nebezpečnou schopnost, a sice pronikat do hlubších vrstev sliznice. Mohou se tak dostat do krevního řečiště a být rozneseny po celém těle.

Salmonely přežívají ve vlhkém prostředí dny až týdny a zmrazené dokonce měsíce. Ničí je dezinfekční prostředky, kyselé prostředí a teplota nad 70 °C. Salmonelózou nejčastěji onemocní děti v letním období, kdy jezdí na tábory a dopřávají si plné porce točené zmrzliny nebo fast food občerstvení.

Zdroj: článek Salmonela a její projevy

Příběh

Ve svém příspěvku PRODEJ VČELSTVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bc. Jaroslav Jansky.

Jsem začínající vcelar. Kdy se kupují vcelstva.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Prodej včelstva

Salmonela v těhotenství

Salmonelóza v těhotenství je onemocnění, které nenapadá plod přímo. Zda bude plod ohrožen, záleží na tom, jak těžký průběh bude salmonelóza u matky mít. Pokud bude průběh lehčí, s největší pravděpodobností bude vše v pořádku. U těžkých průběhů salmonelózy doprovázených dehydratací a minerálovým rozvratem může dojít k potratu či odumření plodu. Léčba spočívá v dietě a dostatečném pitném režimu. Těhotné ženy mohou užívat léky proti průjmům, jako je Smecta, Carbososorb či Imodium. Při teplotě mohou užívat Paralen po čtyřech hodinách. Při těžším průběhu je namístě ženu hospitalizovat na infekčním oddělení.

Zdroj: článek Salmonela

Poradna

V naší poradně s názvem VYSOKÝ NEHET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel konrad.

Jak prosím léčit začínající tzv.vysoký nehet na prstu nohy?Děkuji za doporučení a jsem s úctou KK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Defekty v růstu nehtu je dobré řešit co nejdříve. V tomto případě chirurgicky rekonstrukcí nehtové ploténky. Dohodněte se se svým kožním lékařem, který vám sdělí přesné možnosti podle vaší diagnózy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Vysoký nehet

Inkubační doba

Inkubační doba salmonely, tedy doba od vniknutí bakterie do těla po první příznaky onemocnění, je maximálně 48 hodin. Obvykle však kolem 8 hodin.

Zdroj: článek Salmonela a její projevy

Příběh

Ve svém příspěvku DOMÁCÍ VÝROBA KOSMETIKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Začínající blog o vyzkoušených receptech na domácí výrobu kosmetiky! :-)
http://belnatura.blogspot.c…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Domácí výroba kosmetiky

Nebezpečí u mletého masa

Mletá masa podléhají rychlé zkáze, proto musí být připravována bezprostředně před tepelnou úpravou. U déle namletých mas a při špatném skladování dochází k bakteriálnímu působení, což může mít za následek vznik nebezpečné bakterie salmonela.

Zdroj: článek Nejlepší recepty na mleté maso

Příběh

Ve svém příspěvku KNEDLÍK V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viktor.

Na "knedlík v krku" mi zabírá Phytoxan, většinou je to u mne příznak začínající nemoci, např. nachlazení a kašle, nebo angíny a normálně přetrvává tak 2-3 dny. S Phytoxanem a čajem s medem je pryč za den ;)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Knedlík v krku

Dieta při salmonele

Součástí léčby je dieta, která je nejprve omezena na pouhé nápoje (sladký černý čaj), poté se přidává suché pečivo, nemastné kaše, rýže, dušená mrkev, zeleninové vývary, banány, později mléčné výrobky a lehká strava. Naprosto nevhodné jsou tučné a kořeněné pokrmy.

Zdroj: článek Salmonela a její projevy

Příběh

Ve svém příspěvku RAKYTNÍK ŘEŠETLÁKOVÝ PĚSTROVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Dobrý den,
jsem začínající pěstitel rakytníku, marně hledám údaj o tom, zda rakytník na zimu opadá či ne.
Děkuji za odpověď
Helena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Trčková.

Dobrý den zajímalo by mě kdy se může rakytník stříhat. Děkuji.

Zdroj: příběh Rakytník řešetlákový pěstrování

Je salmonela nakažlivá?

Ptáte-li se, jak dlouho je salmonela infekční? Potom, co sníte potravu se salmonelou, bude délka onemocnění i doba, po kterou budete nakažliví, u každého člověka jiná. U některých to jsou dny nebo týdny, zatímco jiní mohou být dlouhodobými asymptomatickými přenašeči. Netyfoidní salmonela se však z člověka na člověka šíří jen zřídka.

Infekce salmonelou je nakažlivá a může být nebezpečná, pokud ji šíří člověk, který nemá žádné příznaky a šíří ji nevědomky.

Přenos infekce

Pokud se člověk dostane do kontaktu s potravinami, vodou, zvířaty nebo předměty, které byly kontaminovány bakteriemi z lidských nebo zvířecích výkalů, může se nakazit a šířit salmonelou.

Bakterie salmonely se mohou přenášet z člověka na člověka přes nádobí, jako jsou lžíce, vidličky a brčka, a sdílením hrníčků a sklenic.

Salmonela může žít na površích, které nebyly řádně očištěny. Ve skutečnosti je známo, že bakterie na površích přežijí až čtyři hodiny.

Test na slamonelu

Novamed Salmonella domácí test na salmonelovou infekci, je rychlý, jednoduchý a spolehlivý test k detekci onemocnění Salmonelózou. Provádí se ze vzorku stolice a výsledek znáte za pár minut přímo v pohodlí domova. Jedno balení obsahuje 5 testů. Cena je okolo 600 Kč a je k dostání v lékárnách bez receptu. Test můžete provádět hned, jak odeznějí příznaky. Budete moci sledovat, jak vás bakterie postupně opouští.

Zdroj: článek Salmonela dieta recepty

Poradna

V naší poradně s názvem POSTŘIK ŠVESTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Knedla.

Jsem začínající pěstitel švestek.Zajímám se o postřik švestek.Kdy a na co a čím provádět potsřik od začátku roku a až do zimy.Chci si o tom udělat přehled.Nebo
kde bych se o tom názorně mohl dočíst.
Děkuji Knedla jos.Valašské Meziříčí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Nejdůležitější je, aby švestky při sklizni nebyly červivé. Tomu se dá zabránit postřikem aplikovaným ve třetím červnovém týdnu s opakováním po třech týdnech. K postřiku lze použít: KARATE, KUNG-FU, MATADOR, DEMAND CS, TRIAZICIDE, HOT SHOT, REAL KILL. Další možné postřiky pro tyto účely jsou DECIS AL, DECIS FORTE, DECIS MEGA, DECIS PROTEC, DELCAPS 050 CS, DELMETROS 100 SC, DELTOP 050 CS, FAST M, GRANPROTEC, K-OBIOL EC 25, KORON 100 SC, POLECI, PROTEUS 110 OD, SCATTO.
Jinak péče o švestky není obtížná. V březnu prvního a druhého roku zapravte do půdy půl kila organického hnojiva nebo dobře vyzrálého hnoje a v květnu prvního a druhého roku jeden šálek dusičnanu vápenatého. V následujících letech můžete přidat 2/3 šálku dusičnanu vápenatého v březnu a v srpnu. Zajistěte dostatek vody pro mladé stromy během suchého počasí. Umístěte rozdrcenou kůru nebo jiný kompost kolem stromu, abyste pomohl se zadržováním vody; buďte však opatrný, abyste se nedotkl kmene.

Zdroj: příběh Postřik švestek

Salmonela ve vajíčku

Nebezpečí onemocnění salmonelou vzniká konzumováním syrových nebo nedovařených vajec nebo masa. Bakterie také může zůstat na prkýnku nebo na noži, kterým se krájelo maso, a poté se stejným nožem krájí například zelenina. Bakterie se okamžitě přenese na zeleninu, která již nebude tepelně upravována. Rizikové pro vznik salmonely je letní období, kdy se v teple rychleji kazí potraviny, je horší hygiena při přípravě jídla (grilování, táboření), a při cestování, kdy lidé rádi ochutnávají neznámá a často riziková jídla. Riziko nakažení je vyšší u osob, které mají malý obsah kyselých žaludečních stav v těle, například při zánětu žaludku, po operativním odstranění žaludku nebo při používání antacid pro neutralizaci kyselých šťáv.

Zdroj: článek Salmonela

Příznaky salmonely

Onemocnění salmonelou může být vážné. Příznaky obvykle začínají 6 hodin až 6 dní po infekci. Zahrnují průjem, který může být krvavý, horečku a žaludeční křeče.

Jak dlouho se léčí salmonela?

Většina lidí se bez antibiotické léčby zotaví během 4 až 7 dnů, takže kontrola u lékaře není vždy nutná. Ale někteří lidé s těžkým průjmem mohou potřebovat hospitalizaci nebo užívat antibiotika.

Zavolejte svého lékaře, pokud máte tyto příznaky:

  • Průjem a horečku vyšší než 39 °C.
  • Průjem trvá déle než 3 dny a nezlepšuje se.
  • Krvavá stolice.
  • Vyčerpávající zvracení, které brání zadržovat tekutiny a způsobuje dehydrataci.
    Příznaky dehydratace jsou:
    • Tvorba velmi malého množství moči.
    • Sucho v ústech a v krku.
    • Závratě při vstávání.

Zdroj: článek Salmonela dieta recepty

Inkubační doba

Inkubační doba je 8 hodin, maximálně 48 hodin, to znamená, že onemocnění se projeví přibližně po 8 hodinách od konzumace infikované potraviny nebo tekutiny. Některé druhy enterobakterií mohou způsobit salmonelu, jejíž projevy trvají několik dní až týdnů a jsou nespecifické, nejsou tedy typické pro salmonelu. Mezi tyto projevy patří horečky, návaly potu, bolest svalů, nechutenství.

Zdroj: článek Salmonela

Salmonela u kojence

V případě salmonelózy u dětí se léčba velmi komplikuje akutním průjmem. Pokud dojde k nákaze, stav dítěte se nevyplácí podceňovat, hrozí trvalé zdravotní následky. Méně známá jsou možná rizika postižení CNS (centrální nervové soustavy), krve, kostní tkáně a dalších sekundárních projevů této choroby. Větší rizika hrozí, pokud k infekci došlo v oblastech, kde se vyskytují i bakterie tyfoidního typu ‒ přestože nepatří do rodu bakterií Salmonella, způsobují všechny typické příznaky salmonelózy. Žádné příznaky salmonelózy u dětí nesmějí být brány na lehkou váhu, neboť zde hrozí doživotní následky.

Seznam onemocnění, která mohou výše zmíněné bakterie způsobit:

  • bakteriémie (nahromadění bakterií v krevním oběhu);
  • meningitida (postižení CNS);
  • osteomyelitida (zánět kostí);
  • akutní dehydratace.

Salmonelóza u dětí v 99,9 % případů způsobuje akutní průjem, bohužel jde o příznak zaměnitelný s jinými nemocemi.

Seznam dalších příznaků, které salmonela u dětí obvykle zapříčiní (symptomy se nemusejí projevit vždy, neboť každý metabolismus s touto bakteriální infekcí bojuje individuálně):

  • bolest hlavy;
  • bolest břicha (nejen žaludku, ale i střev);
  • průjem;
  • zvracení;
  • ztráta apetitu;
  • zvýšená tělesná teplota;
  • zelená stolice;
  • stolice s příměsí krve (obvykle tmavě rudá krev).

Zdroj: článek Salmonela

Je salmonela přenosná?

Salmonela je infekční onemocnění, které je způsobeno bakterií, která patří do skupiny enterobakterií. Existuje více než 2 000 druhů těchto enterobakterií. Pod mikroskopem jsou viditelné jako pohyblivé tyčinky. K přenosu onemocnění dochází během konzumace infikovaných potravin nebo pitím vody, ve které se tyto bakterie nacházejí. Nakažlivost je velmi vysoká a inkubační doba je 8 hodin, to znamená, že onemocnění se projeví přibližně po 8 hodinách od konzumace infikované potraviny či tekutiny.

Salmonely ničí teplota nad 75 stupňů Celsia, která musí trvat alespoň 15 minut. Proto se doporučuje zachovat alespoň 20 minut var, aby teplo proniklo dovnitř pokrmu. Bakterie nesnášejí kyselé prostředí, a tak když se do majonézy k vajíčkům přidá ocet, je riziko nulové. Vysoce riziková jsou naopak kuřata a hamburgery připravené na rotujícím grilu, kde na ně kape šťáva ze syrových kusů. Zničení salmonel nezaručí ani ohřev v mikrovlnné troubě. Riziková může být i zelenina. Při nákupu se vyplatí vybírat potraviny čerstvé a hlídat si data trvanlivosti. U masa je varující zašedlá barva, nebo když se po zatlačení lžičkou důlek ihned nevyrovná. Chyba je kupovat uzeniny našedlé a nazelenalé a ovoce s hnilobnými skvrnami. Při vaření je nutné si neustále mýt ruce, zejména při přechodu od práce se syrovým masem k práci s masem uvařeným, od čištění syrové zeleniny k porcování knedlíků a podobně.

Zdroj: článek Salmonela

Projevy a příznaky

Salmonelóza se projevuje četnými vodnatými průjmy, bolestmi až křečemi břicha, nauzeou (pocit na zvracení), zvracením, horečkou. V průjmové stolici se může objevovat krev, hnis, hlen. Vzhledem ke značným ztrátám tekutin se objevují příznaky dehydratace (apatie, neklid, halucinace, nízký krevní tlak se svými projevy, suchý jazyk, snížený tonus kůže – po vytvoření kožní řasy se kůže narovnává pomalu; při těžké dehydrataci může dojít až k poruchám vědomí, křečím, zvýšené srdeční činnosti, a dokonce i k bezvědomí).

Zdroj: článek Salmonela a její projevy

Co je to salmonela

Ptáte-li se z čeho je salmonela, tak odpověď je jednoduchá, z hovna. Salmonella se šíří ze stolice nakažených lidí a zvířat.

  • Salmonella jsou bakterie, které mohou způsobit onemocnění.
  • Salmonellu lze nalézt v různých potravinách, včetně kuřecího, hovězího, vepřového, vajec, ovoce, zeleniny a dokonce i zpracovaných potravin.
  • Někteří lidé mají větší pravděpodobnost, že onemocní infekcí s vážným průběhem.
  • Můžete podniknout určité kroky k prevenci infekce, například dodržovat pokyny pro čisté zpracování rizikových potravin.

Potraviny, které jsou kontaminovány salmonellou nebo jinými škodlivými zárodky, obvykle vypadají, chutnají a voní normálně. Proto je důležité vědět, jak infekci předejít.

Salmonella způsobuje mnohem více problémů, než byste mohli tušit. Na každý jeden případ onemocnění salmonelou, potvrzený laboratorními testy, připadá až dalších 30, které nejsou hlášeny. Je to proto, že většina lidí s příznaky nemoci z otravy jídlem nechodí k lékaři ani neodešle vzorek do laboratoře, takže se nikdy nedozví, z jakého zárodku onemocněli. Odhadujeme, že salmonela způsobuje v Česku ročně více než 30 tisíc alimentárních onemocnění (onemocnění otravou jídlem).

Salmonella způsobuje více nemocí přenášených potravinami než jakékoli jiné bakterie. Hlavním zdrojem těchto onemocnění je kuřecí maso a vajíčka. Ve skutečnosti asi 1 z každých 25 balení kuřete v obchodě s potravinami jsou kontaminovány salmonelou.

Můžete onemocnět z kontaminovaného kuřete, pokud není důkladně uvařeno. Můžete také onemocnět, pokud jeho šťáva vyteče v lednici nebo se dostane na kuchyňské povrchy a pak si dáte něco, co jíte syrové, jako je salát.

U některých lidí je větší pravděpodobnost, že dostanou závažnou infekci salmonelou. Mezi tyto lidi patří děti mladší 5 let, dospělí ve věku 65 let a starší a lidé, jejichž imunitní systém je oslaben v důsledku určitých zdravotních stavů, jako je cukrovka, onemocnění jater nebo ledvin a rakovina, nebo jejich léčby.

Zdroj: článek Salmonela dieta recepty

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Marie Svobodová

 Mgr. Michal Vinš


zacinajici priznaky aids
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
zaječicka hořka negativa
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
příběhy k tématu

Menopauza

Jitka

Dobry den nevim zda je too zacinajici menopauza ale ma 42 a mam problemi z mentruaci nekdy krvacim mocc nekdy too mam normalne a nekdy vubec mam I navaly horka jsem unavena prosre je mi zle mivam I nechutenctvi mam I navaly strchu z nemoci a vseho prosim porad te mi

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Boleni paty zespodu po ranu pri chuzi a po delsim sezeni a chuzi

Ivana Wagnerova

Dobry den, muzete mi poradit s problemem boleni paty po ranu pri zacinajici chuzi se temer nemohu postavit na pravou nohu a to same pri delsim sezeni a pak chuzi. Po chvili pajdave chuze se to zlepsi, ale boli to stale. Dekuji za radu a zdravim Ivana Wagnerova

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Prodloužení vlasů

Denisa

Teď v začínající plesové sezóně dobrý tip. Určitě si u vlasy-levne objednám clip in.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Včely diskuze

Martin

Po zaléčení včelstva kyselinou mravenčí,jsem našel na podložce větší množství křidélek,
neví někdo proč?Jsem začínající včelař,děkuji za odpovědi

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Prodej včelstva

Bc. Jaroslav Jansky

Jsem začínající vcelar. Kdy se kupují vcelstva.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vysoký nehet

karel konrad

Jak prosím léčit začínající tzv.vysoký nehet na prstu nohy?Děkuji za doporučení a jsem s úctou KK

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Domácí výroba kosmetiky

Bára

Začínající blog o vyzkoušených receptech na domácí výrobu kosmetiky! :-)
http://belnatura.blogspot.c…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Knedlík v krku

Viktor

Na "knedlík v krku" mi zabírá Phytoxan, většinou je to u mne příznak začínající nemoci, např. nachlazení a kašle, nebo angíny a normálně přetrvává tak 2-3 dny. S Phytoxanem a čajem s medem je pryč za den ;)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rakytník řešetlákový pěstrování

Helena

Dobrý den,
jsem začínající pěstitel rakytníku, marně hledám údaj o tom, zda rakytník na zimu opadá či ne.
Děkuji za odpověď
Helena

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Postřik švestek

Josef Knedla

Jsem začínající pěstitel švestek.Zajímám se o postřik švestek.Kdy a na co a čím provádět potsřik od začátku roku a až do zimy.Chci si o tom udělat přehled.Nebo
kde bych se o tom názorně mohl dočíst.
Děkuji Knedla jos.Valašské Meziříčí

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Popraskane zilky na nose

Miluše Václavíková

Dobrý den, prosím o radu. Po návštěvě kosmetičky mě bylo zděleno, že mám začínající popraskané žilky na nose, bylo mě doporučeno od firmy Ryor sérum. Mohu poprosit o radu co si mám zakoupit. Děkuji za odpověd

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Dieta při začínající cukrovce

Tony

Vážená paní sestro, bratr má cukrovku, zatím nepíchá si inzulin, má dlouhod. cukr,2.typ., a tvrdil, že nesmí ani trochu ostré papriky ze zahrádky. Prosím Vaše vyjádření, v článku jsem se dočetla pouze o paprice, že ji mohou cukrovkáři. Díky , sestra

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Alavis pro lidi dávkování

Kanta Josef

dobrý den měl bych zájem vyzkoušet alavis .mam začínajicí artrozu v rameni . mam 115 kilo . ale spíše me zajima jestli neni problem v tom že jsem měl před rokem lehkou mrtvici . tlak ,krev všechno v pořadku ,jen mi prostě praskla žilka. děkuji Kanta

Počet odpovědí: 7 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Svrab u člověka inkubační doba

Cempírek

Svrabem je možné se nakazit během pár sekund. Například na polstrované sedačce v autobusu nebo u kamarádky v křesle. K nákaze stačí, aby si zákožka svrabová přelezla na vaše oblečení, nebo rovnou na pokožku a už máte začínající svrab. Určitě o tom uvědomte svoji kamarádku, aby mohla učinit opatření k vymýcení svrabu.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Dieta při začínající cukrovce

Cempírek

Měla byste respektovat přání vašeho bratra a nechat ho, ať pálivé papriky vůbec nejí. Pálivost paprik má na starosti látka s názvem capsaicin a ten pomáhá regulovat hladinu krevního cukru. Capsaicin by mohl posílit účinky probíhající léčby diabetu.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo dvacetosm.